12 January 2012

Resuscitarea propagandistului atacat de nosferaţii opoziţiei






Get Adobe Flash player
(http://videonews.antena3.ro/action/viewvideo/827944/taranul-cu-maserati-ii-invita-pe-train-basescu-si-elena-udrea-sa-isi-faca-nunta-in-parcul-unui-spital-de-boli-psihice)

Mulţi admiratori, în patima lor pentru anumite personaje politice, trec peste orice limită a bunului simţ. Mulţi fani ai preşedintelui, ai domnului Boc, ai PDL în general, încercând din toate puterile să promoveze ceea ce iubesc, ceea ce respectă, ceea ce reprezintă pentru ei încrederea în viitorul lor, al familiilor lor şi al României, nu reuşesc să se oprească la timp şi cad în concluzia unei parodii, ca şi domnul Crăete. Cel mai bun susţinător al cuiva este cel cerebral, care nu-şi încovoaie logica după cum bate vântul politic. Iată de ce mulţi susţinători ajung să facă PDL-ului şi domnului Băsescu mai mult rău decât adversarii politici.

Atenţie la neatenţie!

22 comments:

nimrod said...

:)))

Biblio, prea puneti totul la inima... Pe seniori ii inteleg, comunistii ca brazii, da' dumneavoastra pana la conditia lor mai aveti si oricum acusica vin alegerile si poate iese...unepereu'!

vib said...

@Bibliotecarul: ma tem ca personajul merita mila noastra. As avea totusi o intrebare: poti sa imi dai un exemplu unde respectivul este promovat de PDL?

Bibliotecaru said...

@ nimrod

Am aşa o lehamite încât nu-mi mai pasă cine iese. Mă mut în Siberia şi fac filme cu urşi. Sau erau ruşi... Nici nu mai ştiu.

Bibliotecaru said...

@ vib
Exact asta ar mai trebui, să fie şi promovat de PDL... :D

Anonymous said...

Biblio, in loc sa ne lemehetim sau lehemetim (cred ca m-am branconizat) mai bine ne distram. Eu nu mai citesc si nu ma mai uit la tv decat la iubitorii de mitocan pentru ca-mi place ceea ce vad. Este distractiva disperarea lor. Unii nici nu mai au curaj sa-l iubeasca fatis si nu mai stiu cum sa faca sa-l apere fara sa se vada. Si gandeste-te cat de greu le este acestor moluste invatate sa se deplaseze cu valul sa faca pipi impotriva vantului! Ce poate fi mai distractiv! Asadar sa ne distram si de ursi sau rusi sa mai uitam. Stiu o sa spui ca democratia... principiile... Iti dau o veste buna. Este bine ca este rau pentru ca incet, incet, (foarte incet), boborul se dezmeticeste cum sta treaba cu democratia cu constitutia... Li
Cuvantul de verificare este becepa dar eu am scris de trei ori pacepa. Pa

Bibliotecaru said...

@ Li
Acum o lună sau două... oricum anul trecut... spuneam că revoluţia în România va începe din cauza sistemul de sănătate. Atunci nu se vorbea încă de această lege, doar de coplată şi altele asemenea...

Lumea râdea de mine. Acum vor mai râde?

vib said...

@Bibliotecarul: te-am intrebat pentru ca genul asta de "valori" au priza si sunt bagate in fata in diverse scopuri. In mass-media inteleg de ce: pentru rating. Cam ca Fernando sau nu stiu cum il chema. Spui ca PDL nu il promoveaza si mi se pare lucid sa nu o faca. Sper doar ca altii sa nu incerce sa il foloseasca in scop politic. Este evident ca are un coeficient de inteligenta sub cel normal. Este o persoana cu dizabilitati dupa toate aparentele. Mai pe romaneste: cine se foloseste de handicapati in scopuri proprii coboara cateva trepte pe scara umanitatii.
In alta ordine de idei e amuzant, dar imi provoaca mila. Cei mai vulnerabili pe lumea asta sunt nebunii si copiii.

Anonymous said...

Biblio, oamenii normali nu rad de oameni normali.
Taranul indragostit de mitocan si patachina reprezinta tipologia cea mai necizelata a pedelistului mitocan si tupeist care o fura si pe masa Chiar daca este intelectual fin il simti cum ii freamata narile de placere atunci cand mitocanul "sef de stat" debiteaza cuvinte porcoase pe care el intelectualul fin nu-si permite sa le spuna in public ci doar sub paturica, balosind inteligent. M-am facut rea dar astora trebuie sa le vorbesti pe limba lor. Invat si la batranete. Cat de subtili sunt vib-ratorii care comenteaza pe blogul tau... Li

Vasile, said...

Astea sunt atitudini romanesti, vorbeam reaspunsul lui nimrod,vib sau anonymus, deci ale majoritarilor romani , care depling pina la empatizare cu asemenea personaje, aceia care "nepromovati" la alegeri vor vota in doua trei circumscriptii,si la o adica vor da si in cap sau la cap!

PS.
Ma gandesc la un personaj asemanator care i-a aruncat presedintelui Constantinescu cu cerneala in ochi.
Acum prin comparatie parca Constantinescu a fost altceva decit Basescu dar ati auzit sa i se intample presedinelui o chestie asemanatoare ?

nimrod said...

:)))

Biblio,

Ar fi culmea! O revoluţie română provocată de un ungur şi o altă revoluţie română provocată de un arab. Mereu românii nedreptăţesc evreii!

Bibliotecaru said...

@ vib
Aşa ziceam şi eu... dar acum încep să cred că filmuleţele sunt pamfletare, prea sunt exagerate.

Domnul Crăete este gardă de corp, sau aşa ceva.

vib said...

@Vasile: E ok sa nu empatizezi cu cei mai slabi? Spune te rog asta unui grup de socialisti sa vezi ce iese :))... Nu il aprob, asta e altceva. Nu cred ca ar trebui promovat, iarasi altceva. Cred ca e un nou Fernando din Caransebes (am aflat pana la urma). Putem sa facem ca cei de la Antena 1, sa il parodiem ca si pe celalalt derutat. Putem dupa aia sa ne miram de ce ocupa spatiu pe ecrane non-valorile in loc de cei care ar trebui sa fie repere morale. Apropos, l-ai intreba pe Fernando ce optiuni politice are? Eu da, dar cu siguranta nu as extrage prea multe concluzii din asta :).
@Li: m-ai duce la Canal nu-i asa ;)? Pana la urma a functionat si... inainte...

Bibliotecaru said...

@ Li

Acesta este şi pericolul, să ne înrăim din cauza celor răi.

Bibliotecaru said...

@ Vasile,

Mie episodul cu cerneala mi s-a părut simpatic, spune multe despre "vigilenţa" SPP.

Bibliotecaru said...

@ nimrod
Nu, nu e vorba despre "arab" aici, ci despre faptul că românii nu vor accepta să li se refuze dreptul la sănătate.

Vasile, said...

Asta cu "spune asta unui grup de socialisti" nu o prea inteleg,decit daca faci cumva referire la un stat normal social si nu la unul anormal a la Basescu!

Cind zic stat normal social nu vreau sa fiu preluat ca un socialist ci ca un om , cetatean al acestei tari care doreste sa-si plateasca taxele/datoriile numai statului roman si solicita in acest sens ca o garantie entitatea statala si nu a unei societati comerciale!

In subiectul de fata , SMURDul luat la bani marunti ar putea sa nu fie profitabil pentru stat, deoarece eu imi platesc taxele catre stat constient ca din taxele mai mari platite si de mine ,crestineste sau nu statul va crea facilitati si aceluia lipsit ce mijloace materiale acesibile mie , daca doresti sa elaborez mai departe , este clar ca o societate comerciala nu are de gand sa faca acte sociale de caritate ,decit in masura in care are si un profit , si atunci daua dracului de treaba , hai sa ne mancam mai bine unii pe altii ca sa termiman mai repede cu aceasta sandrama!

PS.

Chestia cu cerneala mie nu mi s-a parut deloc simpatica,desi inteleg ca exista si cerneala simpatica, si sunt sigur ca daca cineva ar incerca acum un gest asemanator cu o slicluta de apa "de ploaie" , va musca pamantul in clipa urmatoare!
Atunci SPPeul era preocupat de paza avioanelor cu tigari si nu a presedintelui!

Bibliotecaru said...

Orice stat democratic este şi social.

vib said...

@Vasile: Sa fiu mai explicit despre treaba cu socialistii: au impresia ca au monopolul asupra empatiei cu cei dezavantajati :).
Nu stiu de unde a aparut treaba cu SMURD aici. Exista alt articol pe tema asta. Esti off-topic, dar am sa ignor forma si am sa abordez fondul: un sistem public este necesar pentru cei care nu si-ar permite servicii mai scumpe. In acelasi timp, este absolut necesar sa avem de unde alege. Am dat exemplul maternitatilor private care se descurca foarte bine in paralel cu maternitatile din sectorul public. Intr-o societate de oameni liberi trebuie sa ai libertatea de a alege.
As vrea sa abordez si o problema de logica a socialistului clasic. Nu stiu daca esti, dar vad ca ai preluat din discursul acestora: "eu imi platesc taxele catre stat constient ca din taxele mai mari platite si de mine ,crestineste sau nu statul va crea facilitati si aceluia lipsit ce mijloace materiale acesibile mie".
Iata cum ai pasat responsabilitatea de la tine la stat. Sunt de acord ca societatea are responsabilitatea de a avea grija de cei mai neajutorati. Dar societatea si statul nu sunt sinonime. Statele nu au responsabilitati. Oamenii au responsabilitati. Tu si cu mine avem responsabilitati. Statul reprezinta niste institutii in care se plimba diversi oameni in functie de cat promit alegatorilor. Daca functionarul de la un anumit moment nu simte responsabilitatea respectiva va face tot ce ii sta in putinta sa nu o indeplineasca. Oricum are postul asigurat. Falimentul e pentru mediul privat.
Institutia va functiona atat de bine cat ii permite omul care o conduce. Vei spune ca trebuie schimbat omul. Realitatea este ca cimitirele sunt pline de oameni de neinlocuit. Un sistem mai bun este cel sustenabil indiferent de omul "de la butoane".
Aceasta derogare de la responsabilitate indusa de un stat atotputernic, care "trebuie" sa faca in locul societatii, intarzie avansul moral al societatii romanesti contemporane. Si socialistul clasic vine si spune, atunci cand statul evident nu functioneaza cum se astepta el (ceea ce se intampla de fiecare data), ca statul are nevoie de mai multi bani, sau de omul potrivit, sau de mai multe reguli.
Ca exemplu, probabil dormi linistit cand te gandesti ca statul are grija de copiii cu dizabilitati grave. Ca sunt institutii unde statul se ocupa de ei pe baza taxelor platite de tine. E suficient sa te informezi cum se ocupa statul comunist, unde nu aveai alternative private, de acesti copii. Poti sa te interesezi eventual si cum se ocupa organizatiile caritabile pornite din initiativa privata dupa ce li s-a permis asta. Responsabilitatea morala a unei societati creste pe masura ce obligatia morala trece de la statul "care vegheaza" pe umerii cetateanului.
Sau putem dormi linistiti ca statul face bine in numele nostru, sau daca nu face, sigur problema e ca nu e omul potrivit acolo sus, sau ca ii mai trebuie niste bani, sau ca mai trebuie un oficiu, o comisie, o reglementare...
Scopul nu scuza mijloacele. Nu "merge si asa". Dorinta de a egaliza discrepantele dintr-o societate nu justifica forta pumnului cu care sunt impuse taxele. Contributiile trebuie sa fie voluntare, altfel se cheama taxe. Forta pumnului atrage sau formeaza personaje seduse de ea. Indiferent daca intentiile au fost bune la inceput, indiferent daca sistemul a fost initiat de oamenii potriviti. Dupa X ani ajunge sa slujeasca pe cei nepotriviti.
Of, m-am infierbantat aici :). Sa concluzionez: socialistul clasic, de altfel probabil foarte bine intentionat, trebuie sa se intrebe in primul rand CUM vrea sa obtina rezultatele intentionate. Daca metoda e proasta, daca impui taxe in loc sa rogi frumos pentru contributii, daca lasi o comisie/un oficiu/un inspectorat sa fie responsabil in locul tau, atunci rezultatele vor fi foarte departe de intentii. Istoria omenirii arata ca libertatea de a lege si responsabilitatea generata de aceasta libertate, sunt singurele metode sustenabile si cu efecte pozitive pe termen lung.

Vasile, said...

Vib , scuza-ma dar ai scris prea mult , si am obosit,

Dumneata ai o perceptie total eronata privind obligatiile mele ca cetatean sau ale statului fie ca el este social si democratic asa cum spune eronat biblio fie ca este cu libertati restranse dar tot social atata timp cit nu ofera prea mari libertati in exprimare in schimbul sanatatii, mancarii si muzicii!

Eu am spus ca nu sunt de acord ca banii virati de mine prin taxe si impozite sa fie redirectionati catre societati comerciale , si am mai spus dar m-ati acuzat fals ca fug de obligatii, cum asta?Eu sunt de acord sa platesc mai mult,proportional cu venitul si in locul unui handicapat, sau alta persoana lipsita de noroc in viata , in nici un caz nu sunt de acord sa mi se aloce din banii mei unui puscarias lunar peste 2000 de lei si unui paramedic de la smurd 1100 lei, operatii pe genuchi pentru unii operatii in strainatate pentru altii!
Si inca ceva nu sunt de loc off topic atunci cind dumneata atunci anateme ci mai degraba complectez ideal proprietarului blogului pe acest thread care spune citez"spuneam că revoluţia în România va începe din cauza sistemul de sănătate. Atunci nu se vorbea încă de această lege, doar de coplată şi altele asemenea..."

vib said...

@Vasile:
"Dumneata ai o perceptie total eronata privind obligatiile mele ca cetatean sau ale statului" -> poti dezvolta te rog?
In legatura cu off-topic. Daca te refereai la comentariul respectiv, nu ai inceput tu. Deci imi cer scuze. Totusi am raspuns.
"Eu am spus ca nu sunt de acord ca banii virati de mine prin taxe si impozite sa fie redirectionati catre societati comerciale , si am mai spus dar m-ati acuzat fals ca fug de obligatii, cum asta?Eu sunt de acord sa platesc mai mult,proportional cu venitul si in locul unui handicapat, sau alta persoana lipsita de noroc in viata , in nici un caz nu sunt de acord sa mi se aloce din banii mei unui puscarias lunar peste 2000 de lei si unui paramedic de la smurd 1100 lei, operatii pe genuchi pentru unii operatii in strainatate pentru altii!"
Nu ti se pare paradoxala afirmatia ta? Acuzi statul ca gestioneaza prost banii si apoi spui ca ai fi dispus sa dai mai multi bani la stat, daca te convinge unul de acolo de intentiile sale bune. Pai daca statul ii gestioneaza atat de prost nu ar fi mai bine sa ii gestionezi tu? Sa dai tu medicului SMURD, puscariasului si handicapatului cat consideri tu? Ti se pare o responsabilitate prea mare? Statul stie mai bine ca tine cine merita cat din banii tai?

Vasile, said...

Vib,

Simplu , doar ieri sau alaltaieri ma combateati atunci cind aratam in gluma sau in serios ca viitorul omenirii este comuna primitiva.

Azi ma tfrimiteti la ce ieri criticati , ma trimiteti la comuna primitiva , acolo unde statul a disparut , iar eu individul iau ceace imi trebui cum pot si de unde pot.

Il contraziceam si pe Biblio atunci cind ii spuneam ca pina si statul totalitar , si ma intorc pina la la statul sclavagist avea grije de proprii sclavi,adica eu sunt un adept al statului si a obligatiilor statului catre proprii sai cetateni!
Eu pornesc de la premiza teoretica a unui stat de drept si imi cer drepturile intr-un stat de drept , de aici si nemultumirile mele.

PS.
Si uite ,poate ti se intampla si dumitale word verification ca parola imi da chiar cheia, esenta la ceace eu sustit "prepay"

vib said...

@Vasile: In comuna primitiva exista doar "societatea". Societatea este compusa din oameni. Statul este compus din institutii. Statul nu poate functiona fara larga participare a societatii. Poate rezista pe baza fortei impotriva societatii. Dar de obicei rezista in felul asta pe termen scurt. Oamenii aplica legile, nu statul. Daca oamenii nu simt responsabilitate, nici legile nu vor fi aplicate. Un stat care vrea sa fie responsabil pentru tot alunga de la responsabilitate societatea. E portretul ideal al Romaniei de azi.
Statul se obliga sa ofere servicii medicale, pensii, ajutoare sociale, etc. Banii pentru acestea cresc in copac in curtea bogatului :). Bogatul nu este un om ci o specie inrudita de primata care se bucura enorm cand ii culeg altii banii. Nu mai avem astfel nici o responsabilitate pentru concetatenii nostrii pentru ca statul a rezolvat problema cu buzunarul altuia. Bineinteles, noi nu suntem lacomi si lenesi cand vrem din buzunarul altuia. Doar bogatii sunt lacomi si lenesi. Noi suntem... morali si ... egalizam. Dumnezeu nu ne-a facut egali, dar statul poate face o treaba mai buna ca el.
Serios acum, mai exista vreo indoiala ca statul nu este capabil sa ofere nimic calitativ la un pret decent pe termen lung? Interventia statului este ca alcoolismul. La inceput te simti bine, dar ai nevoie din ce in ce mai mult ca sa te simti bine in continuare. Un caz celebru de "ciroza" este Uniunea Sovietica.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.