31 July 2012

Un duş rece pentru "băsişti"


Iată cum nişte băsişti veniţi la preşedintele României cu jalba în proţap (din câte se înţelege nu era vorba despre ceva personal, ei solicitau ceva de trimis la Curtea Constituţională) sunt trimişi la plimbare, pur şi simplu. Aceşti oameni au primit duşul rece al realităţii pentru că au descoperit rapid cât de repede se debarasează Traian Băsescu de oamenii pe care declamă că-i apără... statul de drept... şi alte astfel de păcăleli manipulative.


(http://videonews.antena3.ro/video/romania/presedintele-suspendat-traian-basescu-nu-pare-foarte-dispus-sa-asculte-problemele-oamenilor.html)

30 July 2012

Deutsche Welle are o curbă a opiniei interesantă


Nu am să trimit către articole, doar către titluri. Doriţi să citiţi şi articolele, cu un click ajungeţi acolo.

Romanian ruling coalition opens bid to suspend president

Power struggle rocks Romanian politics

Romanian parliament votes to impeach president

Power struggle in Romania

Opinion: Democracy with an expiration date

EU warns Romania as PM defends president's impeachment

Romanian PM pledges changes to overcome EU concerns

EU demands explanation from Romania

Corruption, power plays keep Romania under scrutiny

EU slams Romania for undermining rule of law

In EU, party politics unite and divide

Eastern Europe lacks 'culture of political discussion'

Romanians vote on ousting president

Romania needs a fresh start

Basescu survives impeachment vote

Parcă acest ziar nu prea mai crede în loviturile de stat în zilele din urmă... Dimpotrivă, parcă propaganda trimisă spre UE parcă se întoarce cu efect de bumerang asupra domnului Traian Băsescu ce Laş.

Acum că a trecut referendumul


... să revenim la minciuna generalizată a PDL.

Vă amintiţi de o reacţie complexă a PDL cum că Victor Ponta a pus mâna pe Monitorul Oficial şi nu publică deciziile CCR... astfel că aceştia nu pot să ţină seama de propriile decizii. Nu se poate să nu vă amintiţi de asta, spaţiul mass-media a fost plin, spaţiul web şi mai plin...

Iată problema în varianta Boc...
11 iulie 2012, Autor: Alina Brebenel
Emil Boc a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că deciziile Curţii Constituţionale sunt obligatorii pentru toate autorităţile din România.

„În legătură cu situaţia de la Curtea Constituţională din România (CCR) voi da un răspuns legal şi constituţional: deciziile Curţii sunt obligatorii şi trebuie respectate de toate instituţiile statului, soluţia este retragerea ordonanţei de urgenţă care propune o altă soluţie legală decât cea prevăzută de CCR. Cei care refuză publicarea deciziei Curţii în Monitorul Oficial se fac vinovaţi de abuz în serviciu", a spus Emil Boc.

Boc a precizat că, pentru a fi valid, la referendum trebuie să se prezinte jumătate plus unu din alegătorii înscrişi pe listele electorale.

„În funcţie de complexitate, plenul Curţii stabileşte termenul în care se redactează motivarea. Dar decizia a fost stabilită, aşa că trebuie jumătate plus unu din cei înscrişi pe liste. Termenul până la care se redactează motivarea se stabileşte de plenul Curţii, apoi se publică în Monitorul Oficial", a conchis Boc.

(http://www.adevarul.ro/actualitate/politica/Boc-publicarea-CCR-Monitorul-Oficial_0_734926676.html)

Viralul cel mai puternic răspândit de PDL a fost următorul:
9 iulie 2012
Cum explica deciziile CCR Laura Stefan / Expert Forum (via Facebook):

1. E neconstitutional sa interzici Curtii Constitutionale sa analizeze hotararile Parlamentului. Probabil s-au extins si pe OUG data de guvernul Ponta pe acest aspect. Decizia CCR e in vigoare de la publicarea in MOf. Asta inseamna ca abia dupa aceasta data poate CCR sa verifice hotararile Parlamentului.

2. CCR a respins ca inadmisibile contestatiile pe revocarea lui Blaga si a Robertei Anastase - cel mai probabil constatand ca OUG care nu permite CCR sa analizeze hotararile Parlamentului e inca in vigoare pana la publicarea deciziei CCR care o declara neconstitutionala. Dupa acea data Blaga si Anastase pot face iarasi contestatii si abia atunci CCR se va pronunta pe fond. Pentru ca a decis ca nu se poate pronunta pe contestatia lui Blaga, Antonescu ramane interimar.

3. CCR a respins conflictul constitutional - probabil zicand ca avizul CCR e consultativ si Parlamentul face ce vrea oricum. Cum hotararea Parlamentului prin care Presedintele a fost suspendat nu poate fi atacata la CCR pana la publicarea deciziei care a declarat neconstitutionala restrangerea competentelor CCR, inseamna ca CCR nu a putut azi sa se pronunte pe asta.

-------------------------------------------------------------

Plenul Curtii Constitutionale a examinat luni cererea privind constatarea existentei imprejurarilor care justifica interimatul in exercitarea functiei de Presedinte al Romaniei.

"In urma deliberarilor, cu majoritate de voturi, Curtea Constitutionala a hotarat: Constata ca procedura privind suspendarea din functia de Presedinte al Romaniei a domnului Traian Basescu a fost respectata. Constata existenta imprejurarilor care justifica interimatul in exercitarea functiei de Presedinte al Romaniei. Constata ca, in conformitate cu dispozitiile art.98 alin.(1) din Constitutie, interimatul functiei de Presedinte al Romaniei se asigura de presedintele Senatului, domnul George-Crin-Laurentiu Antonescu", se arata in comunicatul dat publicitatii la incheierea sedintei Curtii.

Motivarea va fi prezentata in cuprinsul hotararii, care se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I. Hotararea este definitiva si general obligatorie si se comunica Parlamentului si Guvernului.

CCR a respins sesizarea lui Traian Basescu privind conflictul dintre el si Parlament

Curtea Constitutionala a respins, luni seara, ca inadmisibila cererea lui Traian Basescu de solutionare a conflictului juridic de natura constitutionala intre Parlament, pe de o parte, si presedinte, pe de alta parte.

Plenul Curtii a examinat luni cererea formulata de presedintele privind solutionarea conflictului. La sedinta de judecata a participat Traian Basescu.

'In urma deliberarilor, cu majoritate de voturi, Curtea Constitutionala a constatat ca cererea de solutionare a conflictului juridic de natura constitutionala intre Parlamentul Romaniei, pe de o parte, si Presedintele Romaniei, pe de alta parte, formulata de Presedintele Romaniei, este inadmisibila', se arata intr-un comunicat al CCR.

Argumentatia retinuta in motivarea solutiei pronuntate de Curtea Constitutionala va fi prezentata in cuprinsul deciziei, care se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I. Decizia este definitiva si general obligatorie si se comunica Presedintelui Romaniei si Parlamentului.

CCR: Sesizarile privind revocarea lui Blaga si Anastase, respinse ca inadmisibile

Curtea Constitutionala a respins, luni seara, ca inadmisibile sesizarile privind revocarea lui Vasile Blaga din functia de presedinte al Senatului si a Robertei Anastase din functia de presedinte al Camerei Deputatilor.

Plenul Curtii Constitutionale s-a intrunit pentru a solutiona sesizarile de neconstitutionalitate formulate de Vasile Blaga, precum si de un numar de 28 de senatori apartinand grupului parlamentar al PDL referitoare la neconstitutionalitatea Hotararii Senatului nr.24 din 3 iulie 2012 privind revocarea domnului Vasile Blaga din functia de presedinte al Senatului.

"In urma deliberarilor, Curtea Constitutionala, cu majoritate de voturi, a respins, ca inadmisibila, sesizarea de neconstitutionalitate. Argumentatiile retinute in motivarea solutiei pronuntate de Plenul Curtii Constitutionale vor fi prezentate in cuprinsul deciziei, care se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I", se arata intr-un comunicat al Curtii.

In aceeasi sedinta, Plenul Curtii Constitutionale a solutionat sesizarile de neconstitutionalitate formulate de Roberta Alma Anastase, precum si de un numar de 58 de deputati apartinand grupului parlamentar al PDL referitoare la neconstitutionalitatea Hotararii Camerei Deputatilor nr.25 din 3 iulie 2012 privind revocarea doamnei Roberta Alma Anastase din functia de presedinte si de membru al Biroului permanent al Camerei Deputatilor.

"In urma deliberarilor, Curtea Constitutionala, cu majoritate de voturi, a respins, ca inadmisibila, sesizarea de neconstitutionalitate. Argumentatiile retinute in motivarea solutiei pronuntate de Plenul Curtii Constitutionale vor fi prezentate in cuprinsul deciziei, care se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I", se mai arata in comunicatul CCR.

CCR: Hotararile Parlamentului nu pot fi excluse de la controlul de constitutionalitate

Curtea Constitutionala a admis luni sesizarea PDL privind neconstitutionalitatea legii de organizare si functionare a institutiei, astfel ca hotararile Parlamentului nu pot fi excluse de la controlul de constitutionalitate.

Plenul Curtii Constitutionale s-a intrunit pentru a solutiona, in cadrul controlului anterior promulgarii, obiectia de neconstitutionalitate formulata de un numar de 67 de deputati apartinand grupului parlamentar al PDL referitoare la neconstitutionalitatea Legii nr.47/1992 privind organizarea si functionarea CCR.

"In urma deliberarilor, Curtea Constitutionala, cu majoritate de voturi, a admis sesizarea de neconstitutionalitate si a constatat ca solutia legislativa care exclude de la controlul de constitutionalitate hotararile Parlamentului care afecteaza valori si principii constitutionale este neconstitutionala", se arata intr-un comunicat al Curtii.
(http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12752296-sedinta-curtii-constitutionale-incheiat-fost-dezbatute-5-puncte-din-7.htm)
Evident că domnul Boc şi doamna expert-răspândac cunosc că una este comunicatul de presă al CCR şi alta este decizia CCR care trebuie redactată înainte de a fi trimisă la Monitorul Oficial.

Ce spune CCR?
12 iulie 2012
(...)
În cursul zilei de 11 iulie 2012, au fost trimise pentru publicare în Monitorul Oficial al României, Partea I, următoarele decizii:

- Decizia nr.682 din 27 iunie 2012 asupra obiecţiei de neconstituţionalitate a Legii privind modificarea şi completarea Legii nr.35/2008 pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului şi pentru modificarea şi completarea Legii nr.67/2004 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, a Legii administraţiei publice locale nr.215/2001 şi a Legii nr.393/2004 privind Statutul aleşilor locali

- Decizia nr.730 din 9 iulie 2012 asupra cererii de soluţionare a conflictului juridic de natură constituţională dintre Parlamentul României şi Preşedintele României, formulată de Preşedintele României

- Decizia nr.681 din 27 iunie 2012 referitoare la obiecţia de neconstituţionalitate privind Legea pentru modificarea şi completarea Legii educaţiei naţionale nr.1/2011

În cursul zilei de astăzi, urmează să fie trimise spre publicare în Monitorul Oficial al României, Partea I, următoarele decizii:

- Decizia nr.727 din 9 iulie 2012 (referitoare la neconstituţionalitatea Legii pentru modificarea alin.(1) al art.27 din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale)

- Decizia nr.731 din 10 iulie 2012 (referitoare la neconstituţionalitatea Legii pentru modificarea art.10 din Legea nr.3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului)

- Decizia nr.683 din 27 iunie 2012 (asupra conflictului juridic de natură constituţională dintre Guvern, reprezentat de primul-ministru, pe de o parte, şi Preşedintele României, pe de altă parte)

- Decizia nr.728 din 9 iulie 2012 (referitoare la neconstituţionalitatea Hotărârii Senatului nr.24 din 3 iulie 2012 privind revocarea din funcţia de preşedinte al Senatului a domnului Vasile Blaga)

- Decizia nr.729 din 9 iulie 2012 (referitoare la neconstituţionalitatea Hotărârii Camerei Deputaţilor nr.25 din 3 iulie 2012 privind revocarea doamnei Roberta Alma Anastase din funcţia de preşedinte şi membru al Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor)

- Decizia nr.732 din 10 iulie 2012 (referitoare la neconstituţionalitatea Hotărârii Parlamentului nr.32 din 3 iulie 2012 privind revocarea domnului Gheorghe Iancu din funcţia de Avocat al Poporului)

De la data publicării, deciziile Curţii Constituţionale sunt general obligatorii.

Compartimentul relaţii externe, relaţii cu presa şi protocol al Curţii Constituţionale
Se observă cu ochiul liber că deciziile nu au fost trimise spre monitorul oficial în ordinea lor firească.

OK, şi acum să vedem în ce măsură ele au fost publicate în timp util.

- Decizia nr.682 - Monitorul Oficial nr. 473/11 iulie 2012

- Decizia nr.730 - Monitorul Oficial nr. 473/11 iulie 2012

- Decizia nr.681 - Monitorul Oficial nr. 477/12 iulie 2012

- Decizia nr.727 - Monitorul Oficial nr. 477/12 iulie 2012

- Decizia nr.731 - Monitorul Oficial nr. 478/12 iulie 2012

- Decizia nr.683 - Monitorul Oficial nr. 479/12 iulie 2012

- Decizia nr.728 - Monitorul Oficial nr. 478/12 iulie 2012

- Decizia nr.729 - Monitorul Oficial nr. 480/12 iulie 2012

- Decizia nr.732 - Monitorul Oficial nr. 480/12 iulie 2012

Vă rog să observaţi că deciziile trimise de CCR s-au publicat în ziua în care au fost trimise sau în primul monitor al zilei următoare (contează şi ora în care aceste decizii au fost trimise, nu-i aşa?) şi în ordinea care au fost trimise.

Iată însă că minciunile PDL, via europarlamentarul Monica Macovei ("Trebuie sa ne intoarcem la normalittaea unui stat de drept, prin urmare guvernul Ponta trebuie sa anuleze ordonantele de urgenta contrare deciziilor CCR si sa nu blocheze publicarea in Monitorul Oficial a deciziilor Curtii." ), a ajuns pe la UE, iar oficiali ai UE au reţinut că premierul Ponta a luat Monitorul Oficial la Guvern pentru a bloca publicarea deciziilor CCR.

Cât de uşor a fost de demontat această minciună! Nu-i aşa? Traian Băsescu cel Laş are deja o mare minciună în sarcină. Deranjează această minciună pe susţinătorii PDL şi ai lui Traian Băsescu care au fost astfel manipulaţi. Măi oameni buni, minciuna asta nu ma manipulat pe mine, ea a fost pentru suporterii lui Traian Băsescu care trebuiau să fie surescitaţi de "Lovitura de Stat". Iată, cei prea limitaţi sau prea comozi pentru a verifica aberaţiile propagandiştilor PDL... s-au lăsat surescitaţi de minciuni foarte uşor demontabile. De ce? Pentru că lor le place dictatura şi nu democraţia.

Doamnelor şi domnilor susţinători ai lui Traian Băsescu, nu vă simţiţi penibil că v-aţi lăsat atât de uşor manipulaţi?

Sigur că da, oricine se simte nominalizat aici are dreptul la replică. Doamnei Macovei i-am trimis şi o invitaţie:

Bibliotecaru spune:
Comentariul așteaptă să fie moderat.
30/07/2012 la 13:45

@ Monica Macovei

Doamnă deputat,
În măsura în care consideraţi necesar, vă aştept cu un drept la replică.

http://bibliotecarul.blogspot.ro/2012/07/acum-ca-trecut-referendumul.html

(http://www.monica-macovei.ro/blog/?p=1527#comment-10912
)
Nu mă aştept la un răspuns, nu mă aştept nici măcar la a fi publicat... de aceea am luat şi link-ul, el este dovada comentariului.

După referendum, o singură certitudine


Certitudinea mea este că Traian Băsescu este CEL MAI LAŞ PREŞEDINTE DIN ISTORIA ROMÂNIEI de până acum.

Uneori personalitatea unui "vârf" al societăţii româneşti capătă o poreclă care devine la fel de importantă ca şi numele.

De exemplu Ștefan al V-lea Lăcustă (1508-1540) a fost domn al Moldovei între 18 septembrie 1538 - decembrie 1540, fiind nepotul lui Ștefan cel Mare, după fiul său cel mare, Alexandru căsătorit cu Margareta Drágffy, fiica Voievodului Transilvaniei Bartolomeu Dragfi de Beltiug. (http://ro.wikipedia.org/wiki/%C8%98tefan_L%C4%83cust%C4%83)

Nu prea se ştie ce a făcut Lăcustă Vodă prin spaţiul Românesc, sunt numai lucruri nu prea onorabile pe care nepotul marelui Ştefan se poate "lăuda". Invazia de lăcuste a fost cu mult mai importantă decât orice ar fi făcut domnia sa.

Traian Băsescu va rămâne în istorie, cu siguranţă, drept Traian Băsescu cel Laş. Priviţi-l!


(http://newsinfo.inquirer.net/239093/romanias-basescu-survives-impeachment-vote)

Iubitoarea de dictatori





(http://www.facebook.com/media/set/?set=a.371406562885502.108685.369703363055822&type=3)

Angela Merkel added her voice to the criticism on Romania's Parliament decision to impeach Traian Băsescu. Following a telephone conversation with Traian Băsescu, her spokesman Steffen Seibert said that Merkel finds in "unacceptable when fundamental principles of the rule of law are violated in a European Union country."

"The German government observes with deep concern the actions of the Romanian government under Prime Minister Ponta. The process to remove President Basescu is unacceptable," German government spokesman Steffen Seibert told a news conference.

Seibert said the suspension of Basescu and the calling of a referendum took place in a way that "flouts the basic principles of the rule of law".

The government's actions undermine the independence and capacity of Romania's constitutional court, Seibert added.

"We expect the Romanian government to restore confidence in the country and in its constitutional process," he said.


(http://www.antena3.ro/en/world/angela-merkel-says-suspension-of-traian-basescu-unacceptable-174802.html)
Nu e de mirare că doamna cancelar iubeşte dictatura, doar nazismul creşte pe zi ce trece în Germania.

DEMOCRAŢIA VA ÎNVINGE!

România demonizată


În numele lui Dumnezeu cel Milos şi Milostiv. (1) Slavă lui Dumnezeu, Domnul lumilor, (2) Milosul, Milostivul, (3) Stăpânul Zilei Judecăţii! (4) Ţie ne închinăm, Ţie îţi cerem ajutorul. (5) Călăuzeşte-ne pe Calea cea Dreaptă, (6) calea celor binecuvântaţi de Tine, şi nu a celor care Te-au supărat, şi nici a celor rătăciţi. (7)
(Al-Fatiha)

Nu e uşor să lupţi împotriva diavolului şi, adeseori, există tentaţia de a renunţa la reguli pentru a lovi direct în adversar. Să nu uităm însă că avem o pildă a luptei împotriva oamenilor posedaţi de rău...

14. Şi venind la ucenici, a văzut mulţime mare împrejurul lor şi pe cărturari sfădindu-se între ei.
15. Şi îndată toată mulţimea, văzându-L, s-a spăimântat şi, alergând, I se închina.
16. Şi Iisus a întrebat pe cărturari: Ce vă sfădiţi între voi?
17. Şi I-a răspuns Lui unul din mulţime: Învăţătorule, am adus la Tine pe fiul meu, care are duh mut.
18. Şi oriunde-l apucă, îl aruncă la pământ şi face spume la gură şi scrâşneşte din dinţi şi înţepeneşte. Şi am zis ucenicilor Tăi să-l alunge, dar ei n-au putut.
19. Iar El, răspunzând lor, a zis: O, neam necredincios, până când voi fi cu voi? Până când vă voi răbda pe voi? Aduceţi-l la Mine.
20. Şi l-au adus la El. Şi văzându-L pe Iisus, duhul îndată a zguduit pe copil, şi, căzând la pământ, se zvârcolea spumegând.
21. Şi l-a întrebat pe tatăl lui: Câtă vreme este de când i-a venit aceasta? Iar el a răspuns: din pruncie.
22. Şi de multe ori l-a aruncat şi în foc şi în apă ca să-l piardă. Dar de poţi ceva, ajută-ne, fiindu-Ţi milă de noi.
23. Iar Iisus i-a zis: De poţi crede, toate sunt cu putinţă celui ce crede.
24. Şi îndată strigând tatăl copilului, a zis cu lacrimi: Cred, Doamne! Ajută necredinţei mele.
25. Iar Iisus, văzând că mulţimea dă năvală, a certat duhul cel necurat, zicându-i: Duh mut şi surd, Eu îţi poruncesc: Ieşi din el şi să nu mai intri în el!
26. Şi răcnind şi zguduindu-l cu putere, duhul a ieşit; iar copilul a rămas ca mort, încât mulţi ziceau că a murit.
27. Dar Iisus, apucându-l de mână, l-a ridicat, şi el s-a sculat în picioare.
28. Iar după ce a intrat în casă, ucenicii Lui L-au întrebat, de o parte: Pentru ce noi n-am putut să-l izgonim?
29. El le-a zis: Acest neam de demoni cu nimic nu poate ieşi, decât numai cu rugăciune şi cu post.
(Sfânta Evanghelie după Marcu, Capitolul 9)

14. Şi mergând ei spre mulţime, s-a apropiat de El un om, căzându-I în genunchi,
15. Şi zicând: Doamne, miluieşte pe fiul meu că este lunatic şi pătimeşte rău, căci adesea cade în foc şi adesea în apă.
16. Şi l-am dus la ucenicii Tăi şi n-au putut să-l vindece.
17. Iar Iisus, răspunzând, a zis: O, neam necredincios şi îndărătnic, până când voi fi cu voi? Până când vă voi suferi pe voi? Aduceţi-l aici la Mine.
18. Şi Iisus l-a certat şi demonul a ieşit din el şi copilul s-a vindecat din ceasul acela.
19. Atunci, apropiindu-se ucenicii de Iisus, I-au zis de o parte: De ce noi n-am putut să-l scoatem?
20. Iar Iisus le-a răspuns: Pentru puţina voastră credinţă. Căci adevărat grăiesc vouă: Dacă veţi avea credinţă în voi cât un grăunte de muştar, veţi zice muntelui acestuia: Mută-te de aici dincolo, şi se va muta; şi nimic nu va fi vouă cu neputinţă.
21. Dar acest neam de demoni nu iese decât numai cu rugăciune şi cu post.
(Sfânta Evanghelie după Matei, Capitolul 17)


Am făcut deci ca şi Iov...
Capitolul 1
1. Era odată în ţinutul Uz un om pe care îl chema Iov şi acest om era fără prihană şi drept; se temea de Dumnezeu şi se ferea de ce este rău.
2. Şi i s-au născut şapte feciori şi trei fete.
3. El avea şapte mii de oi, trei mii de cămile, cinci sute de perechi de boi şi cinci sute de asini şi mulţime mare de slugi. Şi omul acesta era cel mai de seamă dintre toţi răsăritenii.
4. Feciorii lui se duceau unul la altul şi făceau ospeţe în casele lor, fiecare la ziua lui, şi trimiteau să cheme pe surorile lor ca să mănânce şi să bea cu ei.
5. Şi apoi, când isprăveau zilele petrecerii lor, Iov chema şi sfinţea pe feciorii săi şi se scula dis-de-dimineaţă şi aducea arderi de tot, după numărul lor al tuturor, căci Iov zicea: "Se poate ca feciorii mei să fi păcătuit şi să fi cugetat cu păcat împotriva lui Dumnezeu". Şi aşa făcea Iov mereu.
6. Dar într-o zi îngerii lui Dumnezeu s-au înfăţişat înaintea Domnului şi Satan a venit şi el printre ei.
7. Atunci Domnul a zis către Satan: "De unde vii?" Iar Satan a răspuns Domnului şi a zis: "Am dat târcoale pe pământ şi m-am plimbat în sus şi în jos".
8. Şi Domnul a zis către Satan: "Te-ai uitat la robul Meu Iov, că nu este nici unul ca el pe pământ fără prihană şi drept şi temător de Dumnezeu şi care să se ferească de ce este rău?"
9. Dar Satan a răspuns Domnului şi a zis: "Ore degeaba se teme Iov de Dumnezeu?
10. N-ai făcut Tu gard în jurul lui şi în jurul casei lui şi în jurul a tot ce este al lui, în toate părţile şi ai binecuvântat lucrul mâinilor lui şi turmele lui au umplut pământul?
11. Dar ia întinde mâna Ta şi atinge-Te de tot ce este al lui, să vedem dacă nu Te va blestema în faţă!"
12. Atunci Domnul a zis către Satan: "Iată, tot ce are el este în puterea ta; numai asupra lui să nu întinzi mâna ta". Şi Satan a pierit din faţa lui Dumnezeu.
13. Şi într-o zi, când feciorii şi fetele lui Iov mâncau şi beau vin în casa fratelui lor mai mare,
14. A sosit un vestitor la Iov şi i-a spus: "Boii erau la arătură şi asinele păşteau pe lângă ei;
15. Atunci Sabeenii au năvălit asupra lor, au pus mâna pe vite, şi pe robi i-au trecut prin ascuţişul sabiei. Şi am scăpat numai eu singur şi am venit să-ţi dau de veste!"
16. Nu a sfârşit vorba bine şi altul a sosit şi a spus: "Focul lui Dumnezeu a căzut din cer şi a ars oile tale şi pe robii tăi şi i-a mistuit. Şi am scăpat numai eu singur şi am venit să-ţi dau de veste!"
17. Nu a sfârşit vorba bine şi altul a sosit şi a spus: "Caldeii, împărţiţi în trei cete, au dat năvală peste cămilele tale şi le-au ridicat şi pe robi i-au trecut prin ascuţişul sabiei. Şi am scăpat numai eu singur şi am venit să-ţi dau de veste!"
18. Nu sfârşise vorba bine şi altul a sosit şi a spus: "Feciorii tăi şi fetele tale mâncau şi beau vin în casa fratelui lor mai mare,
19. Şi iată că un vânt puternic s-a stârnit dinspre pustiu şi a izbit în cele patru colţuri ale casei şi casa s-a prăbuşit peste tineri şi ei au murit. Şi am scăpat numai eu singur şi am venit să-ţi dau de veste".
20. Atunci Iov s-a sculat şi-a sfâşiat veşmântul, s-a ras pe cap şi, căzând la pământ, s-a închinat,
21. Şi a rostit: "Gol am ieşit din pântecele mamei mele şi gol mă voi întoarce în pământ! Domnul a dat, Domnul a luat; fie numele Domnului binecuvântat!"
22. Şi întru toate acestea, Iov nu a păcătuit şi nu a rostit nici un cuvânt de hulă împotriva lui Dumnezeu.
(Cartea lui Iov, Capitolul 1)


Dar barba nu am tăiat-o pentru că înţelepciunea va fi arma mea împotriva nebuniei. Dumnezeu mă va călăuzi şi-mi va da cuvintele potrivite pentru a alunga Diavolul de la stăpânirea acestui popor.

De ce România mea nu mai are preşedinte.


Multă lume ar putea crede că nervozitatea mea este legată de faptul că referendumul nu va fi validat. La asta mă aşteptam încă de acum o săptămână, de la anunţul "boicotului". Nu asta m-a scos din sărite ci comportamentul oamenilor politici care au făcut din România o ţară cu reflexe de spital de nebuni. La fiecare discurs de politician de pe la TV privesc acei oameni şi mă gândesc cum de au ajuns într-un asemenea hal? Sau poate că ne-au păcălit cu CV-urile lor cu şcoli prin străinătate sau "şcoala vieţii" iar acum le iese adevărata faţă prin toţi porii. Este incredibil că ţara asta se mai ţine încă la suprafaţă cu astfel de oameni în posturile cheie ale statului.

Priviţi-l pe Traian Băsescu cât se chinuie să aprindă făclia...


(http://livenews.rtv.net/#7223)

După care susţine că nici nu a fost stinsă...


(http://www.rtv.net/37874)

sau



Priviţi feţele "luptătorilor pentru binele României". În afară de domnul Onaca care este, ca întotdeauna, o prezenţă impecabilă... toţi par scăpaţi din cămaşa de forţă.

Iată de ce nu m-am supărat că referendumul a fost boicotat, până la urmă legea a fost respectată.

Legea referendumului spune foarte clar cine merge să voteze la referendum şi cine nu merge să voteze la referendum:

"Art. 4. - Au dreptul de a participa la referendum toţi cetăţenii români care au împlinit vârsta de 18 ani până în ziua referendumului inclusiv, cu excepţia debililor sau a alienaţilor mintal puşi sub interdicţie, precum şi a persoanelor condamnate prin hotărâre judecătorească definitivă la pierderea drepturilor electorale."

Eu am votat pentru că sunt cetăţean român, am împlinit 18 ani şi am toate drepturile electorale la dreptul lor.

Anumiţi oameni spun susţinătorilor să nu meargă la vot. Asta înseamnă că ei consideră că sunt susţinuţi de:
1. minori
2. oameni care nu sunt cetăţeni ai României
3. debili
4. alienaţilor mintal puşi sub interdicţie
5. persoane condamnate prin hotărâre judecătorească definitivă la pierderea drepturilor electorale.

Cei care răspuns chemării politice şi au soluţia de a nu merge la vot, înseamnă că se recunosc în una din categoriile incompatibile cu votul... Eu credeam că susţinătorii PDL sunt mai aleşi furăcioşii care se bazează pe structura de interese a PDL ca să-şi umple buzunarele... dar nu, acum îmi parte că aceşti oameni sunt din categoriile 3 şi 4.

ACESTA ESTE UN PREŞEDINTE VALIDAT DE MAI PUŢIN DE 6% DIN POPORUL ROMÂN, NU ÎNCAPE NICI UN FEL DE CONFUZIE.


(http://www.rtv.net/traian-basescu-flacara-democratiei-a-ramas-aprinsa-romanii-au-respins-lovitura-de-stat-video_37874.html)

DE ASTĂZI, PÂNĂ LA URMĂTOARELE ALEGERI, ROMÂNIA MEA NU MAI ARE PREŞEDINTE CI O CLICĂ TIP NOMENCLATURĂ CARE A PRELUAT PALATUL COTROCENI.


Eu nu mai am o bătălie politică pentru că este evident că nu poate exista o majoritate a cetăţenilor conştienţi de suveranitatea lor, sunt prea multi pe la punctele 3 şi 4 şi 5... de astăzi trebuie să fac un exorcism al României, va trebui luptat cu diavolul care stăpâneşte aceşti oameni.

22 July 2012

Dat fiind că mai e o săptămână până la Referendum


... mă suspend şi eu din viaţa publică. Nu pot însă să nu vă îndemn să consultaţi http://www.becreferendum2012.ro/... şi desigur...

O R I C E

A Ţ I

D E C I D E,

M E R G E Ţ I

L A

V O T

De ce trebuie să scăpăm rapid de toţi securiştii şi comuniştii ca Traian Băsescu


Este de neimaginat că un contract precum licenţa RMGC este atât de secretă încât nici măcar miniştrii şi premierul nu-i cunosc conţinutul. Cât de absurd să fie acest lucru?
Ministrul Mediului: Guvernul va aproba solicitarea adresată Roşia Montana Gold Corporation de a fi de acord cu desecretizarea licenţelor

"Guvernul este dispus să desecretizeze, ţine de Compania Roşia Montană Gold Corporation. (...) Contractul în integralitatea lui prevede contractul de asociere ca şi licenţa de exploatare. Licenţa de exploatare este parte integrantă a contractului. Atât timp cât există voinţa părţilor exprimată în cazul acestui contract se poate desecretiza şi licenţa de exploatare. Nu este nevoie să ajungem neapărat la modificarea legislaţiei", a afirmat Plumb.

Ea a reiterat faptul că USL a solicitat desecretizarea contractului înainte de a ajunge la guvernare.
(http://www.mediafax.ro/politic/ministrul-mediului-guvernul-va-aproba-solicitarea-adresata-rosia-montana-gold-corporation-de-a-fi-de-acord-cu-desecretizarea-licentelor-9895084)

Roşia Montană Gold Corporation îi răspunde lui Ponta: Contractul de licenţă poate fi desecretizat doar dacă se schimbă legea

"Compania Roşia Montană Gold Corporation respectă toate prevederile legale în vigoare. Contractul de asociere dintre statul român prin Minvest Deva şi Gabriel Resources, compania listată la Bursa din Toronto, precum şi actualizările acestuia, sunt documente publice, disponibile atât la Registrul Comerţului, cât şi pe site-ul Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, putând fi găsite la adresa http://www.minind.ro (Domenii/ Sectoare-Resurse minerale-Contracte-RMGC). În ceea ce priveşte contractul de licenţă, acesta reprezintă informaţie clasificată, conform legii. Dacă statul român modifică legea şi permite desecretizarea licenţelor miniere, noi vom respecta legea, ca şi până acum", precizează RMGC într-o declaraţie remisă MEDIAFAX.
(http://www.mediafax.ro/economic/rosia-montana-gold-corporation-ii-raspunde-lui-ponta-contractul-de-licenta-poate-fi-desecretizat-doar-daca-se-schimba-legea-9893349)

Plumb: Eu şi Guvernul nu ştim ce conţine licenţa RMGC. Am certificat ORNISS, dar trebuie să fie publică

"Nu cunoaştem nici noi, Guvernul, nici USL, nici românii nu cunosc care este conţinutul licenţei de exploatare, deoarece aceasta este secretizată", a afirmat Rovana Plumb, într-o conferinţă de presă la sediul USL.

Ea a precizat că este necesară cunoaşterea perimetrului de exploatare din licenţă şi dacă acesta corespunde cu cel din studiul de impact asupra mediului.

Întrebată dacă ştie conţinutul licenţei de exploatare, având în vedere că este ministru al Mediului, Rovana Plumb a răspuns: "Eu nu cunosc. În acest moment important este cunoască toţi românii pentru ca să putem să facem o evaluare a acestei licenţe de exploatare. Eu în acest moment nu cunosc toate elementele licenţei de exploatare, deoarece ea este cuprinsă în categoria informaţiilor clasificate".
(http://www.mediafax.ro/politic/plumb-eu-si-guvernul-nu-stim-ce-contine-licenta-rmgc-am-certificat-orniss-dar-trebuie-sa-fie-publica-9895197)

Ponta: Îl suspectez pe Băsescu că şi în 2009, dar şi acum are surse ilegale pentru campanie. Singura soluţie, să desecretizăm contractele cu RMGC

Întrebat, într-o conferinţă de presă, dacă va fi desecretizată licenţa de la Roşia Montană, premierul Victor Ponta a spus că pentru acest lucru are nevoie de acordul celor de la Gold Corporation.

"Fără acordul celor de la Gold Corporation ne putem trezi cu proces. Eu vreau să spun un singur lucru: l-am acuzat de atâtea ori pe Traian Băsescu - şi o fac în continuare - că este direct interesat în diverse afaceri din România. Singura soluţie să aflăm care sunt acele interese este să desecretizăm acele contracte şi eventual să vedem dacă au ajuns la campania lui Traian Băsescu bani din diverse afaceri. Dacă nu se doreşte, nu pot decât să cred că aceste afirmaţii au şi ceva concret", a declarat Victor Ponta.

Răspunzând unei alte întrebări a jurnaliştilor, Ponta a spus că este de datoria statului să elucideze de unde a avut Traian Băsescu bani pentru campanie.

"Îl suspectez pe Traian Băsescu că şi în 2009, dar şi acum, are surse ilegale pentru campania electorală şi cred că este de datoria autorităţilor statului să elucideze acest lucru. Până la urmă, fostul premier domnul Adrian Năstase a fost condamnat pentru finanţarea ilegală a campaniei din 2004. Eu nu vreau să cred că numai cel care pierde este cercetat. Cel care le-a câştigat, domnul Băsescu, cred că trebuie să răspundă în egală măsură de unde a avut bani pentru campanie", a spus Ponta.

Potrivit acestuia, ministrul Rovana Plumb va prezenta Guvernului un raport cu situţia reală de la Roşia Montană, în cel mai scurt timp.

"Am rugat-o pe doamna ministru Plumb să ne prezinte o informare foarte amănunţită pe consecinţe juridice şi pe situaţia reală. Eu credeam că dacă nu au nimic de ascuns sunt de acord", a adăugat premierul.

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de pres la sediul USL, că în şedinţa de Guvern de săptămâna viitoare va fi aprobată solicitarea adresată RMGC de a fi de acord cu desecretizarea licenţelor de exploatare a proiectului Roşia Montană.

"Guvernul este dispus să desecretizeze, ţine de Compania Roşia Montană Gold Corporation. (...) Contractul în integralitatea lui prevede contractul de asociere ca şi licenţa de exploatare. Licenţa de exploatare este parte integrantă a contractului. Atât timp cât există voinţa părţilor exprimată în cazul acestui contract se poate desecretiza şi licenţa de exploatare. Nu este nevoie să ajungem neapărat la modificarea legislaţiei", a afirmat Plumb.

Ea a reiterat faptul că USL a solicitat desecretizarea contractului înainte de a ajunge la guvernare.

Premierul Victor Ponta anunţa că cere desecretizarea contractului de la Roşia Montană şi că va solicita direct companiei investitoare să accepte acest demers, spunând că nu ar fi nimic de ascuns dacă acel contract ajută România şi i s-a făcut lobby "de la cel mai înalt nivel.

Roşia Montană Gold Corporation precizează, referindu-se la intenţia premierului Victor Ponta de a cere desecretizarea contractului pentru Roşia Montană, că documentul de asociere cu statul român e public, dar contractul de licenţă e clasificat, fiind necesară schimbarea legii pentru desecretizare.

"Compania Roşia Montană Gold Corporation respectă toate prevederile legale în vigoare. Contractul de asociere dintre statul român prin Minvest Deva şi Gabriel Resources, compania listată la Bursa din Toronto, precum şi actualizările acestuia, sunt documente publice, disponibile atât la Registrul Comerţului, cât şi pe site-ul Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, putând fi găsite la adresa http://www.minind.ro (Domenii/ Sectoare-Resurse minerale-Contracte-RMGC). În ceea ce priveşte contractul de licenţă, acesta reprezintă informaţie clasificată, conform legii. Dacă statul român modifică legea şi permite desecretizarea licenţelor miniere, noi vom respecta legea, ca şi până acum", precizează RMGC într-o declaraţie remisă MEDIAFAX.

În luna mai, premierul declara că decizia care va fi luată de Guvern în proiectul Roşia Montană presupune îndeplinirea în prealabil a trei condiţii, respectiv existenţa unor garanţii privind protecţia mediului, realizarea unei renegocieri privind participaţia statului român şi decuplarea totală a proiectului de lobby-ul şi interesul politic.

El a adăugat că nu poate indica la acest moment dacă cele trei condiţii vor fi îndeplinite înainte de alegeri, după alegeri "sau poate niciodată".

Tot atunci, Ponta l-a acuzat pe preşedintele Traian Băsescu de faptul că, deşi ocupă prima poziţie a ţării, face lobby în favoarea unei companii private în proiectul Roşia Montană şi a arătat că un proiect de asemenea anvergură nu trebuie realizat prin lobby politic.

Ulterior, într-un interviu acordat Bloomberg în 8 iunie, premierul Ponta a declarat că Guvernul vrea să amâne până după alegerile parlamentare deciziile privind gazele de şist şi proiectul Roşia Montană.

La Roşia Montană, judeţul Alba, se află cel mai important zăcământ de aur din România. Acesta, evaluat la aproximativ 300 de tone de aur şi 1.600 de tone de argint, a fost concesionat în vederea exploatării către compania RMGC. Compania este controlată de firma canadiană Gabriel Resources, care deţine 80,46% din capitalul social. Statul, prin firma Minvest Deva, are o participaţie de 19,31% în RMGC.
(http://www.mediafax.ro/politic/ponta-il-suspectez-pe-basescu-ca-si-in-2009-dar-si-acum-are-surse-ilegale-pentru-campanie-singura-solutie-sa-desecretizam-contractele-cu-rmgc-9895355)
Brusc întrebarea nu mai este ce conţine licenţa, ci cine ştie anume ce conţine licenţa. Dacă nu ştie ministrul şi premierului, parlamentul nici atâta... rămâne preşedintele singurul cunoscător.

Eu unul m-am cam săturat de aerele astea comunistoide-securistice ale domnul Băsescu, cineva trebuie să termine cu secretomania asta şi cu folosirea serviciilor în scopuri economice, personale, de poliţie politică. Trebuie să alungăm stafia de dinainte de 1989, şi de la butoane, şi de la dosarele secrete şi de la structurile de tip securistic.

21 July 2012

Să-mi fie ruşine, abia acum am înţeles ce a spus de fapt Traian Băsescu


Să reiau fraza:

"Suntem în faţa unei lovituri de stat în curs de derulare. Acum paiaţa de la Cotroceni a încercat destructurarea structurilor de securitate a statului român. Pentru asta va răspunde indiscutabil în faţa legii, nu numai el, toţi organizatorii acestei lovituri de stat. Sper ca românii să înţeleagă ce li se întâmplă: Țara este vândută de o clică de ticăloşi."
(http://www.rtv.net/basescu-paiata-de-la-cotroceni-incearca-destructurarea-statului-o-clica-de-ticalosi-vand-tara_36715.html#ixzz21ExHoVwQ)

Ce sunt însă acestea "structuri de securitate"?

Am profitat şi eu de internet şi am căutat structuri de securitate... şi am ajuns la http://www.presidency.ro. Şi ce am găsit acolo?

Departamentul Securităţii Naţionale

Consilier prezidential Iulian Fota

Consilier de Stat Daniel Andrei Moldoveanu

Consiliul Suprem de Aparare a Tarii
Consilier de Stat Ion Oprisor


ATRIBUTIILE DEPARTAMENTULUI SECURITATII NATIONALE


Departamentul Securitate Naţională (D.S.N.) reprezintă structura speciali¬zată în cadrul Administraţiei Prezidenţiale destinată asigurării îndeplinirii de către Preşedintele României a prerogativelor conferite de Constituţie în domeniul general al securităţii naţionale şi al calităţii de Comandant al Forţelor Armate.
Instrumentul principal prin care Preşedintele României îşi îndeplineşte atribuţiile constituţionale în acest domeniu îl reprezintă Strategia de Securitate Naţională.
Departamentul are în compunere structuri specializate pentru îndeplinirea atribuţiilor corespunzătoare domeniilor sectoriale de competenţă, încadrate cu personal angajat pe funcţii de demnitari, consilieri, experţi, consultanţi şi referenţi, precum şi cu angajaţi de specialitate detaşaţi din ministerele şi instituţiile cu responsabilităţi în domeniul securităţii naţionale.
Domenii sectoriale de competenţă:
• Securitatea naţională - probleme generale;
• Apărare;
• Securitate internă; managementul crizelor de securitate şi al urgenţelor civile; prevenirea şi combaterea terorismului;
• Activitatea de informaţii, contrainformaţii şi de securitate;
• Protecţia informaţiilor clasificate;
• Activitatea de secretariat pentru Consiliul Suprem de Apărare a Ţării.
Pentru fundamentarea şi punerea în aplicare a prevederilor Strategiei de Securitate Naţională a României şi a altor sarcini specifice, Departamentul Securităţii Naţionale colaborează cu:
• Departamentele şi compartimentele de specialitate din cadrul Administraţiei Prezidenţiale;
• Ministerele şi alte instituţii cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale;
• Organizaţii nonguvernamentale de profil;
• Instituţii academice şi de cercetare ştiinţifică.

Departamentul Securitate Naţională are în componenţă următoarele structuri:
4.1.) Compartimentul Securitate Naţională
4.2.) Directorul Oficiului pentru Informaţii Integrate
4.3.) Structura de Protecţie a Informaţiilor Clasificate (Funcţionarul de securitate).
4.4.) Secretariatul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.


Atribuţiile principale ale compartimentelor din cadrul Departamentului Securităţii Naţionale sunt:

4.1. COMPARTIMENTUL SECURITATE NAŢIONALĂ

Atribuţii în domeniul Securităţii Naţionale - cadrul general:
• Răspunde de elaborarea proiectului Strategiei de Securitate Naţională, în conformitate cu deciziile Preşedintelui României şi hotărârile Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, în care scop:
• prezintă Preşedintelui, spre aprobare, şi susţine în cadrul şedinţei C.S.A.T. concepţia fundamentală şi liniile directoare ale strategiei;
• întocmeşte anteproiectul strategiei;
• coordonează activitatea de redactare în cadrul comisiei de lucru interdepartamentale şi interinstituţionale;
• organizează cooperarea cu instituţii de cercetare ştiinţifică, unităţi de învăţământ şi organizaţii nonguvernamentale de profil;
• asigură cadrul corespunzător pentru dezbaterea publică a subiectelor de interes major pentru fundamentarea documentului;
• asigură redactarea proiectului în forma finală, în conformitate cu deciziile Preşedintelui României;
• prezintă proiectul şi furnizează toate clarificările necesare în cadrul şedinţei C.S.A.T. în care se dezbate şi aprobă Strategia de Securitate Naţională.
• După adoptarea Strategiei de Securitate Naţională prin hotărâre a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, prezintă Preşedintelui României propuneri privind modalităţile practice pentru punerea în aplicare a prevederilor acesteia.
• Întocmeşte documentarea necesară Preşedintelui pentru conducerea şedinţelor de Guvern în care se dezbat probleme generale privind securitatea naţională, apărarea, securitatea internă, managementul crizelor şi al urgenţelor civile, prevenirea şi combaterea terorismului, protecţia informaţiilor clasificate.
• Analizează şi propune acordarea avizelor pentru proiectele de acte normative care reglementează activităţi privind securitatea naţională şi care urmează să fie supuse spre aprobare, instituţiilor abilitate;
• Evaluează actele normative ce reglementează organizarea şi funcţionarea instituţiilor şi structurilor din compunerea sistemului securităţii naţionale, care urmează să fie promulgate de Preşedinte, şi prezintă propuneri în acest sens.
• Analizează studiile de prognoză şi proiectele de programe elaborate de ministerele şi celelalte instituţii cu responsabilităţi în domeniu, referitoare la problematica generală a securităţii naţionale şi la securitatea sectorială (energetică, economică, alimentară, sanitară, socială, ecologică, a transporturilor, a sistemelor de comunicaţii, financiar-bancare şi informatice) şi protecţia infrastructurii critice.
• Gestionează datele cu privire la principalele activităţi care se desfăşoară în cadrul ministerelor şi altor instituţii cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale şi îl informează pe Preşedinte despre acestea; prezintă propuneri privind participarea Preşedintelui la astfel de evenimente şi organizează activităţile necesare participării.
• Pregăteşte proiecte de alocuţiuni, expuneri, mesaje şi intervenţii ale Preşedintelui pe probleme de securitate naţională, apărare, securitate internă, activitatea de informaţii, managementul crizelor etc. şi asigură documentarea necesară pentru primirea unor delegaţii străine.
• Participă la activităţi şi manifestări interne şi internaţionale (conferinţe, sesiuni de comunicări, seminarii, mese rotunde, grupuri de lucru) în care sunt analizate probleme referitoare la securitatea naţională, europeană, euro-atlantică şi internaţională.
• Evaluează tendinţele de evoluţie în domeniul securităţii şi cooperării internaţionale şi prezintă propuneri pentru mandatele delegaţiilor care participă la negocierea şi încheierea unor acorduri şi tratate în domeniul securităţii.
• Propune Preşedintelui măsurile necesare pentru perfecţionarea cooperării între autorităţile naţionale din domeniul securităţii şi apărării, în scopul îndeplinirii misiunilor comune.
• Primeşte, analizează şi evaluează documentele şi propunerile privind acţiuni specifice participării României la activităţile din domeniul securităţii naţionale, unionale şi internaţionale (apărare, operaţiuni militare în sprijinul păcii, securitate internă, informaţii, combaterea terorismului, managementul crizelor şi urgenţelor civile, protecţia informaţiilor clasificate) din cadrul Alianţei Nord-Atlantice, Uniunii Europene şi parteneriatelor strategice, şi prezintă Preşedintelui propuneri pentru adoptarea deciziilor necesare.
• Prezintă Preşedintelui României, pentru aprobare, proiectul de norme interne privind protecţia informaţiilor clasificate şi asigură respectarea normelor de către personalul care lucrează în cadrul Administraţiei Prezidenţiale.
• Participă la activităţi importante desfăşurate în cadrul ministerelor şi celorlalte instituţii cu responsabilităţi în domeniul securităţii naţionale, precum şi la exerciţiile de specialitate organizate pentru pregătirea populaţiei, teritoriului şi economiei pentru apărare.
• Prezintă propuneri pentru soluţionarea cererilor şi sesizărilor adresate Preşedintelui prin scrisori şi memorii, care vizează aspecte referitoare la problematica securităţii naţionale.

Atribuţii specifice în domeniul Apărării:
• Coordonează activitatea de elaborare a Strategiei Naţionale de Apărare a Ţării, supune proiectul dezbaterii C.S.A.T., prezintă documentul spre aprobare Preşedintelui României şi asigură trimiterea acestuia la cele două camere ale Parlamentului României, pentru aprobare.
• Analizează solicitările privind desfăşurarea unor activităţi de pregătire multinaţionale pe teritoriul naţional, de participare a unor unităţi militare româneşti la activităţi de pregătire în afara teritoriului naţional, precum şi participarea unor unităţi ale Forţelor Armate ale României la misiuni în afara teritoriului statului român şi prezintă propuneri pentru adoptarea unor decizii în acest sens.
• Participă la elaborarea, actualizarea şi operaţionalizarea Strategiei Militare a României. Cooperează cu Statul Major General al Armatei Române la dezvoltările conceptuale din domeniul doctrinar, strategic, operativ şi tactic naţional, unional şi în cadrul Alianţei.
• Cooperează cu structurile specializate ale Ministerului Apărării în scopul asigurării concordanţei politicii de apărare şi a procesului de planificare a apărării cu prevederile Strategiei de Securitate Naţională a României, orientările Strategiei de Securitate a Uniunii Europene şi Conceptului Stratergic al NATO.
• Asigură coordonarea conceptuală şi organizatorică a procesului de transformare a apărării şi a sistemului militar corespunzător nevoilor de apărare a României, angajamentelor asumate de ţara noastră în cadrul Alianţei Nord-Atlantice, Uniunii Europene, parteneriatelor strategice, Naţiunilor Unite şi al altor acorduri internaţionale. Prezintă, periodic, Preşedintelui României, rapoarte privind stadiul îndeplinirii programelor şi propuneri de măsuri pentru perfecţionarea activităţii.
• Urmăreşte în permanenţă desfăşurarea operaţiunilor militare şi a altor activităţi externe la care sunt angajate unităţi ale Armatei Române, Jandarmeriei, Poliţiei şi ale altor structuri din sectorul securităţii naţionale. Prezintă Preşedintelui României informări periodice privind desfăşurarea acestor activităţi şi propuneri referitoare la: îmbunătăţirea conducerii, instruirii şi înzestrării; creşterea sau reducerea efectivelor; continuarea, extinderea sau încheierea misiunilor.
• Participă la fundamentarea conceptuală şi normativă a procesului de înzestrare a Armatei şi a celorlalte forţe din cadrul sectorului securităţii naţionale şi urmăreşte derularea ritmică a programelor de înzestrare, în conformitate cu hotărârile C.S.A.T. Prezintă, periodic, Preşedintelui României informări privind îndeplinirea programelor de înzestrare şi iniţierea unor noi programe.
• Analizează solicitările de tranzitare a teritoriului naţional – terestru, maritim şi a spaţiului aerian al ţării, de către trupe, nave şi aeronave şi echipamente aparţinând armatelor statelor NATO, ale Uniunii Europene şi ale altor ţări partenere sau prietene şi prezintă Preşedintelui propunerile necesare adoptării deciziilor, conform prevederilor legale.
• Concură la organizarea participării Preşedintelui la activităţi de pregătire militară şi a ceremoniilor desfăşurate cu ocazia unor evenimente militare deosebite (aniversări, parade, înaintări în grad, decorări), în care scop colaborează cu Ministerul Apărării şi Statul Major General.

Atribuţii specifice în domeniile:
- securitate internă;
- managementul crizelor de securitate şi urgenţelor civile;
- prevenirea şi combaterea terorismului;
Îndeplinirea atribuţiilor specifice de această natură se realizează de către şeful Departamentului, Nucleul Celulei de Criză şi alte persoane din cadrul D.S.N., cărora li se stabilesc sarcini de această natură.
În acest scop:
• Asigură cadrul specific de lucru pentru îndeplinirea de către Preşedintele României a atribuţiilor constituţionale şi legale ce îi revin în domeniul şi pentru conducerea activităţilor având ca scop gestiunea crizelor de securitate şi al urgenţelor civile;
• Redactează documentul primar de lucru şi coordonează efortul interinstituţional pentru elaborarea proiectului Strategiei de Securitate Internă a României. Prezintă proiectul, spre aprobare, Preşedintelui României şi asigură susţinerea acestuia în cadrul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, în procesul de dezbatere şi adoptare. După aprobarea documentului de către Preşedintele României şi adoptarea de către C.S.A.T., prezintă Preşedintelui României proiectul de măsuri necesare pentru operaţionalizarea Strategiei;
• Asigură cadrul tehnic de lucru necesar pentru gestionarea directă, de către Preşedintele României, a crizelor de securitate, inclusiv a crizelor provocate de acţiuni teroriste, precum şi a crizelor generate de urgenţele civile a căror evoluţie depăşeşte posibilităţile de acţiune ale a administraţiei publice locale sau centrale, ori ale căror consecinţe pun sau riscă să pună în pericol securitatea naţională ori să determine implicaţii internaţionale;
• Monitorizează activitatea de gestiune a crizelor sectoriale şi a urgenţelor civile – îndeosebi a celor care au ca scop prevenirea, limitarea şi înlăturarea efectelor calamităţilor naturale, dezastrelor sau catastrofelor naturale sau industriale –, asigură sprijinul necesar pentru succesul acesteia şi îl informează oportun pe Preşedintele României despre evoluţiile în acest domeniu;
• Propune Preşedintelui României măsuri în sprijinul gestiunii crizelor sectoriale şi a urgenţelor civile, preluarea controlului asupra gestiunii unora dintre acestea, instituirea stării de urgenţă sau stării de asediu, declararea mobilizării generale sau a stării de război;
• Colaborează cu autorităţile administraţiei publice centrale şi locale în procesul de restabilire a stării de normalitate în sensul cunoaşterii situaţiei, a evoluţiei măsurilor de reconstrucţie şi a nevoilor de sprijin instituţional naţional sau unional.

Atribuţii specifice în:
- activitatea de informaţii, contrainformaţii şi de securitate;
- protecţia informaţiilor clasificate:
Atribuţiile în acest domeniu se exercită atât direct, prin activitatea şefului Departamentului Securităţii Naţionale şi a stafului său de lucru, cât şi indirect, prin intermediul Oficiului pentru Informaţii Integrate şi al Funcţionarului de Securitate.
În acest scop, şeful Departamentului Securităţii Naţionale:
• Coordonează, din punct de vedere operativ:
• activitatea de culegere, stocare, circulaţie şi evaluare primară a informaţiilor specifice sectorului securităţii naţionale;
• activitatea de documentare şi informare asupra situaţiilor şi fenomenelor cu potenţial periculos;
• activitatea de elaborare a ipotezelor de lucru, scenariilor şi prognozelor necesare pentru prevenirea situaţiilor de pericol şi crearea cadrului favorabil întăririi securităţii naţionale;
• Evaluează datele şi informaţiile referitoare la problematica securităţii naţionale şi îl informează oportun pe Preşedinte în legătură cu situaţii şi evoluţii externe sau interne care pot genera riscuri şi ameninţări la adresa securităţii naţionale, de natură să impună declanşarea stărilor de alertă pentru situaţiile de criză, instituirea stării de urgenţă sau a stării de asediu, declararea mobilizării generale sau parţiale, ori declararea stării de război; face propuneri cu privire la deciziile care trebuie luate şi activităţile ce trebuie desfăşurate.

4. 2. DIRECTORUL OFICIULUI PENTRU INFORMAŢII INTEGRATE

Conform Hotărârii C.S.A.T. nr. 146/2005 Oficiul pentru Informaţii Integrate este condus de un consilier de stat din cadrul Departamentului Securitate Naţională, în calitate de director.
Directorul Oficiului concură la îndeplinirea sarcinilor Departamentului Securităţii Naţionale prin coordonarea activităţii Oficiului pentru Informaţii Integrate pe linia:
• Planificării nevoilor de informaţii pentru securitate naţională, prin intermediul Planului Naţional de Priorităţi Informative;
• Realizării de produse analitice integrate destinate beneficiarilor legali, pe baza informaţiilor transmise de structurile componente ale Comunităţii Naţionale de Informaţii.

4.3. STRUCTURA DE PROTECŢIE A INFORMAŢIILOR CLASIFICTE
(FUNCŢIONARUL DE SECURITATE)
• Elaborează proiectul de norme interne privind protecţia informaţiilor clasificate şi îl supune spre avizare, Consilierului prezidenţial pentru securitate naţională. După aprobarea normelor de către Preşedintele României, asigură operaţionalizarea acestora;
• Intocmeşte programul de prevenire a scurgerii de informaţii clasificate şi îl supune avizării instituţiilor abilitate;
• Coordonează activitatea de protecţie a informaţiilor clasificate în cadrul Administraţiei Prezidenţiale, în toate componentele acesteia: protecţia juridică, protecţia prin măsuri procedurale, protecţia fizică, protecţia personalului care are acces la informaţiile clasificate ori este desemnat să asigure securitatea acestora;
• Monitorizează activitatea de aplicare a normelor de protecţie a informaţiilor clasificate şi modul de respectare a acestora;
• Consiliază factorii de conducere în legătură cu toate aspectele de interes privind securitatea informaţiilor clasificate;
• Informează factorii de conducere din cadrul Administraţiei Prezidenţiale despre riscurile şi vulnerabilităţile existente în sistemul de protecţie a informaţiilor clasificate şi propune măsuri pentru înlăturarea acestora;
• Organizează activităţi de pregătire specifică a persoanelor care au acces la informaţii clasificate;
• Declanşează procedurile pentru efectuarea verificărilor de securitate pentru persoanele care urmează să aibă acces la informaţii clasificate naţionale, U.E. şi N.A.T.O.;
• Întocmeşte şi actualizează listele informaţiilor clasificate elaborate sau păstrate de instituţie, pe clase şi niveluri de secretizare;
• Prezintă Consilierului prezidenţial pentru securitate naţională propuneri privind stabilirea obiectivelor, sectoarelor şi locurilor de importanţă deosebită pentru protecţia informaţiilor clasificate din sfera de responsabilitate.
• Ţine permanent legătura cu Departamentul Managementul Resurselor – Biroul Resurse Umane privind încadrarea sau încetarea raporturilor de muncă ale personalului instituţiei, în vederea declanşării în timp util a procedurilor specifice.

4.4. SECRETARIATUL CONSILIULUI SUPREM DE APĂRARE A ŢĂRII

Este structura de lucru permanentă, constituită distinct în cadrul Departamentului Securităţii Naţionale, destinată să asigure îndeplinirea atribuţiilor ce revin Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, potrivit Legii nr. 415/2002 privind organizarea şi funcţio¬na¬rea acestuia. Pentru îndeplinirea acestui obiectiv, Sectretariatul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării:
• Colaborează cu compartimentele de profil din instituţiile cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale pentru armonizarea şi coordonarea unitară a elaborării documentelor prezentate Consiliului, pentru asigurarea legalităţii şi operativităţii în exercitarea sarcinilor specifice.
• Expertizează datele, informările şi măsurile din domeniul securităţii naţionale şi apărării elaborate de instituţiile componente ale sistemului naţional de securitate şi apărare, care urmează să fie analizate în şedinţele Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.
• Întocmeşte sinteze cu concluzii şi propuneri către Preşedinte la documentele primite de la ministere, instituţii, agenţii şi oficii guvernamentale cu atribuţii şi sarcini în domeniul apărării ţării şi securităţii naţionale, ce urmează să fie analizate în şedinţele Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.
• Consultă şi prezintă propuneri necesare avizării de către Consiliu a proiectelor de acte normative iniţiate sau emise de Guvern privind problematica de ansamblu a securităţii naţionale, organizarea instituţiilor cu atribuţii în domeniile apărării, securităţii publice şi siguranţei cetăţeanului, informaţiilor, contrainformaţiilor şi securităţii, prevenirea şi combaterea terorismului, managementul crizelor şi al urgenţelor civile sau cu incidenţă în acest domeniu, ce urmează a fi supuse, spre aprobare, Parlamentului României.
• Analizează proiectele acordurilor şi tratatelor internaţionale care au relevanţă în domeniul securităţii naţionale, ce se supun aprobării Consiliului.
• Consultă şi prezintă propuneri Preşedintelui referitoare la numirea militarilor în funcţii prevăzute în statele de organizare cu gradul de general-locotenent, viceamiral, similare şi superioare acestora.
• Consultă şi prezintă propuneri Preşedintelui privind participarea la examen şi acordarea gradului de general de brigadă (similar), precum şi pentru înaintarea generalilor în gradul următor.
• Coordonează activitatea Comisiei interdepartamentale pentru comunicaţii şi tehnologia informaţiei.
• Întocmeşte proiectul ”Programului anual de activitate al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării”, pe baza dispoziţiilor Preşedintelui şi a propunerilor instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale.
• Difuzează Programul anual de activitate, aprobat de Preşedintele Consiliului, integral membrilor Consiliului Suprem de Apărare a Ţării şi, în extras, instituţiilor cu răspunderi privind securitatea naţională şi apărarea ţării.
• Redactează proiectul ordinii de zi pentru şedinţele ordinare şi extraordinare ale Consiliului, pe baza prevederilor Programului anual şi a dispoziţiilor Preşedintelui.
• Multiplică şi expediază membrilor Consiliului ordinea de zi şi documentele prevăzute pe agenda şedinţei Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, iar invitaţilor la şedinţă materialele prevăzute la punctele de pe ordinea de zi la care aceştia participă.
• Informează în timp util membrii Consiliului despre schimbările intervenite în Programul anual de activitate sau în ordinea de zi, precum şi în legătură cu data, ora şi locul de desfăşurare a şedinţelor.
• Întocmeşte proiectele comunicatelor de presă pentru anunţarea şi după încheierea şedinţelor, cu principalele probleme analizate şi hotărârile adoptate, care, după aprobarea Preşedintelui Consiliului, sunt date publicităţii, prin Biroul de Presă al Administraţiei Prezidenţiale.
• Asigură buna desfăşurare a şedinţelor Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, îngrijindu-se de amenajarea sălii şi condiţiile tehnice pentru înregistrarea discuţiilor purtate.
• Informează invitaţii în legătură cu data, ora şi locul de desfăşurare a şedinţelor Consiliului şi asigură prezenţa acestora la punctele de pe ordinea de zi la care participă.
• Asigură înregistrarea pe suport magnetic a lucrărilor şedinţelor Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.
• Întocmeşte documentul cu redarea discuţiilor din şedinţă şi îl prezintă secretarului Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, pentru verificare şi semnare.
• Redactează hotărârile adoptate, le prezintă pentru a fi semnate de Preşedintele Consiliului şi le expediază, integral sau în extras, la instituţiile responsabile cu punerea lor în aplicare, iar cele pentru care se dispune astfel, le trimite, spre publicare, la Monitorul Oficial.
• Asigură avizarea juridică a hotărârilor Consiliului pentru a nu se încălca prevederile legilor în vigoare.
• Elaborează protocolul şedinţei şi asigură semnarea acestuia de către membrii Consiliului.
• Întocmeşte hotărâri, în intervalul dintre şedinţe, pentru rezolvarea problemelor urgente şi le prezintă spre aprobare şi semnare, membrilor Consiliului.
• Întocmeşte rapoarte şi informări cu privire la stadiul îndeplinirii hotărârilor adoptate şi a Programului anual de activitate care vor fi prezentate de secretarul Consiliului în şedinţele ordinare, respectiv, în prima şedinţă din an.
• Elaborează, la sfârşitul fiecărui an sau ori de câte ori se solicită, rapoarte privind activitatea desfăşurată de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, care, după analizare în şedinţe, sunt prezentate Parlamentului României.
• Întocmeşte şi actualizează permanent evidenţa hotărârilor adoptate de Consiliu şi a documentelor analizate în şedinţe.
• Prezintă propuneri pentru soluţionarea rapoartelor şi memoriilor adresate Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.
• Asigură redactarea, multiplicarea, evidenţa, mânuirea, păstrarea (distrugerea), arhivarea şi transportul documentelor şi informaţiilor clasificate, inclusiv cele N.A.T.O. şi U.E., în cadrul Departamentului Securităţii Naţionale şi Secretariatului Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, conform legii.

Atribuţiile şi sarcinile pentru fiecare salariat se stabilesc prin fişa postului, fişa de post aprobată de şeful Departamentului Securitate Naţională.


Eu, la auzul declaraţiei, mă gândeam că domnul Băsescu se gândeşte la STS şi la demiterea generalului cutărescu Opriş de la cârma STS. Apoi m-am gândit că poate foştii securişti au o organizaţie la nivel naţional şi domnul Băsescu nu concepe să fie destructurată... Iată însă că domnul Băsescu se referea la domnul Fota Iulian şi Departamentul Securităţii Naţionale din carul Administraţiei Prezidenţiale. Am impresia că nu am dat destulă atenţie domnului Fota. Din păcate nici nu ştiu mare lucru despre domnia sa... Răscolind pe internet am găsit o poziţie a domnului Valer Marian în plenul Senatului din 2009, de pe vremea când domnul Băsescu încă nu era încă reales.

Domnul Valer Marian:
Domnule preşedinte,
Stimaţi colegi,
Declaraţia mea este intitulată „După gratii cu violatorii!”.
Cu o săptămână în urmă, cotidianul Ziua a publicat un amplu
articol titrat „ Ochiul şi Timpanul lui Băsescu”,, care dezvăluia, în
esenţă, că în acest moment, nu mai puţin de şapte servicii secrete
din România lucrează pentru preşedintele Traian Băsescu, care şi-a
plantat oameni loiali în funcţiile cheie din Serviciul Român de
Informaţii, Serviciul de Informaţii Externe, Direcţia Generală de
Informaţii a Armatei, Serviciul de Protecţie şi Pază, Serviciul de
Telecomunicaţii Speciale, Comunitatea Naţională de Informaţii şi
Departamentul Securităţii Naţionale. În aceeaşi zi, conducerea
Partidului Social Democrat a acuzat SPP şi STS că fac poliţie
politică. Concret, s-a afirmat că în cadrul SPP a fost constituit o
secţiune sub comanda generalului Alexandru Burian, adjunctul
şefului SPP care are sarcina să îi urmărească pe liderii locali şi
centrali ai Partidului Social Democrat. Totodată s-a reproşat STS că
ar fi implicat în scandalul interceptărilor şi scurgerilor de informaţii
din Comisia parlamentară de anchetă a doamnei Elena Udrea,
ministrul turismului. Din păcate, interceptarea ilegală a convorbirilor
telefonice a devenit o practică uzuală a serviciilor secrete din
România, în ultimii ani. Fostul şef al Serviciului de Informaţii
Externe, Claudiu Săftoiu, a dezvăluit în martie 2007 că SIE deţine
aparatură de interceptare pe care o foloseşte pe teritoriu României. La
începutul acestui an, a fost eliberat din funcţie pentru practici ilegale
de interceptare şeful serviciului tehnic din cadrul Direcţiei Generale de
Informaţie şi Protecţie Internă, Serviciul Secret al Ministerului
Administraţiei şi Internelor. Proliferarea practicelor de interceptare
ilegală a convorbirilor telefonice, în ultimii ani a fost favorizată de
mai multe premise imputabile politicienilor autohtoni. O premisă o
constituie complicitatea unor politicieni care comandă sau acceptă
astfel de interceptări. O altă premisă o constituie pasivitatea clasei
politice româneşti în sancţionarea unor astfel de practici ilegale şi în
reglementarea clară a interceptărilor telefonice, printr-o lege din
pachetul siguranţei naţionale.
Sub aspect legislativ, trebuie evidenţiat că de cel puţin trei
legislaturi, partidele parlamentare nu au reuşit să cadă de acord
asupra unui pachet de legi cu privire la siguranţa naţională. Noul
pachet de legi ale siguranţei naţionale trebuie să definească
noţiunile de comunicaţii şi interceptare - ascultare a comunicaţiilor,
să prevadă expres ce servicii secrete pot deţine aparatură de
interceptare-ascultare şi să se treacă toate serviciile secrete sub
control parlamentar. În ce priveşte controlul, la ora actuală numai
SRI şi SIE sunt sub control parlamentar, impunându-se ca toate
structurile de informaţii şi de securitate, inclusiv, SPP, STS şi
DGIPI, să treacă sub controlul Legislativului. Proba cea mai
elocventă de pasivitate în problema interceptării convorbirilor
telefonice o constituie faptul că raportul Comisiei parlamentare de
investigare a interceptărilor constituită după dezvăluirile fostului
fost al SIE, Claudiu Săftoiu, şi condusă de senatorul Cristian
Diaconescu, zace de aproape un an la Parlament fără a fi analizat şi
dezbătut de forul suprem. După doi ani de cercetări în problema
interceptărilor, membrii Comisiei parlamentare de investigare a
interceptărilor au depus un amplu şi documentat raport la Birourile
permanente ale celor două Camere, în cursul lunii noiembrie 2008,
dar fostul Parlament nu l-a mai analizat, întrucât membrii săi erau
preocupaţi cu campania electorală pentru un nou mandat, iar noul
Parlament nu şi-a găsit timp să-l analizeze şi să-l dezbată în prima
sa sesiune legislativă.
Raportul Comisiei parlamentare de investigare a
interceptărilor precizează că deşi SRI este deţinătorul exclusiv al
Sistemului Naţional de Interceptare a Comunicaţiilor, nu mai puţin
de zece instituţii abilitate au prevăzut în legile proprii de organizare
şi funcţionare dispoziţii exprese cu privire la posibilitatea de a
soluţiona autorizaţii în scopul interceptării şi ascultării
comunicaţiilor. Raportul prevede expres că legislaţia actuală permite
unui număr de zece instituţii să solicite şi să obţină punerea sub
ascultare, interceptare sau înregistrarea comunicaţiilor, precum şi că
şase din aceste instituţii au permisiunea să deţină şi să folosească
mijloace tehnice adecvate.
Stimaţi colegi, în contextul noilor acuzaţii privind realizarea
unor activităţi de poliţie politică de către anumite servicii secrete şi
din perspectiva asigurării unui climat normal şi echitabil pentru
candidaţii angrenaţi în campania electorală pentru alegerile
prezidenţiale, se impune punerea pe ordinea de zi şi dezbaterea de
urgenţă de către Parlament a raportului Comisiei parlamentare de
investigare a interceptărilor pentru a se adopta măsurile ce se impun
pentru prevenirea şi sancţionarea interceptărilor ilegale.
Totodată, se impune audierea de urgenţă a şefilor SPP şi STS
de către Comisiile pentru apărare, ordine publică şi siguranţă
naţională ale Camerei Deputaţilor şi Senatului şi constituirea, dacă
este cazul, a unei comisii parlamentare de anchetare a acuzaţiilor ce
le sunt aduse.
Trebuie mers până la capăt, stimaţi colegi! Vinovaţii trebuie
trimişi după gratii unde să fie încarceraţi împreună cu violatorii,
pentru că şi ei au violat intimitatea umană. Vă mulţumesc. (Aplauze)
(http://www.senat.ro/pagini/stenograme/stenograme2009/09.09.07.pdf)

Mi-am dat seama cât de puţine lucruri ştiu românii despre servicii dacă un senator al României a ajuns să ia informaţii şi suspiciuni oferite de ziare. Deci ruperea acestor servicii de "patronul spiritual" Traian Băsescu, prin tăierea unui telefon special, conduce la destructurare. Dincolo de referendumul de demitere a domnului Băsescu, eu cred că aceste servicii au nişte explicaţii de dat. Domnul Băsescu spune la un interviu la TV "Este neimportant, neimportant... pur şi simplu garanta securitatea convorbirilor". Din păcate domnul Băsescu nu a spus şi de ce avea domnia sa nevoie ca să i se asigure securitatea convorbirilor, ce avea domnia sa de comunicat secret către nu ştiu ce aghiotant?

Supoziţia că serviciile secrete ale României au devenit un fel de Securitatea Statului de pe vremea lui Ceauşescu, adică organisme care susţin informativ preşedintele României, pe lângă ceea ce fac ele în mod obişnuit pentru apărarea statului român, trebuieşte rezolvată. Fie se dovedeşte cumva că aceste supoziţii nu sunt adevărate şi ni se explică care este exact reacţia dintre serviciile secrete şi preşedintele României, premierul României, Parlamentul României şi celelalte instituţii ale statului... sau problema există şi trebuie rezolvată.

20 July 2012

Domnul Băsescu mai are un pic şi vorbeşte despre "agenturili străine"


Aseară am văzut la TV un preşedinte care pare că şi-a pierdut controlul. Domnia sa vede cum îi dispar piesele de pe tabla de şah şi a început să intre sub acea furie care îi va provoca greşeli din ce în ce mai grave. Te-ai fi aşteptat ca domnul Băsescu să se chinuie să găsească o explicaţie plauzibilă măcar, dacă nu reală, în ceea ce priveşte nevoia de comunicaţiei de tip STS (şi încă două linii, din câte am înţeles). Ei bine nu, reacţia domnului Băsescu este furibundă şi absolut halucinantă... Se vede foarte clar că în CSAT şeful STS este salvat de... un consilier prezidenţial al domnului Băsescu. Eu am rămas absolut perplex. Cum adică, preşedintele este suspendat dar consilierii săi sunt în funcţie şi-şi exercită dreptul de vot în CSAT? Iulian Fota, consilier prezidenţial pe probleme de securitate a venit din concediu pentru a-l salva pe General ing. Marcel Opriş.

http://www.stsnet.ro/images/director.jpg
General ing.
Marcel Opriş
(http://www.stsnet.ro/director.htm)


FOTA IULIAN
(http://www.presidency.ro/?_RID=pers&id=116&_PRID=cons_p)


Recunosc că, deşi îmi era cunoscută faţa domnului Fota, nu ştiam exact de unde să-l iau. Apoi mi-am amintit.



Sigur, asta este o glumă... dar faptul că un singur om din CSAT, consilierul preşedintelui Traian Băsescu, a venit din concediu ca să oprească destituirea un şef care încalcă legea ca să-i pună butoanele lui Traian Băsescu pe birou... Este halucinant.

Iar domnul Băsescu găseşte explicaţia unui astfel de telefon pentru a lua contact cu paznicii săi de la SPP. Păi de ce era nevoie de un astfel de telefon fix? Dacă numai de SPP era nevoie, nu putea să primească un telefon din acela special pe care îl au SPP-iştii la ei? E şi mobil... Domnule Preşedinte, aveţi grijă că o coaseţi cu aţă albă pe pânză neagră... se vede din avion. Personal eu cred că aveaţi nevoia mai ales de o linie cu domnul Zăgrean, să-i mai oferiţi nişte indicaţii.

După ce ne-a împuiat capul de s-a luat migrena şi în UE, că nu domnia sa este obiectivul ci Justiţia, domnul Băsescu trece la următoarea variantă...
MEDIAFAX:

"Ei nu au ca obiectiv demiterea şefului STS, ci destructurarea tuturor instituţiilor de securitate naţională. Astăzi s-a făcut un joc murdar, în care politrucii au încercat să creeze condiţiile unui raport care să ajungă la CSAT, în baza căruia să înceapă destituirea şefilor structurilor de securitate. Aceşti oameni sunt o clică de trădători. Nu ştiu pentru cine lucrează încă, dar vor răspunde în faţa legii", a afirmat Băsescu, înainte de a pleca de la sediul său de campanie, răspunzând întrebărilor jurnaliştilor.

De asemenea, Băsescu a susţinut că "suntem în faţa unei lovituri de stat în curs de derulare".

"Paiaţa de la Cotroceni va răspunde în faţa legii", a mai spus Băsescu, înainte de a pleca din faţa sediului de campanie la volanul automobilului său Dacia Logan.

Preşedintele interimar Crin Antonescu a declarat, joi, că a propus în CSAT eliberarea din funcţie a directorului STS, Marcel Opriş, însă consilierul prezidenţial Iulian Fota s-a opus, o hotărâre neputând fi luată în condiţiile în care deciziile Consiliului se iau prin consens.

"După opinia pe care eu mi-am putut-o forma în legătură cu toate legile şi regulamentele consultate, această instalare este în afara legii. Nu are acoperire legală. (...) Eu am făcut astăzi în CSAT propunerea eliberării din funcţie, revocării din funcţie a domnului Opriş. Deciziile CSAT se iau prin consens, deci cu toate voturile, toţi membrii CSAT au votat această propunere. Domnul consilier prezidenţial al domnului Băsescu, Iulian Fota, care altfel e în concediu, s-a prezentat la această şedinţă şi s-a opus. În felul acesta, nu am putut lua încă o decizie. O să cercetăm mai departe problema şi o să vedem totuşi ce este de făcut", a spus Antonescu, joi, într-o emisiune la Antena 3.
(http://www.mediafax.ro/politic/basescu-obiectivul-usl-e-destructurarea-institutiilor-de-securitate-e-e-o-lovitura-de-stat-in-desfasurare-9892439)

(http://www.b1.ro/video/basescu-paia-a-de-la-cotroceni-va-raspunde-in-fa-a-legii-21761.html)

Eu sunt curios când va ajunge domnul Băsescu să vorbească despre "serviciili străine" şi încă o sută la pensie...

Recunoaşteţi în stilul domnului Băsescu cuvântarea originală?

19 July 2012

O lacrimă pentru România ajunsă stat poliţienesc


Mişcările anti-Băsescu din iarna aceasta de la Piaţa Universităţii au avut, pentru mine, un simbol în cel mai paşnic protestatar din lume.


(http://atitudini.wordpress.com/2012/02/03/woodrea-poteras-si-piata-universitatii/)


(http://marcelladragan.ro/2012/01/20/proteste-bucuresti-19-ianuarie-2012-o-seara-ne-linistita/)

Acest domn slab, înalt, cu barbă... se cocoţa undeva şi agita un steag al României fără să strige nimic. De regulă era ultimul care termina protestul. Ei bine, acest domn, monument al lipsei de agresivitate în toate aceste zile, strigătul mut al Românilor, a părut unor gradaţi un pericol la adresa suspendatului preşedinte. Au tăbărât pe el şi l-au umilit, târât pe jos, agresat într-o încercare debilă de a-l introducere într-o maşină în care acest domn ar fi intrat cu greu şi să fi vrut, nu mai vorbesc despre cazul în care băieţii în albastru vroiau să-l vâre ca pe un sac de cartofi... "cu picioarele înainte". Mă gândesc că reacţia agresivă s-a datorat faptului că acesta avea în mână un corp contondent. Nu nu mă refer la băţul steagului care este dintr-o ţeavă de PVC (care de altfel s-a rupt imediat în urma atacului), ci papuceii de pluş şi o păpuşică de cârpă pe care, la o adică, protestatarul îi putea folosi ca armă.

Un protestatar care se afla în faţa sediului de campanie al Preşedintelui suspendat, Traian Băsescu, a fost luat pe sus de jandarmi, deoarece protesta fără să aibă acordul Primăriei.

Jandarmii se temeau ca, în momentul în care Traian Băsescu urma să ajungă la sediul său de campanie acesta să nu reacţioneze violent.

Persoana este deja cunoscută de mai toţi, deoarece este unul dintre protestatarii consecvenţi împotriva lui Traian Băsescu. El este prezent în fiecare zi în faţa sediului de campanie al lui Băsescu, futurând un steag al României.

http://www.adevarul.ro/bbtcontent/clipping/ADVIMA20120719_0128/4.jpg(http://www.adevarul.ro/locale/bucuresti/Bucuresti-stiri_din_bucuresti-basescu-protest-incident-jandarmi_0_739726137.html)

Puşca şi cureaua lată au arestat cel mai frumos protestatar al României. În România de astăzi este interzis să stai pe stradă şi să fluturi steagul României fără să faci nimic altceva, fără să spui nimic altceva.


(http://www.rtv.net/36600)

Mihaela Rădulescu şi Grupul Monaco


Căutam o ştire pe care am pierdut-o şi asupra căruia nu s-a mai revenit... Titlul era legat de mari dezvăluiri ale Mihaelei Rădulescu... După stilul "unde dai şi unde crapă", am reuşit să facă o posibilă legătură între o ştire a momentului şi un email anonim pe care l-am primit relativ de curând (nu aş băga mâna în foc pentru el, dar poate fi un punct de plecare). Ştiri:

Elena Marta, nevasta fostului şef de cabinet al lui Sorin Blejnar, punea la dispoziţia politicienilor şi oamenilor de afaceri prostituate de lux • Partidele de sex aveau loc la Monte Carlo, Italia, Elveţia, dar şi în avioane private • Procurorii deţin înregistrări video cu întâlnirile amoroase Metoda de şantaj a fost patentată de fraţii Nuţu şi Sile Cămătaru • Codruţ Marta este dat dispărut de câteva săptămâni

Soţia lui Codruţ Marta a pus la punct o reţea de şantajare a persoanelor publice, cu ajutorul unor prostituate de lux. Surse judiciare au declarat pentru ZIUAnews că victimele soţiei lui Codruţ Marta, Andreea Elena Marta, şi ale surorii acesteia, Maria Magdalena Lungu, proveneau în special din mediul politic şi din cel de afaceri.

Întâlnirile de amor, care aveau loc în hoteluri din Monte Carlo, Elveţia sau Italia, dar și în avioane private, erau înregistrate atât audio cât şi video, astfel că mai mulţi politicieni, înalţi funcţionari de stat sau oameni de afaceri, care beneficiau de prestaţiile prostituatelor de lux, erau şantajaţi de soţia lui Codruţ Marta cu publicarea imaginilor compromiţătoare. Conform informațiilor pe care le deținem până în momentul de faţă, în acest caz a fost audiată și vedeta de televiziune Mihaela Rădulescu, ea locuind la Monaco de mai bine de un an, unde s-a mutat imediat după divorțul de soțul său, omul de afaceri Elan Schwartzenberg. Fostul soț al Mihaelei Rădulescu, Elan Schwartzenberg, este un apropiat al lui Codruț Marta, fiind ultima persoană care l-a văzut pe fostul șef de cabinet al lui Blejnar, înainte de dispariție. De altfel, imediat după divorț, Mihaela Rădulescu a transmis presei o scrisoare deschisă în care a sugerat câteva dintre lucrurile necurate care s-ar fi întâmplat în anturajul fostului său soț. "Am sentimentul că trăiesc viața altei femei în acest moment. Am fugit de un soț care mă înșela și care începuse să trăiască cum trăiesc mai toți milionarii cu bani făcuți peste noapte - șmecherește, în orgii sexuale și financiare", declara Mihaela Rădulescu. "Aș vrea să vorbesc la modul general despre milionarii care au transformat România în terenul lor de joacă, unde jocul lor preferat e Monopoly, dar nu prea am cum să nu mă împiedic din când în când și de fostul soț. Îl veți regăsi, bine ascuns, deci trebuie să căutați bine, în toate campaniile electorale, când de-o parte, când de cealaltă, îl veți regăsi în off-shore-uri îndepărtate, în terenuri dintre cele mai disputate și chiar drept pușculiță pentru banii unor grei politicieni din țara asta fără stăpân. (...) Pe numele meu nu a existat nimic, niciodată. Și am trăit împreună 10 ani. Care dintre noi credeți că este cinstit în acest caz ? Care dintre noi chiar a crezut în familia asta și nu și-a pus nicio clipă problema despărțirii ? Eu. În toate privințele. Milionarul are în jurul lui numai prieteni cu vieți personale dezastruoase, cu amante și soții chinuite, cu ticăloșii comportamentale de neimaginat când îi vezi în costumele lor fine. Desigur, toate fostele neveste ale acestor "prieteni" au fost, ca și mine, abuzate psihic, umilite, amenințate, unele chiar bătute. Toate tac. De frica lor. Toate trăiesc infinit mai prost decât ei, care se plimbă cu yachturile la Monaco. Dar ele nu sunt persoane publice (...)".

Chiar procurorii DIICOT au confirmat că victimele reţelei de prostituţie coordonată de Elena Marta şi Maria Magdalena Lungu proveneau din persoanelor publice sau a oamenilor de afaceri. „Tinerele ce practicau prostituţia erau racolate de către membrii grupării, din rândul persoanelor cu un aspect fizic atrăgător, participante la diferite concursuri de frumuseţe sau prezentări de modă, selecţia fiind riguroasă, în principal, datorită faptului că beneficiarii prestaţiilor sexuale proveneau din rândul persoanelor publice, mediul oamenilor de afaceri, diferiţi cetăţeni străini potenţi financiar sau persoane din lumea mondenă", au stabilit anchetatorii DIICOT. În viitor, potrivit aceloraşi surse ZIUAnews, în presă vor apărea numele mai multor persoane care au fost şantajate de soţia lui Marta.

După modelul fraţilor Cămătaru

Metoda de şantaj folosită de Elena Marta nu este una nouă. Ea a fost folosită cu succes, timp de ani de zile, de celebrii interlopi Ion şi Vasile Balint, cunoscuţi sub numele de Nuţu şi Sile Cămătaru. Mai mulţi politicieni, oameni de afaceri şi chiar şefi din Poliţie au fost şantajaţi de fraţii Balin, cu imagini compromiţătoare, din timpul partidelor de sex pe care aceştia le întreţineau cu prostituate, la hoteluri din Capitală.

Dispărutul Marta

Elena Marta este soţia lui fostului şef de cabinet al lui Sorin Blejnar, ex-preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. Codruţ Marta a dispărut de mai multe săptămâni, fiind dat în urmărire internaţională. Pe numele său a fost emis chiar şi un mandat de arestare preventivă în lipsă, într-un dosar de evaziune fiscală.

(Iulian Tănăsescu, Maria Vanc, http://www.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/santaj-cu-prostituate-de-lux-pe-reteaua-sotiei-lui-codrut-marta-78178)

Mai nou este implicat şi domnul Oprişan. Dumnealui spune că nu este implicat, dar până la urmă "bârfa" îl face bărbat viril... aşa că e un fel de reclamă, nu-i aşa?
Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, ar fi un obișnuit client al rețelei de prostituție condusă de soția lui Codruț Marta, potrivit datelor din dosarul în care Andreea Marta a fost reținută pentru proxenetism. Conform Rtv, alături de Marian Oprișan, în dosar apar numele mai multor politicieni, oameni de afaceri și fotbaliști. Aceștia ar fi participat la mai multe petreceri private, la care beneficiau de serviciile tinerelor racolate de soția fostului şef de cabinet al lui Sorin Blejnar.

Marian Oprișan a negat orice legătură cu rețeaua de prostituție, precum și informațiile conform cărora ar fi beneficiat de serviciile prostituatelor de lux ale Andreei Marta.

(Andrei Ghiciușcă, http://www.ziuanews.ro/stiri/marian-oprisan-client-fidel-al-prostituatelor-din-re-eaua-andreei-marta-78196)
Ei bine, vedeţi că se face referire la oraşul Monaco. Mă întrebam ce legătură are Monaco cu un o "gaşcă" de români. Un email anonim (subliniez ca să nu fiu acuzat că dau informaţii aberante) mi-a relevat următoarea listă ce a fost intitulată Gruparea Monaco. Este foarte probabil ca acest email-spam să fie o intoxicare, repet deci, nu luaţi "totul de bun".

GRUPAREA MONACO. Lista completă.


Dragos Dobrescu: 130-150 de milioane de euro. Imobiliare. Casă de vacantă în Monaco. Pasiune: vânătoarea. Personaj extrem de retras. Unul din liderii “Grupării Monaco” si suspectul principal în cazul disparitiei lui Codrut Marta.


Radu Dimofte: 53 de ani. 400-420 de milioane de euro. Imobiliare, constructii. Resedintă: Monaco, 7 Av. Princesse Grace, Houston Palace, Monte Carlo 98.000. Pasiune: vânătoarea.


Gabriel “Puiu” Popoviciu: 53 de ani. 400-420 de milioane de euro. Imobiliare, hoteluri, restaurante. Băneasa Investment.Resedintă: Monaco, Houston Palace. Vecin cu Radu Dimofte. Prieten cu Adriean Videanu. Nas de cununie al lui Ionut Costea( presedinte Eximbank, cumnat al lui Mircea Geoană).


Gheorghe “Bebe” Ionescu: 54 de ani. Avere : nu a fost evaluată. Fost director general FPS, fost director în compania Sidex International Ltd, asociat- prin intermediul sotiei cu Adriean Videanu, numit în consilii de administratie la Petrom, Eximbank, BCR de către ministerul Economiei.Casă în Monaco.


Radu Budeanu: 22 milioane de euro. Patron CanCan Media. Tabloide. Un cunoscător al Principatului Monaco.


Adriean Videanu: 43 de ani. Om de afaceri, fost ministru de stat pentru coordonarea activitătilor în domeniul economic, fost Primar al Bucurestiului, fost ministru al Economiei, lider PDL.Apropiat de Gheorghe “Bebe” Ionescu si Gabriel “Puiu” Popoviciu. Cu primul, partener de table si de împrumuturi. Un vizitator des al Principatului Monaco.


Raul Doicescu: 63 de ani. 22 -30 de milioane de euro. Bog’Art. Constructii. Un vizitator des al Principatului Monaco.Prieten cu Adriean Videanu si Gheorghe “Bebe” Ionescu.


Rares Manescu: 43 de ani. Vicepresedinte PNL. Apropiat al lui Dragos Dobrescu. Dese întâlniri la Monaco.


Sorin Blejnar: Avere neevaluată. De profesie, bugetar. Fost sef al ANAF. Un fin cunoscător al Principatului Monaco. Subaltern si mână dreaptă: Codrut Marta. Prieteni si parteneri: foarte multi din Gruparea Monaco.


Codrut Marta. Declaratie de avere: peste 1 milion de euro. Afacerist, fost sef de cabinet al lui Sorin Blejnar. Prieten cu Dragos Dobrescu, Radu Dimofte, Elan Schwartzenberg, Ion Tiriac si alti membri ai Grupării Monaco.Apartament în Monaco. Pasiune: vânătoarea, doamnele si băutura. De zece zile, DISPĂRUT. DAT ÎN URMĂRIRE INTERNATIONALĂ.


Fraţii Bogdan si Constantin Buzăianu. Bogdan Buzăianu: 90-100 de milioane de euro. Trader. Cel mai destept băiat din energie. Fondator al Energy Holding. Bănuit a fi si în spatele Alpiq RomEnergie si Alpiq RomIndustries. Casă de vacantă: în Monaco si Elvetia. De ziua lui, a chemat U2 să-i cânte, în Monte Carlo, pentru 650.000 de euro.


Elan Schwartzenberg:45 de ani. 50 de milioane de euro. Domenii: media, imobiliare, publicitate, firme off-shore. Patron Realitatea TV. Prieten cu Codrut Marta, Sorin Blejnar si mai multi membri ai Grupării Monaco.


Ion Tiriac: 73 de ani. 1 miliard de euro. Domenii: auto, imobiliare, banking, asigurări. Casă de vacantă: Monaco. Pasiune: vânătoarea. Partener de vânătoare cu Elan Schwartzenberg, Codrut Marta, primarul Monte Carlo, Georges Marsan.


Dan Petrescu: 1 miliard de euro. Asociat în afacerile familiei Tiriac: Unicredit Tiriac Bank, holdingul Rocar, plasamente imobiliare. Bun prieten cu Adrian Sârbu si cu alti moguli. Rezident Monte Carlo, Av. Princesse Grace, Columbia Palace. Personaj discret, nu există fotografii cu el.


Nicolae Dumitru, zis Nicu Niro: 47 de ani, tigan. 40 de milioane euro. 15 firme. Dragonul Rosu, Complexul Europa, Grand Hotel du Boulevard,, Niro Impex 93, Niro 95 Impex, Micro Prod, Central Residencial Park, Servinvest 95, Niro Comercial, Isoconstruct, Yins International Trading Group, Overland Guard, Flora International, Cafeneaua Veche, Zona Balcanilor. Prieten cu Dan Andronic si Dorin Cocos. Casă de vacantă: Avenue de la Madone, Monaco.


Dan Fisher: 350 de milioane de euro. Imobiliare, turism, off-shore. Apropiat al multor guvernări de după 1989. Rezident Monaco. Prieten cu Ion Tiriac, văzut în Principat în compania lui Sorin Rosca Stănescu, Cătălin Hanagea, Dorin Marian, Alexandru Bittner.


Cristian Burci: 47 de ani. 300 de milioane de euro. Controlează grupul International Railway Systems, Astra Vagoane Arad, Meva Turnu Severin, Romvag Caracal, Servtrans, Cupon Pro. Rezident Monaco.


Carmen Adamescu: Sotia lui Dan Grigore Adamescu. Avere familia Adamescu: 1 miliard de euro. Dan Grigore Adamescu, 64 de ani, om de afaceri, detine: Asta Asigurări, Unirea Shopping Center, Topex, Medien Holding ( trustul care detine România Liberă), actiuni la Baumeister, Mega Construct (energie), City Business Center, Modern Business Center, Rex International, Pullman, Mega Vision. Apartament Av. Princesse Grace, Columbia Palace, Monaco.


Cătălin Voloşeniuc: Fiul ultimului director al Bancorex, Vasile Voloseniuc. Un traditional client al Principatului Monaco, în compania lui Cristian Burci si Dan Fisher.


Bobby Păunescu: 220 de milioane de euro. Regizor si scenarist. Hoteluri, media, proiecte rezidentiale. Un client al Principatului Monaco. Surprins de paparazzi la întâlniri cu Elan Schwartzenberg si Codrut Marta.


O parte din acesti oameni sunt prieteni cu actualul suveran al Principatului Monaco, Printul Albert al II-lea de Monaco.

Dacă Gruparea Monaco se leagă cumva de domnul Marta, respectiv de domnul Blejnar... cine ştie unde se va mai ajunge... Eu mă aştept la orice.
© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.