24 October 2011

Iaca poznă


De unde stăteam noi liniştiţi că iredentismul maghiar nu poate să lovească în România... că doar suntem ţări europene, iată o ştire care ridică un pic fizionomia omului pe la sprânceană, a mirare...
Liderul partidului radical naţionalist ungar Jobbik, Gabor Vona, a cerut organizarea unui referendum asupra ieşirii ţării din Uniunea Europeană, pe care a descris-o ca "nesustenabilă în forma actuală şi cu şanse mari să se dezintegreze", transmite MTI.

http://www.agerpres.ro/media/images/2011-10/102419281042139204.jpg

Într-o conferinţă de presă desfăşurată luni, liderul Jobbik a declarat că este necesară înfiinţarea unui comitet de experţi care să examineze şansele Ungariei în afara UE.

Răspunzând propunerii similare prezentate puţin mai devreme de Vona în parlament, premierul Viktor Orban a reafirmat angajamentul guvernului său faţă de apartenenţa Ungariei la UE. Aceasta a fost confirmată, de altfel, printr-un referendum în 2003, a subliniat Orban.

În replică, Gabor Vona a declarat că referendumul din 2003 a fost precedat de "o campanie greţoasă pentru a forţa intrarea ţării în UE".AGERPRES (http://www.agerpres.ro/media/index.php/international/item/88408-Ungaria-Liderul-Jobbik-cere-un-referendum-privind-iesirea-tarii-din-UE.html)
Aparent nu ar trebui să ne îngrijorăm, cine este, până la urmă, acest Gabor Vona? Ei bine, domnia sa a înfiinţat Garda Maghiară.



Sigur, o fi fost ea scoasă în afara legii la "mama ei", în Ungaria, numai că, între timp, ea a făcut un mic copil în Ardeal, Plutonul Secuiesc, la iniţiativa, poate aţi ghicit, lui Csibi Barna, cel cu spânzurarea lui Avram Iancu sub formă de manechin.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/4/40/Magyar_Garda_Bekescsaba_04._06._2009.jpg/800px-Magyar_Garda_Bekescsaba_04._06._2009.jpg
(http://ro.wikipedia.org/wiki/Garda_Maghiar%C4%83)

Peste asta, domnul Gabor Vona este şi liderul celui de al treilea partid ca mărime din Ungaria, respectiv Jobbik, Mişcarea pentru o Ungarie mai bună (Jobbik Magyarországért Mozgalom).

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/c/c5/Jobbik_Magyarorsz%C3%A1g%C3%A9rt_Mozgalom.png/150px-Jobbik_Magyarorsz%C3%A1g%C3%A9rt_Mozgalom.png
(http://en.wikipedia.org/wiki/Jobbik)

Mai ţineţi minte zbaterea preşedintelui şi premierului de a restrânge multele judeţe la puţinele regiuni? Nu veţi crede, dar Jobbik a ţinut să-şi dea cu părerea şi la problema asta:
Europarlamentarul maghiar Szegedi Csanad,http://www.blogger.com/img/blank.gif din partea partidului de extrema dreapta Jobbik, a declarat ca formatiunea sa poate accepta o reorganizare a Romaniei in 8+2 regiuni, cu conditia ca cele doua sa fie regiunile Tinutul Secuiesc - format din Mures, Harghita si Covasna, si Partium - format din judetele Bihor, Satu Mare si Salaj
Nu este evident că ar trebui să privim mai cu atenţie? Să nu uităm că în structurile de interese NATO sunt mai mulţi maghiari foarte influenţi decât români măcar prezenţi.

No comments:

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.