06 April 2012

Ne despărţim împreună


Vă aduceţi aminte cum domnul Măruţă promova idei anti-maneliste şi anti-playback? Mai ţineţi minte cum domnul Măruţă a fost atât de fermecat de vocea live-life-wife a solistei Andra încât a şi luat-o de nevastă? Istoria nu scrie însă lucrurile atât de tranşant, ci ceva mai subtil.
Acum câţiva ani, Andra a interpretat, la Naţional TV, alături de Adi Minune, maneaua intitulată "E noapte şi e târziu". Emisiunea în care a avut loc scena era prezentată chiar de Minune, care a fost foarte încântat de colaborarea cu Andra, începând să o aplaude încă de la primele acorduri interpretate.

http://www.libertatea.ro/typo3temp/pics/andra_maruta_01_a2d7771358.jpg

Faptul că artista ştia perfect versurile manelei lui Minune ne face să credem că Andra are câteva piese preferate şi în acest stil muzical şi nu are prejudecăţi cu privire la manele.

Mai mult: Andra, îţi plac manelele? Ascult-o cântând "E noapte şi e târziu", cu Adi Minune. Îţi mai aminteşti momentul? - Vedete de la noi | Libertatea.ro


(http://www.libertatea.ro/detalii/articol/andra-adi-minune-e-noapte-si-e-tarziu-387802.html)
Să ne aplecăm un pic asupra versurilor acestei melodii:

E noapte si e tarziu viata mea
Si cu tine-as vrea sa fiu
Sa te strang la pieptul meu
Si sa te sarut mereu

Cine-o fi de vina cine-o fi gresit
Dintre noi doi oare de ne-am despartit
Nu e vina mea,poate nici a ta
Dar cu soarta-n viata nu te poti juca

Afara e frig si rece viata mea
Dorul de tine nu-mi trece
Nu-mi trece de focul tau viata mea
Si d-aia beau si plang mereu

OK, şi acum să trecem la următoarea ştire:
http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/1/1687/9486300/1/valeriu-stoica-narcis-pop.jpg?width=400
Stoica: O apropiere PDL-PNL ar putea avea loc după locale, dacă va fi "o defecţiune" în USL (Imagine: Narcis Pop/Mediafax foto)

"O asemenea apropiere ar fi posibilă eventual după alegerile locale, dacă se va produce o defecţiune în interiorul USL, ceea ce poate să fie foarte probabil. Se va vedea la locale că de fapt PSD este cel care reprezintă în interiorul USL nucleul dur. Practic, PNL îşi pierde identitatea în cadrul uniunii socialiste. S-ar putea ca liberalii să înţeleagă în acel moment că această alianţă a fost păguboasă. Dacă nu, există şansa ca o asemenea apropiere să se producă după alegerile parlamentare. Totul depinde de luciditatea acelor membri ai Partidului Naţional Liberal care ar trebui să înţeleagă necesitatea recâştigării identităţii", spune Valeriu Stoica pentru RFI.

Întrebat ce rol poate juca premierul Mihai Răzvan Ungureanu în coagularea dreptei în România, Valeriu Stoica a răspuns: "Are o mare şansă premierul să realizeze după alegerile locale această coagulare a dreptei. Până la urmă, premierul ar putea fi un liant foarte bun între electoratul de dreapta, între categoriile profesionale foarte dinamice, care sunt secretul dezvoltării României în perioada următoare, pe de o parte, şi, pe de altă parte, Partidul Democrat Liberal. Există şansa ca această sudură între PDL şi electoratul de dreapta să se producă tocmai prin intermediul premierului, în măsura în care în perioada următoare la guvernare premierul va reuşi să demonstreze că are capacitatea să gestioneze România, să gestioneze problemele ei şi prin asta să demonstreze că merită să aibă încă un mandat de premier după 2012".

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, marţi seară, că simte o aşteptare din partea populaţiei şi că această aşteptare se va "structura" la un moment dat, dar că mai întâi are nevoie să înregistreze performanţe la conducerea Guvernului.

El a arătat că simte vocea celor dezamăgiţi şi care nu se mai prezintă la alegeri pentru a-şi exercita dreptul de vot.

"Simt această aşteptare, vine spre mine pe diferite canalele. Sunt în teritoriu, sunt în Bucureşti, mă întâlnesc cu prietenii, primesc telefoane, am dialoguri, simt această aşteptare. Ea se va structura într-un fel, dar mai are nevoie de un ingredient care este necesar şi acesta este recunoaşterea succesului în materie de administrare. Ori succesul în materie de administrare nu se instalează la două luni de la învestirea în funcţie, mai are nevoie de cel puţin o lună şi acesta este motivul pentru care doresc să merg în Parlament şi sper ca distinşii membri ai corpului legislativ să accepte şi să spun ce am reuşit să fac. Atunci probabil apare turnesolul acestei acţiuni", a spus Ungureanu, la Realitatea TV.
(http://www.mediafax.ro/politic/stoica-o-apropiere-pdl-pnl-ar-putea-avea-loc-dupa-locale-daca-va-fi-o-defectiune-in-usl-9486300)
Deci domnul Stoica îşi doreşte o revenire la matca naturală a domniei sale, naţional-liberalismul. Dar lucrurile nu se opresc aici.
"Cu siguranţă ar avea susţinerea PDL, trebuie să vrea şi Mihai Răzvan Ungureanu să facă lucrul acesta. Cred că poate fi, la acest moment, liderul în jurul căruia să se construiască o nouă forţă politică de dreapta", a declarat liderul PDL Bucureşti.

Elena Udrea a arătat că premierul este o persoană credibilă, cu o cotă de încredere bună.

"Este un om cu credibilitate, este categoric un om de dreapta, are o cotă de încredere bună în acest moment, ceea ce îi dă posibilitatea să adune în jurul său pe toţi cei care ar dori să construiască acum această forţă politică de dreapta", a menţionat ea la B1 TV.

Întrebată dacă PDL ar veni într-o astfel de forţă de dreapta construită în jurul lui Ungureanu, Elena Udrea a spus că nu a avut loc o discuţie concretă în acest sens. "N-am avut o discuţie concretă, nici noi nu l-am ofertat pe domnul Ungureanu, nici dânsul nu s-a adresat partidului", a declarat ea.

http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/1/1687/9479500/1/elena-udrea-2-bogdan-maran.jpg?width=605
Elena Udrea (Imagine: Bogdan Maran/Mediafa Foto)

"Dar din toate frământările noastre legate de construirea unei forţe politice puternice de dreapta în România, cred că ne-am putea canaliza eforturile spre a construi acest proiect în jurul lui Mihai Răzvan Ungureanu", a continuat Udrea.

Elena Udrea a mai spus că "iniţiativa nominalizării lui Mihai Răzvan Ungureanu a aparţinut şefului statului" şi că nu a ştiut nimeni, în afară de Emil Boc, că el este cel nominalizat "până în ziua în care s-a întâmplat".

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, marţi seară, că simte o aşteptare din partea populaţiei şi că această aşteptare se va "structura" la un moment dat, dar că mai întâi are nevoie să înregistreze performanţe la conducerea Guvernului.
(http://www.mediafax.ro/politic/udrea-ungureanu-poate-fi-liderul-in-jurul-caruia-sa-se-construiasca-o-noua-forta-politica-de-dreapta-9479500)
Dar încă e şi mai "groasă"...
Întrebat dacă în jurul lui Mihai Răzvan Ungureanu se poate coagula în această vară, între scrutinul local şi alegerile generale, "o mişcare politică, o mutare politică", Adriean Videanu a răspuns: "Eu cred că Mihai Răzvan Uugureanu are capacitatea să coaguleze în jurul lui o mişcare politică".

Chestionat dacă are în vedere inclusiv o mişcare din care să facă parte PDL, Videanu a menţionat: "Eu v-am spus că are capacitatea să adune în jurul lui o mişcare politică".

Primarul Aradului, democrat-liberalul Gheorghe Falcă, a declarat ulterior, la B1 TV, că este nevoie de o platformă de dreapta puternică, el susţinând că electoratul de centru-dreapta este în jurul a 60%.

(Imagine: Razvan Chirita/Mediafax foto)



Răspunzând întrebărilor moderatorului, Falcă a comentat: "Ca să poţi să faci o reformă în România, trebuie să ai în primul rând o reformă a clasei politice. Reforma clasei politice fără ideologie nu-şi are sensul (...) Gafele pe care le-am făcut în viaţa politică unindu-ne stânga cu dreapta, dreapta cu stânga, guvernând minoritar (...), venind cu reforme neprezentate cum trebuie au adus o percepţie negativă a întregii clase politice. Vreau să spun că un singur om există în acest moment în sondaje peste 30%, şi acela este Răzvan Ungureanu, la nivel de încredere. De aceea trebuie să te gândeşti în România să pui foarte corect centru-stânga, centru-dreapta. Întrebarea este cine va avea puterea să creeze un proiect politic. Dacă domnul Crin Antonescu ar avea puterea aceasta ar trebui să se mute cu parteneri din centru-dreapta, pentru că acum el are parteneri din centru-stânga. Domnul Ungureanu, putem spune la fel, şi dânsul are susţinere din partea stângă la nivel de guvernare, dar el trebuie să se ocupe de o construcţie de centru-dreapta, din punctul meu de vedere înainte de alegerile locale. (...) Eu cred că orice proiect de dreapta se poate construi în patru săptămâni, pentru că în patru săptămâni energiile pozitive de dreapta, 80% din afara partidelor politice, pot crea atât platforma, cât şi emulaţia pentru un succes la alegerile locale şi apoi a pregăti un program de guvernare corect pe următorii opt ani".

Întrebat dacă este schiţat un proiect în acest sens, Gheorghe Falcă a răspuns că nu ştie nimic, aceasta fiind opinia sa. "Îmi pare rău, aş fi bucuros să spun este schiţat; nu ştiu nimic, m-aţi întrebat ce doresc eu, cum văd eu lucrurile şi aş fi încântat să fie acest proiect schiţat", a menţionat el.
(http://www.mediafax.ro/politic/videanu-eu-cred-ca-ungureanu-are-capacitatea-sa-coaguleze-in-jurul-lui-o-miscare-politica-9453806)
Nu ştiu cum văd alţii, dar mie îmi pare că PDL-ul va ieşi rapid după alegeri de sub aripa lui Traian Băsescu şi vor muşca mâna care i-a hrănit... Or poate nu... Vom vedea.

Spui doar vorbe-n vant
Care ma fac sa plang
Nu cred nici un cuvant
Nu te mai ascult
Cat vei mai continua
Sa ma mai minti asa
Mama ta nu ma vrea
E impotriva mea

De ce ma minti, de ce ma minti
Eu stiu ca nu-i ceea ce simti
Inima ta doar pe mine ma vrea

Nu mai esti cum ai fost
Nu te mai recunosc
Vad ca ai tai parinti
Te-au convins sa renunti
Tot ce mai am acum
O poza-ntr-un album
Si cand la ea privesc
Plang si imi amintesc

Oooo oooo oooo aaaa oooo aaa ooo !

Liviu Guta - De ce ma minti


România, o ţară de toată maneaua!

5 comments:

Robert Horvath said...

Felicitari pentru postari. Jos palaria....
Va rog trimiteti aceasta veste unui prieten.

DAN VOICULESCU : ROBERT HORVATH MA DENUNTAT LA INTERPOL !
DAN VOICULESCU ACUZAT DE CRIMA SI DE FURTUL BANILOR CEAUSESCU !
Cititi pe blogul personal al acestuia :
“Când devii persoană publică iti asumi – si nu trebuie să te plângi de asta, a fost optiunea ta – tot soiul de intâlniri, acuzatii si lupte ”exotice”. Zilele trecute, de pildă, am descoperit cum un simpatic critic al acestui blog, domnul Robert Horvath, luptă zelos împotriva mea cu… Interpolul pentru că nu i-au apărut niste comentarii…. Cam in aceeasi maniera, Traian Băsescu vorbea, in campania din 2009, despre cum vreau eu să mă înfrupt din sarea României, împilând pe cale de consecintă poporul. ”
ROBERT HORVATH IN DREPT DE REPLICA :
Aveti dreptate. Banii furati de Ceausescu vor fi redati poporului roman. Va invanuesc de crima si de furtul secolulului.
Concluzie :
Inspectorii Interpolululi dupa ce au studiat “sinuciderea ” lui Marin Ceausescu la Viena au sosit in cursul zilei
de ieri la Bucuresti !!!

Vasile, said...

rOBERT ,

Pina la urma nu-i vorba numai de tigle ci si de streasina!

Biblio,

Artizanul marilor tradari din politicul romanesc....malai viseaza.
Oricum daca Dl. Antonescu cade dintr-un motiv sau altul ...totul este posibil.
Vorbind insa de manelisti si taxandul pe "recentul" Maruta eu v-as aminti ca Theo Trandafir a lansat prin postul de cea mai mare audienta manelele .......si doamna Theo este atat de iubita ca a ajuns si parlamentar pe cind Maruta se ocupa de farse.......

Bibliotecaru said...

@ Vasile,
Eu am mari, mari rezervă că domnul Antonescu va ajunge să candideze pentru postul de preşedinte. Probabil că va fi înlocuit până la alegeri de un alt PNL-ist.

Vasile, said...

Biblio,

Se poate, dar in dintre toti posibilii inlocuitori dar crinul ramane alb si inatacabil!

Si urmareste cum este viata dintr-un comandant relativ bun , a iesit un presedinte prost deci este posibil ca dintr-un om semi-mediocru sa iasa un presedintre bun.
Si apoi nu uita ca Antonescu i-a facut fata unei gasti destul de consistenta ...aliata chiar stapanului dosarelor!

Oi fi eu nemtean dar din Dobrogea!

Bibliotecaru said...

Rămân la rezerva mea... Crinul uneori mai şi otrăveşte cu frumuseţea lui.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.