02 October 2011

Pe vremuri Ceauşescu vorbea stadioanelor pline


... la Cluj premierul Emil Boc a ţinut poporul la uşa stadionului.

Ştiu, veţi spune unii dintre domniile voastre că a fost o teamă ca lansarea stadionului să nu pară cumva o acţiune electorală (dar totuşi această teamă nu a oprit discursul în megafoane şi nici ecoul extraordinar cauzat de tribunele goale). Alţii dintre domniile voastre aţi putea spune că pensionarii ţinuţi la poarta stadionul au fost o măsură de protecţia împotriva unui asasinat al premierului, ministrului dezvoltării şi celelalte feţe distinse de acolo... Poate fi şi o intervenţie a SPP faţă de freamătul, din ce în ce "mai spre uragan", iscat de poporul român. Totuşi, nu este anormal să faci inaugurări exclusiv pentru echipele mass-media?

Iată şi ştirile zilei de 1 octombrie.

Cele de se întâmplă în Europa şi în lume vor afecta România în anul 2012 şi am spus acest lucru încă din luna iunie, când am observat o încetinire a ritmului exportului şi a comenzilor noi în industrie, a declarat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, premierul Emil Boc.
"Nokia este o consecinţă a acestei evoluţii din Europa şi din lume. Căutăm să reducem la minim acest efect, să atragem noi investitori şi să ne dezvoltăm investiţiile existente, astfel încât creşterea economică să nu mai fie afectată. Noi ne-am făcut restructurările interne în administraţie, în agenţiile guvernamentale, sănătate, justiţie, în Codul Muncii şi asistenţa socială. Reformele mari, structurale, au fost făcute, ele trebuie doar să fie finalizate. Acum trebuie să punem accent major pe fiecare loc de muncă din România. De aceea am decis să iau în coordonare directă Centrul pentru Promovarea Exportului şi Atragerea Investiţiilor Străine, să fac o monitorizare săptămânală şi să mă întâlnesc cu oamenii de acolo şi cu autorităţi locale, să văd unde sunt blocaje şi să le rezolv. Acesta este cel mai mai important lucru de care mă voi ocupa de acum înainte", a explicat, jurnaliştilor, premierul Emil Boc, după vizita efectuată pe tronsonul Vâlcele -Apahida al centurii ocolitoare a municipiului Cluj-Napoca.

Şeful Executivului a arătat, totodată, că în prezent are un sprijin real pe ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, "un ajutor de nădejde", afirmând că, în următoarea perioadă, se va ocupa "cu prioritate de susţinerea tuturor investiţiilor străine sau autohtone în România, fie că este vorba de capacităţi existente care îşi măresc producţia, fie de atragerea unor noi investitori".

Premierul Emil Boc a afirmat că, la ora actuală, se poartă discuţii cu mai mulţi investitori din România, sau interesaţi de ţara noastră.
"Voi spune nume când avem negocierea încheiată. Cert este că avem inclusiv un program de sprijin de stat, la investiţiile mari, care aduc milioane de euro în ţară. Urmează ca discuţiile să fie finalizate şi în acel moment pot să mă pronunţ. Este o chestiune de corectitudine faţă de partenerii cu care negociem. Pentru Cluj s-au anunţat mulţi investitori. Prin confidenţialitatea pe care o păstrez, doresc să mă asigur că investiţiile vor veni cu certitudine. Ele vor veni vor acoperi o parte din locurile de muncă pierdute", a arătat şeful Executivului. AGERPRES

(http://www.agerpres.ro/media/index.php/economic/item/84963-Emil-Boc-Cele-ce-se-intampla-in-Europa-si-in-lume-vor-afecta-Romania-in-anul-2012.html)

Dar mai ales...
Autorităţile din Cluj-Napoca au inaugurat cu mare fast cel mai important stadion din Ardeal, Cluj Arena. Invitat special a fost premierul Emil Boc, fost primar al oraşului.


(http://webtv.realitatea.net/actual/boc-si-udrea-au-tinut-discursuri-la-inaugurarea-cluj-arena)

(http://webtv.realitatea.net/actual/boc-suteaza-cand-rateaza-cand-marcheaza)

Autorităţile locale au inaugurat, sâmbătă, Cluj Arena, panglica fiind tăiată chiar de premierul Emil Boc, împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe. La eveniment a participat şi Ministrul Dezvoltării, Elena Udrea.

"Inaugurarea Cluj Arena este un moment de istorie pentru sportul românesc, pentru Cluj-Napoca. Alături de Bucureşti, avem şi la Cluj o arenă de talie internaţională. Este o mare bucurie să văd că obiective majore ale Clujului se realizează unul după altul. Sunt cuprins de emoţie şi sunt mândru, ca orice clujean, de această realizare care este un exemplu de parteneriat între Guvern şi autorităţile locale. Numai aşa se poate reuşi", a precizat premierul.

http://media.realitatea.ro/multimedia/image/201110/full/clujarenaa_98907000.jpg

http://media.realitatea.ro/multimedia/image/201110/full/boc_07593600.jpg

http://media.realitatea.ro/multimedia/image/201109/full/cluj_52838300.jpg

(micul-zalauan.blogspot.com, Realitatea TV, prosport.ro)

Premierul Emil Boc a testat gazonul de pe Cluj Arena trăgând de cinci ori la poartă şi ratând o dată, apoi a declarat că a încercat să îl imite pe fotbalistul Tim Câmpeanu când a executat şuturile. "Am vrut să trag în dreapta jos prima oară, nu am reuşit, dar apoi am marcat. Gazonul e bun", a spus Boc.

Premierul a primit un fular cu însemnele Universităţii Cluj. El a povestit că mergea pe fosta arenă "Ion Moina" încă din liceu şi şi-a exprimat speranţa că noul stadion de la Cluj va găzdui cât de curând meciuri din Champions League.

La rândul său, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, şi-a exprimat speranţa că noua arenă va atrage turişti în urma organizării de competiţii sportive şi de spectacole.

La ceremonia de inaugurare a Cluj Arena au fost prezente oficialităţi locale, alături de parlamentari de Cluj, consilieri judeţeni, dar şi preşedintele de onoare a Federaţiei Române de Atletism, Iolanda Balaş, şi înalte feţe bisericeşti.

Începând de la ora 14.00 şi până la miezul nopţii, clujenii, dar şi cei din alte oraşe care vor dori să se deplaseze pentru a vedea Cluj Arena pot vizita gratuit stadionul. Organizatorii le-au pregătit vizitatorilor mai multe surprize, între care tombole cu premii, o prezentare de imagini cu evoluţia lucrărilor de la stadion, jocuri demonstrative între echipe de juniori, dar şi reprezentaţii ale unor trupe de majorete.

Cluj Arena este cel mai nou şi modern stadion din Transilvania, iar pentru construirea lui, pe locul fostului Ion Moina, s-au alocat 37 de milioane de euro de la bugetul de stat.

Lucrările la stadionul Cluj Arena au început în luna august a anului 2009 şi au fost executate de un consorţiu de opt firme care a câştigat licitaţia organizată de Consiliul Judeţean Cluj.

Stadionul are o capacitate de 30.335 de locuri şi face parte din categoria "Elite", respectând standardele FIFA şi UEFA. Noua arenă are şi o pistă de atletism care poate găzdui competiţii internaţionale atletice.

(http://www.realitatea.net/emil-boc-inaugureaza-cluj-arena_875426.html#ixzz1Zc2SpvSk

Cum se spune din popor... Greul la deal cu boul mic, dar mai greu şi la vale... Când bunicul mi-a expus acest proverb, l-am întrebat. "Bine, bine... la deal înţeleg, că boul mic nu poate să tragă căruţa plină, dar la vale...?" Şi bunicul mi-a răspuns, "Căruţa-i grea, o ia la vale, iar boul mic nu are cum să oprească jugul să nu-i iasă pe cap, ca are capul mic şi coarnele mici. Căruţa vine peste el şi-l omoară.". Atunci m-am gândit, "Ce proşti! Ar putea să coboare cumva căruţa cu spatele..." Iată că cineva mi-a egalat ideea mea din copilărie pentru că coboară astăzi România la vale mergând cu spatele desfiinţând ce au făcut românii în ultimii 150 de ani. Cum să-i mai aplaude lumea dacă românii nu înţeleg că la jugul României se află acei "boi mici" ce nu pot să ţină greutatea Guvernării la vale şi România vine peste ei?

6 comments:

Anonymous said...

ADRESARE,

CATRE fiii patrioti ai poporului roman!

DRAGI CAUZASI! In editorialul intitulat “Scrisoare catre talharii care ne conduc”, aparut in “Flacara Iasului”, din 12-05-2010, Conf. univ. Cristian Sandache, ii “diagnostica” astfel pe detinatorii Puterii: “Nu sunteti altceva decat o adunatura de hoti, curve, imbecili si tradatori”!
La “distanta” de peste un an am constatat ca “diagnosticul” lui C.S. este perfect valabil si pentru Opozitie, deci, pentru toata clasa politica romaneasca!
In Mai 2011 am inceput, in numele poporului roman, batalia finala cu Sistemul Ticalosit al clasei politice romanesti, oferind politicienilor UN NOU CADRU DEMOCRATIC in care Sistemul Ticalosit nu poate exista! Groaza tuturor politicienilor a fost atat de mare incat “sefimea” clasei politice, adica Basescu, Ponta, Crin, Daniel Constantin, Cristian Diaconescu, Marian Sarbu si Gabriel Oprea, au preferat ca toti romanii sa stie ca ei sunt IRESPONSABILI si NESIMTITI, decat sa aleaga, pentru Romania, cel mai benefic cadru democratic dintre cele doua oferite spre alegere!

O alta mostra de comportament deviant, care ii incadreaza pe Parlamentari in “diagnosticul” stabilit de C.S., este respingerea proiectului de lege care prevedea revenirea la denumirea de tigan, pentru comunitatea tiganeasca, care, cu ani in urma, fusese “cadorisita” de alti nedemni demnitari romani, cu o denumire ce “capuseaza” identitatea romanilor, pe care o prabuseste in mocirla confuziei, determinand lumea sa puna semnul egal intre romani si tigani!

Romanii “indignati” de fraza de mai sus (caci in Romania anilor 2011 se intalnesc si asemenea aberatii!), pot face referire la ea NUMAI dupa ce vor indica romanilor indignati de respingerea revenirii la denumirea de tigan, cel putin un popor din Europa care ar dovedi atata “vegetalitate”, incat sa accepte cu nesimtire, confundarea identitatii lui, cu identitatea comunitatii tiganesti, care a speriat Europa si lumea! Daca nu pot incepe cu indicarea unui asemenea popor “vegetal”, atunci sa-si “inghita” falsa si nedemna indignare!

Liderii tiganilor, si cei care ii sustin, trebuie sa stie ca nu prin schimbarea denumirii, vor fi tiganii mai acceptabili romanilor si europenilor, ci prin educarea si integrarea lor sociala, care, insa, nu vor fi posibile atata timp cat fiecare tiganca va aduce pe lume mai mult de unul sau maximum doi copii!
Cele doua exemple arata ca situatia noastra este tragica, dar nu iremediabila.
In prima chestiune am transmis la peste 130 de Parlamentari, dintre cei mai cunoscuti, problematica inlocuirii actualului cadru democratic cu acela oferit de mine. (Aceleasi materiale le-am inmanat presedintelui Emil Constantinescu in 08-09-2011, Presedintelui Executiv al IICCMER, Ioan Stanomir in 06-09-2011, precum si unor jurnalisti si institutii media).
(continua in com urmator).

Anonymous said...

(continuarea comentariului anterior).

(Aceleasi materiale le-am inmanat presedintelui Emil Constantinescu in 08-09-2011, Presedintelui Executiv al IICCMER, Ioan Stanomir in 06-09-2011, precum si unor jurnalisti si institutii media).
Toti Parlamentarii care nu accepta, precum sefii partidelor lor, ca sunt IRESPONSABILI si NESIMTITI, trebuie sa-si faca publica opinia in aceasta chestiune!

Chiar si Parlamentarii care au votat impotriva revenirii la denumirea de tigan, isi pot “rascumpara” momentul de ratacire a responsabilitatii si identitatii lor nationale, initiind inca odata acel proiect de lege si finalizandu-l in cel mai scurt timp!

Luna Septembrie a adus pe scena politicii romanesti Partidul Poporului – Dan Diaconescu!

Avea nevoie de el societatea romaneasca, sau aceia care nu au avut, inca, acces la Ciolan???

Daca pana in maximum 15 Octombrie acest nou partid va alege, pentru Romania, cel mai benefic cadru democratic dintre cele doua amintite mai sus, si va initia o dezbatere publica la OTV pe aceasta tema, inseamna ca avea nevoie de el societatea romaneasca, deoarece acest partid ar fi net diferit de cele existente, care nici dupa 5 (cinci) luni de zile nu au avut nicio reactie!

Daca, insa, nu va alege cel mai benefic cadru democratic, si nu va pune in dezbatere publica, prin OTV, problematica inlocuirii actualului cadru democratic, este ABSOLUT SIGUR ca de acest partid AVEA nevoie DOAR aceia care nu au avut, pana acum, acces la CIOLAN!

Cei 21 de ani, de asa-zisa democratie, ne-au aratat ca, in conditiile actualului cadru democratic, NU este posibila promovarea durabila a Binelui in societate!

Cei care vor afirma contrariul, sunt ori NAIVI incurabili care n-au ce cauta in politica, ori TICALOSI care mint cu nerusinare, in speranta ca vor putea sa acceada la CIOLAN!

Dle Dan Diaconescu si dlor conducatori, de orice nivel, ai PP – DD!

Transmitandu-va si dvs. aceasta ADRESARE, insotita de Scrisoarea transmisa celor peste 130 de Parlamentari, astept de la dvs., eu si cei care au investit SPERANTA in constituirea PP – DD, sa ne dovediti PRIN FAPTE, nu prin vorbe (caci ele au menirea sa ascunda gandurile), ca sunteti diferiti de partidele care, de 21 de ani, se rotesc intre Putere si Opozitie!

OBSERVATII:
--Scrisoarea adresata in 19-09 si 21-09-2011 celor peste 130 de parlamentari poate fi citita in comentariile postate in datele de 4 si 11-09-2011 pe blogul “Dreptate pentru toti”!
--Pe marginea Scrisorilor adresate celor circa 45 de Senatori am scris urmatoarele: “Daca aveti alta preferinta decat cea a ‘sefimii’ clasei politice, exprimati-o public si apasat, pentru a o cunoaste toti romanii!”
Ing. pens. Dumitru Rizoaica, Tel.0723966732.
Bucuresti, 02-10-2011

Anonymous said...

De la anonim la anonymus,

Draga domnule o clasa politica poate fi cum vrei dumneata dar este inoportuna orice comparatie intre clasa politica de la putere si cea din opozitie.
Intotdeauna putem compara, clasifica,critica puterea si cu voia dumitale si opozitia ,putem critica chiar puterea imaginara perfectionista a viitorului...din Norvegia,Canada........ dar a face orice comparatie intre putere si opozitie este ori o orientare hazardata ori infantila daca nu cumva duplicitara!
Ma opresc insa si persist pe infantilitatea aceluia care pur si simplu butoning canalele de televiziune se opreste chiar si din curiozitate la OTV sau la alt post de radio si televiziune unde paare Dan Diaconescu!

Anonymous said...

Biblio,

Ar trebui sa intelegi ca dl.Boc s-a ferit ca nu cxumva ezuziunea si sau entuziamul popular general sa nu afecteze starea gazonului!

Bibliotecaru said...

:)
Sau s-a ferit ca publicul să nu rupă gradenele şi să arunce cu ele în premier. Că aşa e pe stadion, unii fluieră, unii aplaudă, alţii strigă Afară! Fiinţă Extra-ordinară!.... petarde, pocnitori... ca la meci. Când echipa merge prost, suporterii cer demisia antrenorului şi şefului de club, or în acest caz antrenorul era... şi şeful de club era...

Bibliotecaru said...

Iar m-aţi făcut să apelez la pamflet...

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.