15 December 2011

Nepolitizarea este soluţia!


Dovada este succesul ministerului condus de doamna Elena Udrea.
Bibliotecaru a scris pe 13 Decembrie 2011, 09:23 pm

@ Elena Udrea

Doamnă ministru,
V-am auzit spunând că ministrul este un mijlocitor al fondurilor între cei ce aplică pentru ele şi cel ce le acordă.
Aş vrea să vă întreb un lucru simplu şi complicat totodată, un lucru care cred că ar trebui adăugat celor spuse mai sus.

Ce anume a făcut ca lucrurile să meargă mai bine în cadrul MDRT decât în cazul celorlalte ministere? Doamnă Udrea, de ce sunt atât de multe la MDRT şi atât de puţine la alţi miniştri?

Mă gândesc că şi ceilalţi ar trebui să folosească aceiaşi ştiinţă a obţinerii finanţărilor esenţiale economiei naţionale şi dezvoltării României. Ce anume nu fac ei sau ce anume fac ei greşit?

Raspuns Elena Udrea:
O echipa foarte buna pe care am gasit-o in minister, pe care nu am schimbat-o cu oameni de partid, careia nu i-am cerut niciodata sa faca nimic altceva decat ce spune legea, pe care am sprijinit-o ori de cate ori a fost nevoie. Inclusiv cand am acceptat sa foloseasca telefoane performante cumparate din fonduri europene, in ciuda criticilor din presa.
:)
(http://www.elenaudrea.ro/5318.html)
http://www.elenaudrea.ro/wp-content/themes/new/images/header_new3.jpg
Eu zic că ar trebui să generalizăm această metodă?
Ce spuneţi? Nu ar fi mai bine ca sub funcţia de ministru în minister să fie numai specialişti care să-şi facă treaba?

8 comments:

Anonymous said...

Pai asta-i limpede DAR cum poate cineva rezista tentatiei de a-si refuza rudele si prietenii ce poftesc si ei la o slujba atarnatoare la stat, intr-o tara obisnuita cu lipsa de responsabilitate, lene, nemunca si cate si mai cate...E foarte greu.
E ca si cum le-ai cere negrilor sa nu mai asculte rap, sa treaba pe Bach.
Dar sa refuzi armata de oportunisti din propriul partid?!?
Ieri, in metrou (merg si cu asta ca-i foarte bun in Bucuresti), doi pustani discutau politica. Pareau liberali. E bine ca tinerii se implica in politica dar dupa felul cum aratau si vorbeau, in niciun caz nu erau tinerii de top, doar niste oportunisti.

Bibliotecaru said...

Iată că în Franţa se pot condamna astfel de lucru chiar la nivel de Jacques Chirac. Dacă ar exista şi la noi o serie de astfel de condamnări, chiar şi cu suspendare, lucrurile s-ar aranja în timp.

Vasile, said...

In care si despre care minister vorbeste doamna Udrea?

Ar fi doar de retinut ca dansa a preluat la cerere plicata persdonal pe urechea presedintelui doua ministere al dezvoltarii si al turismului si
in urma comasarii s-a schimbat complet organigrama noului minister creat , organigrama care nu a pastrat nimic din zestrea de care aminteste,sau se lauda acest buratino feminin al zilelor noastre!

Doamna Udrea din pacate reprezinta doar deghizarea femei mondene,inteligente,elegante din politica de acum trans-nationala!

Bibliotecaru said...

Domnule Vasile,
Nu aş vrea să fac o analiză atât de profundă. Doamna Udrea mi-a oferit un răspuns prea puternic pentru a-i căuta nod în papură. Eu sunt fericit că acest răspuns tranşant se pliază pe o dorinţă a mea din 1990, un stat care funcţionează cu specialişti după liniile directoare ale ministrului. Sub funcţia ministrului toţi sunt executanţi, nu are deci logica numirii politice.

N. Raducanu said...

De ce sa nu se impinga logica mai departe si sa se treaca la un guvern de specialisti, de tehnocrati? Atunci chiar si presedintele tarii ar putea fi, sau mai curand ar trebui sa fie, un arbitru, iar nu un jucator preocupat sa bage goluri in poarta adversarului...

Vasile, said...

Biblio,

Eu mai degraba as fi alarmat si contrariat de orice raspuns nu numai al doamnei Udrea si al oricarui politician.

In mod special insa daca doamna doamna respectiva ar fi o oarescare dar cu o amprenta cunoscuta as spune ca nu poate crezuta nici chiar in pat, dar dansa deja o forta si in afara patului de aici conjugarea celorlalte posibile intrebari si raspunsuri!
Singura chestie reala este doar imbracamintea doamnei respective!

Bibliotecaru said...

@ Vasile,
Nu sunt de acord cu răutatea dumneavoastră. Ca cetăţean putem discuta despre un politician prin prisma acţiunilor politice sau tehnice pe cere le întreprinde, eventual prin prisma corupţiei funcţiei politice... Ceea ce spuneţi este o jignire personală aduse persoanei şi nu are nici o treabă cu capacitatea politică a domniei sale. De aceea vă spun deschis că nu sunt de acord cu cele ce le spuneţi.

Bibliotecaru said...

@ N. Raducanu
Guvernul de tehnocraţi nu ar avea nici o problemă de funcţionare. Politica ar trebui să fie oricum făcută de către Parlament. Problema este că Parlamentul şi-a cedat definirea politică Guvernului.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.