27 August 2008

Nici al nostru nu este mai bun, dar măcar e unu nu trei


Viaţa ne-a învăţat să ne îndârjim, să strângem pumnul, să ne umplem de obidă atunci când suntem acuzaţi pe nedrept. Instituţiile statului nu sunt nici ele diferite de cei care populează organizaţiile care le deservesc. De fapt, de cele mai multe ori, instituţia se confundă atât de mult cu organizaţia încât practic nu se mai face o diferenţă exactă. Dosarele corupţiei sunt făcute, în general, de procurori iar procurorii cei mai la modă în zilele acestea pentru oamenii politici sunt cei de la DNA. Iată de ce televiziunile au dislocat câte o cameră video şi un ziarist cu microfon la intrarea la DNA.
- Fiţi amabil, domnu', domnu', pentru ce v-au chemat la DNA?
- Staţi blând cucoană, eu sunt omu' de serviciu. Lăsaţi-mă să dau cu mătura, ce mama ei de treabă faceţi voi aici. Hai că murdăriţi.
Ei... nici ziariştii ăştia nu fac cine ştie ce treabă, merg şi ei cu deducţia unde nu au date. Au primit dosare cei de la Senat... de unde pot fi dosarele dacă nu de la DNA. Iacă ţeapă, nu erau de la DNA. Instituţia, DNA care va să zică, s-a scuturat imediat de un fior.
- Să zică domnule de ale noastre... dar astea nu sunt ale noastre, sunt de la Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Noi îl şi vedem pe Şereş un fel de aghiotant al
Şeicului Usamah bin Muhammad bin Awad bin Ladin, şef la organizaţia pe România a al-Qa'idah. Dar asta nu influenţează lupta împotriva terorismului, de acea DNA comunică ţării:

27 august 2008
Nr. 219/VIII/3

COMUNICAT

Urmare a unor declaraţii publice făcute în cursul zilei de 26 august 2008 de unii membri ai Parlamentului care au ridicat o serie de obiecţii şi au formulat critici la adresa Direcţiei Naţionale Anticorupţie în legătură cu instrumentarea celor două dosare pentru care Senatul a decis să ceară urmărirea penală împotriva fostului ministru al Economiei şi Comerţului – IOAN CODRUŢ ŞEREŞ, Biroul de Informare şi Relaţii Publice face precizarea că niciunul din aceste dosare nu este instrumentat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Ambele dosare se află pe rolul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Menţionăm că numai dosarul în care Senatul a decis să ceară urmărirea penală împotriva ministrului Muncii Familiei şi Egalităţii de Şanse NICOLAE PAUL ANTON PĂCURARU este instrumentat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Domnilor de la DNA, nici dosarul lui Păcuraru nu e prea roz din punct de vedere al întocmirii. Cel puţin aşa zic cei care l-au răsfoit, printre care şi domnul Văcăroiu, al doilea om în stat.
sursă foto: www.romanialibera.ro

No comments:

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.