12 February 2012

Iarăşi despre exporturi


Nu, nu este aşa cum vă aşteptaţi, doamna Andreea Vass Paul nu mi-a răspuns la întrebarea adresată pe blogul domniei sale şi care o semnalam în postul...

http://bibliotecarul.blogspot.com/2012/02/mai-mult-dar-mai-bine.html

Iată că am găsit însă aceiaşi întrebare pe care mi-o adresam, se pare că retoric, şi la alţii mai informaţi ca mine. Mă refer la cineva care a devenit un obişnuit al blogului meu, domnul Marin Pana. Ia uitaţi ce spune domnia sa pe blogul cursdeguvernare.ro
Exporturile cresc, dar nici deficitul comercial nu doarme

Exporturile României au crescut anul trecut cu 21,2%, peste rata de creştere a importurilor, situată la 17,4% – potrivit ultimei statistici INS.

În cifre absolute, mărfurile livrate în exterior au totalizat 190,8 miliarde lei iar importurile 231,9 miliarde lei.

Precizăm că, potrivit uzanţelor europene, statistica de comerţ exterior se ţine în monedă naţională, valorile în euro fiind utilizate pentru comparaţii internaţionale.

Fapt semnificativ, creşterea mai mare a exporturilor decât a importurilor nu a fost suficientă pentru diminuarea deficitului comercial. Acesta a crescut faţă de anul anterior cu 1 miliard de lei, până la 41,1 miliarde lei.

http://cursdeguvernare.ro/wp-content/uploads/2012/02/tab1.png

(mai multe pe http://cursdeguvernare.ro/exporturile-cresc-dar-nici-deficitul-comercial-nu-sta-pe-loc.html)
Nu este trist? Exportăm din ce în ce mai multe materii prime, la produsele cu valoare adăugată mare nu prea avem spor, suntem pe deficit.

No comments:

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.