30 July 2012

După referendum, o singură certitudine


Certitudinea mea este că Traian Băsescu este CEL MAI LAŞ PREŞEDINTE DIN ISTORIA ROMÂNIEI de până acum.

Uneori personalitatea unui "vârf" al societăţii româneşti capătă o poreclă care devine la fel de importantă ca şi numele.

De exemplu Ștefan al V-lea Lăcustă (1508-1540) a fost domn al Moldovei între 18 septembrie 1538 - decembrie 1540, fiind nepotul lui Ștefan cel Mare, după fiul său cel mare, Alexandru căsătorit cu Margareta Drágffy, fiica Voievodului Transilvaniei Bartolomeu Dragfi de Beltiug. (http://ro.wikipedia.org/wiki/%C8%98tefan_L%C4%83cust%C4%83)

Nu prea se ştie ce a făcut Lăcustă Vodă prin spaţiul Românesc, sunt numai lucruri nu prea onorabile pe care nepotul marelui Ştefan se poate "lăuda". Invazia de lăcuste a fost cu mult mai importantă decât orice ar fi făcut domnia sa.

Traian Băsescu va rămâne în istorie, cu siguranţă, drept Traian Băsescu cel Laş. Priviţi-l!


(http://newsinfo.inquirer.net/239093/romanias-basescu-survives-impeachment-vote)

4 comments:

ZeV said...

nimrod
Faptul ca vedeti lucrurile din perspectiva diferita, nu-i bai, e chiar foarte bine si in beneficiul dialogului.
Totusi, sunt trei chestiuni care ar trebui sa se vada oarecum la fel, indiferent de unghiul de incidență al ,,privirii":
- limita artificială pentru cvorum, impusă prin dictatul de la Berlin, în pofida recomandărilor Comisiei de la Veneția ;
citez:
,,7. Cvorum
Nu se recomandă următoarele:
a. un cvorum (prag, procentaj minimal) de participare, întrucât îi asimilează pe cei care se abţin cu partizanii votului negativ;
- baza de calcul expirată pentru numarul de cetateni cu drept de vot;
- BOICOTUL NECONSTITUTIONAL organizat de catre o institutie publică numită ,,partid politic".
Pe Traian Basescu nu-l mai pun la socoteală pentru că nu-l (mai) asimilez cu nici o instituție a statului de drept...domnia sa s-a autosuspendat,de când a fost investit, din sfera permisivă a prerogativelor sale constitutionale.
Sper, domnule nimrod, că judecătorii CC vor fi mai puțin obosiți și vor ține cont de toate aceste aspecte la momentul sesizării, analizei rezultatelor și deciziei pe Referendumul din 29.07.2012.
După cum se vede, stimate coleg, spiritul si litera legii referendumului, modificată prin decizia CC, au fost viciate, tocmai datorită absenței unei prevederi exprese care să contracareze tentația fraudătii prin apelul instituționalizat la boicot.
Prin urmare, Curte Constituțională are obligația să aducă această lege, post factum, în zona parametrică a Constituției României, precum și să acordeze decizia de validare sau invalidare, cu realitatea, inclusiv cu datele actualizate rezultate după ultimul recensământ.
Legile nu pot exista și funcționa în afara realității, cadrului democratic și al respectării drepturilor fundamentale ale omului și cetățeanului, inclusiv accesul neîngrădit la vot fără nici o acțiune de intimidare și/sau obstrucționare inițiate de factori politici care disprețuiesc regulile jocului democratic.
Nici un ,,joc democratic" nu poate fi promovat, fără consecințe, împotriva suveranității poporului român.

ZeV said...

Eu le propun, domnule Biblio, celor de la PDL, că dacă tot au prins gustul boicotului, să facă exact la fel și la toamnă.
N-ar fi exclus să mă asculte, dar în sens invers...să facă , de această dată, un apel ca adversarii lor să stea acasă.
Prin rotație, neamule...
;)
Cum e turcul și pistolul...ectoplasmele portocalii sunt croite la detaliu fin după chipul, asemănarea și ....năravul băsescului.
Vor mai vedea , acesti derbedei și lichele, votul meu, când mi-oi vedea ceafa.

Anonymous said...

Hihihi hai fă-mă al dracu să trimit după tine doi "dubaşi de-ai mei" că să vezi cum o să-ţi vezi ceafa când ţi-or suci gâtul!
Hihihi....

PE TINE NU PUN BAZĂ DEOARECE TU EŞTI NEAMU' LU' SUCITU' DAR DE LA MINE CHIAR VOR VEDEA COTU', AIA DE 30 cm ŞI PIŞCOTUL!
NICIDECUM VOTUL!

PS Dar nu am înţeles?
De când pot candida viermii?
Că după câte scrie la lege pot candida doar oamenii!
:))))))))

Bibliotecaru said...

@ Miticul Popescu
Din suflet vă rog, fără ameninţări.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.