28 February 2010

Viorel Balcan?



audio

Ca şi mine, cu siguranţă vă întrebaţi cine este domnul Viorel Balcan... Am să vă răspund hazardat... un balcanic.

Toată lumea vorbeşte despre demisia din PSD (a câta? nici nu mai ştiu). Am găsit însă şi câteva articole mai vechid espre domnia sa...

28 Februarie 2005:
Trecut aparent pe linie secunda in PSD, presedintele organizatiei judetene Braila a partidului, Viorel Balcan, si-a vazut de curand visul implinit: el a obtinut, camuflat in spatele PAS-ului, pachetul majoritar al firmei Consiliului Judetean, "Drumuri si Poduri" SA. Firma de constructii, la care Balcan si-a pastrat postul de director si pe perioada in care a fost parlamentar, este o afacere pentru care baronul PSD s-a batut inca de la intrarea in politica.

http://www.cdep.ro/parlamentari/l2008/mari/Balcan_Viorel.jpg
(sursa: http://www.cdep.ro)

8 aprilie 2008:
Nu mai este mult pînă la alegeri, aşa că toţi popîndăii din politica brăileană caută să-şi asigure şi pe viitor ceva de ros. Pesedistul Viorel Balcan este un astfel de mamifer. El a fost concediat dpdv. politic de preşedintele PSD şi CJ, Gheorghe Bunea Stancu, după ce acesta a schimbat numele candidatului partidului la primărie, preferîndu-l pe mototolul de Aurel Simionescu.
(îmi cer scuze că am preluat un mesaj cu un astfel de limbaj, informaţia era însă importantă)

27 februarie 2010 (MEDIAFAX):

"Mâine, la ora 8.30, îmi voi depune demisia din PSD. Nu mă mai regăsesc în strategia partidului şi nici în strategia preşedintelui organizaţiei PSD Brăila", a declarat Balcan.

El a precizat că decizia sa de a păsări PSD nu este legată de victoria lui Victor Ponta la Congres, ci strict de organizaţia din care face parte, respectiv PSD Brăila.

"Eu l-am votat pe Victor Ponta la Congres, cu care am o relaţie foarte bună. Nu am nimic cu Victor Ponta, am ce am cu organizaţia PSD Brăila", a spus Viorel Balcan.

Întrebat ce va face în continuare, el a precizat că va rămâne o perioadă de timp deputat independent.

Balcan subliniat că nu se va alătura grupuui parlamentarilor independenţi condus de Gabriel Oprea, întrucât consideră că acesta nu se va constitui într-un nou partid de stânga, aşa cum se afirmă.

Balcan a arătat însă că, după o perioadă, se va alătura unui grup parlamentar, "fie el grupul PDL".

"După o perioadă, mă voi alătura unui grup parlamentar, fie el grupul PDL", a precizat Viorel Balcan.



2 comments:

Ciulendre de basescism in PSD said...

Duca-se....
Asa se curata PSD de lichele.
Oricum, vor fi niste incurca lume prin PDL. Nu dau aia posturile pentru pripasiti.
Au nevoie de ei pentru a-si asigura majoritatea in Parlament.
Dupa aceea... suseaua!

Bibliotecaru said...

Eu nu văd o problemă în faptul că domnul Balcan pleacă din PSD. O problemă au fost domnii Diaconescu şi Sârbu, nu domnul Balcan. Eu văd o problemă faptul că "domnii Balcan" ajung în vârful acestei ţări. Aceşti domni, pe care i-am numit generic Balcan, nu sunt nici atât de specialişti încât partidul să-i susţină în alegeri pentru expertiză şi nici atât de cunoscuţi încât partidul să-i susţină pentru că aduc voturi celor "necunoscuţi dar cu expertiză". Şi atunci care este motivul pentru care aceşti "domni Balcan" ajung în poziţia de a conduce România?

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.