Republica Moldova are şi ea nişte nelinişti relative la funcţionarea instituţiilor. Din fericire pentru ea, preocuparea pentru democraţie şi Constituţie este ceva mai dezvoltată decât prin România, Comitetul pentru apărarea Constituţiei şi democraţiei nu este ceva numai declarativ.
Iurie Roşca, reprezentant al Comitetului:
"Unica modalitate de a depăşi criza este dizolvarea Parlamentului şi stabilirea datei alegerilor noii componenţe a Legislativului. Chiar dacă Preşedintele va fi ales acum, el oricum nu va fi şef legal al statului, deoarece el va fi ales de acei, care se află nelegitim în posturile lor”Reprezentantului Comitetului Anatol Plugaru:
"Reprezentanţii Comitetului doresc să se întîlnească cu liderii partidelor AIE, ca să discute cu ei între patru ochi şi să le explice situaţia, deoarece, se prea poate, ei, stînd în birou, nu ştiu, ce se întîmplă în stradă”
"Noi vom merge pînă la capăt şi metoda noastră este una singură – acţiuni paşnice democratice de protest bine organizate, pe care intenţionăm să le continuăm pînă Moldova va deveni un stat de drept”
"AIE a fost panicată toată săptămîna şi Comitetul ar fi acţionat-o în judecată pentru toate încălcările, care le-a comis”Reprezentantul Comitetului Pavel Midrigan:
"Noi însă nu avem timp pentru aceasta – este mult de lucru. Aş vrea să mai menţionez o dată că uzurparea puterii nu se va finaliza cu alegerile Preşedintelui. Mai mult decît atît, nu cred că deputaţii fără scrupule din partidele AIE ar putea alege un demn şef al statului”
"Este (comitetul) dispus să conjuge eforturile cu toate forţele, nemulţumite de regimul guvernant”
"Rezultatele activităţii noastre denotă că ne mişcăm în direcţia corectă şi vom continua să mergem pe calea începută. În Parlament trebuie să vină oameni oneşti, care doresc şi sînt capabili să facă multe pentru binele ţării”Ce mult seamănă problemele Republicii Moldova cu problemele noastră... nu credeţi?
(http://newsmoldova.md/politics/20120203/190941160.html)
No comments:
Post a Comment