19 July 2009

Încă mai aştept informarea...


Încă mai aştept informarea pe site-ul Administraţie Prezidenţiale cu privire la discursul preşedintelui Traian Băsescu în faţa cetăţenilor la Băile Tuşnad. Până la această oră nu a venit. Sunt tare curios să citesc discursul integral ca să văd de ce autonomia devine în mod cert un subiect de discurs în această zonă a României. Până va apărea această informare, mă bazez pe înregistrările trunchiate de la Realtiatea TV:
http://multimedia.realitatea.net/media/image/200907/w480/image_124790681849222600_2.jpg
Preşedintele Traian Băsescu a fost huiduit, de mai multe ori, sâmbătă, la Băile Tuşnad, de maghiarii prezenţi la Tabăra de Tineret a Universităţii de Vară. Reacţia ungurilor a venit după ce şeful statului a făcut câteva precizări referitoare la autonomie.

REALITATEA.NET


REALITATEA.NET


REALITATEA.NET
(sursa: http://www.realitatea.net/traian-basescu--huiduit-la-baile-tusnad--in-timpul-discursului-despre-autonomie-teritoriala--vezi-video_565457.html)
Privesc la zâmbetul, uşor batjocoritor, al preşedintelui Traian Băsescu de la finalul filmuleţului postului Realitatea TV, apoi îmi intră în cap şantajul unuia dintre maghiari care spune că preşedintele ar trebui să-şi revizuiască atitudinea dacă vrea să fie votat... şi mi se face frică. Nu ştiu dacă toată lumea a înţeles exact percepţia pe care discursul preşedintelui a lăsat-o auditoriului... dar eu nu mă pot gândi decât la faptul cu cineva poate planifica că preşedintele va negocia Constituţia pentru a câştiga câteva sute de mii de voturi. Dacă este adevărat? În lumea politică de astăzi mă aştept la orice.

Andras Tokes,vicepreşedinte PCM(Partidului Civic Maghiar):
"Dânsul a provocat pe cei prezenţi prin repetarea afirmaţia, realitatea e realitate, dacă într-adevăr ar dori să ne ajute, ar putea să schimbe Constituţia."

SOGOR CSABA, europarlamentar UDMR:
"Preşedintele vine des în secuime, promite mult, dar nu poate să convingă că nu are nicio influenţă asupra Guvernului"

Eu înţeleg din această atitudine că cei care l-au ascultat pe Traian Băsescu au înţeles că Preşedintele ar fi spus că ar vrea să facă autonomie teritorială pe criterii etnice, dar nu poate face asta pentru că nu-l lasă Guvernul, Parlamentul şi Consituţia... şi mi se face FRICĂ!

De aceea aş fi vrut să găsesc discursul integral pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale, dar nu ştiu cum se face că lipseşte... Este duminică şi poate cel care scrie acolo este acasă, are zi liberă... dar această explicaţie nu poate interveni în frica mea... Oare domnul Traian Băsescu, dacă va câştiga următorul mandat şi se va simţi zeul suprem în România, va începe să-şi construiască din România o realitate personală? Acel zâmbet îmi revine obsesiv în minte... În video acel zâmbet s-a terminat cu "OK! Sper că aţi înţeles...". Eu unul încă nu.

CSARDAS - Az a szep
Az a szép, Az a szép
Akinek a szeme kék, Akinek a szeme kék
Lám az enyém, Lám az enyém sőtek kék,
Még se vagyok a babámnak elég szép
Az a szép, Az a szép
Akinek a szeme kék, Akinek a szeme kék


Monti - Csardas

UPDATE:
Pe site-ul Administraţie Prezidenţiale, în acest moment, Duminică, 19 Iulie 2009, ora 21:44, a mai apărut un mesaj despre Vizita oficială a preşedintelui României, Traian Băsescu, în Turkmenistan. În continuare nimic despre episodul cu huiduielile. Să înţeleg că informaţia pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale apare numai în cazul în care vizita iese bine?

(sursa: http://videonews.ro/action/viewvideo/19431/Traian-Basescu-fluierat-in-timp-ce-vorbea-despre-autonomie/)

(sursa: http://stirileprotv.ro/video/basescu-huiduit-indelung-la-baile-tusnad-cand-a-vorbit-despre-autonomie/60328427)

4 comments:

Alpert said...

Cred ca Base se lupta cu Geoana pentru fostul electorat al lui Vadim. Geoana i-a dat pe unguri afara de la guvernare (evident un mare patriot) iar Basescu se lupta in transee cu ungurii care vor autonomia pe criterii etnice (un alt mare patriot). Desigur ca Basescu face un joc dublu. Cand sta la masa cu ungurii el zice ca vrea in principiu dar nu se poate (primeste medalia "Mare Patriot Maghiar" si voturile ungurilor). Asta inseamna sa fii om politic: sa le spui tuturor ce vor sa auda insa in final sa faci jocurile celor care te platesc...

Bibliotecaru said...

Măcar de ar fi doar atât... Eu văd problema un pic mai larg. Liderii UDMR îşi justificau electoral prestanţa prin faptul că sunt la guvernare. Ieşirea de la guvernare îi obligă pe UDMR-işti să devine separatişti... În politica actuală îmi este frică că jocurile sunt gândite mai mult spre interes personal decât în interesul României, chiar şi atunci când este vorba despre interesele fundamentale ale României. Din păcate acuzaţiile de trădare, subminarea economiei naţionale şi alte astfel de fapte parcă nici nu există în Codul Penal.

N. Raducanu said...

Ion Cristoiu cred ca a intuit bine spunand ca huiduelile parca ar fi fost comandate de Basescu pentru a-i aduce in noiembrie voturile si mai multor romani (ca de cele ale PRM-istilor e sigur). Ungurii desigur ca nu vor vota cu Geoana, care nu i-a acceptat in guvern. Desigur ca interesul personal primeaza in acest joc, dar unde mai este in ultimii ani interesul national? Iar cu prevederea in Codul Penal a acuzatiilor de tradare si de subminare a interesului national, sa o lasam mai moale : la timpul potrivit ele vor fi folosite, la ordin, pentru a pune botnita adversarilor politici.

Bibliotecaru said...

Oare normalul este tot atât de îndepărtat precum infinitul?

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.