07 April 2012

Mesaje nemoderate


Sunt mesajele mele nemoderate pentru politica de astăzi. Lumea ar crede că eu atac PDL, atac UNPR, atac PC, atac partidele USL... Nu partidele mă deranjează, ci încălcarea principiilor. Din păcate nu văd pe nicăieri acel partid politic curat, democratic, principial, el nu există în România. Partidele, fără nici un fel de îndoială, sunt astăzi găşti de interese. Poate că unii sunt mai răi şi alţii mai buni, poate că unii fură mai mult şi alţii mai puţin, poate că unii au mai mulţi membrii de bun simţ şi alţii mai puţin membrii de bun simţ, poate că unii au lideri mai intelectuali şi alţi mai puţin intelectuali... Problema este însă că astăzi TOATE PARTIDELE susţin o oligarhie care au preluat suveranitatea de la poporul român. Multă lumea mă numea pe bloguri plăcute PDL drept omului Voiculescu, pesedist, penelist... asta pentru că îmi concentrez critica mai mult pe un PDL care greşeşte mai mult pentru că exercită mai mult suveranitatea naţională. Iată, astăzi am avut două comentarii nemoderate (eu nu le-am moderat, vom vedea dacă vor fi moderate de proprietari blocurilor pe care am scris). Iată comentariile.

La început am răspuns la invitaţia domnului Adrian Năstase de a participa la Congresul USL.

https://nastase.files.wordpress.com/2012/04/afis-congres-final.jpg

Invitaţia asta înseamnă că putem să fim vorbitori în Congres? Eu aş avea câteva cuvinte cu greutate de spus la Congres… să mai stric festivismul şi perorația anti-PDL şi anti-Băsescu, adică lucrurile obişnuite… :D

Sau dacă nu, aş putea să dau un text pe care să-l citească cineva din PSD de la tribuna Congresului?

Ia să vedem, răspunde cineva?



Nu am primit nici un răspuns, dar asta era de aşteptat.
Apoi am scris domnului Vosganian...

Bibliotecaru spune:

@ Varujan Vosganian

Domnul Crin Antonescu, susţinut de PNL, a dat încă o dată dovada unei conduceri dictatoriale şi a unui amatorism politic aproape de râs (dacă nu ar fi de plâns). Am avut astăzi imaginea unui PNL ce semăna perfect cu maşina propagandei PCR. Ce se întâmplă cu PNL-ul, unde este partidul de elită al elitelor? Priviţi înregistrarea şi veţi vede cum vorbeşte domnul Antonescu şi se aud aplauzele de tip ceauşist şi imaginea congreselor de altădată (mai ţineţi minte cum scria în paranteze la cuvântări, aplauze puternice şi prelungite, ovaţii…)

Domnia sa a supus la vot schimbarea articolului…
Articolul 65
e) Numărul de membri al Biroului Politic Central, care poate fi propus de un candidat la funcţia de Preşedinte al partidului, este de 32, dintre care 15 vicepreşedinţi.

şi a articolului…

Articolul 73
(2)Biroul Politic Central este alcătuit din Preşedinte, 15 vicepreşedinţi şi 17 Membri, Preşedintele Fondator 1990 şi Preşedintele de Onoare al Partidului Naţional Liberal.

(sper că au fost schimbate amândouă… căci nu am urmărit chiar foarte atent)

De ce? Ca să-i facă loc domnului Frunzăverde pe postul de vicepreşedinte?

Unde a greşit fundamental domnul Antonescu? Articolul 65 spune că Biroul Politic Central este ales o dată cu votul pentru candidatul la funcţia de preşedinte al Partidului. Cu alte cuvinte, chiar dacă se trece de la 15 la 16 vicepreşedinţi, era nevoie de un vot pentru funcţia de preşedinte al PNL pentru a putea alege pe cel de al 16 vicepreşedinte. Nu este normal să mai vină un vicepreşedinte, şi încă unul venit de 5 minute în partid, fără a fi votat în condiţiile statutare.

Dar cel mai politicianist act este susţinerea în acest congres a candidaturilor pentru posturile de premier şi preşedinte la României. Preşedintele propune şi supune aprobări două funcţii în afara partidul într-un astfel de mod, cu unic candidat?

Ce spune statutul PNL despre astfel de candidaturi?

Articolul 31
(3)Hotărârile cu privire la persoane se iau în mod obligatoriu prin procedura votului secret.

Articolul 32
(1)În toate cazurile de alegeri, inclusiv cele referitoare la desemnarea unor candidaţi pentru funcţiile din Guvern şi administraţia publică centrală, listele de candidaţi se întocmesc în ordinea alfabetică a numelor candidaţilor, precedate de numere de ordine.
(2)Candidaturile se depun în original sub semnătură de primire, după caz, la Secretariatul General, secretariatul filialei sau organizaţiei până la expirarea termenului de depunere, conform art. 92 din Statutul PNL, precizându-se funcţia pentru care se candidează.

Domnule Vosganian,
Eu tot aştept ca PNL să se transforme într-un partid al luminii dar nu pot să nu văd cum şi becurile care sunt deja aprinse se sting unul câte unul. Mesajul meu către PNL este că nu voi vota pentru Crin Antonescu, domnia sa îmi pare mai apropiat de statura interioară a dictatorului decât era Traian Băsescu în 2004. Sfatul meu este să vă găsiţi rapid alt candidat la preşedinţie. Poate domnul Tăriceanu, poate domnul Mihai Voicu… Eu unul nu votez cu dl. Crin Antonescu, îmi este mai frică de evoluţia domniei sale decât de Traian Băsescu.

(http://vosganian.ro/?p=2524#comments)

Următoarea "victimă" a fost domnul Victor Ponta.

Bibliotecaru April 7, 2012 at 2:58 pm #

@ Victor Ponta

Privesc un congres al USL care pune în mijlocul său alungarea PDL şi a lui Traian Băsescu din structurile puterii statului. Este prea puţin domnule Ponta, mult prea puţin. Avem nevoie nu de schimbarea unor oameni şi a unor politici cu alţi oameni şi alte politici. Este nevoie de un alt tip de politicieni şi un alt tip de politici. Avem nevoie de profesionişti în ale politicii şi, după 22 de ani, clasa politică românească nu a înţeles că acest concept de politician profesionist trebuie să fie construit, învăţat, educat… A trecut prima generaţie de politicieni şi au ajuns în frunte o a doua generaţie, din care faceţi parte şi dumneavoastră. Cu toate acestea ÎNCĂ nu există politicieni profesionişti, încă nu există acea şcoală politică care să construiască profesionalismul în politică.

Urmăream discursul de deschidere al domnului Dragnea şi nu am putut să nu observ că domnia sa vorbea despre “victoria finală”. Pe nemţeşte se spune ENDSIEG; Adolf Hitler vorbeşte în Mein Kampf despre victoria finală asupra poporului evreu…

Dumneavoastră apoi aveţi o introducere în care introduceţi “dragi camarazi”.

Domnule Ponta,
Poate că un politician profesionist ar fi citit Mein Kampf şi ar fi ştiut ceea ce trebuie să spună şi ceea ce nu trebuie să spună pentru a nu aminti tristele amintiri. Cei din lumea politică au pudori culturale care încurajează necunoaşterea, se feresc să citească Marx, Engels, Stalin, Lenin pentru a nu fi consideraţi prea de stânga, se feresc să citească Mein Kampf pentru a nu fi consideraţi nazişti, nu colaborează cu Rusia pentru a nu fi consideraţi comunişti, nu colaborează cu ţările arabe pentru a nu fi acuzaţi că încurajează terorismul… însă necunoaşterea şi fuga faţă de verticalitatea politicii din frică, ca o sinteză a celor două-trei secole de politică consolidată şi a scrierilor care au fundamentat politica, bine sau rău, conduce la repetarea greşelilor.

Ia să vă citesc un mic fragment pentru a înţelege cât de actuală este căutarea de atunci exprimată în Mein Kampf cu căutarea politicii de acum.

Ar fi greşit să se creadă că această hotărâre a fost rezultatul unor lungi ezitări interioare sau chiar al unor deliberări îndelungate, nu, nici măcar nu au luat în considerare o altă metodă. Participarea la acest nonsens a rezultat din concepţii generale destul de vagi asupra însemnătăţii şi efectului concursului dat astfel direct unei instituţii care fusese în principiu condamnată. În ansamblu mişcarea se aşteaptă la mijloace mai simple de lămurire a maselor populare datorită posibilităţii de a lua cuvântul “în faţa forului întregii naţiuni”. Îşi închipuia de asemenea că atacarea răului de la rădăcină trebuia să fie mai eficace decât un atac venit din afară. Credea că imunitatea parlamentară va consolida poziţia fiecărui lider şi că astfel eficacitatea acţiunii va creşte.

Astăzi se vorbeşte despre eliminarea imunităţii parlamentare aici, în România, în anul 2012. Ce spune fostul lider absolut al Germaniei? Spune că parlamentarismul trebuie înlocuit cu discursul în faţa maselor largi populare.

De ce să se dezbată revizuirea Constituţiei în Parlament, nu mai bine vine preşedintele şi domnul Boc-Ungureanu şi îşi “asumă” prin discursuri publice reforma instituţională? Iată, nazismul redivivus. Pentru unii astfel de semne sunt evidente, eu vorbeam despre repetarea greşelilor şi despre o dictatură efectivă în România de prin 2008, 2009… Atunci toată lumea, inclusiv membrii ai PSD, PC, PNL, încercau să mă convingă că trăiesc într-o democraţie şi nu într-o oligarhie. Astăzi, după trei ani, a ajuns la vorba mea şi nimeni nu-şi mai aduce aminte de poziţia mea… Iată însă că şi astăzi se acceptă caracterul dictatorial al preşedintelui Traian Băsescu susţinut de PDL, nimeni însă nu recunoaşte sistemul oligarhic susţinut de întreaga clasă politică, implicit nici schimbarea spre democraţie.

Iată de ce-mi doresc profesionişti ai politicii, oameni care să nu aibă alte preocupări decât politica, adică guvernarea României. Când vor începe aceşti oameni să crească în România? Ei nu apar peste noapte, nu apar peste un cincinal… vorbim despre generaţii care cresc în decursul deceniilor.

Your comment is awaiting moderation.

(http://blogponta.wordpress.com/2012/04/05/plangere-penala-impotriva-premierului-mihai-razvan-ungureanu/#comment-13533)


Şi iarăşi domnul Năstase:
Bibliotecaru aprilie 7, 2012 la 9:02 pm

@ Adrian Năstase

Aţi vorbit despre trei piloni pe care îi aşteaptă întreg poporul român. Întrebarea nu se învârtea numaidecât asupra “ce”, ci asupra “cum”. Discuţiile politice vorbesc foarte multe despre ce are nevoie poporul român şi România, lasă însă indefinită modalitatea prin care acest lucru urmează să se facă.

Sunt personal interesant de “încetarea „războiului româno-român” și refacerea încrederii între cetățeni”. Când scriu pe blogurile politicienilor sau a celor care susţin politicieni “într-un mod profesionist” (şi aici mă refer la ziarişti), de fiecare sunt “adversarul politic”, nimeni nu poate accepta că reprezint pur şi simplu interesul meu civic de a avea o politică profesionistă şi curată.

De aceea vă întreb, domnule Năstase, cum vede PSD şi USL încetarea războiului româno-român când manifestarea de astăzi a fost plină, până la refuz, de un atac la adresa PDL?

MC-ul întrunirii, domnul Dragnea, vorbea despre victoria finală… am auzit deseori apelativul camarade, mai lipseau cămăşile verzi… Îmi puteţi spune şi mie cum anume credeţi că se vor rezolva cei trei piloni? Se vor da legi ca să ne iubim între noi, să ne ajutorăm, să încetăm a mai fi o adunătură de oameni ca să devenim un popor? Cum anume vedeţi aceste soluţii.

Cu o economie pe jumătate distrusă şi pe jumătate înstrăinată, cum poate deveni România performantă? Într-o lume în care banul contează infinit mai mult decât cetăţeanul, cum poate deveni administraţia performantă?

Vă sugerez un punct de plecare.

Mă refer la o listă exhaustivă a ceea ce a privatizat România din 1990 încoace având ca rubrici:
1. Denumire
2. anul privatizării
3. cifra de afaceri la momentul 1989
4. cifra de afaceri la momentul privatizării
5. valoarea privatizării
6. cifra de afaceri la momentul 2011
7. profitul declarat la momentul 2011

cifrele exprimate în dolari

Sunt convins că o astfel de statistică va fi extrem de utilă întregii clase politice. Mai mult, astfel am putea să analizăm cu toţii valoarea adăugată în economie obţinută prin privatizare.

Sper că v-am trezit interesul.

Domnule Năstase,
Vă aştept cu răspunsuri… dacă ele există. Dacă ele nu există, lipsa răspunsurilor va vorbi de la sine.
(http://nastase.wordpress.com/2012/04/07/congres-extraordinar-psd/#comment-158197)

9 comments:

nimrod said...

:))))

Deceneu said...

Si eu cred ca trebuie analizat sistemul, cauzele care au generat oligarhia si au suprimat democratia.
Abia ulterior se pot propune masuri de reforma. Actualul presedinte propune masuri in sensul intaririi si centralizarii puterii, si a suprimarii parlamentarismului, iar opozitia nu se alarmeaza, nu se indigneaza, ca si cum ar sustine reformele respective.

Bibliotecaru said...

Reacţia USL este un semn de întrebare şi pentru mine. Dacă vă aduceţi aminte, şi de referendumul precedent din 2009, PSD şi PNL nu au spus nimic nimicuţa nici atunci...

john said...

d-le Florescu
Sunteti mult prea complex pentru mine, un simplu om de rand.
Cand voi candida la functia de presedinte, veti avea cu siguranta functia de unic consilier pe teme juridice si sociale.
PS. Nu voi candida niciodata, odata ca-s prea batran, a doua oara ca-s prea cinstit.
Asta nu ma face sa nu va admir.
Respect.

Bibliotecaru said...

@ john

Nu voi fi niciodată consilier pentru ceva la care nu mă pricep. :D

Aveţi grijă, că nu aţi spus preşedintele României... poate vă pun locatarii preşedintele asociaţiei de proprietari şi vin să-mi iau postul în primire... :D

Vasile, said...

Biblio,

Parca nu ar trebui sa va imbratisam opiniile si sa va aplaudam parerile !
(huooooo,hoooo !)

Eu cred ca dumneavoastra ar trebui sa va fie frica tocmai de un Vosganian , un boc dupa turci)de un domn Tariceanu slujitor al unui grup de interese financiare.
(huooo, huooo iesi afata!)

Exclud partenerii din USL, sustinatori ai propriilor gasti.

Aparent detestabila imbogatirea PNL cu o frunza verde este mai de graba un gest politic asumat personal de Antonescu pentru a-si intarii puterea in partid.

Orice asemanare dintre Antonescu de acum cu cel de ieri sau de miine cu Traian Basescu , este doar o simpla parere a unui individ frustrat ca la votat pe Basescu atunci cind nu trebuia sa-l voteze!

Dumneavoastra nu intelegeti lucruri relativ simple, Basescu a fost sustinut neconditionat de o gasca de pervertiti politic,intelectual si moral, pe cind eventualul presedinte Antonescu ca avea o opozitie din propriul partid din partidele eventual la putere PSD si PC, dar i o antipatie normala a opozitiei.

Daca alaturi de acestia va avea si citiva bibliotecari..totul va fi in regula o Romanie de boc!

Bibliotecaru said...

@ Vasile,

Ar fi bine ca lucrurile să fie atât de simplu de rezolvat şi atât de binar colorate în alb şi negru. Din păcate puterea corupe şi la domnul Antonescu această "beţie de putere" s-a manifestat chiar şi la nivel de preşedinte de partid, de aceea mă aştept la ceea ce este mai rău ca preşedinte de ţară.

Preşedintele devine dictator pentru că are nişte oameni cheie care îl ajută să fie aşa (îi dau ascultare şi profită totodată de pe urma lui). Primul dintre aceşti oameni este chiar premierul, mai sunt şi serviciile secrete... Dacă România ar funcţiona, din punct de vedere instituţional, corect... nu am avea de ce să ne temem. Din păcate România păstrează încă în mentalitate mecanismele dictatoriale de acum 25 de ani. Nu ştiu dacă observaţi, dar chiar şi USL respectă dreptul preşedintelui de a fi în poziţia de factotum, ei nu contestă de fapt dreptul preşedintelui de a abuza ci doar persoana preşedintelui, sau mai bine zis, calitatea persoanei preşedintelui.

De aici frica mea că "opoziţia" este de fapt aceiaşi Mărie cu altă pălărie.

Vasile, said...

Biblio,


Ei asta cu palaria nu prea o cred, decit in contextul unui model similar de palarie.

Corecta ar fi fost "aceiasi Marie dar cu un model nou de palarie"

In mod cert in Romania se va trai mai bine decit acum , sincer nu identific sursa imediata de venit revarsat asupra publicului printr-un corn al abundentei dar avind atatea resurse cred ca ceva se va oferii cel putin populist si oamenilor de rand.

Nu asm increderea in Ponta dar am incredere in avutitii din PSD , nu am incredere in Vosganian sau Tariceanu , dar si ei au plinul facut si de aici poate si un oarecare bun simt in cantarul masurilor.
Cred ca dl. Antonescu va incerca o asanare a politicului , crezandu-se mare chapandaz ,spre dezamagirea dansului sunt sigur ca nu va putea calarii in acelasi timp, trei cai care aparent sunt dresati!

Bibliotecaru said...

@ Vasile,
Ca să duc mai departe metafora, din păcate calul de bătaie rămâne poporul român, indiferent de jocheu.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.