23 July 2011

Ce anume poate justifica aşa ceva?


Pentru că, oricum m-aş gândi, nu găsesc o explicaţie foarte logică la întrebarea "de ce Oslo?", tare mi-e teamă că singurul răspuns va fi "pentru a justifica lupta împotriva terorismului".

9 comments:

Vasile, said...

Biblio,

Nebunia nu are granite!

ps .

din nou o concidenta stranie, word verification "quaratin" apropriat de carantina!

balbeck said...

Cum ar fi sa nu fie nicio legatura intre bomba si mitraliera,adica pe deoparte islamistii,pe de alta norvegianul?Stiu ca pare greu de crezut.Se poate oare?Au pus explozibil foarte mult.

balbeck said...

Mesajul teroriştilor spune că responsabile de atacul din Oslo sunt trupele militare detaşate în Afganistan şi anumite insulte care au fost adresate profestului Muhammad, potrivit nytimes.com.

"V-am avertizat încă de la atentatul din Stockholm, din decembrie 2010, că astfel de operaţiuni vor mai avea loc. Ceea ce vedeţi este doar începutul a ceea ce urmează să se întâmple", a tradus Will McCants mesajul teroriştilor.

Bibliotecaru said...

Abia acum începe să-mi fie frică de astfel de acţiuni în România, mai ales că scutul acela anti-rachetă este un ghimpe în coaste nu numai iranienilor, dar şi Rusiei. În plus şi Guvernului i-ar prinde bine să justifice austeritatea şi mai debordantă cu ceva luptă împotriva terorismului.

nimrod said...

Biblio,

Ce s-a întâmplat la Oslo n-are nici o legătură cu Afganistanul ci cu impozitele uriaşe pe care le plăteşte clasa de mijloc din ţările nordice pentru ca toţi puturoşii să se pensioneze la 30 de ani şi toţi arabii, ţiganii şi negrii aciuaţi pe-acolo să trăiască din ajutoare sociale mai bine decât cei din câmpul muncii. Să vedeţi ce alertă va fi în Suedia şi Danemarca. E oribil ce-a făcut băiatul ăsta dar e un semnal de alarmă şi, poate, începutul sfârşitului pentru "raiul" scandinav, o uriaşă chermeză pe banii contribuabililor de bun-simţ.

Bibliotecaru said...

Tocmai de aceea îmi este frică că de fapt cineva doreşte să aplice politica lui "totul este permis dacă se justifică prin lupta împotriva terorismului" pentru a întări rolul statului în aceste ţări în care statul este "ocrotitor" cu cetăţeanul.

N. Raducanu said...

Citind comentariul lui Nimrod in apararea bietului contribuabil scandinav ce geme sub povara “arabilor, tiganilor si negrilor”, mi se pare justificata teama Bibliotecarului ca si in Romania ar putea avea loc asemenea atentate. Iar aici, nu numai contra tiganilor, ci mai ales pentru demascarea in campania electorala a celor care vor fi aratati cu degetul ca sunt comunisti si deci vinovati de toate lipsurile ultimelor doua decenii. Cred ca Vl. Tismaneanu & Comp. se pregatesc deja in acest sens. In acest timp extrema dreapta, ce doreste un regim autoritar cu tragerea in teapa a adversarilor politici, castiga treptat aderenti. Cine a spus ca istoria antebelica nu se repeta?

Bibliotecaru said...

Istoria s-a repetat şi se va repeta la infinit, şi asta pentru că, oricât ar schimba istoria aspectul material al societăţii, oricât ar evolua relaţiile sociale, oamenii nu prea s-au schimbat semnificativ în ultimele milenii.

Vasile, said...

Romania si atentatori romani?

Sunteti glumeti domilor, pina si grecii aciuiati pe aici sunt oi blande !

word verification again strange boxhad!
Adica poate acum citeva mii de ani !

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.