13 July 2011

Aş ruga ca DNA să spună şi temeiul legal, că aşa este normal


11 iunie 2011
Nr. 471/VIII/3

COMUNICAT

Ca urmare a informatiilor contradictorii vehiculate în spatiul public referitoare la derularea anchetei penale care îl vizeaza pe Adrian Severin, Membru al Parlamentului European, cele mai recente aparând în contextul interviului acordat de Directorul General al OLAF, domnul Giovanni Kessler, Biroul de Informare si Relatii Publice este abilitat sa faca urmatoarele precizari:

La data de 5 aprilie 2011, Directia Nationala Anticoruptie, prin intermediul Ministerului Justitiei, a solicitat Presedintelui Parlamentului European ridicarea imunitatii lui Adrian Severin, Membru al Parlamentului European, cât si o opinie juridica referitoare la incidenta unor dispozitii procedurale prevazute în Protocolul privind privilegiile si imunitatile Uniunii Europene. La data de 12 mai 2011, Presedintele Parlamentului European a confirmat în scris primirea solicitarilor si a comunicat ca cererea Directiei Nationale Anticoruptie de ridicare a imunitatii lui Adrian Severin a fost transmisa Comisiei pentru afaceri juridice din cadrul Parlamentului European.
În plus, în data de 12 aprilie 2011, Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie a solicitat Presedintelui Parlamentului European sa ia toate masurile pentru conservarea bunurilor, documentelor, computerelor si a altor mijloace de proba aflate în birourile Parlamentului European, cât si datele stocate în serverele institutiei, necesare desfasurarii anchetei penale. Cu aceeasi ocazie, Directia Nationala Anticoruptie a reiterat cererea de a comunica o opinie juridica în legatura cu unele proceduri prevazute în Protocolul privind privilegiile si imunitatile Uniunii Europene.

În sedinta din 23 iunie 2011, Parlamentul European a hotarât ridicarea imunitatii lui Adrian Severin si a încredintat Presedintelui Parlamentului European sarcina de a transmite imediat aceasta decizie autoritatilor competente si lui Adrian Severin.
Ca urmare a luarii la cunostinta, exclusiv din spatiul public, a deciziei Parlamentului European de ridicare a imunitatii lui Adrian Severin, la data de 4 iulie 2011, Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie a solicitat Presedintelui Parlamentului European sa comunice daca s-a procedat la sigilarea spatiilor apartinând Parlamentului European utilizate de Adrian Severin si daca masura sigilarii este înca în vigoare în scopul conservarii unor eventuale probe necesare solutionarii cauzei penale. De asemenea, pentru a putea obtine autorizatiile necesare efectuarii perchezitiilor, Directia Nationala Anticoruptie a solicitat Presedintelui Parlamentului European sa îsi dea acordul referitor la perchezitionarea birourilor europarlamentarului Adrian Severin, accesul la sistemul informatic al institutiei si ridicarea de obiecte, înscrisuri sau date informatice.

Pâna în acest moment, Parlamentul European nu a informat în scris Directia Nationala Anticoruptie cu privire la decizia ridicarii imunitatii lui Adrian Severin si nici nu a comunicat daca îsi da acordul cu privire la perchezitionarea spatiilor si datelor informatice apartinând Parlamentului European sau daca s-a luat masura conservarii probelor, informari absolut necesare instrumentarii cauzei penale referitoare la europarlamentarul Adrian Severin.

BIROUL DE INFORMARE SI RELATII PUBLICE

(sursa: http://www.pna.ro/)


Totuşi cei de la DNA ocolesc să ofere orice fel de informaţie relativ la temeiul legal pentru care au început acest demers. În special m-ar interesa să aflu cum s-a ajuns ca domniile lor să aibă jurisdicţie asupra acestui caz.

4 comments:

ADRIAN said...

Cum, n-au jurisdictie in ORICE caz ? :))

Bibliotecaru said...

:)
După părerea doamne Macovei, dacă eşti român atunci România are jurisdicţie, indiferent unde şi ce faci.

Vasile, said...

Biblio,

Ma surprinzi in ce tara traiesti, ce lege si ce temei!

Bibliotecaru said...

Aceasta este, din câte ştiu eu, uzanţa unui comunicat al procurorului.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.