Scriam acum ceva timp că este incalificabilă izgonirea poetului Mircea Dinescu chiar din ograda sa. Eram atunci curios să văd ce scor vor obţine pedeliştii în Dolj şi de ce ar trebui Mircea Dinescu să fugă la Bulgari pentru că nu mai poate să trăiască în casa sa... Dar mai întâi, aducerea aminte:
Antonie Solomon:
"În ultimul timp s-au exacerbat ieşirile mele în public. La fel ca în campania pentru primărie, şi acum am să fac o campanie extrem de elegantă, unde n-am să critic, nu am să înjur pe nimeni, doar am să-l susţin pe Traian Băsescu"
"A fost o scenă provocatoare la Cetate. Eu nu aş fi organizat niciodată un miting la Cetate. I-aş fi invitat pe primarii din Valea Dunării să vină la acel miting de la Craiova, unde au fost peste 50.000 oameni. O să spuneţi că au venit forţat. Nimic mai fals. Să fi fost 10-15.000 de oameni din Gorj, Olt, Mehedinţi, pentru că nu cred că au fost mai mult de 300 autocare, restul au fost oameni care nu au venit obligaţi de nimeni"
"Eu cred că l-am salvat pe Mircea Dinescu dintr-o încurcătură, pentru că erau peste 3.000 de pedelişti şi cine ştie ce ieşea acolo, dacă se apuca să-l înjure pe Traian Băsescu, aşa cum o făcuse cu o seară înainte la televizor. Când îi spui cu o seară înainte că-i scuipi în farfurie, că e mic, că are 45 de kile, că e chior, cum sa-l mai inviţi a doua zi la masă?!
"Eu l-am făcut cetăţean de onoare al Craiovei, eu i-am dat magazin în centrul Craiovei, am o relaţie bună cu el, chiar mi-e drag. Ne completăm unul cu altul. Nu trebuia să vorbească la un miting al PDL. Dacă voia să vorbească cu Traian Băsecu, trebuia să iasă înaintea lui şi să-i spună: «domn' preşedinte, după ce terminaţi mitingul, vă aştept să veniţi la mine şi să luăm masa împreună». Traian Băsescu venea sau nu venea"
(sursa: http://www.mediafax.ro/politic/solomon-l-am-salvat-pe-dinescu-pentru-ca-la-cetate-erau-3-000-de-pedelisti-5101275)
Ce s-a întâmplat în Dolj?
Mircea Geoană mai multe voturi. Aproximativ 47.800 mai multe voturi, adică cam 30% mai multe voturi.
(sursa: http://www.bec2009p.ro/Documente%20PDF/Rezultate/Procese%20verbale%20centralizatoare%20turul%20II/pv%20dolj%20turul%20II.pdf)
Eu cred că este un semn pe care politica ar trebui să-l simtă: Mârlănia nu este iubită de România.
Violenţa cu care simpatizanţii şi membrii PD-L au învăţat să-şi facă campanie, pe de o parte mobilizează alţi simpatizanţi, dar, pe de altă parte, respinge orice nehotărât. Până la urmă grupul de influenţă socială al PD-L va fi asemeni sectanţilor, cu privirea fixă înainte, iar restul societăţii îi va privi ca pe nişte proscrişi. Organizaţiile PD-L ar trebui să ţină seama de acest lucru, cu cât simpatia adepţilor este mai puternică, cu atât restul societăţii îi va izola.
16 comments:
nimrod
said...
@Biblio,
Judecand dupa comportamentul general al clasei politice care se poate aprecia simplu cu faimosul "dai omului puterea ca sa-i cunosti caracterul", geme Romania de proscrisi. In acelasi timp eu nu cred ca PD-L-ul detine monopolul agresivitatii multilateral dezvoltate. De fapt s-a vazut cu ochiul liber in campanie...Mai rau, cred ca ieri, am asistat uluit, mai ales ca-l cunosc personal, la atacul televizat, post factum, al unui alt poet nationale asupra unor lideri PD-L.Ma gandesc ca unii dintre noi ar trebui sa lase totusi vulgului libertatea de a striga huooo si de a vana proscrisi!
Am intrat după închiderea urnelor pe blogul doamnei Udrea, locul predilect al susţinătorilor PD-L şi al lui Traian Băsescu. Am intrat acolo spunând care s-au terminat alegerile şi societatea ar trebui să nu mai fie divizată în pro şi anti (atunci era încă câştigător al sondajelor Mircea Geoană). Am fost civilizat, calm, nu am făcut nici o referire la cine câştigă sau cine pierde... nu aveam nici măcar o urmă de intenţie belicoasă. Nimic din toate astea. Ei bine, susţinătorii PD-L au început aproape toţi să mă mângâie cu alinturi de tipul CARĂ-TE! Le-aş pune aici... dar, între timp, administratorul a şters ceea ce era de şters.
Susţinătorul PD-L este cel mai agresiv dintre susţinători, mai agresiv şi decât cei ai PRM. Este o concluzie din experienţa mea pe net. Sigur, nu oricine susţine PD-L este agresiv, nimeni nu spune asta...
Ma faceti sa rad!Stiti foarte bine ca sunt bloggeri, nu doar PDL, pe care-i starniti numai prin simpla prezenta.Puteti sa comentati si timpul probabil ca oricum stelele de tinichea vor sari pe dumneavoastra... Cei mai multi dintre ei sunt doar niste simpatizanti obscuri care cred ca violenta pro-cauza le-o deschide cariera. E plina istoria de trepadusi care au taiat capetele unor invinsi ilustri fara ca nimeni sa le-o ceara si au sfarsit prin a fi ei insisi descapatanati fiindca si-au depasit conditia... Adevarul e ca la noi parametrii socializarii s-au schimbat radical, urmare a schimbarii structurii societatii dar mai ales dupa aparitia blogurilor. Eu sunt relativ indulgent cu fenomenul.La mine in targ,de exemplu, desi rezultatul pe judet e invers, a castigat cu vreo trei procente Traian Basescu. Nu e straina de aceasta orientare disparitia, practic, a clasei muncitoare din oras (vreo 2000 de muncitori din peste 20000 cati erau in 1990)si n-au disparut oamenii ci li s-a schimbat mentalitatea, fiindca au trebuit sa lupte din greu ca sa supravietuiasca iar PSD-ul nu i-a prea ajutat. Duritatea vietii de fiecare zi pe cei mai multi si mai simpli dintre ei (si urmasii lor) i-a facut pe de o parte conflictogeni iar pe de alta parte pedelisti, fiindca PSD-ul i-a tras in piept, liberalii i-au privit de sus iar, spre onoarea lor, desi orasul e plin de tigani, PRM-ul n-a constituit niciodata o optiune pentru majoritatea.Eu ii inteleg pe cei mai multi dintre ei, iar celor care nu apreciaza, dupa cum ati constatat, poate, le intorc spatele...Evident, e treaba lor ce vor face cand vor realiza ca nici PDL-ul nu da gauri in cer...
a. Dupa cum vedeti, Traian Basescu a "iesit" pe sticla, cred eu,tocmai de de teama ca, din prea mult entuziasm, unii dintre sustinatorii sai ar putea sparge ceva, ca personajul dostoievskian... b. Cu tot regretul, cred ca trebuie sa procedati ca CFR-ul, care a inclus intarzierile in orarul de mers, adica sa va extindeti limita rabdarii.
Regret dar dezinformezi. Eu sunt cel care exaspartat ti-am spus asa si apoi am nuantat ca e vorba doar de 24 ore. Mada nu a sters nimic si te ajut eu si postez in ordine:
ion adrian says: 6 December, 2009 at 11:15 pm Sa spus de 20 de ani ca s-a terminat cu socialismul si …la vremuri noi tot noi. Biblio efectiv te rog si eu frumos. Cara-te!
Bibliotecaru says: 6 December, 2009 at 11:26 pm @ ion adrian Vă dau acelaşi răspuns ca şi doamnei silverstar, perioada de auto-exilare (nu m-a dat nimeni afară, am hotărât singur să nu mai intru pe acest blog) s-a terminat. Nu doresc să atac pe nimeni, nici să susţin pe cineva… alegerile s-au încheiat. Tot ce se spune la TV, tot ce spune pe bloguri, nu mai pot influenţa în acest moment rezultatele în nici un fel. După cum vedeţi, spre deosebire de unii dintre susţinătorii PD-L, eu nu vorbesc despre procente, nici nu sunt foarte interesat de rezultat, sunt mai interesat de faptul că urmează o lungă perioadă fără campanie electorală şi fără luptă absurdă. Sunt interesat ca perioada de ură să se încheie, societatea trebuie să-şi reconcilieze poziţiile, trebuie să renască interesul naţional. Din acest moment prima mea prioritate este reconcilierea naţională. Dacă nu doriţi reconcilierea, dacă vreţi să promovaţi în continuare ura faţă de alţi români… foarte bine, atunci suntem adversari.
ion adrian says: 6 December, 2009 at 11:28 pm Pe cine sa iubim? pe cei care vor sa-si bata joc de noi? Nu tie rusine , chiar nu tie rusine cand acum 20 de ani au fost omorat deliberat 1000 de tineri de varsta ta, ca sa se instaureze Iliescu la putere atunci cand poporul ocupase institutiile si trebuia pacalit. Ca kgbistul Militaru sa-l omoare pe Trosca si pe cei care stiau ce facea el in cadrul GRU.Nu ti-e rusine? Cara-te!
Bibliotecaru says: 7 December, 2009 at 8:56 am
Şi acum, că toată lumea e fericită… Întreb iar, sunteţi dispuşi să trăiţi într-o lume lipsită de conflicte? Sunteţi de acord ca toţi românii să uite de conflictul politic (care, prin încheierea alegerilor prezidenţiale, a trecut) şi să tragă în aceiaşi direcţie?
ion adrian says: 7 December, 2009 at 9:54 am Biblio, intreaba-l te rog pe Hrebeciuc, pe Corlatean pe cei care imping lucrurile spre razboi civil, nu pe noi care am fost diciplinati. Intreaba antenele, rtv . Ti-am spus deja cred:pace se face cu aducatorii de pace nu cu sabotorii ei permanenti, prin fals minciuna si diversiune. Clar?
Bibliotecaru says: 7 December, 2009 at 9:59 am @ ion adrian
Simţiţi că v-am manipulat? V-am indicat eu cu cine să votaţi? Aţi văzut de la mine că am făcut apel să voteze cineva pe un anumit candidat?
Dacă aveţi nevoie neapărat să trăiţi împotriva cuiva, eu unul mă ofer, nu am nici o problemă, dar cu restul României sunteţi dispus să vă împăcaţi? Puteţi să trăiţi într-o Românie care nu are societatea împărţită după partide politice? Puteţi să vă depozitaţi întreaga ură şi frustrare numai spre mine, inamicul public şi vă iubiţi toţi ceilalţi concetăţeni?
ion adrian says: 7 December, 2009 at 10:14 am Da Biblio, simt ca daca castiga Geoana, erai bucuros si asa ceva ptr un om cu inteligenta ta, care desigur ca ai inteles tot ce este in spatele a ceea ce se vede dintr-o manipulare, grosiera ptr orice om cinstit si de buna credinta, este de neiertat.
ion adrian says: 7 December, 2009 at 10:17 am @Biblio, Nu vreau sa traiesc contra nimanui. In filozofia mea tot ce este fals tot ce neaga existenta de fapt nu este tine de finta nimicului daca pot sa-mi ingadui acest pleonasm .. Asa ca daca am probleme uneori ireconciliabile cu firea mea de multe ori mult prea slaba , le am eu.
ion adrian says: 7 December, 2009 at 10:33 am @Oradeanca, Nu ai suparat pe nimeni si poti sa te uiti la Biblio si cu admiratie dar si cu jale. Admiratie ptr calitatile pe care le are si jale ptr felul in care uneori le utilizeaza.
Nota mea : si au mai fost . Succesiunea lor in timp si starea noastra de spirit a unora implicati nu era de naura discutiilor cerute de tine si care atunci ar fi fost o diversiune.
Dl Dinescu s-a tradat mai adineaori. I-a marturisit Andreei Pora la RTV ca este cam dator vandut. Asta explica doua lucruri : a) Dl Dinescu este de vanzare si Geoana, Vantu, PNL au fost dispusi sa-l cumpere; b) Dl Basescu nu face asemenea jocuri neprincipiale si nelegale ptr a obtine sau a pastra un condei sau un poet in echipa;
Stii chestia asta? Adica daca este adevarat un lucru important spus pe cateva posturi de tv si anume: CCR nu se poate pronunta pe reclamatia facuta de PSD daca se dovedeste desigur prin PDl sau prin cine mai are drept sa argumenteze ca PSD a comis cel putin o frauda dovedita ca atare indiferent de amploarea ei , adica in acest caz fara legatura cu influentarea sau nu a rezultatului. Adica in traducere: nu ai dreptul sa stigi hotii daca furi si tu .
@ ion adrian Aţi postat numai cele ce vă privesc, dar au mai fost şi alţii... Nu învinovăţesc pe cineva că a şters comentariile, învinovăţesc însă pe cei care nu pot accepta că există cineva care nu acceptă bullshitul politic venit din partea PD-L şi a preşedintelui (dar şi din partea oricui ar veni el) fără să fie plătit pentru asta sau fără să fie susţinător PSD (mai rar al PNL)... este o chestiune profund stalinistă... sau fascistă, după plac, pentru că este vorba despre statul totalitar, în orice formă ar fi el. Poate că cei care reacţionează astfel nu-şi dau seama că nu inventează roata, că astfel de războaie s-au mai dus istorie şi au fost condamnate de istorie, dar asta nu este o scuză.
@ ion adrian Domnul Dinescu este dator de când îl ştiu. De câte ori a făcut bani, a investit aceşti bani într-o afacere păguboasă. Faptul că a făcut un credit pentru via pe care i-au furat-o probabil că nu i-a adus prea mult profit. Dar sunt milioane de oameni în România care au datorii şi nu sunt cumpăraţi de "moguli". Dacă conştiinţa dumneavoastră doarme liniştită pentru că se gândeşte la domnul Dinescu ca la un tonomat, foarte bine. Eu unul nu cred că domnul Dinescu vorbeşte pentru bani împotriva conştiinţei sale.
@ ion adrian CCR nu judecă sesizarea depusă de PSD, CCR judecă o sesizare depusă pentru a fi judecată. Dacă se dovedeşte că personaje de la PSD au făcut fraude electorale şi se dovedeşte şi că cei de la PD-L au făcut fraude electorale, fraudele de la PSD se adaugă celor de la PD-L şi cei care au fraudat vor fi colegi de fraudă, ca să zic aşa.
CCR nu stabileşte vinovăţii, nu are nici o treabă cu a stabili cine este vinovat. CCR stabileşte doar dacă frauda electorală are o dimensiune capabilă influenţării alegerilor. Mai departe cercetarea, dacă va fi o cercetare, este a organelor de anchetă. Abia atunci se poate judeca făptaşul. În acest stadiu nu contează cine, doar ce şi cât.
Tu trebuie sa iei in considerare ca oricum in Dolj, vrei nu vrei, PSD/Geoana ar fi castigat, nu de alta dar nu poti acuza acel incident ca fiind motivul scorului lui Basescu. Nu in ultimul rand, dupa parerea mea gestul lui Traian Basescu nu este deloc unul de marlan, ci cel al lui Dinescu care vrei nu vrei, fara Basescu si Udrea nu avea fondurile alea la "casa lui". Este doar un oportunist de 2 bani si acest moment mi-a dovedit acest lucru. Dupa ce spui in fiecare seara lucruri urate la TV despre el mai vrei sa vorbesti si pe scena. Astfel de oameni nu merita nici cea mai mica apreciere.
@ Paul Domnule Paul, Eu nu am spus că Doljul nu a fost "câştigat" de PD-L pentru incidentul cu Mircea Dinescu, probabil însă că şi acesta a ajutat. Primarul Solomon s-a purtat acolo de parcă ar fi stăpân în judeţ, arogant (eu cel puţin aşa l-am perceput) şi persiflant. Dacă ţineţi minte, a spus ceva de tipul "L-am umilit la el acasă!" şi l-a trimis afară din judeţ, la bulgari. Un politician să umilească un cetăţean? Dar cine îi dă dreptul acesta? Iată că situaţia nu stă tocmai aşa cum crede domnul Solomon, în cearta cu Mircea Dinescu domnia sa pare a avea, în urma rezultatelor, un comportament caricaturizat.
Ce spune Mircea Dinescu într-o emisiune de vineri seara, sau "pe la televizor", prin revista sa, nu este o declaraţie publică, este o mică bârfă. Din partea unui politician de aştepţi mai mult pentru că de aia alegem în funcţii politicieni şi nu îi punem dintre oameni agăţaţi de pe stradă. Un primar de municipiu, un preşedinte de ţară, au obligaţia să nu răspundă provocărilor unui poet într-o emisiune TV.
Cum ar fi să aud că nu ştiu ce politician mă înjură şi mă face în toate felurile pentru că am scris ceva pe blog? Ceva nu este în ordine cu această agresivitate a clasei politice. Personal eu cred că politica noastră are o calitate de-a dreptul mârlănească. Când politica în România va fi elegantă, voi constata, sunt convins, această îmbunătăţire.
Referitor la intrebarea mea cei din presa nu stiau modificarea adusa art 24 in actuala lege 370/ 2004, asa cum cred ca unii din sectiile de votare nu stiau noua definitie a voturilor nule, ceea ce a facut sa apara la nule voturi in 2004 nule dar zi valide.
Toţi cei care comentează pe blogul meu poartă răspunderea afirmaţiilor lor. Se consideră implicită rugămintea mea ca afirmaţiile să fie însoţite de probe. În caz contrar, recomand celorlalţi cititori care citesc aceste comentarii să considere, la fel ca şi mine, că sunt banale elemente de propagandă fără nici un fel de acoperire.
ArtHalle One Summer Show
-
'Bucharest weather may be unpredictable,
but you can always rely on ArtHalle to bring the heat with our One Summer
Show.
F...
Inalienabilitatea teritorială
-
Tot auzim de diferite chestii inalienabile pe care apoi le observăm nu
tocmai inalienabile… Citeam o ştire care spunea aşa “Ambasadorul Italiei,
Mario Cosp...
Scrisoare deschisă către Serviciile Secrete
-
------------------------------
Doamnelor şi domnilor,
Politica vrea să vă capteze şi să vă folosească ca poliţie politică, acum
nu mai este nici o îndoială...
16 comments:
@Biblio,
Judecand dupa comportamentul general al clasei politice care se poate aprecia simplu cu faimosul "dai omului puterea ca sa-i cunosti caracterul", geme Romania de proscrisi. In acelasi timp eu nu cred ca PD-L-ul detine monopolul agresivitatii multilateral dezvoltate.
De fapt s-a vazut cu ochiul liber in campanie...Mai rau, cred ca ieri, am asistat uluit, mai ales ca-l cunosc personal, la atacul televizat, post factum, al unui alt poet nationale asupra unor lideri PD-L.Ma gandesc ca unii dintre noi ar trebui sa lase totusi vulgului libertatea de a striga huooo si de a vana proscrisi!
Am intrat după închiderea urnelor pe blogul doamnei Udrea, locul predilect al susţinătorilor PD-L şi al lui Traian Băsescu. Am intrat acolo spunând care s-au terminat alegerile şi societatea ar trebui să nu mai fie divizată în pro şi anti (atunci era încă câştigător al sondajelor Mircea Geoană). Am fost civilizat, calm, nu am făcut nici o referire la cine câştigă sau cine pierde... nu aveam nici măcar o urmă de intenţie belicoasă. Nimic din toate astea. Ei bine, susţinătorii PD-L au început aproape toţi să mă mângâie cu alinturi de tipul CARĂ-TE! Le-aş pune aici... dar, între timp, administratorul a şters ceea ce era de şters.
Susţinătorul PD-L este cel mai agresiv dintre susţinători, mai agresiv şi decât cei ai PRM. Este o concluzie din experienţa mea pe net. Sigur, nu oricine susţine PD-L este agresiv, nimeni nu spune asta...
@biblio,
Ma faceti sa rad!Stiti foarte bine ca sunt bloggeri, nu doar PDL, pe care-i starniti numai prin simpla prezenta.Puteti sa comentati si timpul probabil ca oricum stelele de tinichea vor sari pe dumneavoastra...
Cei mai multi dintre ei sunt doar niste simpatizanti obscuri care cred ca violenta pro-cauza le-o deschide cariera. E plina istoria de trepadusi care au taiat capetele unor invinsi ilustri fara ca nimeni sa le-o ceara si au sfarsit prin a fi ei insisi descapatanati fiindca si-au depasit conditia...
Adevarul e ca la noi parametrii socializarii s-au schimbat radical, urmare a schimbarii structurii societatii dar mai ales dupa aparitia blogurilor.
Eu sunt relativ indulgent cu fenomenul.La mine in targ,de exemplu, desi rezultatul pe judet e invers, a castigat cu vreo trei procente Traian Basescu. Nu e straina de aceasta orientare disparitia, practic, a clasei muncitoare din oras (vreo 2000 de muncitori din peste 20000 cati erau in 1990)si n-au disparut oamenii ci li s-a schimbat mentalitatea, fiindca au trebuit sa lupte din greu ca sa supravietuiasca iar PSD-ul nu i-a prea ajutat. Duritatea vietii de fiecare zi pe cei mai multi si mai simpli dintre ei (si urmasii lor) i-a facut pe de o parte conflictogeni iar pe de alta parte pedelisti, fiindca PSD-ul i-a tras in piept, liberalii i-au privit de sus iar, spre onoarea lor, desi orasul e plin de tigani, PRM-ul n-a constituit niciodata o optiune pentru majoritatea.Eu ii inteleg pe cei mai multi dintre ei, iar celor care nu apreciaza, dupa cum ati constatat, poate, le intorc spatele...Evident, e treaba lor ce vor face cand vor realiza ca nici PDL-ul nu da gauri in cer...
Singurul lucru cert pe care îl ştiu este că am ajuns la limita răbdării.
@Biblio,
a. Dupa cum vedeti, Traian Basescu a "iesit" pe sticla, cred eu,tocmai de de teama ca, din prea mult entuziasm, unii dintre sustinatorii sai ar putea sparge ceva, ca personajul dostoievskian...
b. Cu tot regretul, cred ca trebuie sa procedati ca CFR-ul, care a inclus intarzierile in orarul de mers, adica sa va extindeti limita rabdarii.
:)
Dacă aş putea, nici că m-ar interesa...
Din păcate nu pot.
Regret dar dezinformezi. Eu sunt cel care exaspartat ti-am spus asa si apoi am nuantat ca e vorba doar de 24 ore.
Mada nu a sters nimic si te ajut eu si postez in ordine:
ion adrian says:
6 December, 2009 at 11:15 pm
Sa spus de 20 de ani ca s-a terminat cu socialismul si …la vremuri noi tot noi.
Biblio efectiv te rog si eu frumos. Cara-te!
Bibliotecaru says:
6 December, 2009 at 11:26 pm
@ ion adrian
Vă dau acelaşi răspuns ca şi doamnei silverstar, perioada de auto-exilare (nu m-a dat nimeni afară, am hotărât singur să nu mai intru pe acest blog) s-a terminat. Nu doresc să atac pe nimeni, nici să susţin pe cineva… alegerile s-au încheiat. Tot ce se spune la TV, tot ce spune pe bloguri, nu mai pot influenţa în acest moment rezultatele în nici un fel. După cum vedeţi, spre deosebire de unii dintre susţinătorii PD-L, eu nu vorbesc despre procente, nici nu sunt foarte interesat de rezultat, sunt mai interesat de faptul că urmează o lungă perioadă fără campanie electorală şi fără luptă absurdă. Sunt interesat ca perioada de ură să se încheie, societatea trebuie să-şi reconcilieze poziţiile, trebuie să renască interesul naţional. Din acest moment prima mea prioritate este reconcilierea naţională. Dacă nu doriţi reconcilierea, dacă vreţi să promovaţi în continuare ura faţă de alţi români… foarte bine, atunci suntem adversari.
ion adrian says:
6 December, 2009 at 11:28 pm
Pe cine sa iubim? pe cei care vor sa-si bata joc de noi? Nu tie rusine , chiar nu tie rusine cand acum 20 de ani au fost omorat deliberat 1000 de tineri de varsta ta, ca sa se instaureze Iliescu la putere atunci cand poporul ocupase institutiile si trebuia pacalit. Ca kgbistul Militaru sa-l omoare pe Trosca si pe cei care stiau ce facea el in cadrul GRU.Nu ti-e rusine? Cara-te!
Bibliotecaru says:
7 December, 2009 at 8:56 am
Şi acum, că toată lumea e fericită… Întreb iar, sunteţi dispuşi să trăiţi într-o lume lipsită de conflicte? Sunteţi de acord ca toţi românii să uite de conflictul politic (care, prin încheierea alegerilor prezidenţiale, a trecut) şi să tragă în aceiaşi direcţie?
ion adrian says:
7 December, 2009 at 9:54 am
Biblio, intreaba-l te rog pe Hrebeciuc, pe Corlatean pe cei care imping lucrurile spre razboi civil, nu pe noi care am fost diciplinati. Intreaba antenele, rtv .
Ti-am spus deja cred:pace se face cu aducatorii de pace nu cu sabotorii ei permanenti, prin fals minciuna si diversiune.
Clar?
Bibliotecaru says:
7 December, 2009 at 9:59 am
@ ion adrian
Simţiţi că v-am manipulat? V-am indicat eu cu cine să votaţi? Aţi văzut de la mine că am făcut apel să voteze cineva pe un anumit candidat?
Dacă aveţi nevoie neapărat să trăiţi împotriva cuiva, eu unul mă ofer, nu am nici o problemă, dar cu restul României sunteţi dispus să vă împăcaţi? Puteţi să trăiţi într-o Românie care nu are societatea împărţită după partide politice? Puteţi să vă depozitaţi întreaga ură şi frustrare numai spre mine, inamicul public şi vă iubiţi toţi ceilalţi concetăţeni?
ion adrian says:
7 December, 2009 at 10:14 am
Da Biblio, simt ca daca castiga Geoana, erai bucuros si asa ceva ptr un om cu inteligenta ta, care desigur ca ai inteles tot ce este in spatele a ceea ce se vede dintr-o manipulare, grosiera ptr orice om cinstit si de buna credinta, este de neiertat.
ion adrian says:
7 December, 2009 at 10:17 am
@Biblio,
Nu vreau sa traiesc contra nimanui.
In filozofia mea tot ce este fals tot ce neaga existenta de fapt nu este tine de finta nimicului daca pot sa-mi ingadui acest pleonasm ..
Asa ca daca am probleme uneori ireconciliabile cu firea mea de multe ori mult prea slaba , le am eu.
ion adrian says:
7 December, 2009 at 10:33 am
@Oradeanca,
Nu ai suparat pe nimeni si poti sa te uiti la Biblio si cu admiratie dar si cu jale.
Admiratie ptr calitatile pe care le are si jale ptr felul in care uneori le utilizeaza.
Nota mea : si au mai fost .
Succesiunea lor in timp si starea noastra de spirit a unora implicati nu era de naura discutiilor cerute de tine si care atunci ar fi fost o diversiune.
erata: exasperat
Dl Dinescu s-a tradat mai adineaori.
I-a marturisit Andreei Pora la RTV ca este cam dator vandut.
Asta explica doua lucruri :
a) Dl Dinescu este de vanzare si Geoana, Vantu, PNL au fost dispusi sa-l cumpere;
b) Dl Basescu nu face asemenea jocuri neprincipiale si nelegale ptr a obtine sau a pastra un condei sau un poet in echipa;
Stii chestia asta?
Adica daca este adevarat un lucru important spus pe cateva posturi de tv si anume:
CCR nu se poate pronunta pe reclamatia facuta de PSD daca se dovedeste desigur prin PDl sau prin cine mai are drept sa argumenteze ca PSD a comis cel putin o frauda dovedita ca atare indiferent de amploarea ei , adica in acest caz fara legatura cu influentarea sau nu a rezultatului.
Adica in traducere: nu ai dreptul sa stigi hotii daca furi si tu .
@ ion adrian
Aţi postat numai cele ce vă privesc, dar au mai fost şi alţii... Nu învinovăţesc pe cineva că a şters comentariile, învinovăţesc însă pe cei care nu pot accepta că există cineva care nu acceptă bullshitul politic venit din partea PD-L şi a preşedintelui (dar şi din partea oricui ar veni el) fără să fie plătit pentru asta sau fără să fie susţinător PSD (mai rar al PNL)... este o chestiune profund stalinistă... sau fascistă, după plac, pentru că este vorba despre statul totalitar, în orice formă ar fi el. Poate că cei care reacţionează astfel nu-şi dau seama că nu inventează roata, că astfel de războaie s-au mai dus istorie şi au fost condamnate de istorie, dar asta nu este o scuză.
@ ion adrian
Domnul Dinescu este dator de când îl ştiu. De câte ori a făcut bani, a investit aceşti bani într-o afacere păguboasă. Faptul că a făcut un credit pentru via pe care i-au furat-o probabil că nu i-a adus prea mult profit. Dar sunt milioane de oameni în România care au datorii şi nu sunt cumpăraţi de "moguli". Dacă conştiinţa dumneavoastră doarme liniştită pentru că se gândeşte la domnul Dinescu ca la un tonomat, foarte bine. Eu unul nu cred că domnul Dinescu vorbeşte pentru bani împotriva conştiinţei sale.
@ ion adrian
CCR nu judecă sesizarea depusă de PSD, CCR judecă o sesizare depusă pentru a fi judecată. Dacă se dovedeşte că personaje de la PSD au făcut fraude electorale şi se dovedeşte şi că cei de la PD-L au făcut fraude electorale, fraudele de la PSD se adaugă celor de la PD-L şi cei care au fraudat vor fi colegi de fraudă, ca să zic aşa.
CCR nu stabileşte vinovăţii, nu are nici o treabă cu a stabili cine este vinovat. CCR stabileşte doar dacă frauda electorală are o dimensiune capabilă influenţării alegerilor. Mai departe cercetarea, dacă va fi o cercetare, este a organelor de anchetă. Abia atunci se poate judeca făptaşul. În acest stadiu nu contează cine, doar ce şi cât.
@Bilbiotecarul
Tu trebuie sa iei in considerare ca oricum in Dolj, vrei nu vrei, PSD/Geoana ar fi castigat, nu de alta dar nu poti acuza acel incident ca fiind motivul scorului lui Basescu.
Nu in ultimul rand, dupa parerea mea gestul lui Traian Basescu nu este deloc unul de marlan, ci cel al lui Dinescu care vrei nu vrei, fara Basescu si Udrea nu avea fondurile alea la "casa lui". Este doar un oportunist de 2 bani si acest moment mi-a dovedit acest lucru. Dupa ce spui in fiecare seara lucruri urate la TV despre el mai vrei sa vorbesti si pe scena. Astfel de oameni nu merita nici cea mai mica apreciere.
@ Paul
Domnule Paul,
Eu nu am spus că Doljul nu a fost "câştigat" de PD-L pentru incidentul cu Mircea Dinescu, probabil însă că şi acesta a ajutat. Primarul Solomon s-a purtat acolo de parcă ar fi stăpân în judeţ, arogant (eu cel puţin aşa l-am perceput) şi persiflant. Dacă ţineţi minte, a spus ceva de tipul "L-am umilit la el acasă!" şi l-a trimis afară din judeţ, la bulgari. Un politician să umilească un cetăţean? Dar cine îi dă dreptul acesta? Iată că situaţia nu stă tocmai aşa cum crede domnul Solomon, în cearta cu Mircea Dinescu domnia sa pare a avea, în urma rezultatelor, un comportament caricaturizat.
Ce spune Mircea Dinescu într-o emisiune de vineri seara, sau "pe la televizor", prin revista sa, nu este o declaraţie publică, este o mică bârfă. Din partea unui politician de aştepţi mai mult pentru că de aia alegem în funcţii politicieni şi nu îi punem dintre oameni agăţaţi de pe stradă. Un primar de municipiu, un preşedinte de ţară, au obligaţia să nu răspundă provocărilor unui poet într-o emisiune TV.
Cum ar fi să aud că nu ştiu ce politician mă înjură şi mă face în toate felurile pentru că am scris ceva pe blog? Ceva nu este în ordine cu această agresivitate a clasei politice. Personal eu cred că politica noastră are o calitate de-a dreptul mârlănească. Când politica în România va fi elegantă, voi constata, sunt convins, această îmbunătăţire.
Referitor la intrebarea mea cei din presa nu stiau modificarea adusa art 24 in actuala lege 370/ 2004, asa cum cred ca unii din sectiile de votare nu stiau noua definitie a voturilor nule, ceea ce a facut sa apara la nule voturi in 2004 nule dar zi valide.
Post a Comment