31 July 2011

În Statele Unite demagogia guverntală devine vizibilă


Întotdeauna am spus că cetăţeni mai îndoctrinaţi decât cei americani... greu de găsit. Iată însă că aceşti cetăţeni încep să deschidă ochii. Deocamdată timid, câteva mii pe zi.

După ce a minţit de două trei ori americanii cu ieşirea din criză prin cheltuieli foarte mari, administraţia americană (şi aici nu vreau să se înţeleagă că mă refer la dl. Obama, domnia sa este doar de formă acolo unde este) pare a depăşi stadiul soluţiilor trecând direct la consumul indefinit pe datorie, că doar nu va îndrăzni nimeni să le ceară banii înapoi prea curând.

Mai mult de 30.000 de utilizatori ai platformei de microblogging Twitter au decis să nu mai urmărească postările preşedintelui Barack Obama, după ce acesta a publicat, vineri, zeci de mesaje referitoare la planul de reducere a deficitului bugetar, relatează CNN.


Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Contul @BarackObama a publicat vineri zeci de mesaje cu datele de contact ale congresmenilor republicani, cerându-le alegătorilor să exercite presiuni asupra acestora, în vederea obţinerii unui compromis în Congres.

În cursul zilei de vineri, preşedintele le ceruse americanilor să utilizeze platforma Twitter, dar şi alte forme de comunicare, pentru a transmite un mesaj puternic Congresului. "Vorbiţi cu congresmenii voştri, la telefon, prin e-mail, prin mesaje Twitter, menţineţi presiunea asupra Washingtonului şi vom putea trece peste acest moment", a afirmat Obama.

Ofensiva lansată pe Twitter a avut însă şi un alt efect. Conform site-ului Twitter Counter contul preşedintelui american, urmărit de peste nouă milioane de persoane, pierzând zeci de mii de utilizatori vineri.

Un reprezentant al staff-ului de campanie al lui Obama a afirmat însă că numărul utilizatorilor care au renunţat să urmească mesajele preşedintelui nu depăşeşte nivelul normal.

(http://www.mediafax.ro/externe/de-ce-au-renuntat-zeci-de-mii-de-utilizatori-twitter-sa-mai-urmareasca-mesajele-presedintelui-barack-obama-8545504)

La un moment dat se va ajunge la o masă critică, atunci aş vrea să văd democraţia americană cum reacţionează. Sper că nu va începe să pună în aplicare ceva mijloace violente de represiune.

3 comments:

Motanul_Incaltat said...

Situatie complicata...

Anonymous said...

Vorbeam recent cu cineva intors in tara din US si-mi spunea ca mare tzeapa si-au luat americanii cu Obama dar ca celalalt candidat la presedintie era si mai varza.

Cam urata treaba, nu?

Bibliotecaru said...

Păi cam asta spuneam şi eu de pe vremea campaniei electorale. SUA avea nevoie de un ţap ispăşitor.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.