14 July 2010

Grunwald, castelul Malbork, Polonia


Muzeul găzduit de Castelul Malbork este poate cel mai mare complex de apărare din lumea medievală. În 1997 a devenit UNESCO Cultural Heritage Site. Anul acesta se comemorează 600 de ani de la bătălia de la Grunwald, un loc foarte aproape de acest castel.

http://www.polishculture.org.uk/typo3temp/pics/944284fbe8.jpg

http://www.polishculture.org.uk/typo3temp/pics/4dc643eb22.jpg

http://www.polishculture.org.uk/typo3temp/pics/e2ef82f6bf.jpg

(site: http://www.polishculture.org.uk/events/news/article/in-poland-celebration-of-the-600th-anniversary-of-the-battle-of-grunwald-in-malbork-castle-museum.html)


Preşedintele României, Traian Băsescu, va participa joi, 15 iulie a.c., la invitaţia preşedintelui Republicii Polone, la ceremoniile ocazionate de împlinirea a 600 de ani de la bătălia de la Grunwald, care vor avea loc în Polonia, la Grunwald şi Malbork.
(sursa: http://www.presidency.ro/?_RID=det&tb=date&id=12248&_PRID=lazi)

4 comments:

nimrod said...

Înţeleg că, printre altele, Zeus propune "livrarea" Moldovei către UE "la pachet" cu alte state balcanice.
În timpul ăsta, Moldova, de exemplu:"Israel made clear on Saturday night it would not allow the Moldovan-flagged ship commissioned by a Libyan charity to dock in Gaza, amid conflicting reports about whether the ship was headed for Gaza or the Egyptian port of El-Arish."

Sper ca în context măcar despre teutoni să nu vorbească de rău, că a fost demult, fiindcă Angela Merkel e cam iritată în ultima vreme şi propune, la rigoare, guverne cu delegaţie pentru amărăştenii Uniunii...

Bibliotecaru said...

Dacă ne dă şi un neamţ economist pentru funcţia de premier...

Bibliotecaru said...

Nava are pavilion "moldovan" dar transportul nu are nici o treabă cu Moldova, ci cu nu ştiu ce activist MK Ahmed Tibi (Partidul Naţionalist Arab şi Ta'al, Mişcarea Arabă de Renaştere, sau aşa ceva). Moldova nu are în treaba aceasta decât pavilionul.

nimrod said...

a.Dacă o să vă uitaţi puţin "peste" tentativa anterioară de spargere a blocadei,care a ajutat practic iniţiatoarea, Turcia, să-şi schimbe radical raporturile cu Israelul o să vedeţi că prezenţa unui drapel este suficientă pentru a înţelege cine cu cine şi în ce scop.

b.Mai bine ne-ar face land... Aşa, cu neamţ sau fără, tot Burkina Faso a Lumii Vechi rămînem.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.