15 October 2010

2. Am nevoie de 10 milioane de români pentru a reforma România


Cele mai importante lucruri ale unui cetăţean sunt (sau ar trebui să fie) respectul, mândria şi suveranitatea.

Comportaţi-vă întotdeauna având în minte acest lucru. Trebuie să fiţi conştient de faptul că sunteţi o parte a suveranităţii şi nu o slugă în slujba politicienilor. Cereţi respectul de la ceilalţi şi acordaţi şi dumneavoastră respectul cuvenit celor cu care intraţi în contact, începând chiar cu persoana dumneavoastră.

Acordaţi respect şi celor care nu-l merită, gândind că poate încă nu au descoperit calea spre noua Românie sau sunt dintre cei rezistenţi la schimbarea mentalităţii...
România respectului, România demnităţii, România în care poporul este suveran.
Mândriţi-vă că sunteţi cetăţean român şi cuceriţi respectul celorlalţi, fără a fi dezamăgit când nu reuşiţi.

Este foarte important să vă cunoaşteţi drepturile. Nu credeţi pe nimeni "pe cuvânt". Citiţi constituţia, citiţi legile, cercetaţi întotdeauna direct la sursă pentru ca NIMENI, NICIODATĂ, să nu poate să vă manipuleze, să nu vă minimalizeze drepturile, să nu vă conducă pe piste greşite, să nu vă facă să vă simţiţi altfel decât un român suveran. Este dreptul fiecărui cetăţean de a fi liber şi respectat.

DEMNITATE

Citeşte şi:

1. Am nevoie de 10 milioane de români pentru a reforma România

3. Am nevoie de 10 milioane de români pentru a reforma România

10 comments:

nimrod said...

Biblio,

După cum poate aţi aflat aseară târziu, în paralel se caută zece milioane de fraieri care să le plătească ratele pe la bănci ălora de şi-au făcut case de sute de metri pătraţi de spaţiu locuibil cu credite în valută.Prima dată a încercat Băsescu. Acum, monşerul. Am râs de m-am tăvălit! Trebuie să vă simţiţi onorat. Aveţi o concurenţă serioasă...

Bibliotecaru said...

Fiecare cu ţelul lui.

Munca mea este destinată creşterii gradului de inteligenţă, de pregătire şi de rezistenţă la şarlatanie, tocmai pentru că acest popor "şi-a luat", în istorie, mai mult ţepe decât premii de excelenţă. Cât timp iluminarea poporului concurează şarlatania politicienilor, nu cred că poate fi decât "de bine".

nimrod said...

Măreţ obiectiv, corectă strategia, vă doresc succes, numai că...
a. Românii n-au avut parte doar de ţepe ci şi de oportunităţi, pe care n-au vrut (ei cu ale lor, noi cu ale noastre)sau n-au ştiut să le exploateze.
b. Personal, consider că, teoretic, doar clasa de mijloc (în ale cărei valori eu încă mai cred) ar înţelege şi ar fi dispusă la creşterea standardelor. Din păcate şi în acest caz ne confruntăm iarăşi şi iarăşi cu fenomenul primei generaţii, satisfăcută de atingerea unui statut social dar incapabilă să-i înţeleagă prea bine rosturile...

maca said...

salut
viata imposibila = misiune imposibila in Romania

Bibliotecaru said...

@ maca
Diferenţa dintre România şi alte ţări "bogate" se limitează la faptul că România este locuită de altfel de oameni. Schimbând mentalitatea oamenilor putem schimba şi mentalitatea României de cea mai săracă ţară din Europa.

Bibliotecaru said...

@ nimrod

Aici sunt părerile mele. Ca cetăţean am nevoie ca, pe lângă părerea mea, să mai fie încă 10 milioane de oameni cu păreri... cu propriile păreri.

Vă îndemn să fiţi unul dintre cei 10 milioane şi să vă promovaţi ideile pe care le aveţi, să militaţi pentru ele, să nu acceptaţi ca alţii să vă impună idei care nu sunt ale domniei voastre. Despre asta este vorba. Despre vocea poporului român care trebuie, în sfârşit, să se facă auzită.

Anonymous said...

Va sugerez sa creati un decalog al cetateanului roman .

Bibliotecaru said...

@ Anonymous
Scopul meu nu este să construiesc reguli suplimentare pentru cetăţeni, scopul meu este ca cetăţenii să înţeleagă că nu sunt sclavii unor lideri, că nu trebuie să se supună orbeşte acestora, că au un cuvânt de spus şi este obligaţia lor civică să spună ce au de spus şi să protesteze când nu sunt luaţi în seamă.

Anonymous said...

http://fc-d.ro/

Bibliotecaru said...

@ Anonymous
Am răsfoit acest site de când a fost lansat.
Mi-aş dori ca acele cărţi de la Bibliografia creştin-democrată să existe acolo în format electronic, măcar cele în limba română. Cât de greu este să fie scanate şi puse într-un PDF fiecare?

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.