07 January 2011

Atenţie la neatenţie...


Mai mulţi parlamentari, în special cei de la PDL şi PSD, au iniţiat un proiect legislativ curios.

Propunere legislativă pentru modificarea art.97 din Legea nr.267/2004 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale

PDF format - Adresa de înaintare a initiativei legislative pentru dezbatere
PDF format - Adresa de desesizare a Camerei care nu are competenţa de primă Cameră sesizată
PDF format - Forma iniţiatorului
PDF format - Expunerea de motive la initiativa legislativa
PDF format - Avizul Consiliului Legislativ


Această propunere legislativă este în dezbatere până pe data de 14-01-2011, adică foarte curând.

Cu alte cuvinte un singur tur... Şi gata cu uninominalul "ca primarii". Nu ştiu părerea altora, mie îmi este destul de clar că problema politicienilor este că în două tururi de scrutin se plătesc voturile de două ori, deci se înmulţeşte foarte tare "şpaga" dată alegătorilor.

NU-MI DORESC ASTFEL DE ALEGERI PENTRU PRIMAR. PROTESTEZ ŞI SUNT TOTAL ÎMPOTRIVA UNEI ASEMENEA INIŢIATIVE LEGISLATIVE. DOAMNELOR ŞI DOMNILOR PARLAMENTARI, CONSIDERAŢI CĂ MI-AM EXPRIMAT PĂREREA ÎN CADRUL CONSULTĂRII PUBLICE.

PS.
"Specialiştii" parlamentari au pus în titlu legea 267/2004 în loc de 67/2004, cât să schimbe Ordinul Meritul Agricol si Medalia Meritul Agricol.

8 comments:

atreides said...

Uau, ce e mizeria asta? Votul uninominal intr-un tur este cea mai mare porcarie posibila. Cat de ticalosi pot sa fie cei care vor asa ceva? Pai maine poimaine o sa alegem si presedintele intr-un tur, nu?

Bibliotecaru said...

Şi în continuare nu avem nici un cuvânt de spus...

Geta said...

Eu si...calculatoru' meu Va sustin. :)
p.s.problema la aceasta sustinere a mea este faptul ca, din cauza vitezei oscilante a navigarii pe net nu intotdeauna reactionez corect din punct de vdr...tehnic.Recunosc insa ca nu e nici calculatorul destul de performant pentru...timpurile pe care le traim.

Va doresc o zi buna !

tibi said...

Eu inteleg ca alegerile intr-un singur tur sunt inspirate din practica americana si au scopul de a cristaliza pana la urma existenta a doar doua forte politice importante.
Dar cred ca este mult prea devreme pentru ca in Romania sa se materializeze acest lucru. Desi,intr-un fel este nevoie de arderea unor etape.

shogunu' said...

Asta-i cea mai mare tîlhărie posibilă! De la pedelei m-aş fi putut aştepta, da' de la pesedei nu!
Ferească Sfîntu!

Bibliotecaru said...

@ Geta
Vă mulţumesc pentru susţinere. Important este să susţineţi ceea ce credeţi pe blogul politicienilor români (toate blogurile politicienilor români, indiferent de partid) pentru a vă face auzită vocea.

Bibliotecaru said...

@ tibi
Nu ştiu exact cum sunt alegerile peste tot în SUA, dar în Chicago (ceea ce am găsit la repezeală) sunt tot două tururi.

LINK

Vă rog să observaţi că pentru oraşul Chicago, asemănător ca număr de locuitori cu Bucureştiul, depunerea candidaturii necesită doar 12.500 semnături. La noi, din câte ţin minte şi sper să nu mă înşel fundamental, "independenţii" trebuie să strângă semnături de la 4% din numărul celor înscrişi pe listele de vot (1,8 milioane votanţi), adică aproximativ 72 de mii de semnături.

Bibliotecaru said...

@ shogunu'
Politicienii au interese asemănătoare.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.