11 July 2009

Aplaudaţi, Cântaţi, Vă veseliţi! Vin timpurile vechi!


Vă rog să parcurgeţi cu atenţie următoarea ştire.

http://multimedia.realitatea.net/media/image/200907/w480/image_124728657258630100_1.jpg

PREGĂTIRI DE FESTIVAL

Forfotă mare pe drumul naţional 15, care face legătura între Tîrgu-Mureş şi Topliţa. Astăzi începe Festivalul Văii Mureşului în localitatea Călimani. Vin politicieni de seamă precum preşedintele ţării Traian Băsescu, aşă că totul trebuie să fie perfect. Gropile care în urmă cu doar câteva săptămâni împânzeau carosabilul, sunt acum istorie.Drumul naţional 15 s-a transformat peste noapte. Se plombează gropile, se marchează carosabilul, pentru ca totul să fie perfect. Localnicii sunt uimiţi de situaţie.
Cum vine câte un politician astupă gropile. Aşa a fost şi pe timpul lui Ceauşescu. Numa atunci când vine un preşedinte altfel nu fac nimic.
Putea să facă până acuma, să facă să repare nu chiar acuma când vine domnul Băsescu să se apuce de reparat sau de renovat
Se pare că la noi numai de frică se face câte ceva, nu ştiu care e treaba. Sau de frică sau de arătat faţa cuiva.
Autorităţile locale din zonă spun că agitaţia acestor zile e normală.

ŐGDŐR FERENCZ primar comuna Brâncoveneşti
Evident că trebuie să pui la punct ca şi acasă când îţi vine un musafir totdeauna e ordine şi disciplină

GHEORGHE MOGILĂ primar comuna Răstoliţa
E dezastru cu acest drum. Ce se face acum practic sunt cârpeli. Se astupă găurile şi într-o săptămână sunt la loc gropile.
Conducerea Administraţiei Drumurilor Naţionale Mureş susţine că asfaltul trebuia să fie peticit pentru acest festival deoarece mii de participanţi vor trece pe acel tronson.

GHEORGHE ISPAS şef Secţie DN Mureş
(am inteles ca se asteapta mii..catva mii si era important ca drumul sa fie cel putin marcat si plombat)

La Festivalul Văii Mureşului participă 14 localităţi, cu formaţii locale, cu obiceiuri, cu datini şi meşteşuguri specifice zonei. De asemenea, bucatele tradiţionale specifice Văii Mureşului vor fi la loc de cinste.
(sursa: http://www.realitatea.net/astazi-incepe-festivalul-vaii-muresului-in-localitatea-calimani_559852.html)


Pentru iubitul nostru preşedinte, domnul Traian Băsescu, făuritorul visurilor nostre, am să dedic următoarea melodie. Vă invit să ascultaţi cu maximă atenţie cuvintele.

Făurarul României socialiste
(sursa: http://www.trilulilu.ro)


REALITATEA.NET - Traian Băsescu a inspectat şantierele viitoarei autostrăzi spre munte
(sursa: http://www.realitatea.net/traian-basescu-a-inspectat-santierele-viitoarei-autostrazi-spre-munte_559202.html)
http://fototeca.arhivelenationale.ro/imgs/L/116c45147dee729311ef5b5c3003946c48f.jpg

sursa: „Fototeca online a comunismului românesc”, Cota: 116/1979, http://fototeca.arhivelenationale.ro/picdetails.php?picid=35278X7X8

2 comments:

Alpert said...

Mie mi-a placut momentul cand basescu se intalneste cu unul din directorii de santier si ii spune "suparat" acestuia : "Lucrarile sunt din facute cu bani din bugetul de stat. Poate va orientati si catre materialele din Romania, pentru ca noi am ajuns sa inchidem siderurgia". Celalalt ramane putin nedumerit nestiind daca sa ii rada o palma lui basescu sau sa rada, dupa care basescu ii face cu ochiul si astfel intelege ca poanta e pentru camere. Se intalnesc pe urma la un whiskey amandoi si Basescu ii spune ca a fost o gluma. Basescu stie ca exista un segment de populatie sensibil la problema "industriei nationale" si atunci face ce stie el mai bine -da dovada de populism. El mai stie ca in astfel de momente e bine sa devii "patriot" desi in plan practic nu are nici o autoritate in privinta alegerii materialelor folosite de firma constructoare pe santier (poate chiar importa mai ieftin din Italia, mai stii?).

Bibliotecaru said...

Poate că domnul preşedinte ştie că este "patriotic" să spună asta, ceea ce nu cred că ştie este că atunci când spune asta încalcă legile europene. Statul român nu are voie să facă o diferenţă între produsul european şi cel naţional. Tratatul de la Maastricht (1991), care înfiinţează Uniunea Europeană, introduce conceptul de Piaţă Unică Europeană (intrat în vigoare din 1993): "O zonă fără frontiere interne, în care este asigurată libera circulaţie a bunurilor, persoanelor, serviciilor şi capitalului".

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.