Nu este treaba domniei voastre, într-un stat de drept, să faceţi aceste analize, aceste declaraţii, să stabiliţi direcţiile în care România trebuie să se îndrepte, ce este bine şi ce este rău. În cea mai mare parte, aceste atribuţii revin Parlamentului, într-o anumită parte, cea de execuţie, aceste atribuţii revin Guvernului. Dacă Guvernarea României, de către cele trei puteri instituţionale, ar însemna un campionat de fotbal între echipele politice (adică între partide) domnia voastră aţi avea rostul preşedintelui Federaţiei Naţionale de Fotbal. Ieşiţi domnule de pe teren să se poate juca campionatul. Nu puteţi ocupa toate posturile în acelaşi timp încât să fiţi în politică doar dumneavoastră jucându-vă cu soldăţeii. Nu are nici o importanţă ce credeţi domnia voastră, important este ce cred instituţiile abilitate să aibă o părere. Aţi intrat în sindromul Ceauşescu şi nu mai puteţi să ieşiţi din acest rol. Treziţi-vă! Există o singură voinţă suverană, a poporului. NUMAI POPORUL POATE CONDUCE DESTINUL POPORULUI ÎNTR-O DEMOCRAŢIE. Reforma statului este una singură, aceea ca fiecare să-şi facă treaba sa. Domnia voastră tocmai asta nu faceţi. Vă lăudaţi că faceţi reforme dar târâţi România spre perioada stalinistă. Gata, este îndeajuns! Avem nevoie (stringentă nevoie) de instituţii conduse de oameni care nu-ţi depăşesc atribuţiile şi care nu abuzează de funcţie odată cea au "câştigat-o". AJUNGE!
15:10
© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.
8 comments:
nu trebuie sa mai candideze nimeni acum .... incepeti si va mobilizati ptr. deschiderea constiintelor ...
Tare îmi este teamă că deschiderea conştiinţelor rămâne totuşi un vis îndepărtat pentru toţi românii. Suntem parcă blestemaţi la disoluţie.
eu am inceput a ma tem si de deschiderea constiintelor la romani. odata deschise ele tind sa devina monstruoase. ma refer la cele 5 milioane de indolenti care n-au stat 5 minute sa rationeze inainte sa dea cu stampila pe sfantul Basescu (cam asa se vrea probabil personajul, intamplator apare si cu fundal de stelute in jurul capului ...)
@ ADRIAN
Sunteţi prea aspru. Acele milioane nu au ştiut ce trebuie să voteze, şi nici celelalte milioane care au votat pentru domnul Geoană...
chiar daca nu au stiut, totusi au pretentia unei constiinte
@ ADRIAN
Conştiinţa are o dimensiune relativă.
CONŞTIINŢĂ, (rar) conştiinţe, s. f. 1. (Fil.) Sentiment, intuiţie pe care fiinţa umană o are despre propria existentă; p. ext. cunoaştere intuitivă sau reflexivă pe care o are fiecare despre propria existentă şi despre lucrurile din jurul său.
Conştiinţa se formează având la bază cunoaşterea unei realităţi perceptibile. În momentul în care realitatea perceptibilă este diferită de adevăr, atunci şi conştiinţa va fi alterată. Pur şi simplu cetăţenii nu ştiu ce anume votează şi la ce foloseşte votul lor în democraţie. Au fost minţiţi, li se tot repetă neadevăruri... nu au de unde să ştie că ar trebui să voteze altceva decât votează.
Cetăţenii continuă astăzi, după 21 de ani de democraţie şi tranziţie, să vadă statul român ca pe un stăpân de care trebui să asculte. Cetăţenii nu au sentimentul că legile sunt ceva ce deserveşte cetăţenii, sunt convinşi că este de datoria lor să respecte legea, orice ar cere legea. Or normativul ar trebui să reglementeze ceea ce doreşte poporul să existe şi nu ceea ce hotărăşte unul sau altul din "fruntea" României.
În momentul în care cetăţenii vor avea conştiinţa formată pe baza adevărului "Poporul conduce ţara", cu siguranţă că votul lor nu-l va indica pe X să-i conducă destinele, ci îi va ordona lui X să pună în practică voinţa poporului. Aceasta este schimbarea de conştiinţă.
Da, cam in sensul ad literam al definitiei ma refeream si eu. 5 milioane de concetateni aveau o cunoastere intuitiva si reflexiva a propriilor persoane pe baza careia considerau ca "fac bine" si fara sa gandeasca. adica ei cred ca ceea ce simt este echivalent si cu gandirea prin urmare e suficient sa simtia ceva, gandirea e inutila. unii au si zis-o explicit candva - "noi muncim nu gandim!". aveti vreo indoiala asupra modului in care merge la vot un astfel de vietuitor? ba chiar ma sperie ca o astfel de masa de vietuitoare mi-ar putea spune cum trebuie sa traiesc!
s-ar potrivi cu acel banc ce spunea ca in iad dracii pusi sa pazeazsca romanii ca sa nu iasa din cazanul clocototit erau cei mai linistiti fata de restul ce nu mai pridideau din a-i opri pe nemti sau francezi sa iasa din oale. explicatia era ca romanii, me masura ce incercau sa iasa din ceaun, erau trasi inapoi de ceilalti!
În Credinţa Ortodoxă există o sărbătoare numită Duminica Orbului...
"Un lucru ştiu: că fiind orb, acum văd."
Oamenii trebui învăţaţi să vadă... au nevoie de învăţător... Nu năpăstuiţi orbii că nu văd şi surzii că nu aud. Încercaţi să-i vindecaţi dacă puteţi fi învăţător.
Post a Comment