15 April 2012

Coreea de Nord nu a aflat încă faptul că banul stăpâneşte peste armate




PRIMUL DISCURS al lui Kim Jong-Un: Coreea de Nord nu mai poate fi ameninţată cu arme nucleare. Putem învinge orice inamic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)


Noul lider nord-coreean, Kim Jong-Un, a declarat, în primul discurs adresat naţiunii, că statul nord-coreean nu va mai putea fi ameninţat niciodată cu arme atomice. Occidentul suspectează că regimul nord-coreean deţine mai multe arme nucleare şi efectuează frecvent teste atomice şi balistic.

"Superioritatea militară şi tehnologică nu mai este doar în mâinile imperialiştilor. Vremurile în care inamicii ne ameninţau şi ne şantajau cu bombe atomice au trecut de mult", a declarat noul lider de la Phenian, sugerând că ţara sa deţine arme nucleare. "Nicio ţară nu ne poate ataca", a continuat el, în prezenţa unor oficali de rang înalt din cadrul armatei şi partidului unic.

Kim Jong-Un a reamintit că istoria Coreei de Nord a început "cu doar două pistoale".

"Dar am acumulat destulă experienţă, iar acum putem învinge orice inamic", a subliniat liderul stalinist.

Kim Jong-Un nu a ratat ocazia de a-i omagia pe bunicul său, Kim Il-Sung, fondatorul Coreei de Nord în 1948, şi pe tatăl său, Kim Jong-Il. "Prezint cele mai curate gânduri de respect marilor tovarăşi Kim Il-Sung şi Kim Jong-Il", a subliniat noul lider, în aplauzele publicului. Kim Jong-Un i-a succedat în funcţie tatălui său în decembrie 2011.

"În drum spre victoria finală!", a încheiat el, în faţa miilor de militari care participau la paradă.

Parada s-a încheiat prin prezentarea rachetelor nord-coreene de tip Styx (sol-mare), SA2, SA3 şi SA5 (sol-aer), precum şi Scud (Hwasong).

Armata a prezentat şi racheta Nodong, o versiune Scud modernizată, care are o rază de acţiune de 900 de kilometri, precum şi rachete de tip Musudan, cu o rază de acţiune de 2.500 de kilometri.




(http://www.mediafax.ro/externe/primul-discurs-al-lui-kim-jong-un-coreea-de-nord-nu-mai-poate-fi-amenintata-cu-arme-nucleare-putem-invinge-orice-inamic-video-galerie-foto-9526637/)

http://fs66.trilulilu.ro/imgs/Bibliotecaru/coreea-de-nord-trucaje_a7648866df85c7.jpg

No comments:

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.