29 April 2012

Candidatul dictator


Cum ar fi să aveţi pe lista de vot un cetăţean al României care are, din când în când reacţii care susţin dictatură şi promovează (evident) non-democraţia?

Neplăcut.

Mie doamna Sulfina Barbu mi s-a părut a fi un om cumsecade. Desigur, reacţiile de tip "pedelist" sunt prezente în vocabularul domniei sale de zi cu zi, dar... pe fond doamna Barbu mi-a părut întotdeauna o persoană "mai mult mămoasă decât dictatorioasă". Iată însă că după câteva imbolduri de la presă, doamna Barbu calcă cu graţie în picioare democraţia, respectiv libertatea de a vota.

Ce spune doamna deputat Sulfina Barbu despre doamna senator Sorina Plăcintă...
În legătură cu anunţul senatoarei privind votul la moţiunea de cenzură, Sulfina Barbu a precizat: "A spus că votează moţiunea, nu a venit să voteze moţiunea. Vom vedea comportamentul domniei sale la învestirea guvernului Ponta. Atunci va fi o confirmare sau o infirmare a unor eventuale discuţii."
"Sigur, vom discuta cu toţi parlamentarii noştri vizavi de comportamentul politic la învestirea guvernului Ponta. Noi am declarat că suntem în opoziţie. Cine votează altfel înseamnă că se poziţionează în afara partidului şi va fi exclus. Este şi cazul deputatului de la Olt", a mai declarat deputatul PDL Sulfina Barbu.
(mai mult pe http://www.rtv.net/pdl-cu-ochii-pe-placinta-sulfina-barbu-sa-vedem-cum-se-va-comporta-la-investirea-guvernului-ponta_26566.html)
Să dai afară din partid un parlamentar pentru că îşi exercită votul liber constituţional? În orice altă ţară cariera politică a doamnei Sulfina Barbu s-ar fi încheiat cu rapiditate, o dată pentru totdeauna.

Doamna Udrea spunea pe blogul domniei sale... E nevoie de un nou mod de a face politică.
Din păcate soluţia pe care i-am oferit-o eu, anume democratizarea partidului, se pare că nu poate fi o soluţie pentru PDL. Vin vremuri grele pentru PDL, aceşti oameni fac dovada că sunt incapabili să înţeleagă unde anume greşesc.

Întâmplarea face că o pot sancţiona la vot pe doamna Barbu... şi o voi sancţiona. Eu un primar cu concepte dictatoriale nu votez.

19 comments:

cocosila said...

Doamna Barbu a fost destul de politicoasa cu Placinta. Nu mi se pare un gest dictatorial sa ceri excluderea cuiva in situatia respectiva, masi cu seama ca doamna Placinta, cat a fost la placinte n-a comentat nimic.

cocosila said...

Sanctioneaz-o pe Barbu si voteaza-l pe democratul de Piedone! Bibliotecarule, ala nu stie ce-i aia biblioteca!

Vasile, said...

Biblio,

Doamna Sulfina a fost cea ce este , nu s-a schimbat nimis in comportamentul acestei doamne provenita din melanjul femeilor de sub Traian de la Primaria Bucurestilor.

De cealalta parte eu sunt de acord cu excluderea acestora nu numai din partid ci din viata politicia, si aici ii amintesc pretinsului om cinstit "cocosila" si toti membrii PDLeului' imperfectiuni politice si morale, traseisti ideologici si politici tradatori de neam, alaturi de toti migratorii de la UNPR cum dealtfel si de alde Fruzaverde & Co catete si ipotenuze ale unor triunghiuri tip unsurosul Gusa!!

nimrod said...

:) Biblio,

Ştiţi foarte bine că şi într-un srl cu trei angajaţi e nevoie de disciplină şi cine n-o respectă zboară. Sulfina Barbu are dreptate. Un partid nu e Piaţa Universităţii. Asta nouă. Mai mult, după cum ştiţi, acolo n-a fost voie cu "Jos Voiculescu!" :)))

ADRIAN said...

O doamna foarte "draguta". De mamoasa ce e s-a asociat cu securistul ala cu legaturi basesciene (de veche garda si care e acum la garda de mediu) intr-o firma care sa faca studii de mediu. Din fost ministru al mediului a ajuns sa produca un studiu care practic dadea "verde" (ca sa fiu in ton) la defrisarea unei foarte mari parti din padurea Baneasa spunand ca nu-i nimic daca se ntampla asta ...
Sanctiunea e prea mica dupa cum spunea Ponta

ADRIAN said...

Nu mai zic ca e in gasca portocalie care militeaza pentru Rosia Montana Gold Corporation

Bibliotecaru said...

@ cocosila

Eu eram oarecum mulţumit de activitatea domnului Piedone... numai că... brusc l-am văzut la Palatul Cotroceni însoţitor al "arcului guvernamental" la schimbarea unui ministru. Nu plecarea de la PC m-a deranjat, nu mersul spre alt partid m-a deranjat, ci faptul că plecarea nu a avut absolut nici un motiv ce putea fi imputat partidului "sursă" (cel puţin aparent). După ce domnul Cristian Popescu Piedone a participat şi la congresul adversarilor politici ai PC, după aplauze acolo, după ovaţii... domnul Piedone s-a întors la matcă.

Mult prea mult pentru a mai fi de încredere.

Dar ştiţi ce se întâmplă în acest moment? Oricât aş căuta un om onest şi gospodar... nu se este de găsit...

Replica doamnei Barbu nu deranjează neapărat în contextul restrâns al doamnei Plăcintă, ci în contextul general al acestor replici tip PDL (asta fără să însemnă că lipsesc şi la USL), dar şi prin prisma faptului că doamna Barbu este preşedinta organizaţiei de femei.

Sunt pus deci într-o situaţie neplăcută de a vota, după 22 de ani, fără convingere... din acest motiv cred că nu este nimeni altcineva vinovat decât clasa politică şi politica lor numai bună de grupa mică grădiniţă. Să le fie deci ruşine că nu pot promova candidaţi dintre care să aleg cu plăcere.

Huoooo! :D

Bibliotecaru said...

@ Vasile,

Guşa şi cureaua lată, ce partid aveam odată... cu ortacii mei.

:D

Bibliotecaru said...

@ nimrod

Stimate domn,
Într-un SRL cu trei angajaţi disciplina o face managerul şi nu mătuşica celor trei angajaţi. Disciplina parlamentară ar înseamna să nu se voteze cu bilele la vedere, să nu se ţină şedinţele comisiilor în lipsă de cvorum, parlamentarii să nu lipsească la şedinţele de plen şi la lucrările comisiilor... şi aşa mai departe.

Constituţia interzice în mod expres votul imperativ, şi aici chiar despre asta este vorba. Dacă această prevedere ar avea consecinţe penale, cu siguranţă că ar fi fost un flagrant-delict.

Bibliotecaru said...

@ ADRIAN
Rămâne de văzut dacă sancţionează cineva (altcineva afară de mine) astfel de lucruri... tare îmi este mie frică că au devenit atât de obişnuite încât nu se mai observă eventualul caracter ilicit sau non-principial.

epolitikon.wordpress.com said...

Nenorocirea este ca in tara asta lumea vorbeste despre PDL ca despre un partid, cand aia-s o banda in toata regula...

Bibliotecaru said...

@ epolitikon.wordpress.com

Nu aş spune bandă, mai repede o structură de interese. Cam toate partidele au forma unor structuri de interese, numai că unii parcă au mai multe interese nelegitime decât alţii.

nimrod said...

:)

Biblio,

La oameni fără morală, apelul la Constituţie a ca frecţia la un picior de lemn.
Aici e vorba de trădări, Biblio...

Bibliotecaru said...

@ nimrod

Am înţeles, mai trebuie un pic de mirodenii de la Fuchs. :D

Păi domnule nimrod, mai ţineţi minte cu ce începusem eu campania de promovare a ideii de normalitate?

Începusem cu nevoia unei legi a jurământului. Cu o astfel de lege, încălcarea prevederilor constituţionale ar fi însemnat 10-12 ani la "mititica"... Nu ar mai fi fost frecţie la picior de lemn apelul la Constituţie... Din păcate nu m-a susţinut nimeni, m-am bătut cu morile de vânt fără nici un sprijin din partea colegilor mei cetăţeni. :D

Ia să fi fost susţinută legea jurământului de un milion sau două de cetăţeni?

nimrod said...

:))))

ADRIAN said...

Azi a fost superb Vanghelie la inscrierea in cursa electorala pentru primarul de la pagina 5: "... intotdeauna nu voi uita niciodata ..." :))))

Bibliotecaru said...

Mie îmi plac exprimările dl. Vanghelie. Nu sunt simple greşeli şi atât, transmit ceva, o senzaţie, o stare... Simţiţi cât de întărită este lipsa uitării? :D

Uşierul de serviciu said...

Sunteti rautaciosi ... ce aveti cu domn' Vanghele ? :)

Bibliotecaru said...

:D
Invidia...

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.