02 October 2011

De ce cei buni nu câştigă niciodată?


De ce sunt aşa de sigur că cei buni nu câştigă niciodată? Pentru că dacă ei ar câştiga, probabil că ceva bun mi s-ar întâmpla şi mie... măcar din mila ghinionului fără sfârşit prin care trec.

Ia să cuplăm două informaţii despre acelaşi lucru.

Conducerea lărgită a PDL, Colegiul Director, s-a reunit duminică după-amiază la Vila Lac 1 de la Snagov într-o întâlnire informală în cadrul căreia, potrivit mai multor lideri democrat-liberali, principala temă abordată urmează să fie cea legată de priorităţile legislative şi politice din următoarea perioadă.



La întrunirea care urmează să fie prezidată de preşedintele PDL, Emil Boc, s-au prezentat, deja, mai mulţi membri ai Biroului Permanent Naţional al PDL şi lideri ai organizaţiilor judeţene: Ioan Oltean, Teodor Baconschi, Elena Udrea, Toader Paleologu, Traian Igaş, Mircea Toader, Sever Voinescu.

Vicepreşedintele democrat-liberal Teodor Paleologu a declarat înainte de a intra la reuniunea informală de la Vila Lac 1 că pe agenda discuţiilor Colegiului Director nu se află remanierea guvernamentală, dar că, în schimb, se va aborda subiectul Mişcarea Populară. "Păi asta, da, nu, nu e normal ?!", a declarat Paleologu care s-a prezentat la Vila Lac 1 cu bicicleta.

Preşedintele PDL, premierul Emil Boc, prezent în prima parte a zilei de duminică la şedinţa de constituire a Comisiei pentru Muncă şi Protecţie Socială a Partidului Democrat Liberal, a declarat că la reuniunea informală a Colegiului Director urmează să se discute priorităţile legislative aflate pe agenda democrat-liberalilor.

Emil Boc nu a precizat dacă la întâlnire urmează să fie prezent şi preşedintele Traian Băsescu, întrebat în acest sens.

Roberta Anastase, prim-vicepreşedinte PDL şi preşedinte al Camerei Deputaţilor, a declarat în acelaşi context că la întâlnirea conducerii lărgite a Partidului Democrat Liberal principalele subiecte vor fi legate de priorităţile legislative şi politice din următoarea perioadă.

"Este o consultare firească cu preşedinţii de organizaţii unde se vor aborda priorităţile legislative, politice, din următoarea perioadă. Sunt lucruri legate şi de asistenţa socială şi de Constituţie, absolut toate temele care se află în dezbatere în această perioadă şi pentru care trebuie să avem nu numai o strategie de adoptare, ci şi o strategie de comunicare şi o consultare firească cu oamenii care, până la urmă, sunt în contact direct cu cetăţenii", a declarat Roberta Anastase.

Întrebată dacă pe agenda discuţiilor se va afla şi subiectul remanierii, prim-vicepreşedintele democrat-liberal a infirmat acest lucru.

"Nu, nu este pe agendă", a precizat Roberta Anastase care a nu a putut confirma dacă la întrunirea democrat-liberalilor va fi prezent şi preşedintele Traian Băsescu.

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat tot duminică, la reuniunea privind alegerea preşedintelui Comisiei pentru Muncă şi Protecţie Socială a Partidului Democrat Liberal, că va prezenta presei rezultatul discuţiilor la finalul întâlnirii.AGERPRES
(http://www.agerpres.ro/media/index.php/politic/item/85043-Membrii-Colegiului-Director-al-PDL-discuta-la-Vila-Lac-1-prioritatile-legislative-si-politice-pentru-perioada-urmatoare.html)


Deci aţi reţinut? Aceste doamne şi aceşti domni s-au întrunit pentru a discuta "priorităţile legislative, politice, din următoarea perioadă, lucruri legate şi de asistenţa socială şi de Constituţie, absolut toate temele care se află în dezbatere în această perioadă şi o strategie de adoptare şi o strategie de comunicare şi o consultare firească cu oamenii care, până la urmă, sunt în contact direct cu cetăţenii". Cu alte cuvinte, toate acele lucruri care fac ţara să funcţioneze. Cam care a fost poziţia după întrunire... Să vedem.

Conducerea PDL a fost mandatată în cadrul şedinţei informale de duminică a Colegiului Director să continue discuţiile în cadrul coaliţiei pe marginea sistemului de vot propus de Partidul Democrat Liberal, adică varianta potrivit căreia cel mai bun să câştige, a declarat, duminică seară, pentru AGERPRES, deputatul Vasile Gherasim.
Participant la reuniune, deputatul PDL a precizat că, în cadrul întrunirii de la Vila Lac 1 care a durat mai bine de trei ore, s-au mai analizat priorităţile legislative, stadiul dezbaterilor privind proiectul de revizuire a Constituţiei şi chestiuni interne de partid.
"Conducerea partidului a fost mandatată să discute în cadrul coaliţiei, ceea ce s-a aprobat, de fapt, în cadrul BPN, varianta de sistem electoral potrivit căreia cel mai bun să câştige. Partea de sistem compensat s-a discutat, dar nu putem noi hotărî în afara coaliţiei. Noi am hotărât clar că acela care ia locul întâi să intre în Parlament. Până acum nu a fost aşa. Noi ar fi trebuit să avem 196 de parlamentari şi nu 167 sau 163. Sistemul actual pe care PDL-ul îl propune este că acela care câştigă primul intră în Parlament. (...) Despre sistemul compensat se va vedea cum se va face, la nivel de judeţ, la nivel de circumscripţie electorală, nu ştiu", a declarat Vasile Gherasim.

Întrebat dacă în cadrul reuniunii informale a Colegiului Director al PDL s-a discutat despre o eventuală remaniere guvernamentală, Vasile Gherasim a infirmat. "Nici vorbă", a răspuns deputatul democrat-liberal.

Despre Mişcarea Populară el a spus că rămâne o temă pentru viitor. "Nu, aceea a rămas o temă pentru viitor. Nu s-a discutat despre Mişcarea Populară. A fost o şedinţă de partid în cadrul căreia s-au discutat probleme organizatorice, probleme interne legate de dezbaterile din teritoriu", a explicat deputatul democrat-liberal. AGERPRES

(http://www.agerpres.ro/media/index.php/politic/item/85057-Colegiul-Director-al-PDL-sustine-varianta-de-sistem-electoral-potrivit-careia-cel-mai-bun-sa-castige.html)

Deci important este că a avut loc o discuţie despre cum va câştiga PDL mai multe voturi şi cum se va rezolva treaba cu UDMR-ul, restul problemelor pot fi poziţionate la "şi altele".

Nu este viaţa frumoasă? Nu-i aşa că simţiţi căldura partidului care se revarsă asupra cetăţenilor pe care îi păstoresc din căldura fotoliilor de piele naturală?

Şi totuşi... de ce cei buni nu câştigă niciodată?

6 comments:

N. Raducanu said...

Domnule Florescu,
Cu scuze pentru ca intervin asupra unui detaliu in cele de mai sus, inteleg ca la intalnirea de la Lac 1 s-a discutat despre felul in care sa se modifice legea electorala astfel incat PD-L sa ocupe cat mai multe locuri in parlament. Premisa ca membrii PD-L sunt cei mai buni pentru tara nu s-a luat in discutie, ea fiind pentru cei prezenti ceva de la sine inteles. In aceste conditii de ce va exprimati regretul ca, desi va considerati in randul celor mai buni, aveti mereu ghinionul de a nu castiga la nici o alegere? Mai multa "gandire pozitiva" poate v-ar ajuta (vezi editorialul de azi din CRONICA ROMANA pe aceasta tema).

Bibliotecaru said...

@ N. Răducanu
"Cel mai bun" din primul tur înseamnă alegerea unor candidaţi şi cu 30%, poate şi mai puţin. Asta înseamnă că mai puţin de 50% dintre români îşi vor exprima votul pentru cei ce vor fi aleşi. Dacă în parlament o lege întruneşte 60% din parlamentari, înseamnă că votul reprezintă 60% din 40%, adică 24% din populaţie. Mai mult, dacă ne vom trezi că participarea la vot este de 30%, atunci se vor trece legi cu o "majoritate" exprimată de cam 7% din populaţie, cam 1.260.000 de români.

Eu nu particip la nici o alegere în calitate de candidat şi nu mă aştept să câştig anume ceva, concret, din alegeri. Eu nu am nici dreptul să-mi doresc să iasă cineva anume în urma alegerilor cineva, ar fi anti-democratic. Cu toate acestea, cu siguranţă, dacă alegerile ar propulsa în organigrama României pe cei mai buni politicieni, atunci şi eu, în calitate de simplu cetăţean, ar trebui să mă aştept să-mi fie mai bine decât cu cei mai proşti de dinainte.

Am încercat şi eu cu gândirea pozitivă, imediat m-au podidit ghinioanele, mi s-a stricat TV-ul, 3 PC-uri (e drept, erau destul de vechi), m-a încercat şi boala... şi încă nu le pot spune pe toate.

Bibliotecaru said...

@ N. Răducanu
Am observat ca nu aţi revenit la blogging.

http://nraducanu.wordpress.com/

ADRIAN said...

Poate pentru ca aia buni sunt chiar preocupati sa transpuna ad-literam indemnul ala cu "iubeste-ti dusmanul ..." Ca sa nu mai zic ca in cartea aia de fictiune care ne plaseaza totusi printre primii la ceva in europa - religiozitatea - e scris pe undeva ceva ce nu prea patrund: "iara celui ce are i se va da si va avea de prisos iara celui ce n-are i se va lua si ceea ce are". Regret ca nu mai stiu de unde este pasajul dar cred ca exprima din plin politica PDL in ce priveste alegerile :))

Bibliotecaru said...

Pasajul este din Matei 13:12 şi Matei 25:29

"Pentru că celui ce are, i se va da, și va avea de prisos; dar de la cel ce n`are, se va lua şi ce are!"

Anonymous said...

Raspunsul la intrebarea dumitale ar putea fi destul de simplu : POVESTEA CONTINUA SAU povestea nu s-a terminat!

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.