29 January 2011

@ Dan Tapalagă


Pentru că nu ştiu în ce măsură comentariul meu va apărea în locul unde l-am pus (adică http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-8248623-atac-fara-precedent-justitie-cine-apara-alianta-penalilor.htm), cred că este bine să-l pun şi aici... să nu se piardă (că e păcat de efortul pe care l-am făcut atunci când l-am scris).

inchide
Foto: Hotnews

Domnule Tapalagă,
Parcă sunteţi din alt film decât mine. :D

Pornesc de la faptul că eu nu înţeleg ce se întâmplă şi dumneavoastră aveţi mai multe informaţii decât mine (firesc, aş spune, de vreme ce sunt ziarist).
De aceea aş vrea să-mi explicaţi şi mie, că mâine sau poimâine e sfârşitul lumii şi nu vreau să mor fără să-mi satisfaceţi această lacună a cunoaşterii.

Mai întâi aş vrea să subliniez că nu am nici o problemă cu ceea ce spuneţi despre oamenii politici, este dreptul dumneavoastră să aveţi o opinie şi este foarte bine că o aveţi (cu toţii ar trebui să avem câte o opinie despre cât mai multe lucruri care se întâmplă pe lângă noi), din punctul meu de vedere însă, ceea ce spuneţi despre Justiţie este absolut jignitor.

Ce atac suferă Justiţia din partea liderilor PSD? Dincolo de opinii, simple cuvinte, ca şi ale domniei voastre până la urmă, cu ce anume atacă PSD-ul Justiţia?

Domnule Dan Tapalagă,
Ce anume poate face un politician, fie el şi parlamentar, unui magistrat? Constituţia consacră un aliniat, art. 1 alin 4, separaţiei puterilor în stat. Nici executivul şi nici legislativul (cu atât mai mult alţi "simpli cetăţeni" care nu fac parte din aceste două puteri) nu pot să intervină pentru a supune presiuni asupra unor judecători (art. 125 Constituţie).

Dacă nu răspundeţi la această întrebare, în mod coerent, în ochii mei nu mai aveţi nici un fel de credibilitate ca ziarist.

Urmează şi o culme a culmilor. Atacaţi PSD-ul deoarece spune că Justiţia nu funcţionează cum trebuie după care spuneţi, la final... EXACT ACELAŞI LUCRU, desigur, indirect:
"Asociatiile de magistrati oneste si judecatorii reformisti"

Cu alte cuvinte afirmaţii că există cineva care nu face bine ce face printre magistraţi.

Aştept răspunsul domniei voastre.

http://farm5.static.flickr.com/4083/5039744361_27c410ac8c.jpg
(sursa: http://farm5.static.flickr.com/4083/5039744361_27c410ac8c.jpg)


PS.
Am încercat să citesc, cam un sfert de oră (după care m-am plictisit), comentariile la acel articol şi... nu am reuşit să regăsesc nici un comentariu care să nu spună bravo domnule Tapalagă, v-aţi exprimat clar, excelent articol... Ferice de ziaristul care nu este contrazis de nimeni. Aproape că-mi pare rău că am adus o critică articolului, i-am stricat media de 10 pe linie domnului Tapalagă.

No comments:

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.