17 August 2012

Statul român este o găină cu gâtul tăiat (suspendat) care aleargă prin toată curtea împrăştiind cu sânge.


Aţi văzut cum se manifestă groaza găinii fără cap? Ia nu mai poate cotcodăci, nu mai poate vedea pe unde merge... drept consecinţă aleargă haotic peste tot unde poate să alerge până ce organismul secătuit de sânge provoacă nemişcarea. Asta se întâmplă parcă pentru a dovedi că şi la organismele avansate capul nu este chiar atât de indispensabil precum pare.

România trăieşte aceiaşi senzaţie de "catifelare", se zbate în toate părţile, îşi aruncă sângele peste tot, pare încă vie... deşi sfârşitul vine cu orice bătaie de aripi...

Acest referendum ne arată nu numai anomia României determinată de dorinţa politicienilor de a accede "la putere", dar mai ales cât de vulnerabilă este România la dictatură, pentru că toată această durere şi contrafacere a principialităţii sunt în cinstea unui singur om.

Răsfoiam ştirile şi parcă prevestesc sfârşitul lumii:
Ministrul pentru relaţia cu Parlamentul, Dan Şova, a declarat, miercuri, la RFI, că Parlamentul va fi "obligat" să respecte decizia CC privind referendumul, chiar dacă ar fi o "enormitate", el apreciind că un nou referndum nu poate fi organizat, dar că teoretic este posibilă o nouă suspendare.
(http://www.mediafax.ro/politic/sova-un-nou-referendum-este-imposibil-singura-posibilitate-teoretica-e-o-noua-suspendare-9949705)

Parchetul General a deschis 528 de dosare penale privind posibile fraude electorale comise la referendumul din 29 iulie, cele mai multe fiind în judeţe din Oltenia şi Moldova, unde au fost înregistrate prezenţe record, de multe ori de peste sută la sută.
(http://www.mediafax.ro/social/parchetul-a-deschis-528-de-dosare-penale-privind-posibile-fraude-electorale-comise-la-referendum-9950885)

Parchetul ICCJ arată că sunt înregistrate peste 500 de dosare penale privind desfăşurarea referendumului, unele din ele sunt la DNA, iar în aceste cauze nu sunt cercetate persoanele care au votat şi nu este verificat modul în care cetăţenii au votat, ci sunt investigate posibile fraude electorale.
(http://www.mediafax.ro/social/piccj-nu-sunt-cercetate-persoanele-care-au-votat-la-referendum-ci-posibile-fraude-electorale-9952316)

Europarlamentarii USL au transmis, vineri, o scrisoare preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, şi comisarului pentru Justiţie, Viviane Reding, solicitându-le o poziţie oficială despre anchetele procurorilor Parchetului General şi ai DNA privind votarea la referendumul din 29 iulie.
(http://www.mediafax.ro/politic/europarlamentarii-usl-solicita-comisiei-europene-o-pozitie-despre-anchetele-privind-referendumul-9955986)

Premierul Victor Ponta îndeamnă Curtea Constituţională, într-un interviu acordat Wall Street Journal, să ia rapid o decizie privind validarea sau invalidarea referendumului, pentru a se depăşi perioada de instabilitate politică care are efecte în plan economic.
(http://www.mediafax.ro/politic/wall-street-journal-victor-ponta-indeamna-curtea-constitutionala-sa-ia-rapid-decizia-privind-referendumul-9956056)
De groasă... e groasă. Să vedem dacă este şi otrăvitoare.




No comments:

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.