17 July 2011

Profitând de vacanţa parlamentară, interesele financiare o iau pe scurtătură


Pentru astfel de ocazii pedeapsa cu moartea mi se pare justificată. Poate nu necesară, dar justificată.

Pe la prânz am aflat vestea că pădurile virgine catalogate drept parc naţional sunt "chelite", acum, pe seară, am aflat că se dă undă verde pentru dispariţia unui întreg munte.

Masacru in Parcul National Retezat. Zeci de hectare din singura padure virgina a Europei sunt rase fara mila chiar sub ochii autoritatilor. Padurea apartine statului roman, iar copacii sunt valorificati de mai multe firme private care au primit contracte de la Romsilva. O afacere cu multe zeroruri si iz penal a fost descoperita de reporterii nostri, sus in munte, departe de ochii curiosilor.

şi

Masivul Carnic, clasat ca monument istoric in grupa valorica A, avand o valoare nationala si universala, este muntele cel mai important de la Rosia Montana, cel care contine cea mai mare densitate de galerii romane (peste 7 km), medievale si moderne (peste 80 km).

http://www.ecomagazin.ro/wp-content/uploads/2011/07/download.jpg

Descarcarea de sarcina arheologica este, conform legii, primul pas necesar pentru ca un monument istoric, ce nu poate fi atins de activitati miniere, sa poata fi scos din lista monumentelor istorice pentru a fi redat circuitului economic, adica in cazul Carnicului pentru a fi dinamitat de proiectul Rosia Montana Gold Corporation (RMGC – compania canadiana care intentioneaza sa exploateze aurul).

Asa cum vom vedea in continuare, atitudinea Ministerului Culturii este halucinanta, dand practic unda verde distrugerii celui mai important monument istoric de la Rosia Montana si celui mai valoros sit de acest tip din Europa.


Aici nu mai vorbim despre bani, despre interese, despre justificări, vorbim despre fiinţa românilor. Repet, pentru aşa ceva, pentru pedepsirea tuturor celor implicaţi, închisoarea pe viaţă mi se mare prea puţin, pedeapsa cu moartea mi se pare prea puţin, numai Inchiziţia ar putea să pedepsească o astfel de insultă a memoriei străbunilor din care ne tragem. Cum să vinzi distrugerea fiinţei poporului român, cine dă voie celor care ne conduc să facă aşa ceva? Voi cei care aveţi în familie astfel de distrugători de România, care sunteţi vecini cu ei, care îi întâlniţi pe stradă, la muncă, sau întâmplător... arătaţi-vă tot dispreţul faţă de ei. Aceşti oameni sunt cei care distrug amintirea milenară a strămoşilor voştri, nu merită nici un fel de consideraţie, sunt "de nimic". Până acum am lansat un îndemn la raţiune acelor "politicieni" care se pregăteau să vândă trecutul şi fiinţa românilor, ceream însă raţiune unor oameni ticăloşiţi de avere.

6 comments:

Vali said...

Profitand de vacanta ? Nu cred sincer, pentru ca oamenii astia astepta un raspuns de 10 ani, tot nu l-au primit, in schimb ministerul culturii a luat o decizie ca sa se duca pe calea cea buna, o decizie necesara

Vasile, said...

Biblio,

Vezi si raspunsul lui Vali, adica blogul dumitale este sub lupa portocalie!
Sincer ma asteptam ca ungurul, secuiul Celemen Honor ,sa fie mai patriot si sa abordeze altfel importanta arheologica si nu numai a acestui taram,chiar daca acolo nu-s ingropati stramosii lui.
Nici de la Vali nu te poti astepta la ceva , el este doar goarna, poate insa doamna Udrea cu turismul arheologic, montan ar fi putut spune ceva dar se pare ca nu i s-a asfaltat drumul pina
acolo ca sa le faca o vizita de servici.
Ii spuneam lui Harabula ca lunea trecuta am dus o familie olandeza in Delta , o singura zi pe la Mahmudia ,pe unde
accesul este facil cu masina , a vizitat Dunarea la revarsare in Marea Neagra pe la Sf. Gheorghe, Uzlina lacu Rosu.....si dupa o zi (luni o zi linistita fara stresul ambarcatiunilor rapide) olandezul a spus ca nu stia ca cel mai frumos colt din Europa este in Romania.Acum ca doamnda Udrea a descoperit si aici o Rosie Montana si doreste sa construiasca un Cazinou...iti cam dai seama ca se va alege praful si ce cel mai frumos loc din Europa!

Bibliotecaru said...

Este incredibil cu "românii" de astăzi doresc distrugerea istoriei. Nici Sarmisegetuza nu este într-o stare mai bună, cetăţile României sunt lăsate în paragină. Vulcanii noroioşi au ajuns platou de filmare pentru reclame şi videoclipuri... Chiar nimeni nu mai plăteşte?

Marian din...Berceni said...

Bibliotecaru si Vasile...ati auzit de unul Pheideas ? Azi i-am descoperit ...cu totul intamplator [ o mai fi ceva intamplator ?] blogul.Are o postare de pe 17 iulie cu " Nabucco" de Verdi "sub"
bagheta lui Riccardo Muti. Va rog sa "dati" pe ea si sa-mi spuneti : oare nu se potriveste si-n cazul nostru :" Oh mia patrie si bella perdutta " ?Avem o tara...pacat ca-i locuita, de cine nu o merita !

Marian din...Berceni said...

Stimate Vali..." oamenii acestia care asteapta {?} un raspuns si cu Ministerul Culturii ce se duce pe " calea" cea buna" sunt asa de bine cunoscuti...Din pacate au si o vorba [ acesti " oameni" ] : " Dupa noi...potopul!"

Bibliotecaru said...

@ Marian din...Berceni

Eu am văzut acelaşi text, acelaşi video, din 11 iulie pe blogul doamnei Dana Dorian.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.