Există un curent în societatea românească care încearcă să înlocuiască pseudo clasa politică formată în cei 22 de ani... cu "noile speranţe". Aud deci, din ce în ce mai mult, oameni fascinaţi de Partidul Poporului Dan Diaconescu, respectiv de efervescenţa verbiajului domnului Dan Diaconescu, şi de Noua Republică, respectiv Mihail Neamţu, sufletul petrecerii, cum îşi revarsă peste tot noua speranţă.
Despre Dan Diaconescu am mai vorbit, nu revin. Astăzi l-am văzut la România TV şi pe dl. Neamţu, alături de dl. Alin Teodorescu şi de dl. Naşul Moraru. În această jumătate de oră am depistat (destul de rapid spun eu) călcâiul lui Achile în personalitatea domnului Neamţu... nu ştie să asculte. Mihail Neamţu este tânăr, gândeşte, este ambiţios... dar imatur.
Domnia sa, în acestă emisiune la atacat pe domnul Alin Teodorescu, destul de neplăcut pentru un eventual tânăr cu pretenţii de elită, spunându-i că nu ştie ce este politica. La un pic peste 30 de ani ar trebui să ştii cu cine stai de vorbă măcar de pe internet, pentru că vârsta de dă te gol că nu ai trecut 22 de ani prin viaţa politică încât să-i cunoşti, măcar din auzite, pe cei mai în vârstă cu care stai de vorbă.
Domnia sa l-a văzut pe domnul Alin Teodorescu şi a crezut că este un "papagal cu sondaje"...
Eronat domnule Neamţu: http://ro.wikipedia.org/wiki/Alin_Teodorescu
Alin Teodorescu este un personaj cheie al politicii româneşti, deşi astăzi refuză să mai iasă în faţă (la un moment dat a fost atacat uşor suburban şi s-a oprit din a face politica). Orice partid l-ar coopta pe Alin Teodorescu în staff-ul ideologic ar fi un partid câştigat.
Cât de puţin a trebuit pentru ca domnul Neamţu să-şi prăbuşească în faţa mea credibilitatea la zero. Domnul Iliescu ar spune că e un "cârlan"... Acest termen nu este unul al desconsiderării. Cârlanul are energie, se agită, aleargă... dar nu are sentimentul pericolului, de aceea este extrem de vulnerabil şi cade rapid în capcane uşor de evitat. Lipsa de maturitate se vede. Poate că domnia sa este o capacitate, dar nu are responsabilitatea, maturitatea de a ocupa o poziţie politică. Îmi pare rău, dar este foarte departe de alţi tineri care au totuşi şi o maturitate psihico-comportamentală, şi-mi vine în minte acum Remus Cernea.
Din punctul meu de vedere, domnule Mihail Neamţu... Încă NU. Poate la alegerile din 2016... dacă vă maturizaţi.
(http://www.adevarul.ro/international/foreign_policy/dosare_fp/vrea-Republica-Mihail-Neamtu_0_613138854.html)
http://mihailneamtu.ro/
(http://www.e-stireazilei.ro/stire.aspx?id=389488&titlu=Alin-Teodorescu-Formula-de-guvernare-aleasa-de-Traian-Basescu-e-foarte-riscanta&sub=&cat=Interviuri)
Şi să nu zică Naşul Moraru că "aşa şi pe dincolo" cum că-i port pică pentru aventura mea pe blogul domniei sale, cu ocazia asta anunţ că-şi lansează televiziunea făcută cu subscripţie publică pe 20 Aprilie.
Evident, cum nu lovesc pe la spate şi fug (ca atâţia alţii), am postat un comentariu care îl anunţa pe domnul Neamţu de acest post:
@ Mihail Neamţu
V-am urmărit astăzi, pentru prima dată cu adevărat, la România TV.
Concluzia: Bula de săpun Mihail Neamţu
Domnule Neamţu, pe mine nu m-aţi convins.
Ar trebui să înţelegeţi că nu este un haos doctrinar dintr-un motiv simplu… partidele româneşti, PDL, PSD, PNL, PC, UNPR… ş.a. nu au doctrine în adevăratul sens al cuvântului, au programe de guvernare, au principii de politică generală, dar nu au doctrine. Când eram eu copil doctrina începea cu lucruri de tipul problemei fundamentale a filosofiei… “omul a creat munca sau munca l-a creat pe om” şi altele asemenea. Astăzi nu mai există o determinare doctrinară, nu-mi dau seama dacă Noua Republică are o determinare doctrinară. Văd acolo [manifest publicat iniţial pe Madame Blogary] adică într-un loc unde prezenţa mea a fost “democratic” banată pentru că nu eram de acord realizatorii blogului şi ei nu acceptau decât apaludaci. La nivelul doctrinar de astăzi ar trebui deja să spun că sunteţi un băsist. :D Desigur, nu acesta este nivelul meu. Eu pot citi doctrina noii republici, dacă ea există. Există?