31 October 2012

Ironia salvează România


Vă amintiţi cu domnul Băsescu s-a trezit să spună, la o întâlnire informală, că România nu este stat social? Atunci am reacţionat, alături de alte voci, nu foarte multe, care spuneau că cel ce veghează la respectarea Constituţiei vorbeşte despre încălcarea ei (pe la art. 47 în special). Iată o poziţie, alta decât a mea, să nu fiu acuzat de nimic.

S-a vorbit mult si, ma tem, degeaba despre statul social, saptamana aceasta. Traian Basescu l-a contestat si considera ca i-a cam sunat ceasul. PSD s-a dus sa-l apere la Cotroceni, cerand chiar intarirea lui. Nu e doar o disputa romaneasca, sa zicem justificata, intre dreapta si stanga, la vreme de criza. Este o dilema europeana, dar dezbatuta cu mult mai serios in alte tari.

Asadar, Traian Basescu are o atitdine extrem de transanta: "Acesta este comunismul exprimat in fiecare dimineata in mijloacele mass-media, ca statul este responsabil, se incearca acreditarea ideii ca statul, guvernul este responsabil pentru fiecare cetatean, ceea ce nu este adevarat, romanii trebuie sa inteleaga ca fiecare este responsabil pentru el, statul nu mai are resursele comunismului" .

Pana la un punct asa este, mai ales in privinta propagandei desantate a televiziunilor de stiri. Dar presedintele pare a face o confunzie intre statul asistential si statul responsabil.

(http://www.ziare.com/basescu/criza/ce-fel-de-stat-vrem-de-fapt-1063121)

Mie îmi venea să strig atunci... Bre, măi nea... românul plăteşte să fie asigurat de stat că nu moare de foame, sete şi dor de iarbă verde, nu aduci domnia ta banii de acasă să ajuţi mămicuţele şi bebeluşii...! Dar m-am oprit că nu m-ar fi auzit, microfoanele înregistrează numai ce trebuie.

Surpriză însă, domnul Martin Schultz vine pe la Bucureşti, părăsindu-şi biroul de preşedinte al Parlamentului European, şi vorbeşte românilor prin intermediul microfonului tribunei parlamentare. Şi ce să vezi, repetă iar şi iar... "social" (în nemţeşte este cu "ţ")... la traducerea de la TV nu se aude, de regulă, tradus acest social. Ce a spus domnul Martin Schultz însă foarte, foarte interesant? A spus că România a trecut de la economia socialistă la economia SOCIALĂ de piaţă. Până şi domnul Schultz ştie cum stă treaba cu Constituţia Română. Bravo domniei sale!

Eu abia aştept traducerea exactă să văd cum se va "deconta" acel "social" împrăştiat la tot pasul de domnul Schultz.

4 comments:

ADRIAN said...

Nu-mi place acel domn, recunosc. Imi pare un individ scortos si plin de el, lipsit probabil de orice urma de simt al umorului ... cred ca e politrucul perfect ca si madama Reding. Ma incanta orice zgandarire pe care i-o (le-o) produce Nigel Farage!

Bibliotecaru said...

Nici nu mai suport politica cu totul, e deja prea mult pentru a mai putea suporta.

Unknown said...

Dom' Biblio, am voie să postez şi io la matale în ogradă?
Promit că postez frumos dacă nu văd comentarii de-ale lu' Zapa sluga şi mitomanul ăla de Horvath p-aci.
:)))))))))

Bibliotecaru said...

Cum apar "dăunătorii", hop o să închid şi eu comentariile... Că nu mai am chef de ceartă. :D

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.