19 September 2011

Dictatura PDL începe să fie recunoscută din interior


Nu numai în mod implicit, prin ştirile şi luările de poziţii, dar şi explicit, prin demisie.
Deputatul PDL Mihail Boldea a demisionat, luni, din partid, susţinând că în organizaţia din care făcea parte, cea de la Galaţi, nu mai există democraţie, el precizând că pentru o vreme va activa ca independent, dar că ia în calcul şi orientarea către alte formaţiuni politice.

"În acest moment, în organizaţia de la Galaţi nu mai există democraţie. De vreme bună, aici se poartă un dialog al surdo-muţilor. De fapt, eu am încetat să activez în adevăratul sens al cuvântului încă din luna aprilie a acestui an. Am discutat şi cu cei 7.800 de susţinători ai mei, membri de partid, oameni care m-au votat şi care au decis să demisioneze la rândul lor sau să îşi înceteze efectiv activitatea în partid", a declarat Boldea.

El a precizat că va rămâne deocamdată independent, dar că ia în calcul orientarea către alte formaţiuni politice şi că va susţine în Parlament doar acele iniţiative în care crede.

http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/1/1687/8772033/1/boldea-mihail.jpg?width=400

Mihail Boldea, de profesie avocat, a intrat în PDL în anul 2004 şi a ocupat de-a lungul timpului mai multe funcţii de conducere în cadrul filialei locale a PDL de la Galaţi.

El a fost preşedintele organizaţiei de tineret, vicepreşedinte al organizaţiei municipale, purtător de cuvânt al organizaţiei judeţene a PDL Galaţi şi viceliderul grupului din Camera Deputaţilor până în februarie 2011.

Acesta a intrat de mai multe ori în conflict cu conducerea locală a partidului, dar a făcut şi câteva declaraţii împotriva conducerii centrale, nemulţumit de felul în care este condus partidul.
(http://www.mediafax.ro/politic/deputatul-mihail-boldea-a-demisionat-din-pdl-8772033/)
Eu nu prea sunt de acord cu domnul Mihail Boldea. Partidul nu este un SRL unde, dacă ai probleme cu patronul, îşi iei jucăriile şi apoi pleci. Înscrierea într-un partid ar trebui să aibă legătura cu principiile, doctrina şi ţintele partidului şi nu cu alţi membrii de partid. Logic era ca domnul Mihail Boldea "să moară cu ei de gât", să lupte cu dictatura, până ce dictatura îl dădea afară din partid sau problema se rezolva. Faptul că domnul Mihail Boldea se gândeşte să facă un pic de traseism politic nu-mi trezeşte încrederea. Se prea poate ca domnia sa să fi fost împins de la spate până nu a mai rezistat, dar viaţa politică, dat fiind că trăim într-o Românie anormală, implică tocmai astfel de presiuni. Eu unul mi-aş fi dorit ca domnia sa, fiind şi parlamentar, să rezolve situaţia spre normalizare sau măcar să încerce, să vorbească de la tribuna parlamentului despre lipsa de democraţie şi instaurarea dictaturii...

http://fs68.trilulilu.ro/imgs/Bibliotecaru/page-1-demisie-boldea_d5823ac79a9624.jpg
http://fs67.trilulilu.ro/imgs/Bibliotecaru/page-2-demisie-boldea_d591b7285f441b.jpg

(http://www.boldeamihail.ro/blog/230.html)

7 comments:

Anonymous said...

S-o fi uitat si el la sondajele care aratau ca PDL are numai 13% in Galati si-a zis ca-i timpul sa-si faca bagajele si sa plece.Si sa nu uitam faptul ca PDL a scazut cel mai tare in mediul urban,ori colegiul domnului Boldea se afla fix in municipiul Galati.Acolo nu prea mai merge cu punga de malai sau alte alimente.

Anonymous said...

Eu cred ca procentul celor care s-au inscris intr-un partid pe criteriile enumerate de dvs. nu depaseste nr. de degete de la mana unui operator de gater care a avut cel putin o data ghinion la locul de munca.
Din pacate si tara asta tot ghinion se numeste ca are :(

Anonymous said...

PS: Totusi este posibil ca baiatul asta sa nu aiba probleme la dosar daca si-a permis un astfel de gest...

Bibliotecaru said...

@ Anonymous

Pe lângă asta, se prea poate ca numărul de parlamentari să scadă drastic şi, în asemenea condiţii, lupta desemnării candidaţilor să fie la fel de drastică precum şi alegerile în sine. Cu toate acestea, ca independent, domnul Boldea nu prea are şansă să fie reales pentru că nu are cum să fie mai bun decât candidatul USL sau PDL.

Bănuiesc că există un motiv mult mai serios pentru opţiunea domniei sale.

Bibliotecaru said...

@ epolitikon
Aici trebuie să intervină toţi cetăţenii pentru a reinstaura normalitatea. La origine, membrii de partid sunt tot simpli cetăţeni. De ce aleg ei să se înscrie în partide disfuncţionale?, de la această întrebare trebuie început totul.

Anonymous said...

Pai in principiu din oportunism.
Sa fim seriosi, apartenenta la un partid politic te face sa cunosti oameni noi, sa afli lucruri noi, vezi cum merg lucrurile pe plan local si in functie de potentialul tau si de cum ti-e norocul poate ajungi sus sarind peste multe trepte si aruncand cu in urma bolovani in capul fraierilor care stau civilizat la coada.

Bibliotecaru said...

Atunci poate că încăpăţânarea mea de a nu mă înscrie într-un partid este fără rost.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.