18 April 2012

ARTICOLUL 34 alin. (2) Statul este obligat să ia măsuri pentru asigurarea igienei şi a sănătăţii publice.


Pe întâi aprilie am adresat o întrebare către doamna Udrea:
Bibliotecaru a scris pe 01 Aprilie 2012, 07:25 am

@ Elena Udrea

Doamnă Udrea,
Păi să începem cu soluţiile pentru Bucureşti, cred că este cea mai bună cale, căci prea multă planificare politică, sărăcia partidului.

Să luăm o problemă a Bucureştilor, la întâmplare…

De câteva zile, când deschid fereastra după miezul nopţii, simt un miros greu de praf, de fapt am aceiaşi senzaţie de când cu norul de praf de la vulcanul islandez Grimsvotn de acum un an.

Dumneavoastră aveţi idee de ce anume?
A început iarăşi Grimsvotn să scuipe cenuşă sulfuroasă, o fi alt vulcan, vor americanii să ne reducă la număr, vor ai noştri să ne împuţineze… Mă îndoiesc să fie de la construcţii pentru că de fiecare dată norul vine cam pe la miezul nopţii…

Iată o temă de campanie interesantă pentru toţi cei care stau în Bucureşti şi observă că îi cam ia tusea pe la 12 noaptea şi nu ştiu de ce… Nici culoarea cerului nu mai este ca odinioară, semn că nici atmosfera nu mai e ce a fost o dată. Unii au aer condiţionat care filtrează aerul pe care îl respiră, recunosc că eu nu.

(http://www.elenaudrea.ro/tinta-pdl-bucuresti-este-recastigarea-capitalei.html/comment-page-1)

După cum observaţi, am fost civilizat, coerent... şi cu adevărat este o temă de campanie sursa de praf care dă năvală peste Bucureşti.

Nu numai că doamna Udrea nu mi-a răspuns, dar au dat năvală "paznicii".

delia a scris pe 04 Aprilie 2012, 10:56 am

Cand doamna Udrea v-a fi minstrul mediului,inrebarea este corecta.Dupa atatea jigniri si denigrari facute la adresa ei,acum o trageti la raspundere si pentru ^praf^ AM OBSERVAT CA UNII , CARE SCRIU PE ACEST BLOG,AU SARCINA SA DISTRUGA ORGANIZATIA BUCURESTI NUMAI PENTRU CA IN FRUNTEA EI ESTE O FEMEIE SI ESTE FIDELA PRESEDINTELUI.MULTI AR TREBUI S-O URMEZE. EXEMPLUL DAT DE S.FRUNZAVERDE ESTE CEL MAI PROST, DATORITA LUI BASESCU ESTE ACUM ASA DE SUS. TRADAREA LUI FATA DE ROMAN SE CUNOASTE , ACUM IL TRADEAZA SI PE BASESCU DU-CA-SE !!!!!!!!!!


Recunosc că nu prea ştiu cine este doamna "delia"... Interesant este altceva, un amănunt pe care doamna "delia" nu l-a sesizat. Dacă este cu adevărat praful acesta în aer... guvernul trebuie să alarmeze populaţia că un factor de mediu a depăşit limitele normale. Mai mult, guvernul trebuie să sesizeze de unde vine praful şi să întreprindă nişte acţiuni ca să protejeze populaţia. Este rolul politicii, primarul trebuie să fie îngrijorat, prefectul, Parlamentul, eventual CSAT, toţi îngrijoraţi... asta pe lângă cei de la Guvern care trebuie să aibă o reacţie din prima secundă. Or nu s-a dat măcar nici un anunţ.

Frank Zapa[King] a scris pe 01 Aprilie 2012, 11:12 am

Doamna Elena Udrea,nu ma trezesc dimineata tare,tare,ca atare n-am cum sa fiu primul care posteaza,asa ca prima batalie pt suprematie am pierdut-o,dar pot si eu la rindul meu sa va cer sa faceti cite-va lucruri pt bucuresti,acum ca v-ati desemnat candidatul.
Cum sa ratez eu aceasta ocazie,daca Biblio nu a ratat-o,asa ca iata ce va cer,EU CU TITLU DE CADOURI GRATIS:
-1.-va rog ca prin organizatia de bucuresti,a’mai mare din Romania,sa opriti fenomenul de incalzire excesiva a pamintului.
2.-face-ti cumva si ,VA ROG EU FRUMOS’pt amicul nostru Biblio-eliminati ,EFECTUL DE SERA’
3.-sI ACUM PE ULTIMUL LOC,AL CERERILOR MELE,IATA CE VA ROG:pt a oprii asaltul aceasta incredibil asupra dv. va rog eu frumos,faceti cumva si gasiti ,pe unde stiti dv MAI MULTE ELENA UDREA ,ASTFEL INCIT SA FIE UNA PT PESEDEI,UNA PT PEDELEI SI VRE-O 2-3 PT AMICUL DV .VOICULESCU.
Asa toata lumea va fi multumita,si multumiti,DL PONTA SI DL. ANTONESCU,cu poza dv in mina vor putea dormii linistiti,isi vor gasi calmul si posibil si fericirea,pt ca credeti-ma oamenii astia sufera,sufera acolo in intimitatea lor.
Sigur,ati putea apela si la solutia,care zic eu ar fi izbavitoare pt ei,inscriti-va si in psd si in pnl si in pc,astfel veti devini ,POLITICIANUL UNIVERSAL’ al Romaniei,si armonia ar coborii asupra politicii romanesti.
Politicienii ar deveni cinstiti,jurnalistii ar scrie doar si numai basme,blogerii si-ar trimite zilnic,doar,si numai bezele,iar bloggerul dv favorit,BIBLIO,V-AR DEDICA O ODA,PE CARE SI ADRIAN PAUNESCU,daca ar mai fi in viata ar invata-o pe de rost si ar recita-o la televiziunile MOGULILOR.

Frank Zapa[King] a scris pe 01 Aprilie 2012, 12:20 pm

Biblio minte,Biblio e un mincinos,e mitoman ,biblio este angajat politic,si marturie sta blogul sau.
Cum tot marturie stau iesirile lui in lumea virtuala.
Ascuns in spatele unui stil pervrs si parsiv,jucind rolul unui individ interesat de RASPUNSURI,folosind o gama de intrebari,care contin in corpul lor-ORIENTAREA SA,bibliotecaru ,este la fel de ,INDEPENDENT SI NEUTRU CA SI GIDEA,CIUTACU,CIUVICA,NISTORESCU.
Dar cel mai bine seamna cu BOGDAN CHIARIAC.
Sigur ca atitudinea lui este o jignire a inteligentei noastre,sigur ca ,are obiceiul sa ne trateze de sus,si ascuns in spatele unor explicatii de-a dreptul hazlii,el continua sa-si clameze neutralitatea ,USELISTA’
Culmea este insa altceva-TOTI SUNT ORBI RAUTACIOSI SI PORNITI PE RELE,in ce-l priveste,doar el este depozitarul adevarurilor si doar el are dreptate intotdeauna-SIGUR IN LUMEA LUI USELISTA………….

judex a scris pe 01 Aprilie 2012, 04:33 pm

Minciuna este usor de recunoscut pentru ca are picioarele scurte si comentariile lungi: DExtozaurii la datorie. Cu biblioflecarul in frunte, ei zic ca de aerul nociv de care au parte bucurestenii noaptea sunt de vina americanii, islandezii sau criminalii pe care romanii si i-au ales in frunte cu unicul scop de a-i ucide pe tacute. De fapt, ei vor sa sugereze ca Prigoana este de vina de praf, ca el e responsabil cu curatenia, da’ se feresc sa nu li se taie macaroana. In niciun caz primarul in functie, do’n Oprescu. Sa mentinem Donul linistit.


Ei bine... azi am revenit:
Bibliotecaru a scris pe 18 Aprilie 2012, 07:06 pm

Pe “şirul” de 1 Aprilie al acestui blog spuneam că se simte mereu un aer încărcat de praf. Imediat au sărit nişte “cineva” care m-au “miştocărit”, de parcă nu este o întrebare legitimă de ce ne îmbolnăvim de plămâni…

Ieri lumea s-a speriat pentru că a văzut că ploaia a adus un misterios praf ruginiu.

Cum bre, acum nu mai sunt numai închipuirile Bibliotecarului, a văzut o lume întreagă că e praf?

“În zona peninsulei Arabice a fost o furtună puternică de praf. Acest praf saharian la origine a fost antrenat în circulaţia atmosferică către zona ţării noastre, pentru că noi suntem influenţaţi în acest moment de un sistem de presiune destul de scăzut care s-a format în zona Mării Mediterane. Vorbim despre o circulaţie sudică şi în această circulaţie sudică a fost antrenat o parte din praful saharian, care a traversat Podişul Anatoliei, Marea Neagră şi se pare că a ajuns până în zona ţării noastre”, potrivit meteorologilor.

Eu întrebam care e sursa prafului, puteam atunci să primesc un răspuns de tipul… a furtună în Sahara şi… Dar dacă nu venea ploaia… nu ne spunea şi nouă cineva că vine norul cu praf din Sahara? Nu am eu voie să bănuiesc că nu are nici o treabă cu praful din Sahara şi asta e doar o scuză ca să înghiţim cumsecade găluşca? Eu ştiu cum miroase praful din Sahara, nu este deloc aşa, praful nu este persistent, este greu, când încetează furtuna se depune… nu cred nici măcar 5% că acesta este motivul… ghinion pentru domnii meteorologi, nu m-au convins.

Deci ne spune cineva adevărul înainte să fim o ţară cu 19 milioane de bolnavi de BPOC?

(http://www.elenaudrea.ro/paste-fericit-2.html/comment-page-1#comment-228671)

Cu siguranţă că şi acum voi simţii nişte muşcături lătrânde...

http://media.rtv.net/image/201204/w620/6_46460000.jpg
(http://www.rtv.net/nori-de-praf-si-nisip-din-sahara-au-ajuns-asupra-romaniei_25054.html)

Am folosit acest lucru, care deja a trecut de mult timp, pentru a înţelege cât de puţin sunt interesaţi guvernanţii, şi politicienii în general, de sănătatea românilor, de calitatea vieţii lor. De-a lungul timpului numai cu cianură nu au încercat să ne omoare... iată acum, cu ocazia Roşia Montana, încearcă şi cu cianuri. De fapt, acesta a fost doar preambulul foarte lung, vroiam să ajung la următorul articol.

Pacienţii cer ca noua lege a sănătăţii să conţină un capitol special referitor la drepturile lor

Reprezentanţii Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice (COPAC) spun că, prin includerea acestui capitol în actul normativ, legislaţia românească se va alinia la directivele europene.

"Este o dovadă de normalitate ca drepturile pacienţilor să se regăsească în Legea Sănătăţii. Acesta ar fi un prim şi important pas pentru a se ajunge la cunoaşterea lor de către toţi actorii sistemului sanitar, pentru a fi implementate şi respectate", a declarat, miercuri, preşedintele COPAC, Gheorghe Tache, la dezbaterea "Drepturile pacienţilor în contextul reformei sistemului sanitar".

Carta Europeană a Drepturilor Pacienţilor cuprinde 14 drepturi fundamentale ale pacienţilor: dreptul la măsuri preventive, accesibilitate, informare corectă, consimţământul informat, alegere liberă, respectul intimităţii şi confidenţialitate, respect pentru timpul pacientului, respectarea standardelor de calitate, siguranţă, inovaţie, evitarea suferinţei şi durerii care nu sunt justificate, tratamentul personalizat, dreptul de a manifesta nemulţumirea şi dreptul de a fi compensat.

"Ca organizaţie profesională a medicilor, susţinem iniţiativa COPAC de a introduce un titlu special privind drepturile pacienţilor. Considerăm, însă, că drepturile pacienţilor trebuie să se reflecte şi într-o finanţare adecvată a sistemului. Din păcate, fără acest lucru, nu putem vorbi de posibilitatea respectării drepturilor nici ale medicilor, nici ale pacienţilor", a declarat, cu acelaşi prilej, preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), prof. dr. Vasile Astărăstoae.

Dezbaterea "Drepturile pacienţilor în contextul reformei sistemului sanitar" a fost organizată de COPAC, împreună cu CMR, cu ocazia Zilei Europene a Drepturilor Pacienţilor.

18 aprilie a fost stabilită drept Ziua Europeană a Drepturilor Pacienţilor în 2007. La această dată a fost înfiinţată, acum patru ani, COPAC, care reuneşte în prezent 11 organizaţii naţionale ale pacienţilor, iar alte două sunt în curs de aderare.
(http://www.mediafax.ro/social/pacientii-cer-ca-noua-lege-a-sanatatii-sa-contina-un-capitol-special-referitor-la-drepturile-lor-9540102/)

Ce spuneţi, există o şansă ca pacienţii să fie subiectul Legii Sănătăţii? Eu nu cred, legea "sănătăţii" este mai mult despre banii din sănătate, pacienţii să se roage la Divinitate.

9 comments:

Vasile, said...

Despre pacatosi numai de bine dupa proverbul devenit sintagma , gura lui Judex & Co. adevar graieste.

Intre-un protest sau daca vrei proces moral acesti presupusi domni,sau doamne incarcati cu nitica etica in mod sigur ar apela la domnul Harakiri!

Chestia cu dreptul la informare ramane cum a mai fost si pina acum ,un singur mogul minte mogulul care nu este la putere de fapt singurul mogul care nu a cedat puterii un necinstit,mincinos, penal si ceilalti . restul cinstea noastra si mandria ,lipitori de Romania!

ZeV said...

Stimate Biblio
Cristos a inviat !
ps
Sincer, sunt extrem de mirat ca vi se permite (inca) sa postati pe blogul EU, desi, este evident ca intrebarile domniei voastre ar trebui sa se adreseze divinitatii si nu, in mod tendentios, unei biete femei asaltate agresiv din toate partile si care pierde proces dupa proces in perpetuumul sau demers de salvgardare a propriei imagini si reperare/reparare a onoarei.
De ce rasuciti si dvs cutitul in rana ? Nu-i mai provocati, pe de alta parte, unicul cerber devotat ambalat ermetic in armura lui Don Quijote, armura despre care nu este clar daca inghesuie trupul (ca de aparat nu-l apara) sau, claustreaza mintea.
Rareori mi-a fost dat sa intalnesc un cinism de un asemenea rafinament apoteotic ca al domniei voastre.
;)

ZeV said...

scuze..
Hristos a inviat !

ZeV said...

...In locul domniei voastre, pe care il situez imaginativ in zona de elita de deasuprea mi(s)ticismului curent, m-as gandi la un proiect concret: o imensa cupola translucida amplasata ermetic peste intreaga zona metropolitana a capitalei, prin urmare, complet izolata de restul lumii. Desigur ca un proiect similar, redus la scara, cum ar fi habitatul martian construit in desert de americani si rusi, deja a functionat vreo cateva luni, doar cu resursele de hrana, oxigen si apa produse in interior. Deci, se poate. Este la fel de usor de realizat ca si autostrazile suspendate.
Ei, ce spuneti ? Transmiteti doamnei Elena Udrea ideea mea.
;)

Bibliotecaru said...

@ Vasile,
Numai că "mogulul" este comercial, funcţionarul la stat este obligat să nu mintă.

Bibliotecaru said...

@ ZeV

Adevărat a înviat.

Când nu mi se va permite să postez acolo... asta este, voi trece mai departe. Vă asigur însă că ceea ce spun eu acolo nu este deloc de prost-gust şi nici împotriva doamnei Udrea. Eu cred în schimbarea naturii politicii şi nu neapărat în schimbarea politicienilor. De bine sau de rău au fost toţi prin Palatele României şi acea caracteristică oligarhică s-a păstrat. De aceea mă zbat să destram conceptul oligarhic şi nu neapărat să văd alte feţe "la butoane".

Oamenii inteligenţi înţeleg asta şi pricep că a folosi cele ce le spun este o modalitate de a beneficia de nişte sfaturi care le sunt de folos... absolut gratis. Cei care mă banează sunt prea infatuaţi pentru a vedea ce le este de folos, în concluzie oricum aş posta de pomană acolo.

Bibliotecaru said...

@ ZeV

Stimate domn,
Conceptul de biodom nu se poate aplica nici măcar unui bloc, nu mai vorbesc despre o capitală. Praful în capitală se poate limita fie prin izolarea zonei generatoare de praf cu perdele de protecţie din plasă, plastic sau pânză (aşa cum este obligatoriu în străinătate), fie prin împrejmuirea localităţii cu zone împădurite care împiedică praful din afara oraşului să intre în oraş, pe de o parte prin barieră naturală, pe de altă parte generând curenţi de aer ascendenţi care mută praful într-o zonă superioară a atmosferei. Mai sunt şi alte soluţii, nu-şi are rost să le enumăr aici... important este însă să se admită că există o poluare cu praf... restul vine de la sine.

Hellas said...

@Bibliotecaru. Va citesc postarile si le gasesc cel putin pertinente si chiar binevenite. Sigur, fiecare are o doza mai mare sau mai mica de intelegere a realiatii, dar nu avem de-a face cu intelegerea limitelor pana unde ne putem permite sa ne dam cu parerea. Din nefericire incultura (profesionala, civica) este permanenta mai ales pe net. In cele mai multe cazuri avem de-a face cu commenturi agresive si gaunoase, preluate din mesaje ale politicienilor. Nu este rod al manipularii? MANIPULÁ vb. tr. 1. a mânui, a manevra. 2. a antrena, prin mijloace de influențare psihică, un grup uman, o comunitate sau o masă de oameni la acțiuni al căror scop aparține unei voințe străine de interesele lor; a influența opinia publică prin mass-media sau prin alte metode persuasive. Asistam la o agresiviatate a unora(?) asupra oamenilor, aceasta poate fi interpretata ca fiind justificarea unor masuri care s-ar datora tocmai cerintelor exagerate ale populatiei. Asa, cei care contribuie si platesc taxe si impozite li se imputa vinovatii. Dreptul la sanatate, instruire, informare, conditii de munca si viata etc.? Raman la stadiul de deziderate. Daca vorbim de “statul de drept”, dreptul trebuie sa-l ai si nu sa-l cauti in Justitie. Ce sa zic eu, desi sunt adept al respectarii legii, adesea te intrebi, ce rost au unele legi? In loc ca legea sa te apere, aceasta a devenit mijloc de a te obliga la noi privatizari, asta in numele reformei si modernizarii. O zi buna!

Vasile, said...

Imi pare rau dar sunt colegi care "aburizeaza" realitatea cu lectii inoportune despre etica dupa blog.

Nu sabia plecata gatul sau capul nu il taie , ci replica coerenta la obiect, iar blogul este acea gaselnita moderna si democratica care ofera individului posibilitatea sa fie curat sau abject fata de altii sau de el insusi!
Exprimarea plina de elocinta ,blanda , duhovniceasca a expirat o data cu cruciadele sau cu inchizitia.

Faptul ca avem replici vehemente nu constituie o problema de fond atata timp cit replica arata un adevar o stare de fapt.

Pina la urma nu-i vorba de nici o manipulare ci doar de o problema elementare de etica, in care daca nu doresti sa fi sincer cu partenerul de dialog imcearca sa fi sincer cu tine insusi.

Am sa-l contrazic pe un maestru al teoriei manipularii amintindu-i ca manipularea nu este o constrangere cum tot asa am sa-l contrazic amintindu-i ca masaele manipulate nu au generat numai actiuni violente cu efecte imediat negative ci si revolutii,miscari populare sau miscari sindicale de mare impact in societate!

New DEX :ABURIZEAZA = COSMETIZEAZA"

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.