11 July 2011

Optimismul otrăvit


S-au făcut nişte sondaje şi optimismul "alungării PDL" a început să fie debordant. Eu însă văd în aceste sondaje prima etapă a erodării mariajului PSD-PNL. USL trece prin trei mari pericole:
1. Aroganţa unei victorii viitoare anunţate prematur.
2. Îmbătarea cu apă rece.
3. Apariţia tensiunilor interne în împărţirea procentelor.

http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/1/1687/8477623/1/crin-antonescu-victor-ponta-andreea-alexandru.jpg?width=400
(cei doi lideri parcă încercă să evite, fără succes, emanaţia puturoasă, http://www.mediafax.ro/politic/megasondajul-usl-cum-s-au-intrecut-judetele-sa-trimita-la-centru-productii-de-peste-60-8477623/)

Mai multe despre megasondajul USL la nivel naţional: http://www.gandul.info/politica/exclusiv-megasondajul-usl-la-nivel-national-cum-s-au-intrecut-judetele-sa-trimita-la-centru-productii-record-de-peste-60-la-suta-top-3-vrancea-74-buzau-72-ialomita-72-8477185

17 comments:

Vasile, said...

Biblio,

Sa-i vedem cu candidati unici si mai vorbim!

Ai auzit dumneata ca in teritoriu se lucreaza la asemenea nume ,persoane,liste?

Gatstele Capitoliului cred ca au facut o zarva mica fata de ce vom avea de auzit si vazut cit de curind!

ADRIAN said...

daca oprescu va fi sustinut oficial de USL la primarie mi-e clar ca eu la vot nu merg. sau merg si scriu porcarii pe biletul de vot ...

Bibliotecaru said...

@ Vasile,
Oricât ar fi de ţinut ascuns tremurul partidelor, până la finele anului va "transpira" ceva informaţie. Atunci va deveni foarte clar.

Bibliotecaru said...

@ ADRIAN
Porcării de genul "Salam Sibiu" sau "tobă"?... :D
Politica astăzi nu are decât un argument, "ceilalţi sunt mai răi".

nimrod said...

Interesant sondajul... Din observaţie directă eu am trăsesem recent concluzia că cel puţin în Neamţ PSD-ul, de exemplu, e ori o amintire îndepărtată, ori un vis urât, cum vreţi să o luaţi...

ADRIAN said...

@Bibliotecaru: asta ii spuneam eu lui Varujan Vosganian, ca nu-mi mai este de ajuns sa votez pentru a ceilalti sunt mai rai. Cred ca nu a inteles exact ce doream sa-i transmit dar deja ma imunizez

Anonymous said...

Nu cred ca doctorul va " pune botu" la oferta USL-asilor, si nu cred ca USL-asi vor risca sa puna pe tapet un eventual sprijin dat lui Sorin Oprescu...pana acum consilierii din partea lor mai mult i-au pus bete in roate la mai toate ...proiectele...cel putin asa se " plange " doctoru' !Sunt perfect de acord cu Adrian ...mai putin chestia cu scrisul de " porcarii " pe buletinul de vot . Vrea de fapt Adrian sa spuna ca nu poate avea incredere sau ca-si pierde increderea intr-un om ce linge pe cei ce l-au scuipat...si nu o data.Cred ca Oprescu...s-a fript cu ciorba iar acum va sufla si-n gheata !

Bibliotecaru said...

Politica a trecut, dintr-o formă a principiului, într-o formă de oportunitate. Părerea mea este că, dacă nu face nici o greşeală mare, Sorin Oprescu mai ia încă 4 ani la cârma Bucureştilor. Susţinerea domniei sale este o investiţie în politica oportunităţii, pentru că ea nu se va traduce în alegerea domniei sale (care, după cum spuneam, cred că este inevitabilă) şi în coagularea consiliului local. Sorin Oprescu este vulnerabil pentru că lipsa partidului înseamnă lipsa susţinerii în consiliu. Desigur, asta dacă nu-i dă prin cap să vină cu o echipă de apolitici independenţi.

Motanul_Incaltat said...

@Bibliotecaru
Sunt de acord cu Dvs. in privinta celor trei mari pericole. Dar... stateam si ma intrebam ce va fi. Vot negativ? Ce parere aveti?

Bibliotecaru said...

Eu cred că, în acest moment, cineva cu carismă naturală şi independent politic va avea o şansă în plus. Din păcate societatea civică este complet dezactivată. Probabil, în acest caz, vom constata un bogat absenteism.

Motanul_Incaltat said...

@Bibliotecaru
Nu este exclus...

Vasile, said...

Un primar cu oarece potential nu poate ajunge si un primar bun daca nu este sprijinit de comunitate *partiode in cazul Romaniei de azi)
Sincer nu pot garanta ca Oprescu ar fi un primar extraordinar dar in mod sigur Oprescu are acele "oarece" calitati.
De aici incolo imi pot permite sa crucific comentariul lui Adrian.Daca Oprescu nu va avea sprijinul USL, nici nu mai merita sa fie votat , si nu mai explic de ce!

Vasile, said...

Biblio, (off-topic)

ieri aveam un raspuns pentru Socrate , ai idee de ce a fost cenzurat?
citez Vasile, spune: Comentariul tău e în așteptare.

iulie 11, 2011 la 3:41 pm
Socrate,

DIP este un tip inteligent, poate avea si analize corecte,el fiind din “sistem”, dar DIP este deep vinovat de insuccesul lui Nastase
din 2004, DIP a fost unul din artizanii averii colosale de mai tirziu alui Patriciu! inchei citatul

Bibliotecaru said...

Pe blogul meu?
Am verifcat, eu nu am nimic nici în spam şi nici în moderare.

Bibliotecaru said...

Dacă este vorba despre blogul domnului Năstase... şi vedeţi că mesajul a rămas în moderare deşi au fost acceptate alte comentarii ulterioare...
Probabil că s-a trecut, din neatenţie, peste el. Cel mai bine este să atrageţi atenţia, cu umor, că aţi rămas în moderare.

Vasile, said...

Da acolo este buba!
Eu cred ca mesajul i-a atentionat nefericit!
De fapt moderarea mesajolor mele ia cam mult timp , si as fi fericit daca prin moderare ar indrepta chiar si in rosu erorile gramaticale sau de tiparire, doearece sincer si incult nu prea dau mare atentie decit la idee!

Bibliotecaru said...

@ Vasile,

Domnul Oprescu are o mare calitate, este permanent la locul faptei. S-a văzut că atunci când a fost zăpadă în Bucureşti nu era în vacanţă ca domnul Videanu, ci la faţa locului. Pe şantiere este la faţa locului şi îi bate pe constructori la cap (desigur, nespecialist, poate mai mult încurcă), se agită colo şi colo (chiar dacă uneori prea mult şi contrar folosului) şi, mai ales, nu are (cel puţin la "vederea" publicului) afaceri cu borduri, staţii de betoane, firme de construcţii şi alte astfel de matrapazlâcuri. Unde mai pui că jargonul golănesc este într-un registru plăcut comis mai degrabă decât jignitor. Poate că totul este doar o impresie, dar până nu se demontează acea impresie că este şi greşită... cu siguranţă că poporul îl va vota. Poate că unele chestiuni sunt "Mai încurcate", dar se vede, cu ochiul liber, că lucrurile se pun, cât de cât, în mişcare. Lumea a reacţionat la fel în trecut la activitatea domnului Negoiţă, sunt convins că va reacţiona şi la activitatea domnului Cristian Popescu Piedone... Este în firea lucrurilor.

Există semne de întrebare? Desigur. Nu cred însă că per total Sorin Oprescu este un primar mai prost ca domnii Videanu sau Băsescu.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.