26 April 2012

Radu-Alexandru FELDMAN! Prezent! Nu votez!


Domnul Radu F. Alexandru prezintă filme la TVR. Acolo domnul Radu F Alexandru este în elementul domniei sale. Uneori reuşeşte să comunice nişte subtilităţi interesante însoţite de câte o legătură nu mai puţin de excepţie... Şi totuşi în viaţa politică domnul Radu F. Alexandru pare un amator. Domnia sa a blocat pe de o parte postul de la CNA (un gest de maturitate ar fi fost să spună de la bun început că nu doreşte să plece din Senat), pe de altă parte a creat şi starea unor discuţii penibile despre imunitate. Să urmărim această ştire:

Radu F Alexandru a declarat, joi, pentru REALITATEA.NET, că i-a comunicat premierului Ungureanu faptul că a luat decizia de a demisiona din CNA astfel încât să-şi poată duce la capăt mandatul de senator, pentru a putea fi alături de PDL la moţiunea de cenzură ce va fi votată vineri. “Având în vedere că reprezentam guvernul Ungureanu în CNA, mi s-a părut de bun simţ să fac acest gest”, a explicat senatorul.

“Cred că şi în politică sunt lucruri care pot face şi lucruri care nu se pot face. Să pleci de lângă colegii cu care ar trebui să te simţi solidar, într-un partid aflat astăzi evident în dificultate pentru că, dincolo de greşeli şi ezitări şi-a făcut cu prisosinţă datoria, este un lucru care nu se face. I-am spus premierului Mihai Răzvan Ungureanu, cel care m-a desemnat. S-a declarat de acord cu punctul meu de vedere. Mi-am dat demisia din CNA şi rămân să-mi duc la bun sfârşit mandatul de senator. Premierul Ungureanu este prea delicat pentru a-mi fi cerut acest lucru. Iniţiativa îmi aparţine, dar având în vedere ca îl reprezentam în CNA, mi s-a părut de bun simţ. Ungureanu mi-a dat dreptate”, a declarat Radu F Alexandru.

El a adăugat că nu a avut ocazia şi nici timpul pentru a discuta pe acest subiect cu preşedintele PDL Emil Boc.

(mai multe pe http://www.obiectivdesuceava.ro/v2/romania/radu-f-alexandru-a-demisionat-din-cna-pentru-a-l-sprijini-pe-ungureanu-la-motiunea-de-cenzura/)

Domnul Radu F Alexandru devine astfel "eroul" salvării Guvernului Ungureanu. Dar dacă USL adună mai multe voturi de jumătate plus unu din întregul Parlament, "sacrificiul" domnului Radu F Alexandru de a fi în Sala Parlamentului ca să nu voteze... va fi zadarnic.

Ştirea pe larg în Gândul: http://www.gandul.info/politica/radu-f-alexandru-si-a-depus-demisia-din-functia-de-membru-al-cna-9573720

23 comments:

dArtagnan said...

Nu înțeleg, îi reproșați ceva?! Din ce spuneți observ doar un om statornic într-o gloată ce fuge să-și conserve privilegiile.
În altă ordine de idei, am ajuns să vă văd atacat la Năstase...am ajuns să o văd și pe asta! Am crezut că numai eu am ”privilegiul” ăsta.

ADRIAN said...

Sper ca aia doi cu initiativa legislativa a votului obligatoriu vor fi in parlament si vor si vota.

Bibliotecaru said...

@ dArtagnan

Domnia sa este prestator de servicii la TVR. Domnia sa este şi Parlamentar. Ar fi vrut şi o sinecură la CNA... Doar că nu s-au putut face chiar toate odată. Pe de o parte PDL ar fi avut nevoie de ceva oameni în CNA care să-i ajute cu televiziunile pe perioada campaniei, poate şi cu înjumătăţirea sau reînjumătăţirea licenţei OTV, dar au nevoie şi de un non-vot în Parlament.

Este un amalgam de interese şi prea puţini "oameni de încredere".

Cât despre "atacul la Năstase"... nu e de ieri de astăzi...

Bibliotecaru said...

@ ADRIAN
Obligat. :D

Vasile, said...

Amicilor verzi sau portocalii le este teama de un simplu blogar,fapt care au delegat si aici un mucshiitari!

Se intreaba "paralizant" omul nostru verde "nu inteleg ii reprosati ceva?"

Foarte greu cum sa ii explici omuletului verde de valoarea unui non vot de la un traseist politic care uite avind ca baza originile neamului ales se dovedeste un adevarat roman patriot altruist!

De fapt nici biblio nu intelege ca un om in plus cu un non vot ii poate facilita Robertei@Co. o numaratoare inversa , dupa faimosa zicere romaneasca "uite popa nu e popa"!

vaisamar said...

vasile numai rumega ce te-au invatat latrinele vicepresedintii camerei deputatilor se ocupa cu numaratoarea

inainte de a deschide gura consulta www.cdep.ro ca ne-am plictisit papagali

Vasile, said...

Unul dintre motivele pentru care as dori sa cada guvernul.

Sa-l vad pe Traienus cum recidiveaza si in ciuda afirmatiei ca i-ar fi propus lui Ponta conducerea guvernului , il refuza (spre bucuria opozitiei si a lui Nea Nelu) si il renumeste inca o data pe Boc!
Halucinant, fantastic, imposibil....dar daca..?

Bibliotecaru said...

@ Vasile,
:D
Domnul dArtagnan e mai mult galben decât verde sau portocaliu...
:D
Domnia sa nu a fost rău intenţionat.

vaisamar said...

@vasile : numeste pe cine doreste din moment ce nici un partid nu are majoritatea absoluta in parlament, iar discutiile sunt consultative.

Bibliotecaru said...

@ vaisamar

În constituţie nu spune că preşedintele este obligat să desemneze un anumit premier, chiar şi în condiţiile unei majorităţi absolute. Doar că preşedintele are ROLUL de a uşura trecerea unui Guvern prin Parlament cu accepţiunea unui număr CÂT MAI MARE de parlamentari (rolul preşedintelui este acela de a media un optim al activităţii instituţionale prin mediere... şi mediere înseamnă "fără părere proprie"). Evident, nici un moment Constituţia nu a instituit ideea de "pe cine vrea preşedintele" acordând preşedintelui un asemenea rol de non-intervenţie în dorinţa Parlamentului, dar ce mai contează Constituţia.

vaisamar said...

Articolul 103 :

Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament.

nu este specificat niciunde ingradirea numirii oricui in functia de premier.

Vasile, said...

Biblio,

Cind amesteci portocaliu cu verde ,fara rosu nu da albastru nicicum ,indiferent daca ieri ai fost conte si azi doar un simplu muschiitari in serviciul regelui!

Vaisiamar,

Daca ai fi sincer doar cu persoana dumitale ai intelege ca eu m-am referit la o anumita "zicere" a sefului dumitale si nu la desemnarea,denumirea,numirea efebului Ponta pe undeva.Ai fi inteles pe deplin ca pe aici nu isi au locul nici alde USL si nici alti trimisi speciali!

Sau in acelasi timp ati fi dat dovada de mai mult cuviinta, elocinta daca vreti sau cu alte cuvinte condescendenta sau daca nu exista nici una nici alta de inteligenta sau daca nici aia nu-i de simt olfactiv, deoarece latrina deocamdata este stabila in curtea dumneavoastra!

Faptul insa ca se citeaza si se interpreteaza arbitrar o o lege pentru ca asa doresc mushitarii dumitale sau ai sefului domniei voastre este treaba dumitale cum de cealalta parte este treaba viitorimii sa rezolve aceasta presupusa schisma precum si iterpretabilitatea articolului respectiv si bineinteles legea sa se pronunte impotriva acelora care se fac vinovati de abuz la putere!
Vaisiamar de asta natie cu cetateni de o asemenea inaltime morala ca a dumitale!

vaisamar said...

latrinele lui felix tocmai au iesit si de pe Focus Sat(UPC) urmeaza duminica Dolce(Romtelecom) =)

Bibliotecaru said...

@ Vasile,
Amestecând portocaliu cu verde înseamnă a amesteca roşu cu galben şi galben cu albastru, adică roşu galben şi albastru... În anumite condiţii ar putea da alb. ;)

dArtagnan said...

Bibliotecaru
Aveţi vreo bănuială de ce Sorina Placintă votează pentru?

Vasile
Tu eşti Vasile, cunoştinţa mea de la Adrian Năstase? Dar de ce nu mai scrii acolo!?
dArtagnan a fost conte...

Bibliotecaru said...

@ dArtagnan

Stimate domn,
Spre deosebire de alţii, pe mine nu mă interesează cum votează doamna Plăcintă, poate un pic m-ar interesa dacă votează (se pare că nu va vota totuşi). Nu mă interesează cum votează pentru că se spune "vot secret". Dacă m-ar interesa, aş încălca Constituţia.

dArtagnan said...

Nu am întrebat CUM, am întrebat DE CE...
În fine, răspunsul primit este OK.

Vasile, said...

Conte,
Pai ai obervat ca nu as cunoste noul coleg, sau nu scri aici pentru faptul ca eu am chemat multi dintre cei dupa blogul lui Nastase intr-un loc decent?

Dumneata poate ai observat , ca eu nu eram in tabara dumitale dar nici a celor care-l proslaveam pe dl. Nastase.

Ne cunosteam de mult il stimez ca om inteligent dar atat!

Prea mult pupincurism ca si pe blogurile puterii , nu puteam sa intru in conflict permanent cu muchetarii dar si cu adulatorii permanenti...
Ce i-am spus lui Nastase s-a intamplat doar partial...daca a fost vecin de blog cu Basescu , i-am prezis ca s-ar putea sa fie si coleg de celula sau cel putin sa-i predea lengeria la iesire pentru purtare buna lui Traienus ... s-a suparat

Vasile, said...

Biblio,

Vag imi amintesc de Newton cu spectrul lui printr-o prisma triunghiulara de sticla si parca de Maxwell cu un disc ale caror sectoare erau impartite in culorile spectrului si prin rotire discul devenea alb.
S-ar putea sa gresesc cu fizica mea de inventaror de doua parale, dar in mod cert compunerea sau descompunerea culorilor nu era o gaselnita, inventie a lui Traian Basescu!

Vasile, said...

By the way, ce va spuneam mai in gluma sau serios despre reincalecarea lui Boc,.


Traianus a debutat cu o stanga, a chemat separat PSDeul si PNLeul , de hoho la consultari.Cu alte cuv9inte ignora USLeul ca alianta inregistrata legal.

Inca cred ca gluma se va ingrosa, in timp ce Udrea ar dori sa devina candidata partidului la conducerea guvernului uzurpindul pe blandul Boc, Traienus s-ar putea sa fie din nou surprinzator

vaisamar said...

@vasile: alianta = partid doar in capul tau

Bibliotecaru said...

@ Vasile,

Aveţi dreptate cu discul colorat...

http://www.youtube.com/watch?v=b3NXsgjPSQo

Am verificat şi eu acum mult timp cu un banal ventilator. :D

Mie la desen îmi dădea mai mult negru decât alb :D Este foarte importantă proporţia.

La fel şi cu politica, ei tot amestecă partidele sperând să obţină albă ca zăpada şi din păcate tot negru ca tăciunele se obţine. De aceea poate politica a fost inventată cu gând bun, dar până la urmă mai mult dăunează. Poate că ar fi nevoie de patru sau opt ani de existenţă fără politică pentru a ne mai purifica un pic.

Vasile, said...

Vaisiamar,

Domnule, si totusi PDLeul are oameni mai inteligenti.

Dumneata te contrazici fara sa gandesti. Acest popor s-a ars cu precadere in ultimii ani numai guvernat de aliante.

In ce formula si-a batut joc PDLeul de romani ????????

Eu am spus doar ca dl.Basescu a incercat o noua stramba in efortul dansului de a dezbina alianta, si in loc sa cheme asa cum era si normal fruntasii aliantei USL a incercat fragmentarea prin chemarea separata la consultari...uite ca si-a rupt dintii...si era aseara mai negru
decit omul negru,aveti domnule grija de sanatatea dansului pentru ca de sanatatea noastra v-ati batut joc!

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.