23 February 2010

Pohta domnului Crin Antonescu


Mai întâi a fost conferință de presă susținută de președintele PNL Crin Antonescu la finalul ședințelor BPC și CNEx (15 februarie). A urmat apoi declaraţia de presă dată de preşedintele PNL, Crin Antonescu după şedinţa Biroului Politic Central din data de 22 februarie 2010. În sfârşit avem şi lansarea moţiunii "Prin noi înşine, acum". Ţinte: peste 30% la alegeri şi guvernare.

Ce s-a întâmplat în cele trei momente, puteţi afla accesând cele trei link-uri de mai sus. Important cred însă că este...


Această moţiune vorbeşte despre nişte strategii de modernizare a PNL cu care "bat la cap" de mult timp blogosfera naţional-liberală. Nu pot deci să nu fiu de acord cu redefinirea doctrinară şi statutară a PNL, rămâne de văzut dacă aceasta va fi mimată fără să se schimbe nimic sau va fi făcută cu adevărat în profunzime, pe baze stabile. De asemenea nu pot să nu fiu de acord cu o strategie pe termen mediu şi lung care să construiască o evoluţie stabilă şi coerentă pentru PNL. În sfârşit, nu pot să nu fiu de acord cu programul de reformă internă a PNL.

Îmi este însă frică, pe de o parte, ca aceste schimbări să nu fie numai declarative, pe de altă parte ca jocul intereselor personale să nu fie mai mare decât dorinţa de performanţă.

În rest, urez PNL... Succes!

4 comments:

Paul-Sorin Tita said...

Cu asa titlu de motiune si alegeri la pachet, parca motiunea ar fi fost scrisa de falimentarii PNTCD. Mult mai util ar fi ceva de genul http://www.tita.ro/2010/02/polul-libertatilor

Bibliotecaru said...

Domnule Tita,
Vi se oferă posibilitatea de a sugera aceste lucruri liberalilor. Această moţiune este o obiectiv lansat în dezbatere publică.

Paul-Sorin Tiţa said...

Cam asta facem dar se pare că PNL este "singurul partid autentic de dreapta". Li s-au cam umflat PNL...

Bibliotecaru said...

Asta cu autenticitatea seamănă cu Maria, adevărata fată a Mamei Omida.

Eu cred că este loc sub soare pentru toate partidele şi mai cred că doctrină "pe bune" oricum nu are nimeni... aşa că ce mai contează?

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.