23 March 2011

Avem un preşedinte competent


De unde ştiu? Pentru că iată, înţelege noţiuni profunde de fizica pământului...

http://www.brikston.ro/coltul-specialistului/wp-content/uploads/2010/01/harta-romaniei-cu-regiunile-seismice.jpg
(sursa: http://www.brikston.ro/coltul-specialistului/tag/harta-seismica/)

vezi şi Aplicarea codului de proiectare Aplicarea codului de proiectare seismica P100/2006 seismica P100/2006 cu programele de calcul automat cu programele de calcul automat.

Ei bine, iată ce spune preşedintele...
Am discutat cu dl Mărmureanu cu privire la riscurile seismice şi fiind în Dobrogea, deci pe celălalt mal al Dunării decât Vrancea, cutremurele au şi un amortizor până la cele două reactoare nucleare. Nu există riscul în momentul de faţă ca un cutremur să pună în dificultate sau nesiguranţă funcţionare celor două reactoare.

Bre, iaca, românii au pus amortizoare la cutremure!

Nu fac pe prostul, înţeleg ce vrea să zică domnul Băsescu că i-ar fi spus domnul Mărmureanu... dar nu pot scăpa de imaginea unui cutremur care vine învolburat spre centrala nucleară-electrică de la Cernavodă şi... ajuns la Dunăre, trece tiptil să nu se ude.

Eu recomand, inginerilor, să citească următorul material care prezintă succint acest fenomen pentru zona Vrancea:Ceea ce nu i-a spus domnul Mărmureanu este că în România nu se scutură numai zona seismică Vrancea, există o zonă seismică chiar în Dobrogea (şi anume mă refer la S3) cu particularitatea că aceste cutremure sunt mai rare şi mai la suprafaţă (adică se simt mult mai puternic, dar local).

SURSE SEISMICE ÎN ZONA MĂRII NEGRE - Diaconescu M., Maliţa Z.

No comments:

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.