31 October 2009

PROPAGANDA ALEGERILOR PREZIDENŢIALE (poem muzical)


http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/ae/Ilia_Efimovich_Repin_%281844-1930%29_-_Volga_Boatmen_%281870-1873%29.jpg/800px-Ilia_Efimovich_Repin_%281844-1930%29_-_Volga_Boatmen_%281870-1873%29.jpg
(Ilya Yefimovich Repin - Burlaks on the Volga, sursa Wikipedia)


(Alexandrov Choir - Song of Volga Boatman)

Acest cântec vorbeşte despre truda oamenilor care trag după ei o barcă pe râul Volga. Fiecare metru este un efort, urmat de încă unul, şi încă unul...

Poporul este în poziţia celor care trudesc să mişte de colo-colo barca numită politica românească. Din poziţia de pasageri, orice efort al truditorilor pare uşor şi de la sine înţeles.

(Guano apes - Open your eyes)

După alegeri, lacrimile de crocodil ale candidaţilor se vor preface într-o ploaie cu consistenţă de miere caldă şi lipicioasă care ne va îngloba în esenţa ei precum muştele în bucăţile de chihlimbar preistoric...

(Guano Apes - Rain)

Prinşi în încătuşarea lacrimilor devenite capcană, ne liniştim eliberaţi de povara misiunii deciziei noastre. Până la următoarele alegeri nu mai suntem fiinţe raţionale, doar carne de tun.


(Pink Floyd - Comfortably Numb)

Şi-mi vine să-mi rup hainele a disperare şi nenorocire, să-mi distrug învelişul coconului care mă transformă într-un non-uman... Sunt însă paralizat.


(Beatles - Help)

Şi atunci aştept pur şi simplu sfârşitul...


(My Chemical Romance - Dead )

La trecerea dintre lumi, ultimele cuvinte...

(My Chemical Romance - Famous Last Words)

Şi timpul va curge invers.


(My Chemical Romance - Famous last words backwards)

11 comments:

LuMassa said...

biblio ptr cei care au memoria scurta
Hamangia says:
31 October, 2009 at 5:45 pm

Hayssam a vrut s-o rapeasca si pe fata lui Basescu”

Declaratii socante in procesul ziaristilor rapiti: un martor sub acoperire sustine ca sirianul voia sa loveasca si la Cotroceni.Ziua declaratiilor-soc in procesul de terorism al lui Omar Hayssam.

Un martor, spune in instanta ca detine informatii pretioase privind acest caz., al rapirii.

Pentru ca procesul este unul public, iar barbatul este martor sub acoperire, oamenii legii au luat o masura de siguranta in plus pentru a se asigura ca acesta nu va fi recunoscut: a fost adus in fata instantei cu o cagula pe cap.

Cu toate acestea, presa a reusit sa afle ca este vorba despre Viorel Tudor,

Coleg de celula cu Omar Hayssam, in perioada aprilie-noiembrie 2005, acesta i-a lasat pe cei prezenti in sala cu gurile cascate la terminarea audierii. Potrivit lui, rapirea din Irak ar fi fost organizata de echipa Hayssam-Marie-Jeanne – Vasile Ion (tatal acesteia) – Viorel Hrebenciuc, iar victima urmatoarei rapiri, actiune pusa la punct de Hayssam si doctorul Mohammed Yassim, ar fi fost chiar fiica cea mica a presedintelui, Elena Basescu.

“Eram omul lui de incredere”

“L-am cunoscut pe Omar Hayssam in timpul arestului, . Incet-incet, am ajuns omul lui de incredere” si am transmis mesajele lui.

“Erau mesaje catre oameni politici importanti din PSD, Parchetul General, politie sau administratie”, a continuat martorul. Hayssam le-ar fi cerut acestora sa-l ajute sa scape de anchetele declansate pe numele sau, promitandu-le sume uriase de bani, case sau terenuri. Principalul nume adus in discutie: Ristea Priboi, caruia Hayssam urma sa-i dea la schimb “niste dischete care se aflau la el acasa”.

A doua rapire: Elena Basescu

Partea a doua a audierii a continuat in aceeasi nota. Potrivit martorului secret, Hayssam ar fi recunoscut ca el a pus la cale rapirea, Trei erau obiectivele lui Hayssam: sa fuga din Romania, alaturi de familia sa, insa nu avea bani (conturile lui fiind inghetate dupa declansarea anchetelor), sa-l indeparteze pe Traian Basescu de la putere (unde urma sa ajunga, din nou, Partidul Social Democrat), sa scape de dosarele penale deschise pe numele sau si sa castige imaginea unui erou (caz in care i-ar fi facut lui Marie-Jeanne, la intoarcerea in tara, “un trust de presa”).

In incheiere, martorul sub acoperire a declarat ca adevaratele persoane care au stat la baza rapirii din Bagdad au fost Marie-Jeanne (care ar fi avut relatii intime atat cu Hayssam, cat si cu Munaf), Omar Hayssam si Mohammed Yassim. Mai mult decat atat, ultimii doi ar fi pus la cale planul unei alte rapiri. Victima: fiica cea mica a presedintelui, Elena Basescu. Motivul: inlocuirea lui Basescu de la conducerea tarii.

Mahmoud a declarat ca a primit banii in Irak, din Siria, printr-o casa de schimb valutar, insa nu a mai reusit sa ia legatura cu Yusef, fratele lui Munaf, deoarece acesta era extrem de nervos. De cealalta parte, Yassim a declarat ca a impartit acesti bani unor persoane implicate in eliberarea ziaristilor romani, fara a da insa vreun nume.

Elena, sub protectia SPP

Fiica cea mica a sefului statului, Elena Basescu, a declarat postului Realitatea TV ca nu stia nimic despre o posibila tentativa de rapire a sa planuita de catre Omar Hayssam.

Aceasta nu a banuit niciodata ca ar fi in pericol, dar a precizat ca, de la 1 noiembrie 2005, adica la un an de la instalarea in functia de presedinte a tatalui sau, a inceput sa fie pazita de ofiterii SPP. Doi ofiteri ai Serviciului de Paza si Protectie, un sofer si un aghiotant o insotesc pe fata presedintelui peste tot.

Intr-un comunicat de presa emis ieri-seara, Parchetul General a precizat ca procurorii l-au audiat, anul trecut, pe Viorel Tudor, iar informatiile stranse au fost verificate de procurori impreuna cu ofiteri SRI. Concluziile: ” Au rezultat indicii care sa confirme afirmatiile martorului”.

Radu Humor said...

@LuMassa
Poti sa-i povestesti vorbe lu'mata, inainte de a adormi cu capul pe... Massa.
Piratul e disperat ca a fost dat in gat de servicii si intoxicarea asta puerila este de o naivitate inspaimantatoare.
Stop joc !

Bibliotecaru said...

Păi aşa de mult ţineţi domniile voastre la mine? Eu spune că tocmai acest mod de a face campanie mă spulberă ca cetăţean şi...

"Fapte" pe surse însoţite, în contraofertă, de o cuvântare neortodoxă...

Nu vi se pare că cetăţenii care nu au nimic de câştigat, doar de pierdut au devenit vectorii electorali ai unor oameni care, în mod real, nu prea îi interesează dacă moare o nimica toată de 10% sau 20% din popor cât timp ei obţin ceea ce vor?

În loc să vă alăturaţi campaniei mele de a civiliza politica românească şi, global şi România... Sunt foarte dezamăgit.

LuMassa said...

Radu Humor,buna seara! As putea si eu sa ma adresez astfel dvs, dar mai stiu ca n-ar fi academic si tin sa- mi pastrez educatia pe care am primit-o, as depasi limita bunului simt. Ca si dvs am dreptul sa postez ce vreau, ce cred si ce nu cred...
Pueril, inspaimantator!!! Doamne ce exprimare! Oare nu exagerati?

nimrod said...

@lulu,

Cu tot respectul: cineva care incearca sa rapesca un membru al familiei unui sef de stat nu-si "face mana" cu niste "no name" din aceeasi tara, fiindca ar fi deja pisica cu clopotei exact cand n-ar trebui. Aici e puerilul din scenariu...

nimrod said...

@Biblio,

Macar barcazu' tras de edecarii lui Repin (nu ma pot abtine, am vazut originalul...) e pe apa. Barca pe care o trag romanii, tot pentru altii, se taraie pe uscat...

Bibliotecaru said...

@ nimrod
:)
Da... întrebarea este dacă rezistă babalelele politicii (sau baba-lele adică fete bătrâne... frumoasă e limba română, plină de sensuri, nu-i aşa) cât pot românii trage?

Maximmouse said...

@LuMassa!


Bai nenica, si totusi de ce nu a rapit-o? DE CE S_A RAZGANDIT?:)





@Stimate Bibliotecarul!


Te gasesc cam elegiac.... inima sus, hai ca mai este putin!:)



Te rog spune-mi poti accesa blogul badin.ro? Eu nu pot sa intru de cateva zile , o fi defect sau ce?Te rog zi-mi ce concluzie sa trag.Multumesc, Maxi!:)

Bibliotecaru said...

@ Maximmouse

Am putut intra pe badin-ro. Ultima postare e din 29 octombrie cu o poză prezidenţială cu ziariştii răpiţi ajunşi din nou pe Otopeni.

Domnule Maximmouse,
Veţi vedea că nu domnul Traian Băsescu este problema şi eventuala schimbare a puterii cotroceniste nu va schimba nimic, după cum nici Ceauşescu cu creierii pe caldarâm nu a schimbat nimic în societatea aceasta. Foametea cruntă ce va veni în curând va transforma românii în cele mai atroce animale de pradă şi placide prăzi inadaptate zilelor de astăzi.

Nu de Traian Băsescu mi-e mie frică ci de dispariţia umanităţii din om.

Maximmouse said...

@Stimate Bibliotecarul!


Ba, eu te rog sa nu-ti fie frica ci sa iti ascuti gheraele!Pana mai suflam, multi , putini, cati suntem, se cheama ca nui esti singur!


Pe ei nenica!Sa-i fereasca Dumnezeu de "nervii" blamnzilor!


Ce parere ai de remuscernea?vezi ce parere am eu , dupa cum l-am denumit!:)


Cu stima, Maxi!:)

Bibliotecaru said...

Barca numită România deja cu timona ruptă şi mai este scufundată până aproape că nu se mai zăreşte din valuri. În acest moment chiar nu mai contează cine este căpitanul şi de la ce partid, pe fundul apei nu mai este nevoie de un căpitan, ci de scafandrii salvatori care să aducă măcar bucăţi din navă la suprafaţă.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.