02 July 2010

Oameni buni, ce se întâmplă cu voi?


Am impresia că românii au ajuns într-o stare de surescitare atât de mare încât realitatea de zi cu zi a ajuns să fie o luptă continuă şi totală. Parcă nici nu mai contează cine cu cine luptă. Astăzi am citit de cinci ori un titlu pentru că mintea mea nu a putut pricepe "din prima" ce spunea acesta.


"Din 18 parlamentari medici, şase au ales să fie oameni politici şi nu membri ai corpului medical. În aceste condiţii, Colegiul Medicilor, care a făcut un apel la ei înainte de vot, a hotărât excluderea lor din toate structurile Colegiului Medicilor", a spus Vasile Astărăstoae.


Eu cred că realitatea zilei de zi cu zi a ajuns mult prea departe pentru a mai putea gândi normal. Speram că această nebunie este în lumea politicii, speram că lupta se rezumă la dimensiunea susţinătorilor partidelor politice... dar până aici s-a ajuns?

2 comments:

nimrod said...

Foarte bine le-a făcut! Poate nu ştiţi cât de greu le-a fost şi până acum medicilor tineri. Conştiinţa n-ar fi trebuit să-i lase să voteze contra, mai ales pe aceia dintre ei care sunt parlamentari (citez din memoria mass-media) "de-o veşnicie".

Bibliotecaru said...

Oricât de mult aş înţelege gestul, nu pot fi de acord decât cu mijloacele democratice. Orice gest în afara sistemului instituţional şi al democraţiei este un pas în spate de la normalitate şi un pas în faţă de la justificarea statului totalitar.

Pe acei parlamentari îi doar drept în servieta diplomat că au fost daţi afară, oricum nu mai profesau, dar s-a creat astfel un precedent periculos pentru democraţie.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.