Uneori viaţa ne construieşte ştirile astfel încât să nu putem fi consecvenţi cu noi înşine. În politică acest tip de contradicţie este foarte des întâlnit. Uneori un om politic foloseşte tot felul de argumente şi principii pentru a demola un adversar, dar la un moment dat situaţia se schimbă şi ele ar trebui folosite pe un amic de partid. Apare deci... JUSTIFICAREA.
Ministrul justiţiei, Monica Macovei, a retrimis, ieri, preşedintelui Camerei Deputaţilor cererea de percheziţie a imobilelor din strada Zambaccian şi de la Cornu, aparţinând familiei deputatului Adrian Năstase.
"Dinăuntrul justiţiei nu există nicio dorinţă de schimbare. Dacă am crezut în 90 că prin venirea oamenilor tineri în sistem se vor schimba lucrurile, răspunsul este "nu". Curăţenia în justiţie poate fi făcută doar de CSM, dar vedem că de patru ani încoace nu se întâmplă aşa. În Parlament există în continuare o coaliţie de parlamentari care nu doresc reforma", a declarat Macovei.
Videanu se apara impotriva acuzatiilor Curtii de Conturi cu o expertiza anonima. O decizie definitiva in instanta l-ar obliga pe fostul primar sa inapoieze 87.000 de euro.
"Ministrul Adriean Videanu nu are niciun motiv sa-si depuna mandatul. Am incredere ca justitia va fi corecta si va face ceea ce trebuie", a declarat premierul Emil Boc duminica, la Craiova. Ministrul Economiei, fost primar al Bucurestiului, este obligat prin hotarare judecatoreasca sa restituie Primariei Capitalei, alaturi de mai multi functionari, circa 5 milioane lei.
De foarte mult timp am impresia că instituţiile care veghează la aplicarea şi respectarea legilor în România sunt dominate de interesele anumitor partide. Astfel nu-mi închipui cum DNA ocoleşte cu obstinaţie PD-L, justiţia îl vizează pe Adriean Videanu, ANI face şi ea ce poate. Aparent la justiţie nu ar trebui să ajungă politicieni decât trimişi de DNA şi ANI... iată însă că responsabilităţile domnului Videanu ocolesc frumos furcile caudine ale dosariadei şi poposesc direct în Justiţie. Ce să vezi, Justiţia nu tergiversează lucrurile şi, total întâmplător în campanie electorală, porneşte o ameninţare de 5 milioane de lei, adică ceva mai mult de un milion de euro.
Mă uitam pe declaratiea de avere (chiar dacă nu are extensie, este în format PDF şi se deschide dacă adăugaţi dumneavoastră extensia) a domnului Videanu ca să văd dacă are de unde plăti partea sa din cei 5 milioane lei şi am constatat că aparent domnia sa nu stă tocmai rău. V-aş ruga să nu vă cruciţi, pentru că sfântul Dumnezeu nu are nici o treabă cu cele scrise în declaraţia de avere a domnului Videanu.
Teren la ţară 1.808 MP cu Valoare de impozitare de 2,71 RON!
Apartament în Piaţa Alba Iulia, o zonă de fiţe a Bucureştilor, 93 MP, cu valoarea impozabilă de 79.012,8 RON, apartament Calea Călăraşilor 80,49 MP cu valoarea de impozitare 68.385,7 RON. Eu ştiu că valoarea apartamentelor a scăzut vertiginos, dar chiar atât?
Obiecte de valoare peste 200 mii de euro (adică 10 apartamente din acelea în care trăieşte domnul Videanu).
Dar la capitolul "investiţii în firme" domnul Videanu are nevoie de mai multe rubrici... nici nu vreau să le înşir aici, nu am de ce să le fac reclamă... cam de 1 mil. de RON. Ei bine, aceste investiţii aduc atât domnului Videanu, dar şi doamnei, mai mult de 3 mil. RON actual. Eu cred că am greşit, pe domnul Videanu trebuia să-l punem premier. Dacă domnia sa ştie să investească un leu din care obţine divident 3, în fiecare an, România ar fi ieşit din criza financiară şi ar fi ajuns departe. Asemenea profituri numai în ... nu-mi vine nici o ţară în minte în afară de România.
M-am întrebat dacă acţiunile domniei sale şi prezenţa activă în conducerea lor, nu este cumva incompatibilă cu funcţia de ministru. Desigur, am citit şi Declaratia de interese (tot format PDF fără extensie, dar se deschide). Calitatea de acţionar este relevată acolo, dar calitatea de membru C.A. nu. Mi s-a părut interesant şi am mers la lege.
LEGE nr.161 din 19 aprilie 2003
privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei
Lege nr. 144/2007
din 21/05/2007
Lege nr. 144/2007
din 21/05/2007
Uite, pentru a nu se interpreta nimic, pentru a nu spune nimeni că spun eu "aşa şi pe dincolo"... am dat link către legile respective pentru a verificare fiecare ce şi cum.
No comments:
Post a Comment