09 October 2011

Băsescu somp bok


"Există minciună simplă, există minciună crasă şi există statistica"
(Benjamin Israeli)

Cât de des am spus pe blogurile oamenilor politici, încă de prin 2007-2008, că vine foametea în România! Politicienii îmi zâmbeau cu superioritate de acolo, de sus, de unde îşi pierd ei vremea. Astăzi foametea a devenit o realitate foarte palpabilă în România.

28 ianuarie 2011:
Ştirea că România este pe locul 12 mondial şi prima în Europa după riscul de înfometare a populaţiei a făcut înconjurul lumii.

Dacă pe românii de acasă sau de pretutindeni i-a cam indignat acest calificativ, pe cei care-i reprezintă - politicieni şi guvernanţi - i-a lăsat indiferenţi. Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, spre exemplu, s-a mulţumit să repete mai vechea teorie că România, cu potenţialul său agroalimentar, poate hrăni 80 de milioane de oameni. (http://www.adevarul.ro/financiar/Scumpirile_au_adus_cod_rosu_de_foamete_0_416358984.html)
Atunci mă aşteptam ca măcar USL-ul să vină cu o îmbărbătare... principială. De unde?

Mai ţineţi minte când preşedintele îndemna Românii să plece din ţară dacă aici nu prea le este bine? Unii l-au ascultat, au plecat, dar în loc să ia covrigii din coada câinilor occidentali au mâncat câinii cu totul.

6 octombrie 2011:
Presa internaţională relatează zilnic despre comportamentul conaţionalilor noştri stabiliţi peste hotare. Astăzi, ediţia online a cotidianului norvegian „Verdens Gang“ scrie că românii fără adăpost din Oslo fac grătare cu pescăruşi, câini, şobolani şi raţe.

Jurnaliştii fac referire la mizeria cruntă lăsată în urmă de românii fără adăpost care-şi fac veacul în capitala Norvegiei. Jan Haug, coordonatorul voluntarilor care se ocupă de curăţenia din Oslo, spune că localnicii sunt exasperaţi, pentru că din cauza românilor spaţiile verzi din oraş sunt sufocate de gunoaie.
(http://www.adevarul.ro/locale/constanta/SOCANT_Presa_norvegiana_scrie_ca_romanii_din_Oslo_se_hranesc_cu_sobolani_si_caini_la_gratar_0_567543648.html http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10030602)
Politica românească a distrus iar conştiinţa poporului român prin foamete, efectele de tip comunistoid revin pervers "la putere".

Pe de o parte poporul care nu mai ştie ce să facă pentru o bucată de pâine...

Get Adobe Flash player
(http://videonews.antena3.ro/action/viewvideo/816672/paini-gratis-contra-adeziunii-la-unpr-pentru-pensionarii-amarati)

Pe de altă parte, în partea de sus a societăţii, festivismul e la el acasă...

Get Adobe Flash player
(http://videonews.antena3.ro/action/viewvideo/819646/aliatii-nato-la-bucuretti)

Cât?
Reuniunea de la Bucuresti a parlamentarilor NATO ne va costa 23 de milioane de lei
Adunarea parlamentara a NATO, care incepe peste trei zile, aduce la Bucuresti 350 de parlamentari straini. Vizita lor inseamna si profituri pe masura: 1,2 milioane de euro, incasarile hotelurilor luxoase si a restaurantelor. Acest lucru nu inseamna insa ca scapam de cheltuieli. Factura pentru romani este de 5,2 milioane de euro.
(http://www.paginadestiri.ro/romania/transilvania/reuniunea-de-la-bucuresti-a-parlamentarilor-nato-ne-va-costa-23-de-milioane-de-lei)


Ce zic organizatorii?
"Am facut reparatii ample la salile Iorga, Balcescu, la 10 grupuri sanitare mari, in sala de plen, am reamenajat 7 cabine de traduceri astfel incat sa existe posibilitatea ca acum sa se traduca in 8 limbi. Plenul in sine a fost pregatit cu dotari care nu sunt in desfasurarea lucrarilor din Camera Deputatilor. Am facut si lucrari pentru siguranta care se refera la alimentarea bazinelor de apa potabila si alte instalatii. Am schimbat si 8 microbuze care erau din 1994 si nu mai prezentau siguranta", a declarat secretarul general al Camerei Deputatilor, Gheorghe Barbu, citat de Mediafax.

Tot el a precizat ca au fost pregatite cadouri simbolice pentru delegati care constau in "plicuri filatelice cu emisiune speciala facuta mai demult, cu imagini din Palatul Parlamentului, vaze desenate manual, pe langa mapele cu documente, cu blocnotesuri si pixuri".
(http://stirileprotv.ro/stiri/politic/palatul-parlamentului-e-gata-sa-primeasca-musafiri-nato-ce-cadouri-simbolice-vor-primi-delegatii.html)


Ce aduce festivismul României în schimbul cheltuielii?
Şeful delegaţiei române la Adunarea Parlamentară a NATO, deputatul PDL Sever Voinescu crede că reuniunea găzduită la Palatul Parlamentului va aduce un plus de imagine României şi mai ales Capitalei. El nu ştie cât costă reuniunea.
(http://www.adevarul.ro/international/AP_NATO-Bucuresti-Voinescu_0_568743324.html)
http://www.adevarul.ro/bbtcontent/clipping/ADVIMA20111008_0259/4.jpg
(http://www.adevarul.ro/international/AP_NATO-Bucuresti-Voinescu_0_568743324.html)

FĂRĂ NUMĂR!

3 comments:

nimrod said...

Biblio,

"Verdens Gang" e un tabloid nenorocit, de ăla de-ţi rămâne cerneala pe degete dacă-l răsfoieşti... Vai mama lor de uscători de heringi... :)))).
Cât priveşte reuniunile NATO, aici e juma' din afacere turism extrasezon. 99 euro orice destinaţie!:)))

Bibliotecaru said...

Nu ştiu cât de tabloid este "Verdens Gang", nici nu are importanţă. Important este că această ştire a lovit într-un punct sensibil pentru că, urmărind ştirile, nimeni nu a constat această ştire, în consecinţă e credibilă tuturor făuritorilor de ziare. Ce mai contează, în asemenea condiţii, care este adevărul.

ioana said...

mai sa fie

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.