12 February 2012

Încă un discurs corect al domnului Ponta


Domnul Ponta s-a înscris pe o cale bună a discursului. Iată aici o solicitare din partea unui parlamentar al României absolut justificată şi decentă.
Va solicit sa demonstrati mai multa intelegere si solidaritate fata de romanii afectati de aceste fenomene meteo cu totul exceptionale. Oamenii asteapta de la autoritati sprijin si nu cred ca ajuta acest tip de reprosuri.

Nu scuzati lipsa de interes sau de competenta a unor prefecti, in special cei din judetele Buzau, Vrancea si Constanta, care au decis sa boicoteze explicit autoritatile locale din aceste judete doar pentru ca sunt conduse de reprezentanti ai Opozitiei.

Este o mare greseala sa preluati din atitudinile fostului guvern si sa girati, prin felicitarile adresate de catre dvs conducerii mai multor ministere implicate in deszapezire, incompetenta acestor demnitari si slaba gestionare a crizei.

Iar consideratiile dvs in care apreciati ca situatia nu este de natura sa ingrijoreze contravin puternic cu realitatea din teren a zecilor de mii de oameni blocati in case de zile intregi si cu dramele individuale si colective care s-au petrecut in tot acest timp.

Va solicit ca, dupa solutionarea actualei crize, sa dispuneti anchetarea acestor prefecti si inlocuirea lor din functie in cazul in care se dovedeste ca au pus interesul politic inaintea indatoririlor legale care le revin.

Este extrem de important, domnule prim-ministru, sa dovediti inca de la inceput ca aplicati principiile de competenta si legalitate enuntate la momentul investirii dvs in functie.

In acest context, va atrag atentia asupra faptului ca si in judetele Harghita si Covasna prefectii (reprezentanti ai Guvernului pe care il conduceti) sunt din pacate promotorii ideii ca legile tarii pot fi aplicate doar selectiv, in functie de interesul politic sau etnic. Acesta este cazul cu Legea educatiei, Statutul functionarului public, Legea 215 privind administratia locala, deciziile Consiliului National de Combatere a Discriminarii etc. In aceste doua judete, decizia politica a conducerilor locale ale UDMR reprezinta singura "lege" aplicata. Va trebui, domnule prim-ministru, sa va asumati responsabilitatea care va revine si sa restabiliti autoritatea statului si aplicarea legii pe teritoriul tarii!
(http://www.amosnews.ro/victor-ponta-domnule-premier-nu-transferati-cetatenilor-aflati-nevoie-responsabilitatea-ce-ar-trebui)
Din ce în ce mai bine...

http://www.victorponta.ro/sites/default/files/DSC_2205.png
(http://www.victorponta.ro/galerie-foto)


(http://www.rtv.net/15422)

17 comments:

gabriella said...

Buna seara ,cand am intrat pe pagina dumneavoastra am avut surpriza de a-l auzi pe domnul prim ministru...recunosc ca mi-a facut o impresie urata...se pare are acelasi comportament ca domnul Presedinte Basescu Traian...nu este posibil sa certi acei oameni ca nu ies sa-si dea zapada din curte sau de pe uliti,ma rog,poate asa vede el lucrurile.M-a impresionat o batrana care isi freca mainile si spunea ca autoritatile nu fac nimic,dar in schimb platesc taxe si impozite.Este peste puterea mea de intelegere ca un premier sa faca armata cu niste amarati care stau in frig,fara lumina,fara caldura,fara apa ,fara mancare,unii cu mortii in casa,samd...Stiti cum este...tonul face totul.Oamenii asteaptau altceva de la premier, daca tot s-a deranjat sa vina de la Bucuresti până la ei... asteaptau solidaritate, nu cearta.

nimrod said...

:)))

Domnul Ponta încearcă să puncteze pe o greşeală neforţată a lui MRU. Subţire. Altfel nu cred că s-au făcut greşeli prea mari. Atât poate România la o adică.
Mă gândesc însă cu groază ce-o să fie în primăvara, când toată zăpada asta se va face apă. Te pomeneşti că atunci i se va reproşa ţăranului român că, din lene, n-a învăţat macăr să facă pluta până vin elicopterele şi s-a dus la fund...

Bibliotecaru said...

Ceea ce puţină lume înţelege este că la zăpezile de 4 metri nu ai cum să dai la lopată şi să nu foloseşti utilaje. Motivul este simplu, nu ai unde să dai zăpada cu lopata. Utilajul ia zăpada şi o pune la zeci de metri pe un câmp, undeva nu încurcă. Nu poţi merge zeci de metri sau sute de metri cu lopata plină de zăpada ca să o pui unde nu încurcă. Lopata merge când zăpada are 20 de cm, 30 de cum, 50 de cm... astfel încât să o poţi stoca undeva în apropiere, la un metru sau doi. Când vorbim despre zăpada de un metru, dacă o pui alături cu lopata, troianul va fi, logic, de doi metri, un metru cât era natural plus un metru pe care îl sapi.

Când eşti îngropat în zăpadă şi deschizi uşa şi acolo este doar zăpadă şi încă doi metri deasupra capului... unde să duci zăpada ca să ajungi la patru metri deasupra, poate doar să o bagi în casă.

Iată de ce în imagini se vede că ceea ce se face cu lopata are aspect de gaură.

Bibliotecaru said...

@ nimrod

Şi domnul Ungureanu a făcut acelaşi lucru când cu discursul din Parlament. :D

ZeV said...

Si totusi, cu o floare nu se face primavara.
Nici macar cu o floare de crin.

Bibliotecaru said...

Dar ce mult visez la o Românie lipsită de violenţa de orice fel.

Asterisc said...

Cine n-a trăit la țară sau cine n-a pus mîna pe lopată ca să facă pîrtie (așa se spune corect), nu știe cît este de greu și cum stau lucrurile. De obicei, un om care nu se pricepe la ceva se abține de a face comentarii, mai ales dacă ele sunt jignitoare. În acest sens, nu contează cîtă carte ai, ci cît bun simț. Iar cînd ești uns într-o funcție înaltă de numai o zi, măcar de ochii lumii de porți mai civilizat, asta dacă nu ai tupeul imprimat în sînge. Este o proastă impresie la început de drum.
Dacă troienele de zăpadă depășesc 2 metri înălțime, lopata nu mai face față. Nici măcar utilajele, dovada fiind că a s-au dinamitat unele troiene pentru a afîna zăpada.

Bibliotecaru said...

Domnul Mihai Răzvan Ungureanu este doctor în istorie. Mă gândesc că în mulţii ani de studiu o fi învăţat ceva şi despre arheologie. Nu se poate să nu ştie că ceea ce sapi trebuie şi dus undeva.

ZeV said...

..Domnul MRU a avut de-a face cu specialisti din toate domeniile si este capabil sa proceseze corect noianul informational. A fost un licean negruțist eminent și un student stralucit.
Prin urmare, nu are nici o scuza, chiar daca e concitadin de-al meu.
;)

Vasile, said...

Biblio,

Despre , utliaje,oameni si zapada v-am raspuns eu in locul lui Nastase!

Despre "inca un discurs corect al domnului Ponta , vezi raspunsul lui Nastase la "raspunsuri" pentru Marcus, in care lamureste propria dansului parere despre primul discurs care a fost dar nu ar fi trebuit sa fie!

Despre domnul Ponta , nu va pot spune prea multe ,sunt in covalescenta dupa voma priicinuita de primul discurs!

ZeV,

Mie-mi place crinul nu pute! Ar fi o chestie ca o mana de crini ar putea sa devina nocivi , dar si atunci numai daca dormi!

Chestia cu "o sa-l regretam pe Boc" nu a durat nici o zi, Boc ampatizind cu amarasteanul cel putin a pus mina poate ca un indemn nerostit. pe lopata!

Bibliotecaru said...

:)))))))))))))

Vasile, said...

Biblio ref, :)))))))

ati dat un comentariul pe blogul lui Nastase, Nastase fiind ocupat cu Ponta nu v-a raspuns asa ca am facuto eu:Vasile,
februarie 13, 2012 la 9:21 am
Biblio,
Pai Romania nu mai are utilaje de dezepezire din vremea lui Ceausescu.

Democratia a dezmembrat obligatia persoanelor fizice de a participa la muncile patriotice , unul dintre cele mai eficiente mijloare de dazapezire si a creat o banda de infractori ,care simuleaza acest serviciu public!

Amintesteti de telejurnalele de atunci “milioane de cetateni ai patriei au iesit cu mica cu mare ……”

“Armata romana , unitatile de geniu dotate cu utilaje performante alaturi de cetatenii patriei…

“Tovarasul Nicolae Ceausescu este in mijlocul………

De la Iliescu incoace prin Constantinescu, Nastase si bineinteles marele Boc si uriasul basescu , constructorii de drumuri si posesorii de contracte de salubrizare sunt principalii beneficiari ai contractele de dezapezire , fara ca acestia sa investeasca efectiv ceva in aceste utilaje, si folosindu-si propriile ulilaje din dotare si NU UTILAJE SPECIALIZATE NUMAI PENTRU DEZAPEZIRE!

Ce ar mai fi trebuit amintit imbecilului care i-a facut lenesi pe ingropatii in zapada! Faptul ca lopatatul nu se poate face contra vantului,ca pentru a putea lopata ai nevoie ca cineva sa elibereze suprafata cum tot asa se procedeaza si in orase zapada fiind incarcata si scoasa din orase cu mijloace de transport .

As mai putea sa-i reamintesc imbecilului ca in satele altora “taranii” sunt dotati cu propriile mini-utilaje specializate in dezapezire!

Bibliotecaru said...

Singura observaţie (pe lângă termenul dur folosit) este că încă există o lege care obligă cetăţenii şi agenţii comerciali să-şi cureţe trotuarul.

Vasile, said...

Biblio,

Obligatia cetateaneasca , are niste limite ale decentei democratice , decenta citita in ambele sensuri, "munca patriotica" ar fi obligatia matura sau imatura a unei natii in situatii intradevar speciale , sapat transee,tras cu balalalaica in dusmanii de clasa, spart geamurile unui burghez, dat foc ...etc!

Bibliotecaru said...

Vin vremuri foarte grele şi nimeni nu se aşteaptă...

Vasile, said...

Daca pleaca Basescu ,vremuri ma grele nu pot veni. Dar in perspectiva alegerilor care nu vin, vin intradevar vremuri grele.

Mi-ati criticat adjectivul si nu stiu de ce?Ieri prima masura directa a imbecilului intelectual rasat a fost imixiunea lui de PM si demiterea directorului general de la Electrica , pentru ca a sugerat ca pentru o perioada ar trebui sa preasca sursa de venit a baietilor destepti , prin sistarea pentru o perioada a exporturilor de curent , care veneau ieftin din sistemul hydro, adica foarte ieftin ca cumparare si sus de tot la vanzare , o re re-imbogatire peste noapte !

Cine i-o fi telefonat pe firul rosu, Traian sau Pinalty....da-l afara pe imbecilul de Hahaianu ,hahaha...!

Bibliotecaru said...

Se pare că şi-a dat demisia... Altfel, conform contractului pe care îl avea, nu prea aveau cum să-l dea afară.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.