13 December 2009

Suţinătorilor PD-L care mă acuză de diferite lucruri...


... aş vrea să le amintesc principiile care guvernează Partidul Democrat-Liberal, că să ştie cum ar trebui să se comporte în calitate de susţinători ai domnului Traian Băsescu şi ai PD-L.

1B. Scopul si obiectivele partidului
Art. 5
(1) In actiunea sa politica, Partidul Democrat Liberal, ca partid popular, urmareste respectarea valorilor universale ale libertatii umane, respectarea valorilor traditionale ale poporului roman si infaptuirea justitiei. Misiunea sa este crearea unei societati capitaliste moderne in Romania, bazata pe dezvoltare economica si pe principiul solidaritatii.
(2) In activitatea sa, Partidul Democrat Liberal urmareste numai obiective politice, promoveaza valorile si interesele nationale, pluralismul politic si principiile democratiei constitutionale. Partidul Democrat Liberal isi asuma ca obiectiv principal reprezentarea valorilor fundamentale ale democratiei pe scena politica romaneasca, precum si dialogul si colaborarea cu toate fortele politice democratice.
Art. 6
(1) Prin vocatia sa nationala, Partidul Democrat Liberal este partidul intereselor actuale si de perspectiva ale natiunii romane, ale fiecarui cetatean al Romaniei.
(2) In realizarea obiectivelor sale, Partidul Democrat Liberal actioneaza pentru antrenarea tuturor cetatenilor la dezvoltarea si modernizarea societatii romanesti ca societate democratica, libera, dreapta si pasnica, in care fiecare cetatean sa aiba sanse egale sa dobandeasca bunastare, prin concurenta libera si loiala.
(3) In conformitate cu prevederile prezentului statut si ale programului sau politic, Partidul Democrat Liberal asigura promovarea principiilor democratiei in scopul consolidarii statului de drept si actioneaza prioritar pentru realizarea urmatoarelor obiective politice:
construirea unei societati in care fiecare cetatean al Romaniei sa se bucure de libertate si de prosperitate;
respectarea neconditionata a demnitatii umane, garantarea drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului, separatia puterilor in stat si pluralismul politic;
asigurarea dreptului la libera exprimare si a libertatii depline a presei;
garantarea proprietatii private, a concurentei loiale in activitatea economica si incurajarea liberei initiative;
participarea activa a Romaniei la constructia europeana si respectarea angajamentelor asumate in calitatea sa de membru al organismelor europene si internationale;
infaptuirea justitiei si asigurarea egalitatii in fata legii a tuturor cetatenilor;
recunoasterea rolului comunitatii si al familiei, al traditiei, al culturii si al religiei in pastrarea identitatii nationale;
respectarea principiului subsidiaritatii, al descentralizarii si al autonomiei locale;
asigurarea suveranitatii nationale, a independentei, a unitatii si a integritatii Romaniei, in conditiile generate de statutul de membru al Uniunii Europene;
combaterea oricaror discriminari in viata politica, economica si sociala;
cresterea nivelului de educatie si de cultura, in scopul integrarii in civilizatia europeana si al consolidarii democratiei, inclusiv prin incurajarea participarii cetatenilor la viata publica;
incurajarea dezbaterii si a schimbului de idei, atat in interiorul, cat si in exteriorul partidului;
pregatirea temeinica pentru participarea la guvernare si garantarea folosirii tuturor resurselor Partidului Democrat Liberal pentru guvernarea eficienta, in beneficiul tuturor cetatenilor Romaniei;
raportarea permanenta a directiilor de actiune politica stabilite prin Programul Politic al partidului la nevoile reale ale Romaniei, in scopul asigurarii eficientei politice si a progresului social.
(4) Pentru realizarea obiectivelor sale politice, Partidul Democrat Liberal actioneaza prin reprezentantii sai in Parlament, Guvern, autoritati ale administratiei publice centrale si locale, orice alte institutii si organisme in care partidul este reprezentat, precum si prin dialogul si cooperarea permanenta cu partidele politice democratice, sindicatele, organizatiile neguvernamentale, cu structurile societatii civile si cu mediul de afaceri.
(5) Partidul Democrat Liberal militeaza pentru promovarea intereselor Romaniei pe plan international, in cadrul organismelor internationale din care face parte si prin participarea la dezbateri locale si regionale.
Art. 7.
(1) Dezvoltarea si punerea in aplicare a valorilor si principiilor doctrinei partidului sunt prezentate si explicitate in: Programul Politic al Partidului Democrat Liberal, Declaratiile, Manifestele, Rezolutiile si celelalte documente politice si programatice adoptate de acesta.
(2) Organismele de conducere ale partidului au obligatia de a asigura tuturor membrilor partidului, simpatizantilor acestuia si oricarui cetatean dreptul de a contribui la stabilirea masurilor necesare si de a participa la punerea in aplicare a hotararilor adoptate, pentru indeplinirea obiectivelor politice ale Partidului Democrat Liberal, cu respectarea prevederilor statutare si legale, precum si a principiilor democratiei.
(sursa: http://www.pdl.org.ro/index.php?page=PDL&textPag=22)

Rog orice susţinător declarat al PD-L şi al domnului Traian Băsescu să-şi însuşească aceste principii în calitate de susţinători, înainte de a mă acuza pe mine că sunt pro cineva sau anti cineva. Dacă cineva încălcă aceste principii... ei bine, nu sunt eu.

Celor care nu pot fi altfel decât susţinători turmă... le dedic această melodie despre oi:



5 comments:

nimrod said...

@Biblio,

a. Multumesc pentru Jethro Tull. Aproape ca ii uitasem.
b. Cred ca azi, pe sticla, s-a vazut foarte bine cum se aplica principiul subsidiaritatii din, inteleg, platforma program a PDL-ului:Daca fruntasii pedelisti refuza din cate am inteles sa mai apara la Antene,atitudinea acestora e cu totul alta cand e vorba de Realitatea TV, unde deja a inceput sa li se spuna ca sunt destepti si frumosi.Dezvoltarea este mai mult decat interesanta. Stau si ma intreb ce invataminte va trage Mircea Geoana din aceasta evolutie, care transforma Otopenii intr-un soi de Balotesti politic al domniei sale iar parcarea de la Tancabesti intr-o adevarata Piata a Independentei...

Bibliotecaru said...

@ nimrod

Spunea mai demult cineva... că nu există decât un singur premiu mare, toţi ceilalţi pierd... În alegerile prezidenţiale nu există locul al doilea decât de dragul statisticii. Ce ar putea spune domnul Geoană? Poate...

I don't wanna talk
About the things we've gone through
Though it's hurting me
Now it's history
I've played all my cards
And that's what you've done too
Nothing more to say
No more ace to play

The winner takes it all
The loser standing small
Beside the victory
That's her destiny

I was in your arms
Thinking I belonged there
I figured it made sense
Building me a fence
Building me a home
Thinking I'd be strong there
But I was a fool
Playing by the rules

The gods may throw a dice
Their minds as cold as ice
And someone way down here
Loses someone dear
The winner takes it all
The loser has to fall
It's simple and it's plain
Why should I complain.

But tell me does she kiss
Like I used to kiss you?
Does it feel the same
When she calls your name?
Somewhere deep inside
You must know I miss you
But what can I say
Rules must be obeyed

The judges will decide
The likes of me abide
Spectators of the show
Always staying low
The game is on again
A lover or a friend
A big thing or a small
The winner takes it all

I don't wanna talk
If it makes you feel sad
And I understand
You've come to shake my hand
I apologize
If it makes you feel bad
Seeing me so tense
No self-confidence
But you see
The winner takes it all

CLICK

nimrod said...

@Biblio,

a.Eu cred ca Mircea Geoana ar trebui in primul rand sa se gandeasca la retragerea din linia intai a partidului din care face parte. In opozitie cu Traian Basescu (cu toate defectele sale , o evidenta entitate luptatoare), Geoana este, la cea mai simpla analiza, produsul 100% al muncii consilierilor. Dupa cum s-a vazut, lasat singur fie doar si pentru cateva clipe a gresit cu urmari fatale (asta imi aminteste de faimosul "Cine nu cunoaste NTSM nu cunoaste meserie!").
b.Daca are cine, invatamintele trase din pierderea unor alegeri pot fi folosite in castigarea altora. Conditia e sa se aplice cu hotarare principiul cu "omul potrivit la locul potrivit".
c.ABBA?! Ce vremuri...Ce muzica...Ce femei...

Bibliotecaru said...

@ nimrod
Vor urma, foarte probabil, alegeri în PSD... Se zvoneşte că va veni la vârf Cristian Diaconescu.

Dacă întreg PSD-ul mi-ar cere mie sfatul (părerea mi-am spus-o de foarte mult timp diferiţilor membri PSD, doar că nu m-a ascultat nimeni), eu cred că în primul rând ar trebui îndepărtaţi din posturile cheie oameni precum Viorel Hrebenciuc şi Marian Daniel Vanghelie, măcar pentru faptul că opacizează imaginea partidului lor dacă nu pentru activitatea politică dăunătoare partidului, dar şi al altor "dăunători de imagine". Pasul doi ar trebuie să fie, tot după părerea mea, o şcoală de partid care să explice membrilor PSD ce este politica. Este evident că politica la noi nu mai are legătură cu ideologia, pentru că văd că, după atâta timp (ultimul statut PSD a fost făcut prin 2006), opinia publică nici măcar nu ştie că PSD "susţine că proprietatea privată stă la baza economiei de piaţă, fiind expresia economică a liberei iniţiative a cetăţeanului".

În sfârşit, ar trebui înfiinţate nişte consilii de studiu care să construiască o legătură firească între evoluţia socială şi doctrina partidului.

Părerea mea este că simpla schimbare a preşedintelui de partid nu va duce niciodată nicăieri.

LuMassa said...

nimrod, te salut cu drag si dor. Ma bucur ca te citesc... e bine si la biblio. E mai suparat acum dar vin cu plcere pe aici. Numai bine.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.