08 October 2009

Un sondaj ciudat


Am cules de la DARIUS un sondaj ciudăţel realizat de CCSB Compania de Cercetare Sociologicǎ şi Branding...

http://users.heeloo.ro/ioska//files/125485309891061818910_sondaj-ccsb.pdf

Ce concluzii am tras din el...
1. În acest moment domnul Traian Băsescu ar pierde în orice configuraţie.
2. În turul doi domnul Traian Băsescu ar urca de la 31% la 43%-47%, deşi nu prea văd care dintre votanţii celorlalţi ar putea vota cu domnul Băsescu de vreme ce domnia sa are un miez votant dur plus restul votanţilor cristalizaţi, pro sau anti Traian Băsescu.
3. PD-L şi PSD+PC sunt în continuare umăr la umăr, în consecinţă alegerile parlamentare anticipate nu vor duce la o schimbare majoră de configuraţie politică în condiţiile în care domnul Traian Băsescu rămâne în continuare preşedinte.
4. 72% declară că ar participa la referendumul relativ la trecerea la un Parlament Unicameral (un procent nesperat de mare) şi 65% declară că ar vota pentru. Nu-mi este prea clar dacă aceşti 65% sunt numai dintre cei 72% (adică 47% pro din masa electorală, insuficient pentru aprobarea referendumului) sau dintre toţi respondenţii, inclusiv dintre cei care au spus că nu participă.
5. Votul pentru preşedinte versus votul pentru partid... este năucitor. Dincolo de faptul că nu ştiu ce înseamnă pe linie şi pe coloană.... nu aş putea să cred că măcar o singură persoană care votează PD-L ar putea vota cu Mircea Geoană la preşedinte... în tabel sunt 7% din votanţii PD-L care votează cu Mircea Geoană. Dacă este adevărat, cei de la PD-L au o problemă extrem de importantă, mai ales că conform aceluiaşi sondaj Traian Băsescu obţine în turul unu cu un procent mai mult decât partidul.

16 comments:

nimrod said...

Ei, uite c-a luat Herta Muller Nobelul!!! Gruss Gott!

Bibliotecaru said...

Exact aşa! Nu au vrut să mi-l dea mie. :D

nimrod said...

Stranie suprapunere, parca in contrapartida cu inaugurarea Memorialului Holocaustului de la Bucuresti daca ne gandim cine nu l-a luat...
Ma refer la isrelian...
P.S.
Va doresc totusi o dupa-amiaza fara regrete. Asa sunt vikingii,subiectivi, cand te astepti mai putin!

Bibliotecaru said...

Da, co-incidenţe.

LuMassa said...

Pai e chiar ciudat si imposibil tinand cont de ce se pune la cale...un posibil sustinator pt basescu ar fi oprescu....gandeste ca iliescu a afirmat asta! CTII ACUM la sutu CA BATALIA FINALA SE POATE DA INTRE BASESCU SI OPRESC, IAR E CIUDAT...

Bibliotecaru said...

Personal nu cred că domnul Oprescu este chiar rupt de PSD. Domnia sa este susţinut de foarte mulţi membrii din PSD şi are suportul lor din teritoriu. Pe de altă parte nu cred nici în "sinceritatea" celor care au "dezertat" din PSD pentru a-l susţine pe Traian Băsescu. Parcă văd că va urma o mare surpriză...

LuMassa said...

Si totusi de data asta nu mai putem fi siguri de ceva concret. Cred ca deja s au facut aranjamentele, ei stiu bine cum vor sta in ziua votului....o parte adica "iepurii din cursa" vor rupe voturi ptr a le da acolo unde le au promis sau acolo unde le au vandut! Nu stiu, zic si eu

Bibliotecaru said...

Părerea mea este că se încearcă să se scoată lumea la vot într-o măsură cât mai mare pentru a nu vorbi numai nucleele dure al votului. În acest context domnul Sorin Oprescu ajută în primul tur pe domnul Traian Băsescu, pentru că ia masiv de la domnii Geoană şi Antonescu, iar în turul al doilea pe contra-candidatul domnului Traian Băsescu, pentru că dă voturile înapoi, în măsura în care se vor prezenta la vot.

Anonymous said...

Cineva se joacă cu cele învăţate din Micul Tratat de Manipulare. Încearcă, oricum...

maca said...

Base pierde oricum, ma ingrijoreaza referendumul pt parlament. sunt multi care nu gandeste in aceasta tara.

Bibliotecaru said...

Personal nu voi participa la acest referendum.

Darius said...

Aveti o leapsa de la mine.

Maximmouse said...

Stimate Bibliotecarul !

Bun gasit!

ref. la Doctorul, am cateva lucruri care m-au zgariat la ureche;


1. A dat la teatru sau a dorit, candva in tinerete- se vede!


2. Intrebat de Gadea daca va indemna votantii sai sa voteze anti asimetric in caz ca el nu intra in turul 2 , a dat-o cotita: sa vedem....


3. Vrea guvern de uniune nationala! Ce ne spune noua asta? Ca este tot un asimetric! PRESEDINTELE NU VREA NIMIC in privinta componentei politice a guvernului! El este OBLIGAT sa desemneze un PM functie de majoritatea parlamentara creata, si la recomandarea acesteia!


Iata dar ca Doctorul este ASIMETRIC! sa ne fereasca Dumnezeu de o editie adaugita a aceleasi nenorociri!


Cred ca esti de acord cu mine ca una din intrebarile de baza care trebuie pusa este: In caz ca deveniti presedinte, ce aveti de gand sa faceti cu procuratura! raspunsul candidatilor ar fi edificator!N'asa?


cu stima, Maxi! :D

nimrod said...

Aseara la un supermarket cu patroni verzi casierita mi-a propus un schimb interesant: un pachet de cafea contra unei semnaturi cu toate coordonatele, adresa, telefon, astea... Asa e cand alegerile bat la usa... Am refuzat, fiindca nu era Dallmayr.

Bibliotecaru said...

@ Maximmouse
Bun Venit!

Un răspuns scurs... Nu mai sper în candidatul profetic, nu mai sper în salvare..."toţi e la fel"!

Bibliotecaru said...

@ nimrod
Păi încă e bine, putea să vă dea în cap să vă fure semnătura. Data viitoare luaţi cafeaua şi spuneţi că aţi semnat deja la alt supermachet.
:)
Dar or da ăştia cafeaua aşa?

Eu aş avea nevoie de nişte muşchiuleţ de vită şi o sticlă de ulei virginal de măsline... visez să-mi fac un carpacio de vită.
:)

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.