09 April 2012

România, o ţară cu instituţii în grevă


Primii "grevişti" au fost cei de la "Opoziţie" care au refuzat să mai vină la Parlament dacă Parlamentul nu funcţionează democratic, pe urmă greva s-a extins la "Putere" pentru că nu pot face cvorum fără "Opoziţie"... şi oricum vine Paştele. acum face grevă preşedintele... Iată ştirea:
Traian Basescu refuza acreditarea ambasadorului Olandei
http://www.a1.ro/usr/thumbs/thumb_354_x_248/2012/04/09//563412-basescu_dinamic.jpg
(http://www.a1.ro/news/politic/traian-basescu-refuza-acreditarea-ambasadorului-olandei-200867.html#)

Opoziţia olandeză cere explicaţii în legătură cu tergiversarea acreditării ambasadorului în România
http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/1/3614/9501922/1/schengen-map-en.jpg?width=400
(http://www.mediafax.ro/externe/opozitia-olandeza-cere-explicatii-in-legatura-cu-tergiversarea-acreditarii-ambasadorului-in-romania-9501922)

Scandal diplomatic România - Olanda. Băsescu refuză acreditarea ambasadorului. Olanda cere explicaţii
http://www.antena3.ro/thumbs/big/2012/04/09/scandal-diplomatic-romania-olanda-basescu-refuza-acreditarea-ambasadorului-olanda-cere-explicatii-141097.jpg
(http://www.antena3.ro/romania/scandal-diplomatic-romania-olanda-basescu-refuza-acreditarea-ambasadorului-162833.html)

Ambasada Olandei catre Basescu: Fiecare explica electoratului cum vrea deciziile luate in UE
http://tb.ziareromania.ro/Ambasada-Olandei-catre-Basescu--Fiecare-explica-electoratului-cum-vrea-deciziile-luate-in-UE/4b72bf2cb1105c18e/240/0/1/70/Ambasada-Olandei-catre-Basescu--Fiecare-explica-electoratului-cum-vrea-deciziile-luate-in-UE.jpg
(http://www.ziare.com/basescu/presedinte/ambasada-olandei-catre-basescu-fiecare-explica-electoratului-cum-vrea-deciziile-luate-in-ue-1139396)
Poate vă spuneţi ce mare brânză chestia asta cu primirea ambasadorului? Hmmm...

Întrevedere cu ambasadorul Olandei în România

in Comunicate la data de 23 Februarie 2012

Preşedintele Comisiei pentru românii din străinătate, William Brînză, s-a întâlnit astăzi, 22 februarie a.c., cu ambasadorul Olandei în România, Matthijs van Bonzel, pentru a discuta teme de actualitate care preocupă atât clasa politică română, cât şi cetăţenii români din străinătate. Aşa cum anunţase deja, deputatul Brînză a cerut lămuriri ambasadorului Olandei cu privire la recentele declaraţii şi campania defăimătoare, iniţiată de partidul extremist PVV din Olanda, care-i vizează pe muncitorii din Europa de Est, înclusiv pe cetăţenii români.

Cei doi oficiali au dezbătut pe larg situaţia generată de mesajul discriminator, William Brînză exprimându-şi îngrijoarea faţă de această acţiune promovată de un partid aflat la guvernământ, subliniind că “este necesară o reacţie oficială a guvernului pentru a elimina suspiciunile că acesta ar putea fi şi poziţia Guvenului şi nu doar o părere izolată, a unui partid. William Brînză a subliniat şi faptul că fenomenul mobilităţii forţei de muncă trebuie privit şi din punct de vedere al beneficiilor pe plan economic şi social atât pentru ţara gazdă, cât şi pentru cetăţenii care aleg să locuiască şi să muncească pe teritoriul unui alt stat membru, al Olandei în acest caz, opţiune făcută în baza valorilor conferite de statutul de membru al UE.

Totodată, William Brînză a ţinut să evidenţieze relaţiile bune existente între autorităţile olandeze şi comunitatea de români stabilită în Olanda (aproximativ 10 mii de cetăţeni de origine română ), eforturile comune în a promova valorile europene, a libertăţii de exprimare, a dezvoltării schimburilor culturale dintre cele două ţări, a promovării valorilor spirituale româneşti în Olanda şi, nu în ultimul rând, a dezvoltării transferului de experienţă şi expertiză olandeză către România.

La finalul întrevederii, preşedintele William Brînză a socilitat ambasadorului să transmită preşedintelui parlamentului din Olanda interesul Comisiei pe care o conduce de a stabili contacte solide cu comisiile similiare.

(http://www.williampdleuropa.eu/mediapage/-ntrevedere-cu-ambasadorul-olandei-n-rom-nia-2/1338.html)

Numai Popor Românescu nu intră în grevă şi plăteşte, permanent, taxe şi impozite... să aibă domniile lor ce cheltui.

6 comments:

nimrod said...

Pentru cum trebuie să te porţi cu cineva care nu înţelege de vorbă bună am un exemplu la care ţin foarte mult, o secvenţă din Pan Wolodyjowski în care Daniel Olbrychski în pană de argumente îl dă pe omologul său tătar cu capul de cazanul de fiertură. Cam aşa se poartă preşedintele cu olandezii. Şi dl. Brânză, practic, face acelaşi lucru, explicându-i ambasadorului că, totuşi guvernul ar trebui să se delimiteze.
Mai mult, am înţeles că preşedintele nu refuză ci amână acreditarea. E naşpa să stai pe la uşi. I love it!!!

Bibliotecaru said...

Pan Wołodyjowski nu am văzut, dar am căutat pe youtube. Din păcate nu e tradus ca să-l văd (dacă tot l-am găsit). :D

Înţeleg, cu ochiul minţii, scena. :D

Problema este că Pan Wołodyjowski era violent în timpuri feudale, în democraţie preşedintele nu face ce doreşte ci ce trebuie.

nimrod said...

:)

Biblio,

Eu lucrez de două decenii cu vesticii. Nu e uşor şi te mai ajunge din când în când. D'aia îl înţeleg pe preşedinte.
De data asta nu noi ci ei trebuie să dea dovadă că înţeleg corect democraţia şi să-l potolească mucosul ăla care ne dă cu pietre în geam sub nasul părinţilor...

nimrod said...

errata:

evident, "... pe m... ăla..."

Bibliotecaru said...

@ nimrod

Să-mi fie cu iertare, dar "mucosul ăla care ne dă cu pietre în geam sub nasul părinţilor" încalcă cumva legea. Olanda nu face altceva decât să joace conform regulilor, aşa cum am jucat şi noi când nu am votat pentru primirea sârbilor în UE pentru că aveam o problemă bilaterală. Faptul că nu ne convine nu ne dă dreptul să încălcăm regulile. Preşedintele Băsescu îşi acoperă un eşec diplomatic, evident pentru toată lumea, cu tone de ghiolbănie diplomatică, aşa cum a făcut şi în relaţia cu ruşii. Nu se poate aşa ceva.

Vasile, said...

Nimrod,

De fapt cum lucrezi dumneata cu vesticii ? Presusupun ca le sunteti partener ...si ca o aschie sare si in buzunarul dumneavoastra....o aschie doar atat!

Si eu lucrexz cu vesticii si cu "esticii" din 1966 , o viata,
si abia am adunat citeva surcele.

Ghinionul meu a fost ca sunt un mare prost,aqdica la modul general ,cam asta-i numele oamenilor care se doresc cinstiti, "fair business like manners" si am evitat sa lucrez cu statul roman!

Va rog sa nu incercati sa-mi spuneti ceva pozitiv de valorile cu care lucrati!

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.