17 January 2012

China devine o alternativă la cele două foste superputeri


Foarte mult timp lumea arabă a fost disputată de SUA şi URSS pentru petrolul său. Astăzi este evident că cele două superputeri au furnizat arme beligeranţilor lumii arabe, într-o perfectă colaborare a distrugerii lumii arabe, deşi oficial ele se aflau în plin război rece. Astăzi, într-o lume a căderilor economiilor, a apărut o alternativă la SUA, Federaţia Rusă dar şi la statele europene care, mai nou, vor în ţările arabe. Alternativa se numeşte China.

Ştirea:
Premierul chinez, Wen Jiabao, aflat în vizită la Abu Dhabi, a arătat luni, în cadrul unei întâlniri cu preşedintele Emiratelor Arabe Unite, Sheikh Khalifa bin Zayed Al Nahyan, că va fi dată publicităţii, în timpul vizitei sale, o declaraţie comună, prin care va fi anunţată stabilirea relaţiilor de parteneriat strategic între cele două state.

Wen Jiabao a arătat că legăturile bilaterale au cunoscut o bună dezvoltare. Golful este o importantă zonă producătoare de energie din lume, având o poziţie strategică însemnată. Menţinerea păcii şi stabilităţii corespunde intereselor ţărilor din zonă, fapt ce are o mare semnificaţie pentru întreaga lume. China doreşte să acţioneze împreună cu ţările din Golful Persic pentru promovarea păcii şi dezvoltării din această zonă.

La rândul său, Sheikh Khalifa bin Zayed Al Nahyan a spus că ţara sa speră, sincer, că va întări cooperarea multilaterală cu China.
(http://romanian.cri.cn/341/2012/01/16/1s123914.htm)
http://www.khaleejtimes.com/images/wen-khalifa-160112.jpg
Shaikh Khalifa împreună cu premierul chienez Wen Jiabao la Al Mushrif Palace

http://www.khaleejtimes.com/images/wen-mohd-160112.jpg
Shaikh Mohammed Bin Rashid Al Maktoum şi Wen Jiabao inspectând garda de onoare în Abu Dhabi

(http://www.khaleejtimes.com/DisplayArticle11.asp?xfile=data/theuae/2012/January/theuae_January418.xml§ion=theuae)

http://cdn-wac.emirates247.com/polopoly_fs/1.437932.1326722630!/image/2278795562.gif
From left: Wen Jiabao, Premier of China, General Sheikh Mohamed bin Zayed Al Nahyan Crown Prince of Abu Dhabi Deputy Supreme Commander of the UAE Armed Forces, Kim Hwang-sik, Prime Minister of South Korea during the opening ceremony of the World Future Energy Summit 2012 at the Abu Dhabi National Exhibition Centre. (WAM)
(http://www.emirates247.com/news/government/gen-mohammed-stresses-global-energy-commitment-2012-01-16-1.437890)

7 comments:

Augustin Radescu said...

Gresit! Total gresit! Treaba lor!Cum, sa luam bani din China? Cind tocmai am condamnat comunismul? Noi nu, tovarasi!(citat din memorie)

Vasile, said...

Pai unii ii cantau prohodul si pe aici, incepusera sa-i numere zilele 10,9.8........

Bibliotecaru said...

Ce aş râde ca "occidentalilor" să nu le mai iasă cartea cu petrolul după ce au cheltuit atât pe războaie.

Vasile, said...

Biblio,

Daca brusc petrolul nu va mai merge intro posibila ecuatie sau enunt al domniei voastra , lumea va intra in colaps, atunci se va instala o noua jungla , care pe care.
Deci petrolul va merge pina la ultima picatura din subteran , iar cind nu va mai fi , avem doua variante sa devenim tovarasii chinezilor sau sclavii acelora care cumpara incet dar sistematic aceasta lume!

Bibliotecaru said...

Păi nu, petrolul se va consuma, dar exploatat economic nu de americani şi europeni ci de chinezi. Contează foarte mult cine îl cumpără de la arabi. Noi îl luăm de pe piaţa mondială şi ne este egal dacă îl cumpără americanii sau chinezii... evident însă că pentru americani nu este acelaşi lucru dacă achiziţionarea se va face de către o companie chineză.

Vasile, said...

Pai fiecare cu sonda lui, made in china sau made in PRC!

Deocandata golgul Mexic este american iar Chavez ca sa vezi tot in USA exporta si una peste alta Venezuela chiar ca este plasata pe o mare de hidrocarburi grele!

Bibliotecaru said...

Poate nu au de ales...

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.