10 October 2011

Cine e mai tare ca Boc?


Ştiu, ştiu... cei cârcotaşi vor spune că toată lumea. Nu, nu la asta m-am referit. De când a venit domnul Boc prim-ministrul, domnia sa ne spune că "anul viitor vom avea creştere economică", dar nu ştiu cum se întâmplă că ceva se întâmplă şi socotelile domnului Boc de la Guvern nu se potrivesc cu treburile şi acţiunile domnului Boc din România. Cineva spune că asta pentru că "bok" în limba romanes înseamnă "foame".

Iată însă o instituţie mai optimistă decât domnul Boc, Academia Chineză de Ştiinţe Sociale (probabil prin persoana domnului Chen Kuiyuan).

http://www.bu.edu/abroad/files/2010/08/beijing-550-215.jpg
(http://www.bu.edu/abroad/find-programs/faculty-exchange-programs/cass/)

Ritmul de creştere al Produsului Intern Brut (PIB) al Chinei va fi de aproximativ 9,4% în anul 2011, în uşoară scădere faţă de anul 2010, conform unui raport prezentat, luni, de către Academia Chineză de Ştiinţe Sociale. Totodată, Indicele Preţurilor de Consum (CPI) din China va înregistra o creştere în jur de 5,5%.

În raport se mai arată că revenirea lentă a economiei mondiale, aplicarea de către guvernul chinez a unei politici monetare stabile şi retragerea treptată a măsurilor de stimulare a consumului intern au contribuit la o uşoară scădere a ritmului de creştere a economiei chineze în 2011.
(http://romanian.cri.cn/341/2011/10/10/1s121251.htm)
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/5/55/National_Emblem_of_the_People%27s_Republic_of_China.svg/548px-National_Emblem_of_the_People%27s_Republic_of_China.svg.png
(http://en.wikipedia.org/wiki/China)

No comments:

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.