11 October 2011

În sfârşit au început să se prindă...


De mult timp spun că serviciile secrete americane, sub pretextul "luptei împotriva terorismului", provoacă evenimente legislative sau "mai puţin legislative" menite să le permită accesul la orice tip de comunicaţii. Şi fac asta nu numai în ţara lor, dar peste tot unde au influenţă. După cum ne-a obişnuit România sub conducerea înţeleaptă a preşedintelui Traian Băsescu, printre altele şi şeful CSAT, servilismul pro-american a condus şi în România la nişte legi în care prevederea constituţională...

ARTICOLUL 26 - Viata intima, familiala si privata
(1) Autoritatile publice respecta si ocrotesc viata intima, familiala si privata.
(2) Persoana fizica are dreptul sa dispuna de ea insasi, daca nu incalca drepturile si libertatile altora, ordinea publica sau bunele moravuri.

... devine o banală amintire. Evident că terorismul este doar un pretext pentru spionajul economic şi pentru "dosare" cu care apoi diferite personaje să poată fi şantajate.

Autorităţile publice din România respectă şi ocrotesc viaţa intimă, familială şi privată... atât de bine încât oferă pe tavă orice intimitatea cetăţenilor, nu numai serviciilor secrete româneşti, dar şi serviciilor secrete cu accent american... şi nu numai. Iacă că "opinia publică" a început să se prindă...
O grupare de hackeri acuză poliţia germană de spionaj informaţional
Tudor Borcea in Eveniment, Media

Unul dintre cele mai vechi grupuri de hackeri din lume, Chaos Computer Club, a analizat un software al poliţiei germane şi a conchis că acesta colecţionează date personale şi oferă control de la distanţă asupra unor programe de pe computer, titrează Le Figaro. Utilizarea unei astfel de aplicaţii încălca reglementările federale ce interzic manipularea computerelor cetăţenilor germani.

Raportul dat publicităţii de Chaos Computer Club (CCC), în urma analizei făcute asupra unei versiuni a software-ului “înmânat de o sursă anonimă”, aduce în discuţie legalitatea acţiunilor poliţiei germane. În urma analizei codului sursa, hackerii au descoperit că aplicaţia poate să înregistreze sunete prin microfon, să activeze cameră web şi să instaleze programe ori să uploadeze documente, de la distanţă, ridicându-se problema falsificării dovezilor.

Numită de presă germană “Bundestrojaner” sau “Troianul federal”, aplicaţia ar trebui, conform reglementarilor Curţii Constituţionale germane din 27 februarie 2008, să permită doar interceptarea apelurilor telefonice făcute de programe precum Skype. Utilizarea acestora este rezervată cazurilor în care este ameninţată viaţa unei persoane ori securitatea statului, şi doar cu aprobarea prealabilă a unui judecător. Conform CCC, funcţiile aplicaţiei depăşesc aceste constrângeri.

Potrivit CCC, aplicaţia are, de asemenea, câteva defecte de design ce îi compromit siguranta. “Am fost surprinşi şi şocaţi de lipsa siguranţei elementare a codului. Orice atacator ar putea să preia controlul unui computer infiltrat de autorităţile de lege germane. Nivelul de securitate în care rămâne sistemul infectat cu acest troian este comparabil cu a-ţi pune peste tot parola 1234″, au subliniat hackerii de la CCC. Adiţional, toate informaţiile sunt trecute printr-un server din SUA aducând în discuţie probleme de jurisdicţie şi suveranitate.

Înainte de publicarea raportului, CCC a informat Ministerul de Interne din Germania în legătură cu descoperirile făcute. Guvernul german a dat asigurări că acuzaţiile sunt luate în serios şi ca informaţiile vor fi verificate repede la fiecare nivel al guvernului federal.

Fostul ministru de interne Gerhart Baum a declarat că informaţiile făcute publice de către CCC sunt credibile şi că doreşte să afle cine sunt autorităţile responsabile iar social-democratul Michael Hartmann, membru al Comisiei Parlamentare de control al serviciilor secrete germane, a declarat că spionarea unui computer ar putea fi făcută doar în circumstanţe extraordinare şi respectând regulile, scrie publicaţia Spiegel.

Ministerul de Interne a negat utilizarea unui astfel de software. Conform unui purtător de cuvânt al ministerului, nu există un “troian federal”, scrie Neuen Osnabrücker Zeitung. Acesta nu a făcut nicio referire la posibilitatea ca un astfel de echipament să fie folosit de alte autorităţi ale statului.

sursa:hotnews http://www.mediaddict.ro/2011/10/o-grupare-de-hackeri-acuza-politia-germana-de-spionaj-informational/

Aloooo! România are ceva hackeri care să se prindă cum anume ne urmăresc comunicaţiile?

Altfel tot aud că nu ştiu ce puşti a spart nu ştiu ce site, iată n-am auzit încă nici un protest de acest tip venit de la un aşa numit hacker made in România. Ruşinică.

PS1.
Milioane de utilizatori ai telefoanelor inteligente BlackBerry produse de Research in Motion (RIM) nu au mai putut luni accesa serviciile de browsing pe internet, trimitere de e-mail-uri si mesagerie instant, in urma unei defectiuni produse la serverele dintr-un centru de date din Marea Britanie, care deserveau clientii din aceste zone, transmite BBC.

Defectiunea pare sa se fi produs in cadrul centrului de date Slough din Marea Britanie, iar sucursala BlackBerry din Marea Britanie a confirmat ca exista probleme si ca s-a declansat o investigatie in acest sens. Compania a anuntat ca lucreaza la rezolvarea unei probleme care in prezent afecteaza cativa utilizatori BlackBerry din Europa, Orientul Mijlociu si Africa".

Operatorii de telefonie mobila au indicat faptul ca sursa problemelor o reprezinta RIM, noteza FoxNews.

"Exista o problema cu serviciile BlackBerry in prezent", a declarat T-Mobile UK, iar Vodafone Egypt a informat ca RIM este sursa intreruperii serviciilor BlackBerry.
(http://economie.hotnews.ro/stiri-telecom-10377125-serviciile-blackberry-inaccesibile-luni-europa-orientul-mijlociu-africa.htm)
Ce treabă are un server al firmei care produce BlackBerry, adică Research in Motion (RIM), cu transmisia de date de pe un telefon mobil în reţeaua internet. Am un telefon, am un software pe telefon. Aceste două lucruri reprezintă un echivalent cu computerul de pe care scriu. Telefon este folosit pentru a accesa internetul prin intermediul serviciului de telefonie mobilă. Se intră cu telefonul pe internet şi se trimite un email, exact aşa cum face oricine de pe PC... Şi atunci ce legătură are serverul unei firme care produce telefonul cu transmiterea emailului, din momentul în care telefonul este deja produs şi este în mâna utilizatorului? Dacă defecţiunea acelor servere provoacă disfuncţionalitatea înseamnă că emailul ajunge mai întâi pe acele servere şi apoi pleacă unde trebuie să ajungă. Păi asta pute a spionaj şi a poliţie politică de la mii de kilometrii. Culmea e că dai şi o poală de bani pentru a fi spionat. Cum spunea Caragiale, "Timpuri eroice! am de la voi frumoase amintiri! Căpitanul meu, d. Guţă Cotoi, odinioară sergent în pompieri, era un tip de haidamac, care fusese apoi, pe rând, birjar, cârciumar, binagiu, samsar de slugi, spion de poliţie, bătăuş, ş-acum, în sfârşit, urmând unei vocaţiuni irezistibile pentru viaţa politică, se declarase pe faţă pentru guvern. Era un agent propagandist rabiat groaza cârciumarilor şi altor case publice, spaima birjarilor, lăutarilor, flaşnetarilor, alunarilor, salipgiilor şi a tuturor câţi îi picau înainte în momentele-i de arţag contra ciocoilor. Dar, aminteri, om plăcut, deştept şi vesel."

Eu îi şi văd pe ăştia cum traduc din Româneşte...
Îmi aduce aminte de un banc marinesc (iată că am inspiraţii/transpiraţii când îl privesc pe domnul preşedinte).
In portul Constanta soseste un vas englezesc. Docherul striga catre capitanul vasului.
- Hei capitane!
- Yes...
- Arunca parama, sa leg vasul.
- I don't understand, face foarte calm capitanul, care nu stia romaneste.
- Arunca ba parama, franghia aia cu care se leaga vaporul de chei.
- I can't understand you!
- Parama, boule, pa-ra-ma, arunca parama!
- Sorry, I don't understand.
- Arunca parama, idiotule, cu ce vrei sa te leg, cu siretul de la pantof?
- I don't understand!
Exasperat, docherul isi cheama colegul:
- Bai, Gigi, tu mai stii ceva engleza, vino incoa' ca nu ma inteleg
cu tampitul asta.
Gigi vine si zice:
- Lasa-l in seama mea. Hey sir!
- Yes...
- Arunca ba parama, hai repede.
- I don't understand.
- Parama, arunca parama incoace!
- I don't understand.
- Ce face? Can you speak english?
- Yes, face capitanul rasufland usurat.
- Atunci de ce nu arunci parama, bă boule!?


PS2
Observ la mine o înclinare a vocabularului spre pamflet, grobian, mundan şi superficialitate. Nu sunt eu adevărat, este un joc, o mască "ca să mă fac mai ludic înţeles şi mai plăcut citirii"... ar fi grav ca societatea românească să facă aşa ceva din mine. Să mă schimb oare "pe bune"? Sper că nu. Sper că e doar ceva de moment.

7 comments:

pescarusul argintiu said...

Observ cu tristete ca termeni ca "masca", "mascati", "mascarada" apar peste tot la ordinea zilei, asemenea gropilor in obrazul asfaltului greu incercat.
Nici sa nu te gandesti ca ar putea fi altfel, stilul pamfletar si epigrama au fost mereu aproape romanului in vremuri fara busola.
Esenta e in partea nevazuta a icebergului, la mii de leghe sub mari.
Asa ca la treci la timona scrisului, capitane, fara ezitari! :)
Se vede linia de tarm?

Bibliotecaru said...

Nici urmă de ţărm, numai epave de Titanic peste tot.

N. Raducanu said...

La intrebarea "Sa ma schimb oare pe bune?" propunerea mea e un categoric NU! Caci nu-i veti putea egala niciodata pe unii bloggeri cu indelungata experienta in limbajul licentios (ca sa nu spun mahalagesc), desi apara niste idei care imi sunt de multe ori apropiate (de pilda blogul lui Moshe&Mordechai si cel al lui Gheorghe Constantin). Dvs. sustineti pe blog niste puncte de vedere si uneori niste principii, care nu au nevoie de termeni vulgari pentru a castiga aderenti sau macar a sadi indoiala si simtul critic in mintile cititorilor.

Bibliotecaru said...

Mulţumesc de încurajare.

Anonymous said...

Biblio,

Bancul ramane banc , pentru cunoscatori un banc prost ,pentru altii insa....
In realitate legatorii , mooring men ,cunosteau termenii de specialitate in citeva limbi de circulatie mondiala si nu numai, vorbeau si se exprimau dupa "pavilion".
Pot spune ca de atunci clanul tiganesc controla aceasta meserie......in general la manevra preluau paramele prova / pupa de la marinarii desemnati condusi de obicei de off.3 la prova si off. 2 la pupa navelor....da intrau in dialog cu comandantul navei dupa terminarea manevrei ...solicitind in limba comandantului tigari si feresca sfantul cazurile in care nu primeau!

Bibliotecaru said...

Da, există şi varianta cu "geci, blugi şi ţigări"... :D

Bancul nu vorbeşte despre cei care arunca sau primesc parâma, ci despre cei care se declară cunoscători dar habar nu au de capul lor. Dacă era vorba numai de "băiatul cu parâma", nu era nevoie în banc de cel care "ştie" engleză.

anonim intre anonimi! said...

Biblio,

Bankul indica un personaj, Bula,Basescu,Bibliotercarul,.....acestia au o metehna sau o virtute, care leaga personajul de subiect!
Bancul este o bluma cu schepsis despre un subiect orice fals introdus in bank face din el un bank prost.
Asa ca cel cu parama este un bank prost, fara schepsis!

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.