28 July 2009

Şedinţa cu valuri de aroganţă politică



http://www.cdep.ro/pls/steno/steno.ram?rmfile=2009/20090727dep_1.rm

http://www.cdep.ro/pls/steno/steno.ram?rmfile=2009/20090727dep_2.rm

http://www.cdep.ro/pls/steno/steno.ram?rmfile=2009/20090727dep_3.rm

(Sursa: http://www.cdep.ro/)

Monica Ridzi: PSD este parte a partidului de guvernământ (video minutul 1:16)

REALITATEA.NET - Monica Ridzi: Cred în nevinovăţia mea şi o voi demonstra în faţa instanţei

Doamna ex-ministru Monica Iacob Ridzi a citit un discurs. Dacă vorbea liber, aş fi putut cred că emoţia i-a provocat o eroare de exprimare. Citind după foaie, trebuie să consider fiecare cuvânt gândit şi cântărit foarte bine. Ce a vrut doamna Monica Iacob Ridzi să spună prin... "cu toate că PSD este parte a partidului de guvernământ". Nu înţeleg, PSD face parte din alt partid? Dacă da, din ce partid face parte PSD?

Elena Udrea: Parlamentul ar putea să înfiinţeze o comisie...

REALITATEA.NET - Elena Udrea: Trebuie să verificăm şi activitatea Guvernului liberal

Chiar aşa, de ce nu se înfiinţează comisii pentru toţi, să terminăm o dată acest bâlci în care se gestionează neperformant banii României?

UPDATE:
Declaraţie a Ministrului Turismului, Elena Udrea, în faţa plenului Parlamentului României, 27.07.2009

Am venit astăzi, în faţa dumneavoastră, pentru a vă cere să fiţi de acord cu înfiinţarea Comisiei Parlamentare „Vanghelie”, al cărei scop declarat este acela de a măsura jaluzelele de la Ministerul Turismului. Pentru a ajuta comisia să funcţioneze cât mai eficient, am pregătit pentru membrii comisiei rulete şi abacuri.

Dacă veţi fi de acord cu înfiinţarea acestei comisii astăzi, până la sfârşitul săptămânii am putea clarifica ce se întâmplă la turism, mai ales că, aşa cum am spus, membrii comisiei vor avea la dispoziţie instrumentele necesare cercetării.

Astfel, de săptămâna viitoare, parlamentarii ar putea trece, în comisii, la verificarea cheltuielilor publice şi în alte ministere, cum ar fi cele gestionate de PSD. Dacă vorbim despre modul în care am cheltuit, în acest an, aproximativ 3 milioane de Euro pentru promovarea internă şi externă a destinaţiilor turistice româneşti, vă propun să înfiinţaţi comisii care să cerceteze şi cum au fost angajate următoarele cheltuieli:
- La Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, condus de un coleg de la PSD - aproximativ 10 milioane de EURO pe servicii de publicitate constând în îmbunătăţirea strategiei de comunicare şi a identităţii vizuale sau publicitate într-un cotidian central naţional
- La Ministerul Muncii, condus de un ministru PSD - peste 10 milioane de EURO pentru o campanie de publicitate de suport pentru dezvoltarea resurselor umane în zonele rurale
- La Ministerul Mediului, condus de alt coleg de la PSD - aproximativ 3 milioane de EURO pentru campanii radio, TV şi print naţionale
- La Ministerul Administraţiei şi Internelor, condus şi acesta de un ministru PSD - 600.000 de Euro pentru servicii de consultanţă în publicitate

Sper că, până la alegerile prezidenţiale, vom avea rapoarte ale comisiilor parlamentare de la toate ministerele, inclusiv pe perioada gestionării ministerelor de către PNL.
- Astfel, Parlamentul ar putea înfiinţa o comisie de anchetă a lui CRIN ANTONESCU pentru a elucida cum a fost posibil ca, în perioada în care era Ministru al Tineretului şi Sportului, să înstrăineze Ştrandul Tineretului din domeniul public al statului către firma Trigranit, firmă care are în spate un controversat om de afaceri
- O altă comisie de anchetă parlamentară ar putea să lămurească ce a făcut fostul premier atunci când a aflat că Bogdana Balmuş, consilieră a sa şi, în acelaşi timp, membră în Consiliul de conducere al Inspectoratului de Stat în Construcţii (ISC), vinde prin firma familiei sale, un imobil către ISC cu suma de 12 milioane Euro; imobilul fusese achiziţionat cu 5 săptămâni în urmă la jumătate din preţul de vânzare
- Tot o comisie parlamentară ar trebui să îl ancheteze pe LUDOVIC ORBAN care, în perioada în care era Ministru al Transporturilor, a plătit firmei Romstrade suma de 64 milioane de Euro pentru reparaţia pistei Aeroportului Băneasa, chiar dacă firma se angajase, atunci când câştigase licitaţia, să facă respectivele lucrări pentru 17 milioane de Euro. Aceeaşi comisie ar trebui să lămurească de ce un avocat de casă al PNL a primit de la ministerul condus de Orban un onorariu de 6 milioane de Euro pentru contractul Bechtel
- Nu în ultimul rând, Parlamentul ar trebui să lămurească modul în care fostul Ministru al Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a cheltuit 14 de milioane de Euro pentru 39 de studii de fezabilitate identice pentru 39 de spitale regionale şi judeţene, dar şi modul în care acesta a cheltuit 240.000 de milioane de Euro pentru programul de evaluare a stării de sănătate a populaţiei, din care 40 milioane de Euro au fost costuri operaţionale, printre care se numără şi cele de tipărire şi difuzare a buletinelor de analize, în timp ce campania de informare a populaţiei în cazul gripei porcine se desfăşoară fără costuri pentru stat.

În urmă cu o jumătate de an, mă anagajam să încerc să rezolv problemele unui domeniu de mult abandonat de politicienii din România. Este vorba de turism, domeniu care, împreună cu agricultura, ar putea aduce avantaje competitive ţării noastre în următorii ani, ar putea aduce mulţi bani la bugetul statului şi ar putea crea locuri de muncă pentru oameni disponibilizaţi din alte sectoare ale economiei. M-aţi mandatat atunci, dumneavoastră, Parlamentul României, să mă ocup de promovarea ţării noastre ca destinaţie turistică şi de rezolvarea problemelor de infrastructură din turism, iar eu am luat în serios mandatul pe care mi l-aţi încredinţat şi am trecut la treabă. ”Ce greşeală!”, spun astăzi PNL şi PSD, măcinaţi de interese mărunte, cu parlamentari intraţi în Parlament de pe locurile 2-3, având candidaţi la preşedinţie de locurile 3-4. ”Desfiinţaţi ministerul”, strigă primarul care este, primar PSD care este la putere atunci când îşi pune oameni în poziţii de conducere în instituţiile de stat şi care este în opoziţie atunci când apare la televizor.

În legătură cu modul de cheltuire a banilor publici pentru promovarea României ca destinaţie turistică şi pentru încurajarea consumului de turism intern, nu este nevoie decât să accesaţi site-ul Ministerul Turismului pentru a vedea toate aceste contracte, iar, dacă nu reuşiţi sau nu vă merg calculatoarele ori internetul, sigur că puteţi vota pentru înfiinţarea unei comisii care cu asta să se ocupe.

Dacă deja v-aţi lămurit că probleme de legalitate nu există şi vreţi să verificaţi oportunitatea acţiunilor întreprinse la minister, vă reamintesc că deciziile de oportunitate aparţin ministrului. Cu toate acestea, vă aduc la cunoştinţă că deciziile mele se înscriu în planuri şi strategii aprobate de Guvernul Tăriceanu, şi amintesc:
- Master Planul Turismului Naţional Român 2007-2026, elaborat în 2007 de o echipă a Organizaţiei Mondiale de Turism şi aprobat de Guvernul Tăriceanu
- Hotărârea de Guvern nr. 1726/2006, aprobată de Guvernul Tăriceanu, care cuprinde lista proiectelor de investiţii în infrastructura turistică ale unui număr de 32 de consilii locale şi judeţene, proiecte care se încadrau în subprogramele naţionale de investiţii în turism, aşa cum au fost acestea concepute şi aprobate în 2006 tot de către Guvernul Tăriceanu: „Schi în România”, „Dezvoltarea infrastructurii turistice în zona montană înaltă”, “Dezvoltarea echilibrată şi integrată a staţiunilor turistice balneoclimaterice” şi “Dezvoltarea echilibrată şi integrată a zonei turistice din Delta Dunării şi a staţiunilor turistice de pe litoralul Mării Negre”.

Oricine îşi poate da seama că asistăm la refacerea majorităţii parlamentare PSD-PNL, responsabilă de cheltuirea a 3,2 miliarde de Euro din Fondul Naţional de Dezvoltare, în ultimele luni ale guvernării Tăriceanu. Aceasta este „Coaliţia 322”, în varianta PSD la putere, PNL în opoziţie.
În ceea ce îi priveşte pe partenerii noştri de guvernare de la PSD, în final, remarc că întreg bugetul Ministerului Turismului, care reprezintă dealtfel 0,06% din PIB, nu este decât a 6-a parte din comisionul despre care presa vremii susţine că ar fi fost încasat de Adrian Năstase pentru vânzarea Petrom.
(sursa: http://www.elenaudrea.ro/blog/declaratie-a-ministrului-turismului-elena-udrea-in-fata-plenului-parlamentului-romaniei.html#comments)

7 comments:

maca said...

Am onoare acum stiu cine este Bibliotecarul. Cine cauta gaseste. Sincer am ramas surprins ca cine discuta cu mine pe blogul Alinei G.

Bibliotecaru said...

:)
Nu era nici un secret...

Anonymous said...

cred ca si dvs sunte-ti un mare "fan" al tov Basescu.

Bibliotecaru said...

Da, îl privesc pe domnul Băsescu şi fun fun fun! :)

maca said...

Basescu e un porc. Nu trebuie sa sti prea multe ca sa-ti dai seama de educatia lui de maidan. Partea proastae ca unii o incaseaza nevinovati din cauza dansului.

maca said...

Mi se face rau de 3 ori pe zi si i-mi vine sa vomit cand ii vad pe cei din PD-L. Cum pot exista asemenea oameni printre noi?

Bibliotecaru said...

De fapt sunt oameni obişnuiţi, chiar asta este problema. Liderii unui popor ar trebui să fie cei mai buni, nu să rivalizeze cu cel care pierde vremea la colţul blocului. Pe vremuri liderii erau aleşi direct de Dumnezeu şi erau numiţi celor care ştiau să-L asculte... poate că astăzi avem probleme din cauză că nu mai ştim vorbi cu Dumnezeu...

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.