După ce înainte de moţiune domnul Boc arbora tonul convins al domniei sale cu care altădată înlătura cele mai sumbre comentarii despre Guvernul pe care îl conducea, imediat după votul care a trecut moţiunea, vocea sa era mai mult obosită şi resemnată decât indignată pentru votul minorităţilor.
Parcă şi mai important decât moţiunea este pentru PDL posibilitatea de a schimba conducerea. În aceste zile are loc hotărârea viitorului PDL. Se prea poate că mulţi dintre greii PDL să se retragă iar cei ce rămân să înceapă o bătaie pe patrimoniul politic al partidului aflat în dezmembrare. Este un scenariu posibil şi rămâne de văzut dacă va deveni, în urma acţiunilor imediate ale liderilor PDL, şi efectiv."Moţiunea de cenzură va fi respinsă, vă spun eu, care am scăpat de 10 moţiuni de cenzură. USL nu are un program economic, nu are capacitatea de a susţine moţiunea. La nivelul Coaliţiei, există soolidaritate şi soliditate, sunt convins că şi la Opoziţie vor exista defecţiuni", a declarat preşedintele PDL, Emil Boc.
"La nivelul coaliţiei există soliditate şi solidaritate, ea se va arăta şi în votul de astăzi de la moţiune, sunt convins că şi din tabăra opoziţiei vor fi defecţiuni fie prin neprezentări în Parlament, fie prin votul împotriva moţiunii, după cum au fost şi în cazul nostru. Puţine surprize se mai pot întâmpla astăzi", a mai declarat fostul premier al României.
"Noi avem un slogan în partid: «PDL la bine şi la greu», adică am fost la greu şi suntem în partea de a fi la bine şi ar fi păcat să sacrificăm interesele ţării prin căderea acestui guvern", a spus Emil Boc.
Emil Boc (Foto: AP)(http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/motiunea-de-cenzura-emil-boc-motiunea-va-fi-respinsa-va-spun-eu-care-am-scapat-de-10-motiuni-262156.html)
"Pentru că un partener a trădat, nu mai există încredere", a spus fostul premier Emil Boc, întrebat dacă actuala coaliţie se va prezenta la consultările de la Cotroceni cu o altă propunere de premier.
Întrebat dacă ia în calcul să-şi dea demisia de la conducerea PDL, Emil Boc a spus că va lua o decizie în zilele următoare.
"Voi lua o decizie şi voi vedea în zilele următoare ce voi face", a afirmat Boc, întrebat dacă demisionează de la conducerea PDL.Foto: Intact Images/Guvernul României
(http://www.jurnalul.ro/politica/emil-boc-nu-mai-exista-coalitie-guvernamentala-611237.htm)
- Am constatat astazi ca actuala coalitie guvernamentala nu mai exista
- Orice zi de instabilitate politica face rau tarii. Cei care au majoritatea in parlament trebuie sa isi asume rapid guvernarea
- Romania este astazi stabila economic si are un prestigiu care trebuie sa fie aparat
- Cu orice zi de instabilitate se pierd bani din buzunarul romanilor
- Noi speram ca responsabilitatea sa fie imediat asumata si Romania sa nu stea in instabilitate
- Cei care astazi au demonstrat in mod democratic ca au majoritate trebuie sa asigure stabilitatea politica si economica a tarii
- Am vazut stoparea misiunii FMI si caderea leului
- Cei care si-au asumat responsabilitatea de a darama un Guvern au responsabilitatea de a forma un nou Guvern
(http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12107913-emil-boc-nu-nominalizeaza-alt-candidat-pentru-functia-premier-cei-care-votat-astazi-parlament-motiunea-cenzura-trebuie-isi-asume-guvernarea-tarii.htm)
Potrivit surselor citate, liderii PDL au avut o audio-conferinţă cu preşedinţii organizaţiilor judeţene la sediul partidului din Aleea Modogran, la care doar doi din cei 47 de lideri judeţeni, adică Mihai Stănişoară şi Gheorghe Ştefan, au solicitat demisia
lui Emil Boc. La întâlnire au participat şi Vasile Blaga, Roberta Anatase, Anca Boagiu, Adriean Videanu, Ioan Oltean, Elena Udrea, Sever Voinescu, Cristian Boureanu, Alin Popoviciu.(http://www.mediafax.ro/politic/doi-dintre-sefii-organizatiilor-pdl-stanisoara-si-gheorghe-stefan-au-cerut-demisia-lui-boc-9577904/)
10 comments:
Duca-se mai jos ca PNTCD-ul...
Biblio,
Din pacate urmatoarea victima va fi tot......noi!
Citeva executii publice , nitel malai grisat si ciclul va fi reluat.
As spune totusi cu o exceptie viitorul guvern poate fi unul mult mai performant decit guvernele Boc-Basescu-Ungureanu.
Mai ales cca acum avem din nou un presedinte care parca trezit din mahmureala e din nou cu poporul si recomanda unui posibil PM, fara guvern cert si netrecut prin parlament....sa-si vada de treaba...si imediat sa aduca salariile la valoarera salariilor din....ohoooo"
Sper ca nu vom ajunge precum cersetorii din SUA care ameninta trecatorii ca daca nu le dau pomana,ei or sa-l aleaga din nou pe Obama, si atentie noi avem multi preamulti cersetatori!
Bibliotecaru
Nu m-am putut abţine să nu avertizez simpatizanţii PSD de la Adrian Năstase de pericolul pe care il reprezentaţi:
"Simpatizanţii PSD ar trebui să-l facă atent pe Adrian Năstase că pe blogrollul său se află trecut @Bibliotecaru, un pedelist periculos, recunoscut ca atare în tot virtualul. Mi se pare inadmisibilă această situaţie, să stai cu o viperă portocalie la sân…
Ar trebui să fie înlocuit cu Decablogul Muschetarilor, un blog proPSD, cu un dArtagnan roşu din cap până-n picioare. Părerea mea."
Nu mă interesează ce se întîmplă cu PDL-ul, decît în subsidiar. Pe mine mă interesează ce se întîmplă cu România.
Un partid care s-a desprins ca ramură dintr-un partid de stînga, a intrat în Internaționala Socialistă, a pus piedici fratelui său de sînge la intrarea în aceeași internațională, apoi a cotit-o la dreapta, spre Populari, că așa bătea vîntul în Europa, nu poate fi un partid de perspectivă! În plus, a fost un partid de lachei ai președintelui, unealta cu care președintele și-a impus politica de aducere a acestui popor pe ultimul loc în UE. Păcat de mulți oameni de valoare din acest partid, care au stat atîta timp sub papucul lui TB, compromițîndu-se din punct de vedere moral. Iar Boc este neglijabil, este, cum zicea o crainică de la radio din greșeală, un Emic Boc. Unii l-au comparat chiar cu Emil Bobu, și nu este doar o asemănare de nume, ci mai mult o asemănare de atitudine față de jupîn.
@ epolitikon.wordpress.com
Păi credeţi că e sănătos pentru USL să se lupte numai cu UNPR-ul... care şi ei par acum să-şi declare iubirea eternă...
@ Vasile,
Domnul Năstase ne vorbeşte despre nişte obiective ambiţioase, necesare şi foarte aproape de ce-mi doresc eu:
Asigurarea unor alegeri corecte;
Stoparea jafului din economie şi colectarea mai eficientă a banilor;
Revenirea la statul de drept şi încetarea telejustiţiei;
Atragerea fondurilor europene;
Ieşirea din izolarea internaţională;
Obtinerea increderii populatiei, in interior, si a credibilitatii, in afara;
Relaţia cu FMI şi BM trebuie continuată, dar – in opinia mea – ar trebui rediscutate anumite aspecte, mai ales cele referitoare la privatizarea resurselor strategice; este firesc – noul guvern, in functie de programul de guvernare aprobat de parlament, poate renegocia cu FMI, BM, UE, in limita unor principii acceptate general si a unei viziuni corecte asupra echilibrelor macoeconomice, anumite aspecte ale angajamentelor asumate de guvernele anterioare.
Un audit al preluării puterii de la guvernele Boc-Ungureanu, astfel încât cetăţenii să fie în deplină cunoştinţă de cauză asupra situaţiei ţării.
Cred că vom vedea rapid dacă aceste lucruri se vor şi întâmpla.
@ dArtagnan
:D
Am văzut. Am văzut şi că aţi fot taxat pentru asta...
Şi când te gândeşti că până acum toţi spuneau că este absolut vizibil că sunt pedelist... :D
Nimeni nu a spus până acum că aş fi cu UNPR, UDMR şi PPDD... Dar trebuie să vină şi ziua asta... :D
@ Asterisc
Aceşti oameni de valoare vor reforma PDL sau vor părăsi PDL. Nimeni nu va aştepta pe margine o minune. Importante sunt următoarele zile care vor hotărî viitorul domnului Boc. Dacă partidul va lua hotărârea să schimbe Tuti cu Mandi... nu se va schimba mare lucru în perioada următoare.
biblio, cu respect,
dar mie mi s-a parut ca bocu a zis ase:
" cainele cu sase picioare, nu musca!"
@ john
Picioarele ca picioarele, dar câte capete? :D
Post a Comment