17 November 2009

Am primit astăzi pe email...


Ştiu, lumea se întrebă de ce postez aşa ceva... pentru că la ei există mâncare gratuită, există adăpost gratuit, soţia preşedintelui împarte mâncarea gratuită la oamenii străzii şi oamenii străzii au celular de 300 de dolari (da, asta poate e şi la noi).


11 comments:

nimrod said...

@Biblio,

Pe de o parte, de ce-ar fi IRS-ul lor mai catolic decat Fiscul nostru, care nu misca nici macar la Mertz-uri si vile? Pe de alta parte era de datoria US Lady One sa-l taie instantaneu din portie pe individ.

Bibliotecaru said...

La ei principiul de bază este să nu jigneşti persoana care are nevoie de ajutor, trebuie să-i acorzi acel ajutor ca şi cum ţi-ar plăti serviciul.

Pe de altă parte, acea masă gratis şi acea casă gratis nu este condiţionată de o adeverinţă că nu ai bani... Se consideră că nimeni nu vine să ceară dacă nu are nevoie, pentru că este degradant să ceri.

Aţi văzut cum se înghesuiau la noi şi se călcau în picioare pentru că era ceva gratis aruncat din furgon? Ei bine, acel comportament este animalic şi degradant... la ei, normal la noi.

nimrod said...

@Biblio,

a.Si americanii se dezbraca de caracter si se calca in picioare pe timpul campaniilor de reduceri de preturi.
b.De fapt, poza cu pricina e facuta in spiritul campaniei anti-Obama, care face multa audienta in SUA, avand si de ce...

Bibliotecaru said...

Uneori mă întreb... Dacă mâine voi fi mort, merită să-mi ocup ziua de astăzi discutând despre politicile mărunte? Trăim într-o lume în care politica înseamnă câştig politic. Sigur că această poză este "o lucrătură", este evident că astfel, haioasă şi cu un mic catch, devine şi un viral. Interesant este că a ajuns la mine pe email.

articlier said...

@Biblio,

Cata vreme n-aveti, probabil, vreun prieten ca Edward Cole (The Bucket List), care sa va agrementeze bogat si "free of charge" ultimele ore de viata n-are rost sa va mai ganditi... Eu imi iau existenta asa cum e: stau inchis intre patru pereti mai bine de 250 de zile pe an. Sa-mi schimb viata in ultima zi? Adica, fereasca Dumnezeu, sa mor ca prostu', de alergatura?

Bibliotecaru said...

Totul devine relativ.

ion adrian said...

Nu e tocmai in topic dar este ultimul fir asa ca doresc sa te intreb doua lucruri:
1. Este evident ca in plan moral nu este nici-o justificare ptr exercitarea dreptului la greva de catre cei de la metrou. Este in mod clar o diversiune, si e suficient sa afli ce a spus Vanghelie pe care de prost ce este il ia gura pe dinainte, ca sa-ti dai seama daca mai aveai nevooie de zicerea lui V.:
"Vanghelie: Trebuie sa-l prind pe Radoi, sa vorbesc cu el, sa amane greva! "

Sursa: ziare.com http://www.ziare.com/actual/eveniment/11-17-2009/vanghelie-trebuie-sa-l-prind-pe-radoi-sa-vorbesc-cu-el-sa-amane-greva-952774

Intrebare: cum se decide daca o greva este ilegala la noi , cred ca numai pe chestii procedurale nu printr-o judecata pe fond privin indreptatirea relativa a unei greve(spun relativa caci totul se analizeaza in conditiile Romaniei)?

2. Inteleg ca l-ai intrebat ceva pe ANasase sidin raspunsul lui se intelege ce l-ai intrebat dar si opinia lui pe care o citez:

"Bibliotecaru ma intreba daca „visul devenirii politice este mai presus de cel uman”. Nu, nu este si nici nu ar trebui sa fie. Oricata incrancenare ar arata oamenii politici vreau sa cred ca pentru ei, pentru mine sigur, intotdeuna va exista ceva mai important decat ascensiunea politica. Oricum, ascensiunea politica fara dorinta de a face bine oamenilor loveste ca un bumerang la final. Imi aduc aminte de un slogan folosit de noi in campania din 2000, care se numea „Puterea de a face bine”. El exprima foarte exact modul in care vad eu functia politicianului."

Tu il crezi? :)

Bibliotecaru said...

@ ion adrian
De obicei domnul Năstase răspunde atât de târziu încât nu mai ştiu ce întrebare i-am adresat domniei sale de a provocat un asemenea răspuns.

Căutând...
Întrebarea mea

Recitind pe repede înainte... am scris o pagină extraordinară de literatură. Sunt mândru de mine.

Bibliotecaru said...

@ Ion Adrian
Care este treaba cu grevele...

LEGE nr.168 din 12 november 1999 privind soluţionarea conflictelor de muncă

În această lege este o secţiune specială pentru grevă.

Codul muncii actualizat 2009 TITLUL IX Conflictele de munca

Fără a aprofunda (îmi recunosc caracterul superficial) ar putea să fie ilegală dacă s-ar putea demonstra natura politică a grevei, adică cam ce spune PD-L la fiecare buletin de ştiri la TV.

ion adrian said...

Biblio,
Am intrat din greseala la AN pe un fir din 2007 si am vazut raspunsul pe care ti-l dadea si crezand ca este recent am postat dar nu conteaza cand ci corteaza ce se spune asa ca te intreb, crezi ca AN era sincer , sau daca era, se includea si pe el cu adevarat ?

Bibliotecaru said...

Probabil că mulţi politicieni sunt sinceri şi cinstiţi atunci când vorbesc, problema este că politica a ajuns să însemne din ce în ce mai puţin a face şi din ce în ce mai mult a vorbi.

Desigur, nu am de unde să ştiu, eu sper că toată lumea este sinceră atunci când vorbeşte cu mine.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.